Машина за хляб - 13 част

  • 89 505
  • 997
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 547
А как е с обикновен кашкавал Rolling Eyes
в момента ще трябва да се задоволя с наличното в хладилника.. newsm78

# 181
  • Мнения: 4 428
Ами аз сложих точно обикновен кашкавал.
Не се усеща вкуса на кашкавал  Rolling Eyes Но все пак хлебчето е по-хубаво отколкото без него. Някак си нее толкова сухо  Rolling Eyes

# 182
  • Мнения: 1 147
Момичета, аз намерих рецептата на Пина за козунак, но не разбрах на коя програма се пече  Rolling Eyes Пише на програма 3ч. и нещо, но коя по-точно  newsm78
А другата препоръчана рецепна на Лебедуна не можах да я намеря  Rolling Eyes
Ето това е на Лебедуна рецептата
Гледам, че си е сменила ника и скоро не се е  появявала насам ...

# 183
  • Мнения: 411
моми4ета да попитам на каква програма правите пьлнозьрнест хляб с готово браШно за такьв,което е с мая вьтре. А белия хляб на коя програма,4е неШто превтасал ми се струва и с дебела кора.имам маШината от скоро и не сьм се специализирала помогнете.ина4е тестата за питките стажа 4удесно ,но го пека вьв фурната.

# 184
  • Мнения: 411
Хлябът трябва да е изстинал и тогава в найлон Peace. Аз освен това държа в хладилника, защото понякога го ядем и десетина дни, а там няма шанс да се развали.
скьпа как десет дни,та аз направих един и не ни стигна само за ве4еря добре 4е имах малко остатьци от купеШкия

# 185
  • България
  • Мнения: 439
Здравейте момичета,
Честита Нова Година! Желая ви здраве, късмет и много любов!
Благодарности на Polin_a за рецепта за хляб / от багети/ стана страхотен.
Аз съм вече с втора Аляска. Първата работи около месец и се счупи. От сервиза дадоха протокол за подмяна. Взета е от Метро, от там ви вземаш нова. Може дори да си вземеш друга стока за същата сума.

# 186
  • Мнения: 9 785
Хлябът трябва да е изстинал и тогава в найлон Peace. Аз освен това държа в хладилника, защото понякога го ядем и десетина дни, а там няма шанс да се развали.
скьпа как десет дни,та аз направих един и не ни стигна само за ве4еря добре 4е имах малко остатьци от купеШкия

Ами какво да ти кажа - понякога може и повече даже. Преди няколко поста споменах, че правих хляб на 31.12 и все още е непокътнат Mr. Green. Просто не ядем много хляб - наблягаме на мръвките Laughing. Пък тоя път ми се застъпа с една питка и затова хляба съвсем мина на заден план. Може би днес вече ще го нарежа. Мъжа ми като не яде, аз колко да изям - 1 филийка на закуска. Дъщеря ми също толкова.

Alisa, Peace!

# 187
  • София
  • Мнения: 547
Здравейте момичета,
Честита Нова Година! Желая ви здраве, късмет и много любов!
Благодарности на Polin_a за рецепта за хляб / от багети/ стана страхотен.
Аз съм вече с втора Аляска. Първата работи около месец и се счупи. От сервиза дадоха протокол за подмяна. Взета е от Метро, от там ви вземаш нова. Може дори да си вземеш друга стока за същата сума.

Alisa, какво точно се счупи на твойта машина? Аз също съм с Аляска, купена от Метро. Любопитно ми е, коя част, та да знам, да я пазя повече. Взех я за Великден, но много не съм я ползвала. Последния месец по празниците малко повече я експлоатирам  Simple Smile

# 188
  • България
  • Мнения: 439

Alisa, какво точно се счупи на твойта машина? Аз също съм с Аляска, купена от Метро. Любопитно ми е, коя част, та да знам, да я пазя повече. Взех я за Великден, но много не съм я ползвала. Последния месец по празниците малко повече я експлоатирам  Simple Smile
[/quote]
Счупи се нещо, което върти перката, под казанчето. Аз общо да съм произвела 30 хляба. Както месеше, видях, че перката работи на празни обороти. Важно е, че сервиза работи /това за София/ Новата е с гаранция от декември , пак две години.

# 189
  • Варна
  • Мнения: 1 040
Здравейте момичета,от няколко седмици и аз съм във вашия отбор.Моята хлебопекарна е Мулинекс.За сега съм изпекла само два хляба на основната програма и съм  доволна ,но ми се щеше да пробвам и козунак,но след като прочетох темата май се поотказах.При мен винаги проблема е бил с печенето и се надявах,че тук ще успея да го изпека козунака.Ако заменя маслото с олио дали пак ще се получи newsm78

# 190
  • Мнения: 463
Привет момичета     bouquet

В нас имаме машина за хляб от безброй години, но много рядко я ползваме. Днес ми дойде настроение пак да се пробвам и заложих едно хлебче. Има си и цяла книжка с рецепти, от нея избрах една.

Само една питанка имам, пресявате ли брашното или не? Аз много се чудих кой е правилният вариант, накрая го пресях.

Благодаря    bouquet

# 191
  • Мнения: 9 785
Привет момичета     bouquet

В нас имаме машина за хляб от безброй години, но много рядко я ползваме. Днес ми дойде настроение пак да се пробвам и заложих едно хлебче. Има си и цяла книжка с рецепти, от нея избрах една.

Само една питанка имам, пресявате ли брашното или не? Аз много се чудих кой е правилният вариант, накрая го пресях.

Благодаря    bouquet

В по-старите теми съм чела, че за машината брашното не се сее, но аз си го пресявам винаги. Често намирам разни "работи" из вътре Mr. Green.

# 192
  • Мнения: 463
И аз имах някакъв бегъл спомен, че не се сее.. но по същите съображения го пресях.
Много благодаря за бързия отговор!   bouquet

Втора питанка..  Какво брашно ползвате? Да сте открили някое по-добро от друго?

Извинявайте, че така нахлувам и питам.

Лека вечер   bouquet

# 193
  • Мнения: 411
моми4ета дайте рецепта за нормален хляб,който да не е с дебела кора и да не е превтасал.дядо ми беШе хлебар цял живот и сме свикнали с хубав хляб,но този превтасал го ядем на сила. благодаря ви предварително. а някой пекьл ли е болярската питка или короната в маШината

# 194
  • Мнения: 389
Не пресявам брашното.

Бискочо, пусни си хляба на бързата програма. По рецептата по която си правиш хляб, но на бързата, която е около 2ч. С нея няма да превтаса. На нас ни харесва повече хляба на тази програма.

Аз правих питката на Нети. Стана супер голямо тестото и опечена се отделяше на конци. Страхотна рецепта!
Само дето брашното е 1100г по рецепта и машината се смая докато омеси всичко, а после при втасването надигна капака, та дори не дочаках да втаса до край.
Определено си записвам рецептата и когато искам да правя питка, нея ще правя.

Правих и козунака на Пина. Не знам къде сгреших, но стана тежък и плътен, като коледен кекс. Не се надигна да стане пухкав като козунак. Хем размесих почти всичко на ръка, топлих и млякото, и т.н. Пак го изядохме де. Това е хубавото на тези машини, че се опича все пак.

Общи условия

Активация на акаунт