***Обучение за доброволни консултанти по кърмене в София***

• 21 401
  • 430
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тел. на кабинета 0896 418488

Улицата се казва Здраве, ако не се лъжа. Тя започва от бул. Пенчо Славейков и се прелива в Хан Пресиян, който достига до бул. Акад.Гешев. По тази улица спокойно може да се намери местенце за паркиране.

# 91
Искам и аз да се запиша.
Имам 11-месечно бебе и го кърмя. Също така, време и желание.
Кога и къде е първата сбирка?
Мейлът ми е pppocahontas@hotmail.com

# 92
  • София
elenapsi, изпрати на лс или на мейла на Хедра двете си имена и телефон за контакти, моля.

# 93
  • София
   Може ли да ми кажете какво ще стане с майките и обучението им, които пропуснат поради лична причина някои от часовете. За съжаления аз отдавна бях споделила, че точно съботата края на януари месец съм заета и няма да мога да присъствам... Каква ще е темата на първата лекция?

# 94
  • София, Младост 2
Мисля, че ако не пропускаш никоя от другите сесии нещата ще са ок. Предполагам, че това ще е изискването - тъй като всички имаме деца и знаем как е, е доста вероятно на някой да му се наложи да изпусне 1 сесия - но повече вече ще е проблем.
Темите в първата сесия ще са запознаване, въведение в програмата, каква е дейността на доброволния консултант по кърмене и как я осъществява, анатомия и физиология на гърдата и евентуално въведение в основните правила за комуникация, ако времето го позволява.

elenapsi, изпратете ми вашите данни на лично съобщение или на мейла (в профила ми е даден). Първата сесия от обучението ще се проведе другата събота, 31.1., от 10.30ч в Майчин дом. Събираме се във фоайето и вероятно ще сме в една от аудиториите на втория етаж.

# 95
  • София
  Хедра, благодаря ти за отговора. Ще направя всичко възможно да не пропусна друга сесия. Една приятелка, която ще участва в обучението е обещала да си води записки и после да ми ги даде да ги прочета, надявам се че това поне донякъде ще компенсира отсъствието ми.

# 96
Здравейте, искам да попитам дали може отсега да се каже датата на втората лекция, понеже ми предстои пътуване към края на февруари и искам да си запазя самолетни билети така че да не я пропусна. Благодаря предварително!

# 97
  • София
От 10.30 до 15-15.30 са 4.5 - 5 часа. Винаги ли толкова дълги ще бъдат лекциите и колко общо са лекциите. За мен това е важно, тъй като няма на кого да оставя детето, а на нея ще й бъде трудно да издържи 4-5 часа, особено когато съвпада с времето й за следобеден сън.

# 98
  • София, Младост 2
Да, винаги ще са толкова дълги - между 4 и 5ч. Засега се предвиждат 5 сесии, в зависимост от това колко бързо върви групата може да станат и 6.
Помисли за вариант някой да я взима по времето за сън или да я приспиваш в количката, ако приема?

# 99
  • София
Аз също бих се включила с удоволствие. Но май отговарям само на условието за кърмачески стаж и желанието.
Стаж имам вече година и 7 месеца и по всичко личи , че ще се увеличи.
Но в момента не съм в София и няма как да присъствам , ще се приберем , чак в средата на февруари.
И няма на кого да оставям малката, свеки ми е най-близо, но тя ходи на работа , а и никога не е  проявявала интерес да я  гледа. Ако има и други дечица там и мога да идвам с нея , ще е по лесно- ако така става де. Иначе имам голямо желание да помагам на други майки, а затова е ясно, че трябва да имам повече информация и обучение, засега съм самоука Laughing и смея да дам само някои мнения тук във форума, ако съм минала през проблема.

# 100
  • София
Да, винаги ще са толкова дълги - между 4 и 5ч. Засега се предвиждат 5 сесии, в зависимост от това колко бързо върви групата може да станат и 6.
Помисли за вариант някой да я взима по времето за сън или да я приспиваш в количката, ако приема?
Хедра, проблемът е, че нямаме баби в София, а таткото често работи и в събота. През седмицата я гледат бавачки, но ните те, нито аз не сме особено доволни и в уикендите да я гледат. Аз все пак искам да прекарвам поне уикендите с нея, а те - да почиват. В количката заспива без проблем в парка, но вътре никога не съм я приспивала в нея, особено в стая пълна с хора - а тя е голяма и любопитна вече, та ще е трудно. Ще помисля още малко, може би ще дойда на първата среща и в движение ще решавам дали ще мога да продължа /ако това не е проблем, разбира се?/.

# 101
Хедра, проблемът е, че нямаме баби в София, а таткото често работи и в събота. През седмицата я гледат бавачки, но ните те, нито аз не сме особено доволни и в уикендите да я гледат. Аз все пак искам да прекарвам поне уикендите с нея, а те - да почиват. В количката заспива без проблем в парка, но вътре никога не съм я приспивала в нея, особено в стая пълна с хора - а тя е голяма и любопитна вече, та ще е трудно. Ще помисля още малко, може би ще дойда на първата среща и в движение ще решавам дали ще мога да продължа /ако това не е проблем, разбира се?/.
До колкото разбрах ще е веднъж месечно Simple Smile
То и аз ако е по-често не знам дали ще се справя с детегладачките Simple Smile И нашия тати работи в събота, а майка ми се вясва от дъжд на вятър.. и й трябва голямо предзвестие, че да е на разположение  Mr. Green

# 102
Хедра, извинявам се, ако съм пропуснала казано по-напред в темата, но имам въпрос:
Ще има ли такива обучения и по-нататък?  В момента ми е невъзможно да отделя време за това, но лятото и следващата есен/зима мисля, че ще ми е доста по-спокойно и ще мога да се включа в такова обучение. Мислех да не се ангажирам, защото гледам абсолютно сама детето + въртя фирма и магазин (пак търся продавачка! ooooh! ) , но пък живея в краен квартал, където има доста майки и бременни и точно защото всички ме познават и са свикнали да ме виждат да кърмя в магазина, ме питат и разпитват при случай. Така че май "насила" ще се наложи да взема и правоспособност  Wink

Та с две думи:  Предвиждат ли се следващи обучения след време? Или ще се изчакат 1-2 години да се види ефект от това?

# 103
  • София, Младост 2
Поред за всички с въпроси:

nellyani, няма проблем да идваш с детето - почти всички майки ще идват така. Хубаво е все пак да не се пропускат лекции - няма ли възможност как само ти да дойдеш до София за едната събота другата седмица?

Олив - когато на таткото му се налага да работи съботата, през целия ден ли е зает или има възможност да си планира времето? Ако е така - няма ли как да отиде на работа преди обяд и после да дойде да вземе девойката по някое време, за да я приспи навън в количката? Бавачката дали би била склонна да я погледа не целия ден, а само за 2-3 часа по обяд? Някоя баба да е склонна да дойде към София в събота и неделя - хем да се порадва на внучето? Вероятно би могла всеки месец да планираш някой от тези варианти, така че да не се натоварват все едни и същи хора. Поговори с близките си - сигурна съм, че варианти ще се намерят. Иначе няма никакъв проблем да започнеш и ако не се получава, да прекратиш - но ми се струва, че има как да се наместят нещата, все пак говорим само за веднъж месечно, а не за всяка седмица.

Билката - да, вероятно ще има нататък и други обучения. Това реално е трето по ред (ако броим варненското, което обаче не е приключило). Кога точно не мога да кажа, но след година може пак да го организираме, ако нещата вървят добре Grinning Предвид че става въпрос само за една събота в месеца - дали пък няма да успееш да го сместиш някак и сега Laughing

# 104
hedra, да питам аз - като си идваме с децата, /особено по-големите, дето ще търчат навсякъде и ще дивеят/, как ще се концентрираме върху лекциите?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт