УВОЛНЕНИ БРЕМЕННИ

• 67 676
  • 342
  •   1
Отговори
# 210
  Значи все пак трябва да ми плати заслужената отпуска, дори и да напусна по взаимно съгласие!Много ти благодаря мила! smile3525

# 211
  Значи все пак трябва да ми плати заслужената отпуска, дори и да напусна по взаимно съгласие!Много ти благодаря мила! smile3525

Да - трябва!

Моля и успех! Пиши как се развиват нещата  Hug

# 212
  • Пловдив
klukarkata,пусни си проблема и в майчинството счетоводно.но го синтезирай,че такъв ферман няма кой да чете.направи 4-5 ясни въпроса в нов абзац,за да е по-лесно за отговарящите

в общи линии с молбата за напускане без дата си им отвързала ръцете-знаеш го.каквото решат това ще правят.в този момент майчинството ти е важно-преглътни 11 те дни пл отпуск

# 213
  Разбира се , още в понеделник!Дано с това помогнем и на дру smile3525ги мами!

# 214
  • Бургас
Момичета, аз нещо се пообърках.
Имам си 12 - те месеца задължителен стаж и от началото на годината почнах нова работа с временен трудов договор в полза на работодателя. От известно време прекия ми началник се държи много зле с мен, постоянно ми крещи и ме психясва, че не му върша работа. Искам да изляза болничен, защото почнах да не се чувствам добре там. Въпросът ми е: нали ми се полагат 180 дни болничен. Ако няма прекъсване в отделните болнични, мога ли да си го ползвам без притеснения, че ще ми прекратят договора? Имат ли основание да го направят докато съм в болничен? И кога е първата им възможност да го прекратят оттук нататък, ако аз избера варианта да си остана в къщи до края на втората година майчинство?

# 215
  • Пловдив
Анито,какво значи временен договор

предполагам че искаш да кажеш,че си в изпитателен срок в момента
или пък договора ти е срочен-например за една година до еди коя си дата

# 216
  • Бургас
срок на изпитване 6 месеца - на основание чл.70 във връзка с чл. 68 пише на договора

# 217
  • Пловдив
Взимаш си болничен и така докрая.180 те дни ще ти стигнат до 45 дневния.след това майчинство две години.и вече като ти приключи то и се върнеш на работа могат да те освободят.по време на болничните и майчинството не ти тече изпитателния срок т.е ще се върнеш където си излезнала в болничен

# 218
  • Бургас
Елфита, благодаря ти за бързия отговор, много ме успокои!

А другия ми въпрос е може би за друга тема, но все пак да питам тук, че съм на работа и нямам време да ровя за тподходяща: през периода на болничния на каква база ще ми се изчислява майчинството? На база получавания болничен ли?

# 219
  • Пловдив
Елфита, благодаря ти за бързия отговор, много ме успокои!

А другия ми въпрос е може би за друга тема, но все пак да питам тук, че съм на работа и нямам време да ровя за тподходяща: през периода на болничния на каква база ще ми се изчислява майчинството? На база получавания болничен ли?

болничните няма да ти свалят обезщетението,ако 12  преди болничния си осиг на една и съща сума.за месеците в болничен ще ти вземат не самия болничен,а сумата,от която е изчислен.пример-12 м си осиг на 500 лв.взимаш болничен три месеца.за тези три месеца ще ти смятат 500 лв,а не сумата,която си получила

# 220
Честит 8-ми март мили жени
бъдете винаги здрави, красиви и обичани .
newsm51

Благодаря на всички,които се отзовават и дават отговори на всички въпроси. Наистина много помагате и успокоявате жени в деликатно положение. Едно голямо БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 221
  • Русе
Здравейте, аз от много чете се обърках вече и незнам какво ще излезе н акрая - има вероятност да ме уволнят докато съм бременна - 3-4 месеца преди излизането в майчинство. инъче съм си осигурявана до момента. Ако не се възползвам от закрилата при уволнение, както и от възможността да доизкарам тези месеци в болничен или отпуска, а си остана без работа - ще получавам ли обезщетение и какво?

# 222
  • Пловдив
Здравейте, аз от много чете се обърках вече и незнам какво ще излезе н акрая - има вероятност да ме уволнят докато съм бременна - 3-4 месеца преди излизането в майчинство. инъче съм си осигурявана до момента. Ако не се възползвам от закрилата при уволнение, както и от възможността да доизкарам тези месеци в болничен или отпуска, а си остана без работа - ще получавам ли обезщетение и какво?

ако си безработна в момента на издаване на 45 дневния болничен,и ако отговаряш на изискванията за доход 350 лв на човек,имаш право на социално майчинство 100 лв на месец за една година
45 дни преди термин-150 лв,но пак с изискването за доход
това е за безработните

# 223
  • Русе
Благодаря за отговора! Значи най добре да търся къде да почна работа през това време пък дори и фиктивно. Кофти ситуация.

# 224
  • Пловдив
Благодаря за отговора! Значи най добре да търся къде да почна работа през това време пък дори и фиктивно. Кофти ситуация.

да,най-добре така
по време на 2 те години майчинство ще плащаш 20.16 лв здравна

Общи условия

Активация на акаунт