Машина за хляб - 13 част

  • 89 609
  • 997
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 2 567
Аз пък сега правя тази питка, само че както Дороти каза с 1/2 продукти, после ще съобщя как е била Wink
Пълнозърнести печа често, но повечето случаи с готовите смески. Не се надигат, но са вкусни и най-вече здравословни Simple Smile

# 256
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Max-mama, а  от живата по колко слагаш. От скоро си имам машинка и до сега все със суха съм правила хлебче, но ми се иска да знам и за живата какви са пропорциите. Praynig

Обикновено в рецептите за питките е написано какво количество жива мая се слага.За бързия хляб,който аз правя слагам половин кубче и малко повече може.Другият хляб,който често правя е френският и го правя на отложен старт,поради което при него ползвам суха мая.Иначе казват,че за 500 гр брашно трябва 1/4 кубче мая или 10 гр.(аз не съм пробвала дълга програма,пусната веднага с жива мая).
За питката на снимката ми отиде около 900 гр брашно със замесването между втасванията и 1 кубче жива мая.

# 257
  • Варна
  • Мнения: 1 040
В книжката на Мулинекс пише да се утроява количеството спрямо сухата мая. Peace

# 258
  • Мнения: 9 785
В книжката на Мулинекс пише да се утроява количеството спрямо сухата мая. Peace

 newsm78Кое количество да се утроява, че нещо не схващам?

# 259
  • Мнения: 411
моми4ета да се похваля,днес направих пълнозърнестото хлеб4е,с готово браШно на бързата програма и е 4удесен.тоест беШе 4удесен 4е го излапахме.

# 260
  • София
  • Мнения: 3 249
А аз съм бясна #Cussing out Сложих да правя селски хляб - 3 часа и 50 минути някъде...Тъкмо почна да се пече и на 5тата минута скапания ток спря и го нямаше 2 часа и кусур - е хляба ще го яде кучето, а ние...няма време и кога да правя друг, та ще купувам #2gunfire

# 261
  • Мнения: 321
момичета, някой знае ли защо няма суха мая по магазините. утре ще имам гости,проглуших им ушите с моя хляб а сега не мога да направя. ще се изям от яд.

# 262
  • Мнения: 321
машината ми е аляска и в упътването пише да не се използва жива мая, а и аз не знам как да процедирам с нея.

# 263
  • Мнения: 9 785
А аз съм бясна #Cussing out Сложих да правя селски хляб - 3 часа и 50 минути някъде...Тъкмо почна да се пече и на 5тата минута скапания ток спря и го нямаше 2 часа и кусур - е хляба ще го яде кучето, а ние...няма време и кога да правя друг, та ще купувам #2gunfire

Аз колко пъти стана ви рАвА, че ми е спрял тока? Много е изнервящо наистина. Ама при мен все се случваше около втасването и хладилника спасяваше положението временно. Пък на теб както ти е почнал да се пече и си е само за кучетата, друго не можеш да направиш.

машината ми е аляска и в упътването пише да не се използва жива мая, а и аз не знам как да процедирам с нея.

Машината ми е Аляска и си ползвам жива мая, ако ми се прииска Laughing.

# 264
Току-що извадих хляба от пекарната,рецептата с грис ...еми хлътна ми в средата....защо не стана?
Сложих точно продуктите,имам везна,вкусен е ,но няма вид...
по моята рецепта ли /това е единствената рецепта, която правя за сега сполучлива и нямам провали печа по два на ден на коя програма го прави и в какъв ред сложи продуктите какво брашно ползваш

# 265
  • София
  • Мнения: 547
и аз в аляската слагам жива мая и нямам никакви проблеми с нея Simple Smile

# 266
  • Мнения: 117
Току-що извадих хляба от пекарната,рецептата с грис ...еми хлътна ми в средата....защо не стана?
Сложих точно продуктите,имам везна,вкусен е ,но няма вид...
неэнам защо не се е получил. таэи рецепта винаги ми става в момента печа по два такива на ден незнам как става пускането на снимка за да ти го покажа .каква мая и брашно ползваш и по какъв ред слагаш продуктите

# 267
# 268
  • Мнения: 9 785

Здравей! Какво те вълнува?

# 269
  • Разград
  • Мнения: 3 114
машината ми е аляска и в упътването пише да не се използва жива мая, а и аз не знам как да процедирам с нея.

Няма да имаш проблем ако ползваш жива мая.На дълга програма ти трябва 1/4 от кубчето,което натрошаваш на малки парченца най-отгоре,върху брашното и готово.

А аз съм бясна #Cussing out Сложих да правя селски хляб - 3 часа и 50 минути някъде...Тъкмо почна да се пече и на 5тата минута скапания ток спря и го нямаше 2 часа и кусур - е хляба ще го яде кучето, а ние...няма време и кога да правя друг, та ще купувам #2gunfire

Съмнявам се за 5 минути да е почнал да се пече,по-скоро е продължавало втасването.Можело е да извадиш тестото,леко да премесиш,оформяш в тава и печеш във фурната,ама нейсе,свършило то вече.

Общи условия

Активация на акаунт