Машина за хляб - 13 част

  • 89 478
  • 997
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 9 785
Правих втори път конфитюр от цитруси, и почти изядох едното бурканче, че то голяма вкусотия... скоро ще пробвам и крушите (че ги имам и ми се пречкат) и моркови...

Имам някакви спомени, че доста машинки "изгърмяха" от сладка и конфитюри Thinking.

# 211
  • София
  • Мнения: 547
когато се препълва контейнера и прелива сладкото върху реотаните?
аз правих сладко от ягоди, но в количеството посочено в мойта книжка, и не преля - стана хубаво сладко Simple Smile

# 212
  • Мнения: 1 147
когато се препълва контейнера и прелива сладкото върху реотаните?
Ами не, по-скоро от сладкото блокират бъркалките, т.е. изтича някъде около оста на бъркалката и от високата температура после запича и бъркалката престава да може да се върти.

# 213
  • Мнения: 9 785
когато се препълва контейнера и прелива сладкото върху реотаните?
аз правих сладко от ягоди, но в количеството посочено в мойта книжка, и не преля - стана хубаво сладко Simple Smile

Е чак пък да прелива hahaha. Деска е обяснила добре Peace.

# 214
  • Мнения: 411
Дудулинка ,не я намерих рецептата за този хубав хляб,моля те прати ми я и на коя програма го правиШ.

Дороти,неШто не схванах половината доза на НЕТИ ли слагаШ ,тази  за която пиШеШ 4е заменяШ с лимонтозу и в маШината ли я пе4еШ, на коя програма.

кой Ще помогне за дебелата кора??? А за пьлнозурнестия хляб с готова примес с мая,на коя програма

# 215
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
 Понеже, няколко души ме питат за моето печене, аз до сега съм пекла само на дългата програма 3 часа.


 BIZCOCHO  за кората – разбрах, че е по тънка тогава когато започнах да печа – на средно опечен и така се преборих с дебелата кора. Не съм пробвала още леко опечен. И да с рецептата на Нети експериментирах.

# 216
  • София
  • Мнения: 367
Мисля, че Дороти е права - просто трябва на по-слаба фурна да се пече. За пример ще ви дам двете се машинки за хляб: Клатроника е 450 вата и пече хляба съвсем светъл и с тънка кора, а Мулинекса е 650 вата и хлебчето става добре препеченко и с видима коричка за едно и също време.

# 217
  • Мнения: 411
Аз пека на средно опе4ен,утре оба4е Ще пробвам на Нети и на бьрза програма(2) за да не превтаса и Ще пиШа отзиви.
никой ли не е правил пьлнозьрнест?Май Ще го пробвам и него на 2 ,пък каквото сабя покаже.

А за козунака , фурната на моята пе4ка не е с градуси има силна и слаба степен.
докато открия тайната Ще правя 2 х 1,средата вкусен козунак,а пък кората със смес за крем карамел.Е....нали за да опазим планетата трябва да рециклираме,като си нямам кокоШки няма да я изхвърлям.моя мъж оби4а вси4ко слади4ко,а пък и аз оби4ам да си го глезя.

# 218
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Аз правя пълнозърнест, но не съм доволна, макар, че всички ми го изяждат. И не съм доволна, защото машината много се мъчи, много тежко става тестото и бучи по-точно доста се тресе. Та съм се замислила, да търся назад какво сте писали, ама 13 теми са ми множко, но ще пусна търсачката.

Поначало с пълнозърнестото брашно не се надига така, но става доста вкусен.

# 219
BIZCOCHO не си ми намерила рецептата защото беше в друга тема а сега гледам че са прехварлили някоюй работи в тази тема; рецептата се състои  эа 750 гр .хляб 300 мл .вода 2 ч.л. сол 2.5 с .л захар150 гр. пшеничен грис 350 гр.бяло брашно 21/2 ч.л. суха мaя 2 1/2с.л . олио  пека при мен е най дългата програма 3h50 мин .средно припекана коричка надува се до капака това ми е най спулочливата и вкусна рецепта всеки ден такъв хляб ядем

# 220
Правих втори път конфитюр от цитруси, и почти изядох едното бурканче, че то голяма вкусотия... скоро ще пробвам и крушите (че ги имам и ми се пречкат) и моркови...
  как го прави конфитюра от цитруси и каква марка ти е машинката

# 221
  • Мнения: 289
dudulinka78 днес сложих обикновен хляб но утре или други ден  непременно  ще пробвам твоята рецепта .Зависи кога ще свърши днещния че с тези именни дни не можем да се спрем в къщи  Grinning

# 222
  • Мнения: 515
И аз да се похваля ,купиха ми Хлебопекарна преди около месец ,за рождения ден.Справям се доста бързо с нея ,макар ,че в преводите и няма много неща ,а рецепти изобщо липсват,но вие тук в този форум ми отворихте очите   bouquetза много неща.
Моето семейство е направо влюбено в машинката,дори дъщеря ми ,която е само на 12 години се справя сама и ме изненадя няколко пъти вече с хубав хляб .
Но сега по празниците направо прекалихме с  нещата с който я тествахме.Най-доброто от нея беще витата баница ,която направих с кори  от тесто ,направено от нея.
Радвам се,че тук мога да намеря много полезна информация за нея. newsm64

# 223
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Да ви кажа, че в Била от преди НГ няма Мая. Да не живеем всички около нашата Била и затова да е изчерпана. Дайте идеи в какви разфасофки купувате.


А само да не ви натоварвам, ама до сега обсъждали ли сте хляб само с пълнозърнесто брашно  newsm78

# 224
  • Плевен
  • Мнения: 974
Здравейте майсторки!
От Коледа съм горд притежател на хлебопекарна Мулинекс и започвам активно да чета вашия споделен опит  Grinning.
Тествахме машинката. Първо изпекохме багети от бяло брашно. След това няколко хляба с комбинация от видове брашна. Засега съм доволна от резултата, само сякаш кората е малко дебеличка, но ще пробвам да пека на слабо препичане и ще споделя резултата. Аз съм фен на пълнозърнестите хлябове и това бе една от причините да пожелая Дядо Коледа да ми донесе Хлебопекарничка.
А само да не ви натоварвам, ама до сега обсъждали ли сте хляб само с пълнозърнесто брашно  newsm78

Аз не знам дали е обсъждан този въпрос, но за да втаса хляба в машинката му е  необходимо и бяло брашно. От скромния ми опит (3 хляба от различни (не бели) брашна), хляба стана много вкусен, но някъде бях чела или чула, че си трябва и бяло брашно. Ще пробвам обаче и какво ще стане само от пълнозърнесто. Първия хляб след багетите беше царевичен - като замених в рецепта за основен хляб от 750гр. 200гр бяло брашно и 300гр. царевично брашно, втория правих с бяло и пълнбозърнесто + ленено семе, а третия от бяло, пълнозърнесто и царевично  Crazy. Ако искате рецепти ще пиша, ползвах рецепти от книжката, но интерпретирах . Снимки обаче нямам ...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт