Машина за хляб - 13 част

• 89 637
  • 997
  •   1
Отговори
# 270
Ама без ток и фурната не пече Peace.

# 271
  • Разград

Ей,вярно,бе.Нали на мен не ми се е случвало и не можах да схвана.

# 272

Ей,вярно,бе.Нали на мен не ми се е случвало и не можах да схвана.

Май е време да си лягаме вече Wink.

# 273
  • Варна
В книжката на Мулинекс пише да се утроява количеството спрямо сухата мая. Peace

newsm78Кое количество да се утроява, че нещо не схващам?
Извинявам се ,че чак сега-става въпрос за прясната мая и сухата.Ако са дадени 5 г суха мая,слагаш 15 г прясна мая.

# 274
  • София
Благодаря на всички за отговорите.  bouquet
Още довечера ще пробвам, а и щом на бързата става идеално.

# 275
dudulinka78 ,съжалявам,не съм записала на кого е рецептата,но е от тук.

325 мл вода
2 ч л морска сол
2 ч л кафява захар
400 гр брашно
100 гр грис
1 суха мая
Единствено сложих 1 ч л  захар,но аз и на другите рецепти намалям захарта наполовина,но стават.
Маята е на д-р Йоткер,брашното е на панино,правя с тях всеки ден,не ми се вярва в тях да е причината...пекох го на основната програма ,машината ми е Мулинекс 5000,програмата е 3 ч и 35 мин...мисля си,да не би времето да е дошло в повече   newsm78  

ето го...е изяде се ,на вкус си беше отличен

# 276
  • София
не знам, аз никога не променям рецептите  newsm78 дори да ми се струват сбъркани..
може и да не е от това
маята беше ли отворена?

# 277
dudulinka78 ,съжалявам,не съм записала на кого е рецептата,но е от тук.

вече излизам с името didi nikolova досега бях само гост снощи се регистрирах НE е мойта рецепта мойта се състои от 300мл. вода 150гр. пшеничен грис 2ч.л .сол 350 гр. брашно 21/2с .л .захар 2с. л олио и едно пакетче мая 7 гр продуктите ги слагам точно в тоэи ред някоюй път след эвуковия сигнал слагам тиквено семе и сусам печа на 3ч и 50 мин става страхотен

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 22:09 от didi nikolova

# 278
 мисля че водата е малко повече пробваи по моита рецепта

# 279
  • София
Аз в последно време имам проблем с това, че хляба ми много се надига и стига до стъклото. А си слагам всичко токова, колкото е по рецептата в книжката за килограм хляб – 1 и 1/5 мерителна лъжичка . Почнах да се чудя дали причината не е в брашното, което ползвам в момента (подарък ми е от един приятел, който е шеф на мелница) и дали да намаля за него количеството на маята, когато го ползвам.

# 280
didi nikolova, благодаря,непременно ще го пробвам и с твоята рецепта,защото на вкус е отличен...
[X] Little Black Riding Hood, маята си беше неотворена,просто сложих една мая...А по отношение на захарта,аз и на другите рецепти слагам половината количество захар,но не съм имала проблем досега...
Абе,ясно е ,че пак ще се пробва...даже сега отивам да го слагам...като стане,ще покажа,каквото и да е станало...

# 281
  • София и там където не се пуши
Аз в последно време имам проблем с това, че хляба ми много се надига и стига до стъклото. А си слагам всичко токова, колкото е по рецептата в книжката за килограм хляб – 1 и 1/5 мерителна лъжичка . Почнах да се чудя дали причината не е в брашното, което ползвам в момента (подарък ми е от един приятел, който е шеф на мелница) и дали да намаля за него количеството на маята, когато го ползвам.

Даа намали

# 282
# 283
къде влизате като пускате снимки да пробвам да ти пусна снимка нали ползваш мерителната лъж. на машинката

# 284
  • София
къде влизате като пускате снимки да пробвам да ти пусна снимка нали ползваш мерителната лъж. на машинката

Да на машинката ползвам

Общи условия

Активация на акаунт