Мухъл

• 33 925
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
мама на щурето , каква е цената на вашия влагоуловител?

# 31
момичета казха ми че мухъла се премахвал и с цитросепт,разтваря се във вода и се пръска там където има,на няколко пъти.поне не мирише на белина като другите препарати.

# 32
Не знам какъв е този на Церезит...че и 2 в тази малка стая  Rolling Eyes Ние сме с 1-Alaska, квадратурата, която "обслужва" е 40кв.м. и не събира много вода...В началото за няколко дни бачкане почти  без прекъсване събра каквоот имаше и после малко по малко.
Ами да си кажа честно,това ни препоръчаха като по-ниска цена.Нямаме възможност в момента да купуваме от скъпите машинки. Grinning
Но този на Аляска какъв е точно?Щом ви е свършил работа със сигурност е хубав!Ако можеш ми прати линк да го видя и ориентировъчна цена...  Blush
Да не те отчайвам, но Церезита едва ли ще ви свърши работа. Не става за по- големи помещения, най-много за килер или гардероб. Само като се сетя за рекламата им "първите капки в рамките на 24 часа" Grinning. Нашия Budget от спалня 15 кв събира няколко литра за денонощие. В началото го изпразвах по 3 пъти, т.е. към 3,5 л, но все пак сме в Бургас.
Тук си права-наистина се уверявам всеки ден че не върши работа!И аз се присъедниявам към Lile_Pile и искам подробности!И цена ако може.  Wink

# 33
Ами Budget-a и Alaska-та са почти еднакви май. Снимки из нета на Аляската не можах да намеря. Тия дни може да я снимам (не обещавам, щото обещания от тоя тип рядко спазвам  Embarassed ). Купихме го от МЕТРО, на промоция беше - 220лв. Резервоара е 6.5 литра. Не мога да кажа, че е особено тих...шумен е колкото климатик. Лично аз не мога да спя ако е в стаята, но аз спя много леко и трудно заспивам. Определено сме доволни засега, но ние го имаме от скоро. Дано се включат и други мами с информация  Peace

# 34
Eninka, Lile_Pile - цената на нашия беше 170 лв. Купен е от Практикер преди 4 месеца. Резервоара е за 2.4 л, но се самоизключва като достигне 1.8 л. Обикновено не изчаквам да се препълни и го изливам на ок. 1.5 л. Няма опция като по-скъпите да измерва влагата, но може да се настрои да се включва през определен интервал.
Шуми да, но върши работа, по стъклата няма конденз. Покрай нас и сестра ми си взе и нейни познати също. Simple Smile С една дума -доволна съм!

# 35
.Въпроса ми е вреди ли това на бебето ..

Вреден е много, както и отровен. За съжаление голяма част от хората не са запознати с това и представа си нямат колко е опасен.
Няма да пиша до какви заболявания може да се стигне....

# 36
# 37
  • София
вече не знам кое е по-вредно..
никога не сме имали мухъл  до тази зима. изби по стената около леглото в спалнята. третирахме го със саво, още смърди (буквално) въпреки проветряването (постоянно след като е напръскано и след като са минали повече от 48 часа). вероятно аз имам някаква алергия към съставките му (видях че има хлор) и като спахме снощи в стаята кашлях кошмарно. на детето му няма нищо на външен вид, но знам ли как му се отразява на него по друг начин, който не мога да видя.
интересува ме този дишащ латекс за който бяхте писали- вид, марка и всякакви подробности, както и дали все още има ефект от него?
когато се позатопли ще направим някакъв ремонт по отношение на стените, въпреки че стаята е прясно ремонтирана, от години сме с ПВЦ дограма и не е имало поблеми. не мисля че пръскането със саво е добра идея, както и с други подобни препарати, защото вероятно те предлагат временно разрешение, а от друга страна вредят на нас по някакъв начин, колкото и да се проветрява и внимава. а и с мухъл не може да се стои заради разните гъби там.
кошмар... Confused

# 38
Имам един въпрос към тези, които са ползвали въпросното SAVO. Дали някой е пръскал с него мебели, в  моя случай-гардероб.Благодаря предварително  bouquet

# 39
  • София
Имам един въпрос към тези, които са ползвали въпросното SAVO.
аз не съм- пръскахме на стена. обаче като знам как смърди, гардероба после не си представям как ще ти се отмирише Rolling Eyes

# 40
Имам един въпрос към тези, които са ползвали въпросното SAVO.
аз не съм- пръскахме на стена. обаче като знам как смърди, гардероба после не си представям как ще ти се отмирише Rolling Eyes
И аз съм пръскала стената - наистина е доста задушливо  Sick
Наскоро направих нещо друго: капнах няколко капки масло от чаено дрво на влажна кърпа и с нея минах местата, където има мухъл. Чаеното дърво има силно антисептично и антигъбично действие и предотвратява появата на мухъл. То също има характерна миризма, но е в пъти по-слаба от тази на Саво-то.

# 41
  • София

За Савото върши  страхотна работа но временно. Да не говорим,че и с чиста белина се постига този невероятен ефект.
 Пръскала съм Саво върху тапет - не става.
За Церазита - събира вода  но смисъл от него няма.

При нас мухала го махнах, предполагам временно. Намазахме стената с някакъв препарат който не пропуска вода отгоре  корк и пак тапети. Не знам колко време ще издържи така ,при положение,че дограмата е като водопад. С климатик съм проветрявам непрекъснато и не суша дрехи. Вечерно време му трябва има няма 30 мин и стъклата са пак мокри. Предполагам,че проблема ми е дограмата  -  ПВЦ - освен да и пробия две дупки някъде или да я сменя друг вариант не виждам.
Има системи за микро проветряване /дръжката на  прозореца се отваря на 45 градуса - реално се получава,че прозореца е отворен има няма 0,5 см. Тази система обаче не знам дали може да се монтира на вече съществуващата дограма.

# 42
  • София
За Савото върши  страхотна работа но временно. Да не говорим,че и с чиста белина се постига този невероятен ефект.
 Пръскала съм Саво върху тапет - не става.
хм аз точно върху тапет пръсках и стана да ти кажа. проблема е че наистина е по-скоро временно решение... Tired
за маслото от чаено дърво- какво представлява, малко повече инфо може ли? Peace

# 43
  • София

хм аз точно върху тапет пръсках и стана да ти кажа. проблема е че наистина е по-скоро временно решение... Tired

Ми знам ли да не зависи от тапета newsm78  При пръскането ми махна "горната" част от мухала но се виждаше как има още. Освен да бях изляла 2 шишета на стената можеше и да постигна желания временен ефект.

# 44
Това, което имам е на Етрика. Купих го по друг повод, но прочетох в екологичната тема, че някои го ползват като средство за почистване и дезинфекция.  Имайки предвид, че маслото е фунгицид, а мухъла е вид гъба, реших да го използвам за тази цел Simple Smile Мухълът не е изчезнал напълно, но не се разпространява Peace Смятам да повторя още няколко пъти, преди да прибегна до Саво-то. Самото масло има специфична миризма - аз я определям като миризма на лекарство, но е по-добре от хлора в Саво-то.
Друга еко алтернатива, която все още не съм ползвала е смес от оцет и вода - с кърпа се забърсват засегнатите места.
Успех на всички в борбата с гадната напаст  Hug

Общи условия

Активация на акаунт