Машина за хляб - 13 част

• 89 461
  • 997
  •   1
Отговори
# 150
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, МОМИЧЕТА!
Много успехи и щастие за всички  Hug

Момичета, наканила съм се да правя козунак.
Изкопирах всички рецепти от темата с рецептите. Но може ли да ми препоръчате с коя да започна  Rolling Eyes Нещо по-лесно с не много врътки  Rolling Eyes Освен това аз мисля да не вадя тестото и да го допичам в друга тавичка, а да си се изпече в машинката.
И в книжката на Моулинекс имам една рецепта за козунак. Дали е сполучлива и да започна с нея  newsm78 Изглежда ми лесна

# 151
mojat sa6to e mulineks no kozunaka ne mi se polu4ava

# 152
  • София
 Ами аз правих козунак от рецептата в книжката и се получи нещо, което не приличаше много на козунак. Тоест отвътре си беше като хляб, а не на конци, но не беше лошо и си го изядохме. За истински козунак предполагам, че трябва да се пече във фурната и/или тестото да е по друга рецепта.
 В момента съм сложила да правя кейка от книжката и ще видим какво ще стане.

# 153
veselina_s_p, аз бих те посъветвала да пробваш с рецептите на Пина или на Лебедуна. Много са сполучливи. Иначе аз лично не съм правила козунака от книжката на Мулинекса, но други момичета споделиха, че не е достатъчно сладък и някак не прилича на козунак, а на сладък хляб.

# 154
  • София
Здравейте Simple Smile
искам да се похваля - на 31ви правих хляба (на мен ми прилича на тутманик) на Netty и се получи страхотно! Само дето намалих количеството на половина, че на мойта машинка (Аласка) контейнерчето е по-малко, и както беше наполовина, докато втаса, стигна до капака  Simple Smile лошото е, че забравих да я снимам, a като се сетих, вече беше изядена Confused
Солената корона на Котка също ми се получи много добре отраз, и като се има предвид, че хич не си падам по месенето на ръка, добре че беше машинката Simple Smile нея поне успях да снимам Simple Smile ето яhttp://i255.photobucket.com/albums/hh148/lutien_tinuviel/hliab%2 … ndja/CRIM0064.jpg
не ми е добър апарата, ама се вижда горе-долу

# 155
  • София
нямам оплаквания- работи супер машинката - от една година я имам, но наистина рецептите в книжката почти всичките не стават
можеш да ползваш всички рецепти които са за хлебопекарна тук в съответните теми във форума Simple Smile
единствено ми се налага да намалявам наполовина някои рецепти в които брашното е към 1 кг, че контейнера е малък
успех

# 156
  • София
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Бъдете здрави, живи и все така отзивчиви! Още по-добри хлебчета да омесим,за да е все така уютно в домовете ни с аромата на домашен хляб или козунак!

И аз моята машинка си я държа на плота отгоре, защото рядко прескачам някой ден в който да не я ползвам.

# 157
  • Страната на приказките
Добре, че попитах, направих малко разместване, прибрах две ненужни неща и си освободих място за хлебопекарната на плота. Така де, като гледам всички сте си намерили местенце, а аз само я разхождам нагоре-надолу из кухнята.  newsm78 Сега си имам   м я с т о   з а    х л е б о п е к а р н а.  Grinning

# 158
4estita nova godina da e jivot i zdrave do amina.
momi4eta na kakva prorama pravite kozunacite,4e ot skoro imam ma6inata i vse o6te ne sum se specializirala
slojix go na  6 keik,no 6te vidim rezultata
blagodarq vi predvaritelno

# 159
  • София
Честита нова година, на всички желая  здраве на вас и семействата ви.
За козунака , пробвах и аз но се получи , както беше казал някой по – нагоре сладък хляб (даже хляба ми става на конци в сравнение с козунака smile3505). Решила съм следващия път само да го меся и да втасва там, но да го пека във фурната.   

# 160
  • Страната на приказките
Мисля, че машинката не е много подходяща за козунаци. Става едно такова като хляб. Онзи ефект с конците, се получава от начина на месене-не бъркане както е в хлебопекарната, а разтегляне на тестото, като постоянно се потопяват ръцете в масло. Не, че няма да го хапнете, ама досега не ми се е получавало и се отказах. А иначе като меся козунаци на ръка, си стават конци.

# 161
no koq programa?a za da stane na konci kogato svirne za stafidite slagam po golqmata 4ast ot mazninata,o6te ne e gotov no mi se struva 4e 6 ne e podxodq6ta,no....pri svur6en fakt

# 162
miramar sa6toto e kakto s kozunaka polu4ava se ne6to podobno no si napravih sladko ot portokali polu4i se perfektno

# 163
didinkaaa, BIZCOCHO ,пишете на кирилица ,такива са правилата на форума Peace.
Ако се съмняваш в резултата, извади тестото, довърши го на ръка и го опечи в обикновената фурна.
Аз също се пробвах няколко пъти, но се получава много дебела и прегоряла кора ,иначе конци си имаше .

# 164
  • София
Честита нова година. Hug

Момичета, голям проблем е тази машина, когато не я ползвам. Такава огромна, заема място и само я местя насам натам из кухнята. Като ме ядоса малко повече, я вдигам в едни шкаф нависоко, но после пък не ми се сваля. Къде държите вашата? Има ли определено място за нея?

Моята си има точно място.При проектирането на кухнята ни й определихме мястото.

И при нас е така.  Laughing

Съкровището поправи контейнерчето на старата (малката) машина.
Направих конфитюр от портокали...  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт