Машина за хляб - 13 част

• 89 465
  • 997
  •   1
Отговори
# 375
max-mama по коя рецепта приготвяш френския хляб за отложен старт. Ако е удобно - поне ме насочи, аз ще си го потърся.
Благодаря ти предварително   bouquet

# 376
  • Разград
Намерих рецептата и направо я копнах

Продуктите се измерват с чаена чаша=240мл вода.Измерваш си една чаша и нея си я ползваш за рецептата.
3 сл зехтин или олио
1 чч вода
1 чч брашно
1 сл захар
1 чл сол
1 чч брашно
2 сл сухо мляко
1 чч брашно
1 чл суха мая
Писала съм я по реда на продуктите,както се слагат в контейнерчето,абсолютно точна е,не е нужно да се наблюдава процеса.
Рецептата е подходяща за отложен старт,обикновено така го правя този хляб.
Брашното общо е 3чч.

# 377
Имам въпрос. В рецептите на Мулинекс на всякъде има сухо мляко, а тук почти не видях такава рицепта, вие слагате ли?

Имаше мами преди, които правиха хляб със сухо мляко, дори адаптирано от децата.......Споделяха,че хляба ставал вкусен. Така че смело......

Аз ще покажа като се прибера в каква мензурка меря брашното. До половината слагам типовото, след това до горе слагам и бялото.

# 378
Това ми е хлябът с маслини, но при мен и с колбас, а не със сирене. Стана зле на външен вид, но много вкусен. Може би го провалих с това че пробвах ново наливно брашно и то типово и бяло в комбинация 50-50. Намазах го със сос който съм чела из форумът и много му пасна. Иначе хлябът е невероятно вкусен.

Max-mama, френският хляб на каква програма?   bouquet за рецепти и съвети.
Аз правих 2-3 хляба със сухо мляко и наистина станаха много добре и на външен и на вътрешен вид, но може ли на всички да се слага  newsm78

# 379
  • Разград
Френският хляб е на програма за френски хляб-3,30 часа.
Съжелявам,че така се е получил хляба.Чак се притесних като го видях такъв.

# 380
Няма какво да му се притесняваш, ще му видим сметката. Най-невероятното е, че наистина е много вкусен.

# 381
  • Разград
Да не би да е хлътнал заради соса отгоре?Какъв е по-точно,нещо съм го пропуснала?

# 382
Днес направих хляба с маслини. И докато го изваждах  и си мислех къде да го сложа, та да го снимам, дойдоха ни гости, аромата ги привлече и край. Изяде са за отрицателно време. Даже не беше и изстинал като хората. Мах-mamma - страхотен хляб. Благодаря за рецептата.

# 383
Хлябът, хлътна още до като се печеше. Със сос го полях  след като вече не приличеше на нищо, но аз го отдавам на брашното ,възможно ли е  newsm78 Иначе вече е изяден. Никой не вечеря друго. Само хляб и сирене. Heart Eyes Аз няма да се откажа и ще го пробвам пак, ама с изпитано брашно.
Сосът е от друга тема, ама не помня на кой беше. Олио, червен пипир, чесън, магданоз и копър, но съм го пробвала с много различни подправки и на нас ни харисва.

# 384
  • Разград
Днес направих хляба с маслини. И докато го изваждах  и си мислех къде да го сложа, та да го снимам, дойдоха ни гости, аромата ги привлече и край. Изяде са за отрицателно време. Даже не беше и изстинал като хората. Мах-mamma - страхотен хляб. Благодаря за рецептата.

Много се радвам. HugРядко го правя,че то един за никъде не стига,обикновено от вечерта за закуска на следващият ден.

Хлябът, хлътна още до като се печеше. Със сос го полях  след като вече не приличеше на нищо, но аз го отдавам на брашното ,възможно ли е  newsm78 Иначе вече е изяден. Никой не вечеря друго. Само хляб и сирене. Heart Eyes Аз няма да се откажа и ще го пробвам пак, ама с изпитано брашно.
Сосът е от друга тема, ама не помня на кой беше. Олио, червен пипир, чесън, магданоз и копър, но съм го пробвала с много различни подправки и на нас ни харисва.

Това хлътване ми прилича на превтасване,в такъв случай.Наглеждай тестото първите 15 мин.,да не би да му е необходимо още брашно.

# 385
Кой е този хляб от последната страница? Дайте го насам, утре евентуално ако не съм на работа да го завъртя.....

Хлътнало = превтасало....

# 386

Сетих се сега за тази таблица......Преди време Майсторка Димитрина73(май тя беше, ако не е тя, извинявам се) я беше дала и се сложи на 1 стр. за да бъде ориентир при несполуки.....

# 387
  • Разград
Направо я копвам

240 мл вода
3 сл зехтин
1 1/2 сл захар
360 гр брашно
3/4 чл чубрица
1 1/2 чл сол
7 гр суха мая
Добавки-55 гр натрошено сирене+6 сл едро нарязани черни маслини+3 сл брашно(това предварително се приготвя и обърква добре)
Програма за бял хляб.
Когато пусна програмата наблюдавам тестото.Няколко пъти съм правила този хляб,като веднъж ми се наложи да прибавям малко брашно,за да се стегне тестото(самото тесто е много мекичко,така че не бива и да се прекалява с брашното).Незнам защо така се получи тогава,ползвам ел.везна и всичко е точно,но ми се случи.

# 388
Здравейте момичета! От скоро и аз се сдобих с машина, но трудно мога да си намеря пословутата суха мая  Confused Може ли в рецептата да се замени с ообисновенна, която се разстваря?
Благодаря предварително!

# 389
Здравейте момичета! От скоро и аз се сдобих с машина, но трудно мога да си намеря пословутата суха мая  Confused Може ли в рецептата да се замени с ообисновенна, която се разстваря?
Благодаря предварително!

Можеш Peace. Попрегледай постовете преди твоя.

Общи условия

Активация на акаунт