Френска празнична тема - 18

• 26 220
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
Тони и Тото, Разбира се може да кажеш на момичето за 23-ти ,. И да не се притеснява, ако не говори френски, аз също не говорех нищичко, като почнах уроците .
 Утре сутринта ще ти дам моя тел. и може да се разберем по-точно . Сега ще се изключвам, че милото се цупи, че пак се лепнах за компютъра..  хайде лека вечер  Hug

# 256
Ок за утре. лека вечер  Grinning

# 257
Letizia, едно голямо благодаря и от мое име!  bouquet Тони се интересува за мен. Wink Летиция, ще ти се обадя като си оставиш координатите на Тони и Тото. Peace

Тотонка, Hug Heart Eyes

Няколко дни бях без нет, а и все не успявам да ви изчета. Embarassed
Приятна вечер на всички.

# 258
Намерих формуляр за 2007 година, но за 2008 не успявам. Ситуацията стана леко спешна, та пак ще помоля за помощ, ако някой има идея от къде да се добера до тъпия формуляр.
Благодаря!

# 259
# 260
Здравейте, французойки!
Ако можете, помагайте.
Брат ми и снаха ми дойдоха при нас преди месеци. От момента в който започнаха да си търсят работа, стартира голямото лутане. Работодателите  казват, че без социален номер не може, а от социалните казват, че работодателят ще им го издаде в момента в който започнат работа. И така си прехвърлят топката едни на други.
Ако някой е наясно какво трябва да се направи, за да се пробие тази откачена бариера, моля ви пишете.

# 261
Здравейте!
Аз днес се подложих на вадене на 3 броя мъдреци и си придремвам вкъщи. Изуми ме тоя стоматолог - за по-малко от 15мин. ги махна и нищо не усетих. Да видим как ще се развие и заздравяването, засега нищо не ме боли.

Ансим, соц. номер се издава като се почне работата, а не преди това.
Обаче май трябва да имаш все пак някакво досие в секю-то.
Те имат ли разрешение за работа? И ако не, каква работа си търсят ако не е тайна? Работодателите по-често заради това се дърпат (ако нямат трябва работодателят да пише промес д амбош и с него за виза с разрешение).

Добре дошли на френска земя на Самурайка (и семейство).
За таксито в Париж Роца е обяснила, наистина предвидете си повечко време!

Ох, стана време и за данъци, трябва да подканя половинката да се занимае и с нашите (май бързо ще съжаля, че работя Sad )

# 262
Iventse, нямат разрашително за работа.
А що се отнася до самата работа - не е тайна, просто на този етап предпочитанията са ги изместили на второ място.

# 263
Здравейте момичета,

Ивенце, и аз бях на зъболекар днес душата, още ми е изтръпнала бузата от упойката; мъдреца го оставихме за другия път, а ти три наведнъж, леле-мале!! Миналата седмица бяхме пък с ужасно гастро, нещо не ни потръгна добре тази година... на меги и махнаха гипса, сега трябва само да се внимава...

Ансим, за работата не трябва ли 1-во да си намериш работодател, който да ти извади разрешително и после всичко останало ?

Весел уикенд от мен !

# 264
Исав, хе хе, значи не само аз имам зъбни приключения! Не си е работа де, на мен ми е първото ходене при фр. зъболекар Wink
Как е Лил, аз другия петък ще ходя натам по работа, но само за през деня.

Ансим, аз те питах за каква работа не за друго, ами защото за определени сфери нямаш нужда от разрешително (напр. ресторанти, строителство и т.н.) за другите обаче ти трябва. За да ти извадят трябва въпросния "promesse d'embauche" -т.е. че има определен работодател,които иска да те назначи.
Друг въпрос - имат ли някаква carte de séjour? Защото и аз докато нямах такава не ми издаваха номер от осигуряването.

Успех с бюрокрацията!

# 265
  • MERIGNAC, FRANCE
Аnsim, от колко време са във Франция? Питам, защото мога да ти кажа как нашите цигани си вадят секюрите сосиал. Докажеш ли 4е си пове4е от 3 месеца тук, подаваш си досие и си полу4аваш номер.

Ивенце, на мен ми вадиха и 4-те мъдреца преди 5-6 години, но беше под пълна упойка и стоях 2 дена в клиника. Браво на теб  Hug

# 266
Iventse, става въпрос за работа в сферата на строителството или ремонт на автомобили.
isave, бяха намерили подходяща работа, но работодателят каза, че без социален номер не може.
Мama Strumpf, тук са от 5 месеца. Малко повече информация ще ми дадеш ли? Какво е това досие и къде го подаваш?

# 267
Ansim, аз не съм особено компетентна по въпроса, но знам със сигурност, че на работа без Carte de séjour, на която фигурира разрешението за работа, не вземат. А здравният номер се издава от работодателя (той изпраща досието на здравната каса) при подписване на договор. Аз така бях без собствен номер в продължение на 3 години и ме осигуряваше мъжът ми.

# 268
  • MERIGNAC, FRANCE
Аnsim, във всеки голям град към някоя болница има един център, който се занимава с 4ужденци. Вси4ки могат да ходят там безплатно на лекар и зъболекар, има и асистант сосиал, която може да подава досиета на тези които са пове4е от 3 месеца тук в Секюрите сосиал.

# 269
Много ви благодаря за информацията. Ще видим какво можем да направим по въпроса.
Първоначалната им нагласа беше за дълга почивка. В последствие им хареса, и така решиха да си търсят работа, все пак нищо не губят. Дори записаха племенника ми на училище.

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 00:06 от ansim

Общи условия

Активация на акаунт