УВОЛНЕНИ БРЕМЕННИ

• 67 693
  • 342
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Е, сега след това вече поне не ми тежи на съвестта, че не съм завела дело.
3 години! Ужас!
А освен осигуровките някакво друго обезщетение изплаща ли се?
Пари някакви вземат ли се в края на краищата питам?
Миличка, пари от държавата не чакай . Аз започнах дело за да ми плати вече бившия работодател осигуровките  и д аме възстанови на работа , за тези месеци, за които нямам осигуровки, но иначе сега се осигурявам в друга фирма за да не изпусна майчинството , а имам и неизплатени заплати и се надявам с адвоката ми да успеем да го принудим да ми ги изплати.

И аз съм така, затова питам.
Оня муньо не ми е изплатил последна заплата и отпуските.

# 151
След като ме възстановиха на работа със задна дата ми изплатиха неползваният платен годишен отпуск. Аз не пожелах да се върна там на работа и след 14 дни ми се прекрати договора.

# 152
Zdraveite,moqta slu4ka e takava ,ako nqkoi moje da mi pomogne 6te sam mu blagodarna.V momenta sam bremenna v 4 mesec:Osigurena sam ot na4aloto na 2009 god-avgust 2010 god.,sled koeto me sakratiha ot rabota,zaradi namaleniq oborot(avgust-togava bqh v 3 mesec),sega sam v 4-q mesec i zapo4nah nova rabota,no noviq mi 6ef o6te ne znae 4e sam bremenna,a i az o6te ne sam podpisala nikakav dogovor,moje bi drugata sedmica.Ta se pitam kakvo trqbva da napravq:dali sled kato podpi6a dogovora(za izpitatelniq srok) da mu pokaja belejka ot ginekolojkata,4e sam bremenna.Kakvo da pravq s noviqt si 6ef,kak da postapq,taka 4e da ne me izgoni i ako moje da vzimam mai4instvo za 2 godini?

# 153
Eдва ли някой може да ти даде адекватен съвет, защото не се знае как ще реагира новият ти шеф. Според мен бъди честна и му кажи как стоят нещата. Безмислено е да губиш месеци без осигуровки и накрая да не ти стигне осигурителния стаж за майчинство.

# 154
4erneva да, и според мен колкото по-бързо изясниш ситуацията, толкова по-добре за теб преди всичко, защото ти в момента се притесняваш и така вредиш на бебето, а времето напредва и скоро ще почне да ти личи ..
за договора не знам.. аз лично едно научих от случилото се и продължавам да се убеждавам в него- човек в такива моменти трябва да преглътне кое е морално или не и да бъде абсолютен непукист и егоист. Първо, защото твоят живот и животът на детето са най-важното, второ шефовете не заслужават да бъдат съжалявани. Със сигурност на него изобщо няма да му мигне окото да те изхвърли на улицата като мръсно коте, а после ще забрави за случилото се, но ти и детето ти ще са тези, които страдат и мизерстват..подготви се за всякакви реакции! може би  аз бих изчакала договора колкото и неморално да ми се струва освен ако нямаш по-добра алтернатива.. 

# 155
4erneva да, и според мен колкото по-бързо изясниш ситуацията, толкова по-добре за теб преди всичко, защото ти в момента се притесняваш и така вредиш на бебето, а времето напредва и скоро ще почне да ти личи ..
за договора не знам.. аз лично едно научих от случилото се и продължавам да се убеждавам в него- човек в такива моменти трябва да преглътне кое е морално или не и да бъде абсолютен непукист и егоист. Първо, защото твоят живот и животът на детето са най-важното, второ шефовете не заслужават да бъдат съжалявани. Със сигурност на него изобщо няма да му мигне окото да те изхвърли на улицата като мръсно коте, а после ще забрави за случилото се, но ти и детето ти ще са тези, които страдат и мизерстват..подготви се за всякакви реакции! може би  аз бих изчакала договора колкото и неморално да ми се струва освен ако нямаш по-добра алтернатива.. 

да , обаче аз като работодател съм против да ме използват.. Защото това си е чисто използване. Дамата е знаела при постъпването че е бременна.

# 156
  • София
Какво си мислите че ще я спаси един договор?
Още повече ако е с 6 месечен изпитателен срок?
А тя е в 4ти месец, 6+4=10! Не може даже да мине на постоянен.
Може да я изхвърли по всяко време. Нищо не може да направи, това е чистата истина.

# 157

да , обаче аз като работодател съм против да ме използват.. Защото това си е чисто използване. Дамата е знаела при постъпването че е бременна.

Е добре бременна е, добре прикрила е истината и какво сега да я линчуваме ли? Според тебе тази жена след като е забременяла няма ли нужда от доходи? Ти като работодател трябва ли след като забременееш да ти се отнеме фирмата, а след като родиш и свърши майчинството евентуално да ти я върнат?

4erneva - ще трябва да му кажеш така или иначе ще разбере преди изтичането на изпитателният ти срок. Ако е добър човек би те разбрал, може да те остави на работа докато излезеш в болнични по майчинства 45 дни преди термина. Ако ли не нищо не може да го спре да те уволни.
И каквото и да стане най-важното е да сте живи и здрави! Лека бременност!
Успех!

# 158
Dobre xamelion,ti kato rabotodatel bi li mi kazala kakvo moga da napravq v tozi slu4ai,taka 4e da ne navredq na nikoi i da moga da vzimam takova mai4instvo?

# 159
Чернева, просто уведоми работодателя.
Ако е човек, ще те остави, ако не иска - просто навреме си търси друго място за получаване на майчинството.
Не е хубаво да се лъже за това.

# 160
Znam 4e ne e hubavo da se laje,az nqma i da go laja,prosto ne mislq da mu kazvam vse o6te,a da rabotq dokolkoto moga i dokato ne razberat ,za6toto ve4e sam probvala,raboteh 9 dni na edno mqsto i im kazah i te me izgoniha.Zatova mislq da ne barzam i tuk taka da pravq,a prosto 6te si rabotq.Izvinqvai no vie rabotodatelite ste mnogo nerazbrani ,kak iska6 edin rabotnik da vi se doveri osobeno za tova ne6to,ta vie ni gonite kato prokajeni-e tova 4ove6ko li e?

# 161
  • София
Да се похваля - подадох жалба в ИТ!
Не затова, че ме уволни бременна, а затова че не ми е платил последна заплата, осигуровки и отпуска.
Сега поне проверка ще му направят.

# 162
Zdraveite!Kato parvo da se izvinq za latinicata,no nqmam ne6to kirilica.I az da se vklu4a-zabremenqh po vreme na izpitatelniq si srok.Pri spodelqne sas 6efovete te zaqviha 4e pri zavra6tane na rabota 6te me uvolnqt.Ottogava sam vse bolni4ni.Bolni4niq ot 45 dni predi rajdaneto 6te si go polu4a na 20.12.Oba4e 180 dni bolni4ni nqma da obhvanat perioda do 20.12. i trqbva nqkolko dni da se qvq na rabota.Strahuvam se,4e pri tova qvqvane 6te bada osvobodena ot rabota i nqma da moga da izlqza po mai4instvo i da polu4avam mai4instvo za 2 godini.Ina4e si imam staj 3.5 godini bez prekasvane.

# 163
  • Пловдив
4erneva   ,преди да зададеш питането си тук,ти отговорих в другата тема

bonbolina ,ако в периода,за който няма да ти стигнат 180 те дни договора ти е станал постаянен,ще се ползваш от защитата за бреченни.Ако е със срок на изпитване,могат да те уволнят.Но все пак,за да не си създаваш главоболия дори при постоянен договор-за дните,които не ти стигат се яви на ТЕЛК-те ще ти издадат болничен до 45 дневния ти.Има вариант и да лежиш в болница.Обсъди нещата с АГто ти

# 164
do Elfita

bonbolina ,ако в периода,за който няма да ти стигнат 180 те дни договора ти е станал постаянен,ще се ползваш от защитата за бреченни.Ако е със срок на изпитване,могат да те уволнят.Но все пак,за да не си създаваш главоболия дори при постоянен договор-за дните,които не ти стигат се яви на ТЕЛК-те ще ти издадат болничен до 45 дневния ти.Има вариант и да лежиш в болница.Обсъди нещата с АГто ти

Bez da me razbira6 pogre6no-nali kato si v bolni4en dogovora nqma kak da premine kam postoqnen?Otnosno TELK-tam ne sa li mnogo slojni ne6tata?Govorih dnes s ginekolojkata za bolnicata,no tq ne e mnogo saglasna na tozi variant,nzm za6to.

Общи условия

Активация на акаунт