УВОЛНЕНИ БРЕМЕННИ

• 67 682
  • 342
  •   1
Отговори
# 195
След като подписах предизвестието, мога ли да дам документ за бременността си?

# 196
  • София

По-добре изчакай новия договор. Стискаме палци!

# 197
Благодаря, до сега ревах и не знам просто много ми се натрупа в последно време.... току виж и някой аборт Sad от нерви

# 198
  • Пловдив

как може да подпишеш
мисля,че вече документа не ти върши работа

изчакай новия договор-но той може да е на изпитателен срок в началото.по време на изпитателния срок не се ползваш от защитата за бременни.бори се да няма изпитателен срок и тогава дай бележката.гледай някоя колежка да не те издъни за бремеността ти

# 199
Значи всичко е изгубено...., не вярвам да съм на постоянен........

# 200
  • Пловдив
Значи всичко е изгубено...., не вярвам да съм на постоянен........

мила,защо така подписваш без консултация

изчакай новия договор-ако има изп срок,говори с шефа-ти си доказан и надежден служител,дъра-бъра.ако си остане изп срок,продължаваш да работиш и чакаш да видиш дали ще те освободят като започне да ти личи.

ако те уволнят,намираш фирма фиктивно,назначава те за един ден и веднага излизаш в болничен.така с минимални разходи от твоя страна ще взимаш 2 г майчинство

# 201
Защото ме беше страх и основанието, въз основа на което съм освободена не ме поставя под закрила на закона, по принцип е съкращаване на щата, а е посочено  обективна невъзможност за изпълнение - не трябваше да подписвам, но вече е късно.... но аз имам 12 месеца осигурителен стаж, защо да не мога да получавам майчинство 2 години?

# 202
  • София
Защото ме беше страх и основанието, въз основа на което съм освободена не ме поставя под закрила на закона, по принцип е съкращаване на щата, а е посочено  обективна невъзможност за изпълнение - не трябваше да подписвам, но вече е късно.... но аз имам 12 месеца осигурителен стаж, защо да не мога да получавам майчинство 2 години?

Ей, съкращаване на щата е кофти...
Трябва да си осигурена 12 м преди момента на влизане в майчинство, иначе все едно никакъв стаж нямаш.
Тоя шефа ти ще ти даде ли новия договор скоро или не се знае?

# 203
  • Пловдив

Трябва да си осигурена 12 м преди момента на влизане в майчинство, иначе все едно никакъв стаж нямаш.

не е вярно това нещо-трябват 12 м стаж изобщо

но аз имам 12 месеца осигурителен стаж, защо да не мога да получавам майчинство 2 години?

кой е казал,че няма да получаваш 2 г майчинство
ако работиш в момента на издаване н 45 дневния ще получаваш
ако не работиш-само социално,ако отговаряш на дохода

# 204
Момичета дано успее някоя да ми помогне!
    Още в  3-4-та седмица от бременността получих отлепване и от тогава съм в болничен, който обаче вече изтече (180 дни), а до 45-я болничен за раждане имам още 13 дни. На 7.03 трябва да съм на работа, но пуснах молба за платен отпуск от 11 раб. дни. Понеже не ми беше добре го пуснах на имейла на фирмата, като ги уведомих, че оригинала ще им дам до края на седмицата. Още след 30мин. ми се обади счетоводителката да ме пита дали ще искам да ми платят тези 11 дни. Казах "да" и тя побесня, развика се колко съм била безочлива, нагла и т. н и ми каза, че ще ми пусне предизвестие. Напомних и че няма право да ме уволни и тя още повече побесня. Нямало да ми съдейства за нищо , нито за болнични  нито за майчинство. Не искала вече да ме чува и вижда(тя е и съпруга на шефа ми)Преди да затвори  я попитах все пак ще ми удовлетворят ли молбата, а тя каза че няма да ми дава никакъв отговор. И така сега са празнични дни и офиса не работи, а аз незнам какво да правя в понеделник когато трябва да съм на работа.Не ме уведомиха дали ми дават отпуск, а магазина в който работех не е в близост до офиса. И да се явя на работното място , то никой от офиса няма да го установи.Има и нещо също неприятно , при подписване на договора ми за работа ме принудиха да подпиша и молба за напускане без дата. Искаха да я ползват веднага след като им подадох 1-я болничен, чрез който и разбраха, че съм бременна. Стигнахме до споразумение да не ме уволнят, а аз да си плащам техните задължение от 21,30 лв месечно!
   Ох толкова съм объркана дано ме разберете и помогнете. А и незнам ако ми позволят отпуск от немай къде, после как да им предам 45 дневния отпуск и да съм сигурна че ще ми го подадът в НОЙ?
 smile3511

# 205
От това, което знам мога да напиша следното:

- отпуск се ползва след издаване на заповед от страна на работодателя, т.е. ако нямаш заповед трябва да се явиш на работа или да представиш болничен.

- това, че имаш подписана молба без дата е в твой минус - пускат я и си навън, от което следва веднага да си намериш фирма, която да те назначи, за да имаш право на майчинство.

- ако си останеш при тях не би трябвало да се притесняваш за подаването на документите в НОИ - те са длъжни да ги подават и ако нещо объркат то от НОИ им ги връщат на тях за корекции и поради тази причина ще ти ги подават коректно според мен. През първата година дори няма да зависиш от датата, на която си плащат осигуровките.

# 206
 БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА БЪРЗИЯ ОТГОВОР, А ДАЛИ МОГА ДА ОПРОВЕРГАЯ МОЛБАТА ЗА НАПУСКАНЕ, ПОНЕЖЕ ДАТАТА КОЯТО ЩЕ Е ВПИСАНА НЯМА ДА Е С МОЙ ПОЧЕРК И ДАЛИ ИМАТ ПРАВО ДА Я ПУСНАТ СЛЕД КАТО АЗ СЪМ ПУСНАЛА МОЛБА ЗА ОТПУСК?

# 207
Това адвокат може да го каже. Молбата ти за отпуска е пусната по е-мейл и не знам доколко Кодекса на труда позволява, защото на практика там няма твой подпис, какъвто трябва да има.

Ако се закучат нещата веднага си намери друга фирма, която да те назначи и си търси правата. Върви и попитай в Инспекцията по труда в твоя град за да ти обяснят каква е процедурата.

# 208
 Мъжът ми веднага ще ме назначи на работа, това не ме притеснява, но дали мога да настоявам пред работодателя, за обезщетение или поне да ми изплати полагащата ми отпуска. И ако не го направи тогава май имам право да го съдя newsm78

# 209
Мъжът ми веднага ще ме назначи на работа, това не ме притеснява, но дали мога да настоявам пред работодателя, за обезщетение или поне да ми изплати полагащата ми отпуска. И ако не го направи тогава май имам право да го съдя newsm78

Работодателят ти е длъжен да ти изплати неизползвания отпуск към момента на прекратяване на трудовия договор.

Обезщетение при прекратяване по взаимно съгласие няма.

Зависи каква молба за напускане си написала. Работодателят ти може да те освободи от денят, следващ подаването на молбата, може и да поиска предизвестие от твоя страна. Ако ти поиска предизвестие, ти на практика трябва да го платиш, защото нямаш време да го отработиш. Това е чисто теоретично и затова трябва да се консултираш. Все пак си мисля, че ако искат да се отърват от теб би трябвало веднага да те освободи, т.е. да не чака 7-дневния срок да се произнесе по молбата и да не търси предизвестие.

Общи условия

Активация на акаунт