УВОЛНЕНИ БРЕМЕННИ

• 67 683
  • 342
  •   1
Отговори
# 180
Elfita, можеш ли да ме упътиш къде бих могла да потърся още информация - в кодекса на труда ли?

# 181
  • Пловдив
кт да

# 182
зависи по кой член е сключен
има възможност да ти тече изпитателния срок и по време на болничен /без значение какъв точно/
а може и да не ти тече изпитателния срок
ама точни членове не мога да цитирам

малко уточнение - изпитателният срок спира да тече, когато служителя ползва отпуска платен, неплатен, болнични или други вид отпуска.
логиката е следната, изпитателен 6 месеца отработени.
ако започнеш работа 4 месеца и после излезеш в болнични изпитателният срок спира да тече и после като се върнеш на работа продължава  наново.

# 183
  • Пловдив
а няма ли вариант изпитателния срок да тече по време отпуска платен, неплатен, болнични или други вид отпуска

# 184
а няма ли вариант изпитателния срок да тече по време отпуска платен, неплатен, болнични или други вид отпуска

няма

то затова е изпитателен, да се провери годността на работника в тези 6 месеца (ама работни)

# 185
Здравейте.Искам да ви помоля за съвет.На постоянен трудов договор съм,но все още не съм казала на шефовете си,че съм бременна (2 месец),понеже знам че трябва да им представя документ за това.Утре (08.12) имам час при гинеколожката,която трябва да ми регистрира бременността и евентуално да ми даде такъв документ.Обаче днес шефовете ми дадоха да подпиша предизвестие за прекратяване на трудовия договор със срок 1 месец и аз подписах.Въпросът ми е мога ли след като съм подписала вече да им представя документ за бременност и ще има ли полза от това,за да мога да си получавам майчинските 2 год.Ще се радвам,ако някой отговори на въпроса ми  bouquet

# 186
  • София
А защо подписа?
Край, вече си се съгласила да напуснеш.
А до майчинството имаш още 7 месеца...

# 187
Четох,че трябва да ми дадат да подпиша и някаква декларация,че не съм болна или бременна,а такава не съм подписвала.В такъв случай има ли възможност да оспорвам подписаното предизвестие?

# 188
  • София
Четох,че трябва да ми дадат да подпиша и някаква декларация,че не съм болна или бременна,а такава не съм подписвала.В такъв случай има ли възможност да оспорвам подписаното предизвестие?

Можеш да го оспорваш...
Някой ден, пред съда, със собствени средства и адвокат...
Ако ти се занимава...и имаш пари и нерви за това.

# 189
Няма смисъл да се оспорва нещо, което е подписано доброволно.

# 190
Здравейте и на мен ще ми връчат такова предизвестие, но имам още време и аз съм бременна - мога ли днес да не го подпиша, а утре и да донеса на шефа си документа?

# 191
  • София
Здравейте и на мен ще ми връчат такова предизвестие, но имам още време и аз съм бременна - мога ли днес да не го подпиша, а утре и да донеса на шефа си документа?

НЕ ГО ПОДПИСВАЙ!

# 192
Въпреки, че ми обеща да ме преназначи на друга длъжност, аз го попитах не може ли с допълнително споразумение, а той каза че се заяждам и е нормално при условие , че устно ми е казано за предизвестието

# 193
  • София
Ти новия договор видя ли го?
С изпитателен срок ли е или е постоянен?
Или е само на приказки?

# 194
  • Пловдив

не подписвай-ако си на постоянен договор може да те съкрати само с разрешение на ИТ
за целта обаче занеси документ от доктора и да го заведи в личен състав с входящ номер

ако ти вгорчават живота,опитай за вземеш болничен и така изкарай докрая

Общи условия

Активация на акаунт