Пожелавам ти здраве, късмет и да си намериш добра работа! Моят татко също има имен ден днес, да ми е жив и здрав.
Деси, много, много съжалявам
Каквото и да кажа ще прозвучи банално, така че само те прегръщам. Бабъл, радвам се, че още едно притеснение ти отпада. Наистина ще е добре да си починете малко. Мисля, че МВ могат да се поправят. Има една потребителка Шани, не знам дали още й стои в подписа, но си спомням, че мъжът й имаше фирма за ремонт на МВ.
Иво мрази да му мият косата, само аз мога да го измия без рев, защото съм много експедитивна и умея да го накарам да гледа към тавана и да го облея така, че да не му минава вода през лицето. Той всъщност точно това мрази - нали са му дълги миглите, очите му се пълнят с вода и миглите залепват. Красотата може да бъде и проблем понякога
Иначе като цяла обича да се джапа, взели сме им един голям леген и слагаме по една-две играчки да къпят. Дани пък е като делфинче, него никакво миене на глава не го притеснява.Нуни, направо настръхнах като прочетох. Дано майка ти се оправя по-бързо, а вие как сте с Писанка?
Роси, надявам се всичко да е наред с бебето. Наистина тази гънка се мери много трудно, доколкото си спомням трябва бебето да застане съвсем неподвижно, за да е вярно измерването. Дано другата седмица всичко е наред. Кога ти излизат резултатите от кръвния тест? Той май се казваше с друго име, не е точно БХС
но наистина е по-точен от БХС.Аги, да ти кажа и аз за нощните хранения. Иво се отказа сам от нощното около първия месец - постепенно почна да увеличава времето за сън и до края на третия месец почна да спи по 8-9 часа непрекъснато. Имаше си един друг номер обаче - като се събудеше от този дълъг-дълъг сън, сучеше по час и половина. Не се шегувам. Точно по толкова сучеше. Така му бях свикнала, че като една сутрин спря да суче след 30-40 минути, реших, че се е объркал и го натиснах да яде още. След което той ме оповръща цялата, естествено. На 8 месеца почна пак да става нощем на 3 часа да суче, но полека-лека с биберон, гушкане и спане в нашето легло го отказах и почна пак да си се буди сутрин към 6. След като се отби, почна да погладнява чак към осем. Той никога не се е будил нощем за повече от 10-15 минути, т.е. само да яде и да се унесе пак.
Дани се отказа от едното нощно хранене сравнително късно, може би чак на 4-5 месеца. Другото, което варираше между 3 и 5 часа, остана до отбиването му, като последните 2-3 месеца се будеше като часовник точно в 4 нощем. Това всъщност беше последното кърмене, което отпадна
А се отучи много бързо, за около седмица от него след отбиването по много забавен начин - реших да го пробвам с айрян, защото аз много много мързелив човек и бъркането на АМ посред нощ просто не е за мен. Детето цокна, бутна шишето, после пак пробва да цокне, пак бутна шишето и си заспа без да е пил нищо. На другата нощ като се събуди помрънка, но аз го убедих, че биба му е достатъчна. Това беше 2-3 вечери, после той просто спря да се буди. Не е имало зор и рев, но това е при условие, че той по това време на нощта си спи вече при мен и като помрънка ми е много по-лесно да го гушкам и успокоявам и не се разсънва. А и той вече е дърто магаре в сравнение с Дидо и се поддава на убеждение с думи. Сега и той яде първо мляко чак в осем сутрин. За коликите - и двамата не са имали, т.е. Данката си страдаше от корем до осмия си месец почти, докато се светнах, че има дисбактериоза и му дадох Нормофлор. За 5 дни стана друг човек и постоянното мрънкане спря, а напъването нощем изчезна за около месец. Сега пак му давам от време на време профилактично. Между другото в началото много добре му действаха едни капки с копър и не помня какво още, май денто нещо бяха... Не със симетикон, а с копър.

Майка ти бързо да се възстановява!
Още като започна да го събличам и започва един рев, който спира чак като излезе от банята. Питах го защо не иска да се къпе, ето и диалога : "- Пламене, защо не искаш да се къпеш? - Защото плача в банята. - А защо плачеш в банята? - Защото ме боли. - Кое те боли? - Ами всичко ме боли." Та се чудя верно ли го боли нещо, или просто си измисля.
НА МАМЧЕТО И НА КАЛОЯН