УВОЛНЕНИ БРЕМЕННИ

• 67 686
  • 342
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Bez da me razbira6 pogre6no-nali kato si v bolni4en dogovora nqma kak da premine kam postoqnen?-има възможност,зависи как е сключен договора Otnosno TELK-tam ne sa li mnogo slojni ne6tata?-не мога да кажа,че са сложни,но дори да са,когато си изправена пред възможността да останеш без майчинство,не трябва да има нищо сложно-а само трудно,но достижимо Govorih dnes s ginekolojkata za bolnicata,no tq ne e mnogo saglasna na tozi variant,nzm za6to.-явно не й се занимава-може да я смениш

# 166
Elfita,
mnogo ne6ta iz4etoh i vijdam 4e ti si ne6to kato super specialen kosnultant na vsi4ki mami smile3501   bouquet
Iskam da  popitam o6te ne6to-ako vse pak se stigne dotam 4e me uvolnqt-realno okolo desetina dni predi 45-te dni,za kakav period 6te polu4a mai4instvo-za 1 ili 2 godini i v kakav razmer?Dali vaz osnova na dohoda ili nqkakvo socialno mai4instvo 6te bade?

# 167
  • Пловдив
i,za kakav period 6te polu4a mai4instvo-

като безработна ще имаш право на социално майчинство,ако доходът ти  е 350 лв бруто на човек в домакинството

# 168
E tova e mnogo tapo!Az zatova li sam rabotila i sam se osigurqvala?Za da vzemam nakraq kolkoto romite li? #2gunfire  a tova za 4len ot semeistvoto-az jiveq s roditelite si-i tehnite dohodi li vzemam ili samo moqta zaplata?

# 169
  • Пловдив
само твоята
ако имате брак с бащата и неговата

социала е 100 лв за една година

# 170
Blagodarq ti , Elfita! newsm20
Ve4e mnogo mi se pla4e sled vsi4ki otgovori...napalno se ot4aqh.V edin moment izliza 4e mai nqma da moga da vzemam dori i proslovutite 100 lv na mesec.Tova za 350 lv-na kolkoto me osigurqvat li e ili e zaplatata ,koqto vzemam?Pitam za6toto imam razlika.

# 171
  • София
350 лева бруто и то сметнати за 12 месеца назад! Смятат се по същия начин както при детските.
Щом си почнала с болничните - давай докрай. Яви се на ТЕЛК, ако ще и на мелк Mr. Green, обаче гледай да си на работа последните 45 дни, че те са най-важни!

# 172
  • Пловдив
bonbolina ,гледаш това,на което те осигуряват.Другото ти е на черно и никой не го знае.Ако толкова закъсаш,намираш фирма,която да те назначи малко преди 45 дневния ти.Така ще взимаш 2 г по 240 лв

Дилянка,как да е на работа последните 45 дни и защо са най-важни

# 173
  • София
Е, в смисъл да се води на работа - т.е. да не е уволнена.

# 174
  • Пловдив
т.е да се води преди 45 дневиня болничен,да

# 175
Momi4eta-zlatni ste!!!!
Utre 6te hodq do TELK da razpitam kakvi dokumenti trqbva da si podgotvq,6te hodq pak do ginekolojkata da se molq da me vkara za nqkoi i drug den v bolnicata....Za rabota drugade-nqma  kak da stane,na6iq grad e malak i horata ne se saglasqvat na fiktivni nazna4eniq(otdavna sam razpitvala za tova)

# 176
Nadqvam se,4e vi zavadavam posleden vapros-eventualno ot li4nata lekarka ne moga li da si vzema bolni4en za nqkakvo zasbolqvane za nestiga6tite mi dni?

# 177
  • Пловдив
те също ще ти се броят към 180 те дни

за телка-гинеколога те насочва към телка-дават ти дата за комисия-явяваш се и трябва да те одобрят за болничен

# 178
...nali kato si v bolni4en dogovora nqma kak da premine kam postoqnen?-има възможност,зависи как е сключен договора ...[/color]

Моля за малко разяснение - при какви обстоятелства по време на болничен един договор може да се превърне в постоянен?
Какъв трябва да бъде договорът - срочен, изпитателен? Има ли значение от типа болничен - 45 дневния преди раждане, последващите го?

# 179
  • Пловдив
зависи по кой член е сключен
има възможност да ти тече изпитателния срок и по време на болничен /без значение какъв точно/
а може и да не ти тече изпитателния срок
ама точни членове не мога да цитирам

Общи условия

Активация на акаунт