Мухъл

• 33 945
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
А къде се поставя самото устройство - на стъклото или на рамката?

# 91
Клапана се поставя на рамката, в най-горната част. Без да се пробива дебелия профил дето са термокамерите /или термомостове - не знам как се казват/, а в най-тънката част, под гумата. Целта е да се запазят всички гуми, изолации и т.н. При  нас има място над щората и няма нужда да я местим, но който има високо поставена щора, която пречи, може би ще се наложи да я смъкне малко надолу. Но мъжа ми каза, че ако се мести щората дупките може да се запушат с две капки бял силикон. И днес нямахме време да си го поставим този клапан, но в събота или неделя - със сигурност. А цената на кафявите клапани е малко по-висока от тази на белите, а по принцип моделите дето имат и ръчно затваряне са с 4-5 лева по-скъпи от другите.

# 92
Единственият начин да се избавите от плесента е да съборите къщата до основи и да построите нова!
Гадно, но е истина.
Ето от тук може да си свалите един документален филм за плесента, от който ще научите много неща:
Плесен

# 93
Монтирахме най-сетне клапана, но преди това хубаво дезинфекцирах стените с разредена белина /Савото много лошо мирише, пък и ми беше свършило - то от толкова много плесен.../. Мъжа ми се справи изумително лесно с бормашината. Явно датчика за влага работи, защото като го купихме от НДК беше абсолютно затворен, а като го монтирахме се отвори. Не се усеща течение, нито шум отвън, което е добре. Днес заради монтажа държахме повечко време отворено, а и може би заради клапана, досега не се е появил конденз. Обикновено късно вечер и рано сутрин е най-много. Дано си решим проблема само с един клапан.

# 94
ние си купихме вчера 2 клапана с повишена шумоизолация и с опция за ръчно затваряне. обаче с бормашина не ни се дупчи и решихме да ни ги сложат. имат уред който изразва перфектни отвори и ще ни ги монтират. дано само е по скоро, утре ще се обадя да ги питам кога ще стане монтажа.
това със сабарянето е дпбра идея но дали ще се хареса на комшиите ни  Mr. Green ние сме изцяло южен апартамент без външни стени и мухала се появи след ремонта, беше всичко мокро а навън вече октомври. запечатехме прозорците с дограмите и ефекта беше налице. надявам се с тези клапани да си влиза въздух и да се оправят стените около прозорците. ще правим ремонт това лято и се надявам зимата да не виждам мухъл повече.

# 95
Малко инфо за ефекта от клапана. Първите дни след като го монтирахме, го гледахме през 5 минути: дали е отворен или затворен. Явно в началото влажността в стаята е била висока, щом беше полуотворен. Сега, когато е топло денем и проветрявам повече, гледам, че е почти затворен. По принцип поблемите ни бяха само през зимата, така че със сигурност ще разберем как действа чак през ноември-декември. Но най-много се радвам, че мъжа ми, който беше много скептично настроен към това устройство, сега е много доволен. Аз все исках да спим на отворен прозорец и го карах нощем да го затваря, като стане студено. Сега определено въздухът в стаята се промени и не отваряме нощем прозореца. Четох в сайта, че при затворено положение клапанът пропуска 5 кубика въздух на час и това е минимума за осигуряване на здравословен въздух, а и за ефективната работа на вентилаторите и абсорбаторите. По този повод - банята ни, която беше постоянно влажна, сега явно се вентилира добре - и там въздухът е друг. Ще видим по-нататък дали ще се образува мухъл по тавана, сега съм го изчистила със Саво.

# 96
А усеща ли се по някакъв начин да духа? Дали е подходящ за стая с малко дете?

# 97
  • с/у ОколоМръсТното

исках и аз да го пепоръчам.
Преди малко го гледах и все още съм със смесени чувства. Но изпървом бях ядски шокирана...

# 98
нещо не мога да се регистрирам(не ми приема е-майла в абв) в този сайт с торента Плесен, не мога ли да го изтегля без регистрация? другаде дали го има?

# 99
  • с/у ОколоМръсТното
Аз го изтеглих от Замундата.

# 100
Дали е подходящ този клапан за стая с малки деца - и аз бях недоверчиво настроена, затова си поръчах само клапан за спалнята. Струята въздух не се усеща и няма нищо общо с леко открехнат прозорец, от който направо си духа и се изстива. Определено въздухът е някак по-свеж, това го казва и мъжа ми, дето е Тома Неверни за всичко. Ние си избрахме клапан с възможност за ръчно затваряне, така че ако преценим някой ден да го затворим, има тази възможност. Определено ще сложим и при децата, но за там ще викнем монтажници, защото пред стаята няма балкон и не знам как ще сложим външната част За тази на крилото няма проблеми - пак ще надупчим процепа с бормашина. Мъжа ми измисли следното: на процепа отвън ще залепи с монтажно лепило една ситна мрежичка и така няма да се налага да купуваме външна решетка. И сами ще си монтираме клапана на крилото.

# 101
Аз го изтеглих от Замундата.
1во там го търсих, но не го намирам Rolling Eyes

# 102
бебето ни спи точно под прозореца. изобщо не духа. сутрин клапаните са отворени на макс, но пак имаме конденз по прозорците  newsm78 днес ще проверим дали отворите съвпадат за да влиза въздух и дали стружките , които уж чистехме, не са запречили отворите. но въздуха е доста по свеж де. ще видим зимата как ще е.
сесил при вас има ли конденз сутрин?

# 103
Нямаме конденз, откакто сложихме клапана. Но ние имаме голям отвор под вратата - поне 2 см. Това е много важно - четохме го на сайта. И наистина изпълнихме всички препоръки оттам - вентилаторът ни не е с клапа и си държим открехната вратата на банята, за да се получи нужната циркулация. И аз не знам зимата как ще е, но мои познати и сега, в края на април имат конденз, а при нас изчезна. То е ясно, че с един клапан няма да решим проблема за зимата - те хората са си ги предвидили за всяка стая, ама нали ни е страх, да не би да няма ефект, и не посмяхме да сложим навсякъде. Но определно има ефект.

# 104
В квартирата ни имаше мухъл и се справихме със САВО. Но доста неприятна е миризмата му, трябва поне половин ден да проветряваш след това, а и бебето да е навън все пак.

Общи условия

Активация на акаунт