Машина за хляб - 13 част

  • 89 507
  • 997
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 232
Мисля, че машинката не е много подходяща за козунаци. Става едно такова като хляб. Онзи ефект с конците, се получава от начина на месене-не бъркане както е в хлебопекарната, а разтегляне на тестото, като постоянно се потопяват ръцете в масло. Не, че няма да го хапнете, ама досега не ми се е получавало и се отказах. А иначе като меся козунаци на ръка, си стават конци.
Ако може да обясниш, как се месят козунаци, та че да станат на конци.

# 166
  • Страната на приказките
  • Мнения: 372
Топката тесто я хващаш с намаслени ръце и не я месиш "навътре", а разтегляш встрани. Сгъваш я на две, отново разтегляш, като топиш ръцете в масло, докато свърши предвидената мазнина. Но по-нагоре казват, че и в машината е станал на конци, а на мен се получава на шупли, точно както е хляба, само че сладникав.

# 167
  • Мнения: 4 428
Аз от прочетените рецепти за козунаци разбрах, че трябва да се пуска програмата за месене 3 пъти преди да се остави да втасва  Rolling Eyes
Може би тогава се получават конци  newsm78
Не знам, аз попринцип до сега не съм месила козунак. Аз си взех пекарната точно, за да избегна месенето с ръце. Много ми е неприятно да се клепам с тесто  Sick

А как мога да направя в машинката тутманик или нещо подобно  Rolling Eyes На програмата за кейк, но да е солен със сирене или  newsm78
Нещо не видях такъв вариант на рецепта.

# 168
  • Мнения: 411
ve4e kazax po gore 4e s kompa sme na vie a puk nqmam  kirilica jiveq v ispaniq.
purviqt put q probvax s kozunak stana si na konci,no stana tolkova golqm 4e se zalepi za stukloto i v sredata ostana surov,puskax go na programa 1 i osven v na4aloto dosipvax vednuj maznina kogato be6e stanalo na testo i vtori put kato svirna,zatova pitax vie na koq programa go pravite,ako ne 6te si go pravq na 1,za6toto na 6 dori ne vtasa kakto trqbva

# 169
  • Мнения: 940
Моят козунак пък стана като купешкия--даже с локум и стафиди го направих. По-натам ще пробвам и други варианти. Много съм доволна, но не съм сигурна че за Великден ще пека всичките в хлебопекарната, но задължително всичките там ще ги меся. Все пак искам да имам и няколко сплетени.
Иначе последно замесих тестото за Солената корона на Котка в машината. Втаса си превъзходно.
А иначе моята машина е Мулинекс и правя козунака на програмата за сладък хляб. Нямам проблеми нито с втасването, нито с печенето. Точно преди да започне на пече намазвам с яйце и ръся захар.

А, и да кажа за плънките за козунак и за щолен примерно. Слагам ги при сигнала, но им помагам с една лъжица да се омесят хубаво с тестото. Така не потъват  chef

# 170
  • Мнения: 4 428
Момичета, моля и за още един съвет. Вие как съхранявате хляба?
Аз, като изпека хляб 1кг и го ядем 2-3дни. За момента седи увит в кърпа и в кутията за хляб, но изсъхва.
Мисля си да го овивам освен с кърпа и с наелон. Но не знам как да слагам наелона - увит около хляба или увит около кърпата  newsm78

# 171
  • Мнения: 5 873
Аз съхранявам хляба в найлонова кесийка.Без кърпа.

# 172
  • Мнения: 9 785
Хлябът трябва да е изстинал и тогава в найлон Peace. Аз освен това държа в хладилника, защото понякога го ядем и десетина дни, а там няма шанс да се развали.

# 173
  • Мнения: 940
Аз правя по-малки хлебчета, за да се изядат за 2 дена максимум. Не обичам студен хляб, а приятеля ми категорично е забранил да се изхвърля хляб. А и на мен ми е жал да хвърля този, който е направен в машината за хляб.

# 174
  • Мнения: 9 785
А и на мен ми е жал да хвърля този, който е направен в машината за хляб.

Да, и на мен ми е жал. Да не ти казвам, че имам един непокътнат в хладилника от 31 още. И най-вероятно ще отиде за пържене за закуска и да се приключва вече с това плюскане, че ми писна smile3514.

# 175
  • Мнения: 4 428
Момичета, аз намерих рецептата на Пина за козунак, но не разбрах на коя програма се пече  Rolling Eyes Пише на програма 3ч. и нещо, но коя по-точно  newsm78
А другата препоръчана рецепна на Лебедуна не можах да я намеря  Rolling Eyes

И да ви питам, като се прави хяб с кашкавал, кога се слага кашкавала? Аз взех една рецепта и там пишеше да се сложи в началото. Но хлебчето стана хлътнало в средата. Не е глетаво, но и не е толкова поресто както обикновено.
Дали не е по-добре да сложа кашкавала след сигнала  newsm78

# 176
  • Мнения: 9 785


И да ви питам, като се прави хяб с кашкавал, кога се слага кашкавала? Аз взех една рецепта и там пишеше да се сложи в началото. Но хлебчето стана хлътнало в средата. Не е глетаво, но и не е толкова поресто както обикновено.
Дали не е по-добре да сложа кашкавала след сигнала  newsm78

Едва ли ти е станал глетав хляба от кашкавала. Правила съм и по двата начина - не е имало проблеми. Факт е обаче, че кашкавала не се усеща. Затова си мисля, че е по-добре да се сложи по-натам. Даже и след сигнала ми се струва рано. А може би при всички случаи ще се стопи и пак няма да се усеща. Пеп-чо май беше дала рецепта за печене във фурна и кашкавала наистина си личеше на снимката.

# 177
  • Мнения: 1 777
Ето моята рецепта за кашкавалено хлебче ,не става тиклаво и кашкавала се усеща. Simple Smile

# 178
  • Мнения: 9 785
Рецептата, която споменах за кашкавален хляб е подобна, както и оформлението. Аз лично предпочитам като ще се прави в машината, всичко да е там. Пусти мързел Mr. Green.

# 179
  • Мнения: 940
И аз така--предпочитам машината да пече. Но иначе слагам гауда или друго жълто сирене което е по-твърдо. Те се усещат винаги.

Общи условия

Активация на акаунт