Машина за хляб - 13 част

• 89 488
  • 997
  •   1
Отговори
# 405
Мама Цоцоланке намокрих си клавиатурата.... хляба е превъзходен!!!

Bizcocho, няколко страници по-назад прочетох, че мамите (не си спомням точно коя) слагат 2-3 лъжици кис.мляко във водата като запазват общото количество - например ако по рецепта трябват 320 мл вода, мериш примерно 280мл вода и добавяш кис.мляко докато стане 320мл. Надявам се, че си ме разбрала, че май доста объркано стана.... Иначе рецепта за хляб с айрян и аз не съм срещала.

Моля някоя от можещите и знаещите мами да ме поправи ако нещо греша.

Надявам се да съм била полезна   bouquet

# 406
  • София
Мама Цоцоланке намокрих си клавиатурата.... хляба е превъзходен!!!

Bizcocho, няколко страници по-назад прочетох, че мамите (не си спомням точно коя) слагат 2-3 лъжици кис.мляко във водата като запазват общото количество - например ако по рецепта трябват 320 мл вода, мериш примерно 280мл вода и добавяш кис.мляко докато стане 320мл. Надявам се, че си ме разбрала, че май доста объркано стана.... Иначе рецепта за хляб с айрян и аз не съм срещала.

Моля някоя от можещите и знаещите мами да ме поправи ако нещо греша.

Надявам се да съм била полезна   bouquet

Да така правя лошото е , че не съм в къщи и не мога да дам точна рецепта, но като се прибера ще дам точно кое колко. Ползвам за килограм хляб рецептата от книжката, като нищо не пречи нужното количество вода да се замени с айран. Това е по – различното, а и друго мляко не слагам.

# 407
Когато не знаете точна рецепта - просто експериментирайте. Сега и за този хляб. Ето какво ти предлагам BIZCOCHO . Бъдете по-смели....И да се провалите, без провали няма и развитие.

Сложи 150-200 вл. вода, 1 яйце, 3 с.л. кисело мляко, малко олио или бучка масло, 1 с.л. сол, 1/4 прясна мая(или количеството, което по принцип използваш за 1 кг. хляб), 600гр. брашно. Сега.....Може и без това, но предложение за импровизация. Ако искаш  нещо по-така и ако обичате подправки. Може да сложиш по 1 ч.л. шарена сол, 3-4 щипки кимион, 3-4 щипки чесън на прах, 2-3 щипки чубрица и др. подправки на вкус. При звуковия сигнал - половин шепа настърган кашкавал. Това е. Гледаш ако има нужда от малко водичка - добавяш, или брашно. Пък ако искаш и вместо вода слагаш 1ч.л. кисело мляко.

Мерките, които съм посочила са по моя интуиция, смятам,че няма да те подведа.

# 408
  • София
Ето нещо за мамите с машинка за багети, но предполагам че става и за другите само, че е на руски не съм сигурна от къде  съм взела линка , пердполагам че е от форума http://store4.data.bg/datamm/breed/brot.pdf

# 409
Мама Цоцоланка, изпревари ме за импровизациите. Точно мислех същото и аз. Ама като знам аз как бях стресната в началото и без точна рецепта не почвах да правя Crazy. Между другото хляба ти е като картичка - страхотна подредба на семената Peace. Как са се строили само Laughing.

# 410
Кифлите ми стават страхотни  Party Втасаха супер обемно в машината, извадих преди печенето, разточих ги с масло и ги напълних с прясно овче сирене, настъргана Гауда и сирене Рокфор, отгоре намазах с жълтък и поръсих с ким, оставих да втасат пак и сега ги пека, ухаят превъзходно и са станали огромни, кой ще ги яде, не знам  Grinning

# 411
Е, Мама Цоцоланка изби рибата  smile3501!
Днес няма да е ,но утре ще го направя този изкусителен хляб.
Блонди и тя... няма милост.

# 412
кой ще ги яде, не знам  Grinning

Е как кой? Ние! Покани на гости и да видим много ли са........

Бях до магазина, не намерих нужното и отидох до по-далечния, който не е толкова далеко обаче. И когато се прибрах точно бе свършило месенето и започваше втасването. Намазах отгоре с това масло с чубрица, поръсих семената и оставих. Това е резултата.

Вътрешност без светкавица - топи се в устата.....

# 413
Ето моя хляб с кисело мляко и яйце, по рецепта от по-назад, но с жива мая (аз винаги го правя с жива мая):

Много мекичък и хубав стана. Направих го малък, средно изпечен и на програмата от 2ч.

# 414
Здравейте момичета!  chef Опитвам се вече 4 път да направя козунак, но не става и не става. Исках ви рецепта препоръчахте ми рецептата на Пина моята приятелка и тя я използва и нейния козунак става. Смених брашното сложих жива мая и пак същата тухла Shocked. Купих си кантарче да меря продуктите и  ooooh! отново стана като кирпич  #Cussing outИначе хляба ми става много хубав, но козунака Rolling EyesВсе си мисля че не правя нещо както трябва.

# 415
Ха, моя козунак по рецептата на Пина стана тухла четворка  Joy. Изядохме го, не беше лош. Приличаше на щолен, (АКК), да не каже някой, че не съм правила тази година   hahaha.

Интересно ми е и на мен защо се получи така...

# 416
  • София
кажете някоя рецепта за кекс в пекарната - имам лимонови кори, ром, шоколадови бонбони, вишни от компот...

# 417
кажете някоя рецепта за кекс в пекарната - имам лимонови кори, ром, шоколадови бонбони, вишни от компот...

Опитах един път, не ми хареса резултата, изяде се по принцип де, но...предпочитам по традиционния начин. И все пак пробвай напр. това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.msg8734703#msg8734703

За козунака, неличка... - нямам никаква идея. Да не би да отваряш капака постоянно. Пробвала ли си да сложиш всичко вътре и само да чакаш после. На коя програма го правиш? Въобще - разкажи повече за това как го правиш, иначе ще е врачуване на боб....

# 418
  • София
Не търсете специална рецепта за хляб с айрян - просто заменете водата с него, всичко друго си е същото. Аз правя хляб с каквото имам различно от вода: пр.мляко, кис. мляко/айрян, бира, сметана /на принципа на айряна/. Дори съм смесвала кис.+ пр.мляко като имам по малко от двете. Импровизации всякакви.
Мама Цоцоланка, по-назад беше питала за сухото мляко - в началото си купих като видях рецептите, но само първите 2-3 хляба се възползваха от него. Щом имаш истинско, защо да слагаш искуствено?

# 419
Мама Цоцоланке имам един въпрос. Реших да пробвам хлебче с прясна мая. Би ли ми казала само - четвърт кубче слагам за 750гр брашно или за 750гр хляб. Извини ме за глупавия въпрос, но мие е страх да не объркам. Благодаря ти  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт