Машина за хляб - 13 част

• 89 594
  • 997
  •   1
Отговори
# 240
Аз го правя вече доста пъти по рецептата за пълнозърнест хляб от първата страница и ползвам само пълнозърнесто брашно. Не съм опитвала с бял, за да знам дали ще бухне различно, но този е перфектен. Само вместо вода слагам смесено мляко и вода. Последния път добавих и 1-2 лъжици зехтин. И аз се бях настроила като купувах машината, че ще трябва и бяло, за да стане хубав хляб, но засега не виждам нужда  Sunglasses

# 241
Сузи,  Hug Не знам защо не се получава при теб, аз напоследък само експресен правя, машината ми е Мулинекс, никога до сега съм нямала издънки. Не спирам машината, за да втаса допълнително, слагам всичко и включвам. Излизам да пия кафе и като се върна хляба е готов и е винаги страхотен.

# 242
  • София и там където не се пуши
Аз го правя вече доста пъти по рецептата за пълнозърнест хляб от първата страница и ползвам само пълнозърнесто брашно. Не съм опитвала с бял, за да знам дали ще бухне различно, но този е перфектен. Само вместо вода слагам смесено мляко и вода. Последния път добавих и 1-2 лъжици зехтин. И аз се бях настроила като купувах машината, че ще трябва и бяло, за да стане хубав хляб, но засега не виждам нужда  Sunglasses

bouquet  bouquet  bouquet

# 243
Коя е рецептата ,там има няколко и всички са с бяло и пълнозърнесто брашно ?
Правила съм само с пълнозърнесто ,но не бухва много .

# 244
  • София
Хлябът щял да поскъпне. Поради газовата криза. И да снижи качеството си...

Пък някои си имат пекарни у дома, не зависят от Р и У и си имат всеки ден чуден хляб...  Mr. Green

# 245
Коя е рецептата ,там има няколко и всички са с бяло и пълнозърнесто брашно ?
Правила съм само с пълнозърнесто ,но не бухва много .

Това казвам, че правя същата рецепта, но само с пълнозърнесто брашно. Мъжа ми май снима първия ни хляб, трябва да се разровя и да ви покажа снимка. Аз по-бухнал не си го представям. Вероятно бяло ще бухне повече, но този е достатъчно пухкав и вкусен, така че се отказах да смесвам с бял. Но както казах не съм и опитвала.

# 246
  • Варна
Дю  Hug,незнам защо така стана.Направих дозата за 1 килограм,но предполагам,че е заради малкото мая -нямах три и половина а само три лъжички.По този повод ,с каква мая приготвяте хляба?Оказа се ,че сухата мая липсва от магазините и има само прясна,но с нея като че ли по не е хубав хляба.

И друг въпрос.Как печете питките ,но не в хлебопекарната,а във фурната.Моята е Индезит и няма само горно и само долно печене.На колко градуса ,къде поставяте тавата-долу или в средата.

Някой ползвал ли е брашната на Техра-специализираните-http://www.tehra.com/?pid=31

# 247
Сузи, аз ползвам за машината суха мая, нямам проблеми с намирането. До сега винаги съм спазвал точно пропорциите от рецептите в книжката. Друго, което се сещам е, че след като се отвори пакетче мая, трябва да се използва до 24 или 48 часа (не съм сигурна точно). Да не би да е било отворено пликчето от повече време?

# 248
  • Разград
Дю  Hug,незнам защо така стана.Направих дозата за 1 килограм,но предполагам,че е заради малкото мая -нямах три и половина а само три лъжички.По този повод ,с каква мая приготвяте хляба?Оказа се ,че сухата мая липсва от магазините и има само прясна,но с нея като че ли по не е хубав хляба.

И друг въпрос.Как печете питките ,но не в хлебопекарната,а във фурната.Моята е Индезит и няма само горно и само долно печене.На колко градуса ,къде поставяте тавата-долу или в средата.

Някой ползвал ли е брашната на Техра-специализираните-http://www.tehra.com/?pid=31

Ползвам и жива и суха мая,но повече суха на Юва.И аз нямам проблем с намирането й.
Питките ги пека на 180 градуса(без вентилатор),с предварително леко загряване на фурната.Тавата ми  на най-ниското ниво.Не въртя горен-долен реотан,пускам едновременно двата реотана,след 5-10 минути мятам тавата и оставям.Изпичат се идеално.
Брашната на Техра не съм ползвала,защото имаше доста негативни мнения за тях.Ползвам само на София мел-екстра и съм много доволна.
Това е новогодишният ми резултат

# 249
  • София
Аз честичко ползвам отворена по- отдавна - не съм имала проблеми...

# 250
  • София
Имам отворено нещо като .... мн. гъст, нееднороден сироп или доста рядък конфитюр ... от сливи - майка ми го е правила, както и да е, отворих го за бебето, че му беше кофти, ама то пък не го и пи, та сега се чудя дали мога да го изкомбинирам някак и да направя някакъв сладкиш, кекс, нещо, в пекарната с него. Идеи?

# 251
Аз честичко ползвам отворена по- отдавна - не съм имала проблеми...

И аз така. Но пакетчето - прилежно затворено Peace.

# 252
  • Варна
От нова година ми е пакетчето и уж добре затворено.Пак ще пробвам. Peace

max-mama ,отличен резултат smile3501Благодаря за споделения опит ,ще пробвам и ако не се изложа ще покажа. Mr. Green

# 253
Току-що извадих хляба от пекарната,рецептата с грис ...еми хлътна ми в средата....защо не стана?
Сложих точно продуктите,имам везна,вкусен е ,но няма вид...

# 254
  • София
Max-mama, а  от живата по колко слагаш. От скоро си имам машинка и до сега все със суха съм правила хлебче, но ми се иска да знам и за живата какви са пропорциите. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт