ДЕКЕМВРИйке, знамето развей, на този свят дойде Матей!

• 24 390
  • 277
  •   1
Отговори
# 195
Хелоу от мен!
Аз страдам от остър недостиг на време (то си личи и от форумната ми активност  Mr. Green) и вече съм на прага на полудяването  Crazy
До сега хленчех, че е студено и не можем да излизаме с Бобето, но не си давах сметка, че като почнем с разходките съвсем няма да ми стига времето на за работа, битовизми и ЛаРедут  Mr. Green Но за сега ЛаРедута печели, де, изяжда и малкото свободно време  Peace
Иначе абсолютно споделям чувствата на Ланг, ужасно щастлива съм, но при мен това не се дължи само на майчинството  Heart Eyes  Hug
Ланг, категорично установих, че колкото по-малко го мислиш това кърмене, толкова по-добре върви  Peace Болката и рагадите при Маги въобще не ми минаха, при Боян обаче бях турбо уверена в себе си и всичко върви по вода (е, като изключим кратките ми психясвания в началото, че нямам достатъчно кърма за неговите темпове на растеж, но след като видях, че и с АМ оцеляват децата, се успокоих  ooooh!). На практика от запушването на каналите, което направих през първия месец (и храненето на Бото с АМ заради антибиотика) не съм се затормозявала. Резултатът е дете-гигант (поне в сравнение с Маги), без кьорава пъпка/лишей/петно (пак в сравнение с Маги), пълен фризер със замразена кърма - около 3-4 литра (това е събрано само от колекторите при рефлекса на потичане), по-малко гладене и чистене... И чедото става - детето не е гладно, дребно, пъпчиво, нито е умряло от дизинтерия (при Маги подозирах, че ако не чистя денонощно ще се случи нещо ужасно  Mr. Green ooooh!). Така че easy майна (както казват фарнсетата), явно това му е цаката  Peace
Тане, Мимито, какво за Астор и Борко?
Марти, твоето си е мазохизъм - при Маги няма хън-мън - на градина и това е! Да не ме чуе давола, но от както е тръгнала на градина (08 септември) до сега е имала само небрежни сополи, заради които не е спирала градината  bowuu
Мимис, стига ни плаши, виж циганите по колко деца имат, и пак оцеляват  Joy
Ланг, нали знаеш, че за второто еднократната ти помощ от държавата е 600 лева? Елс е юристка и предполагам вече ги е вложила в ЛаРедута  hahaha
И на всички пропуснати именници - здраве и любов   bouquet

# 196
  • Варна, морето и сините вълни!
Мимито , Астор за вашия Борко ли говореше при Митко Цонев ?

Н да за нашия Борко идеше реч Embarassed Embarassed
Пачи, нищо особено не е казал. Просто каза че това е поредното дете което се вълнува от магии. Че на 29.01 ще гледаме щбилейния му концерт Wink Нишо съществено.
Може би ще го поканят в предаването на Митко Цонев някога  Mr. Green Mr. Green

Катето ми е болничко. Снощи вдигна едни градуси. Леко е изрината по обяд сме на лекар да ни кажат това шарка ли е или не Wink

# 197
Привет и от мен!
Позагубих се, но уви е заради многото работа. Сертифицираме се по разни Исо-та и е чудо невиждано, но и това ще отмине Simple Smile
И Калина беше хремава 2 дни, но сега вс е наред - от днес на детска.
За ЛаРедута се правя че не виждам и не чувам(чета) какво пишете, защото ако започна и там да влизам - не криза, ами не знам какво ще ни удари вкъщи  Mr. Green
Мими, това, което намерих като картинки от шарка е потресаващо (ако говорим за варицела) и хората със слаби сърца, по-добре да не гледат варицелата ужасна.
Ланг, ако имаш някакви въпроси за кърменето - насреща съм. Старая се да не го коментирам, за да не отегчавам аудиторията, но с това 3 годишно кърмене - вече мога научен труд да напиша  Mr. Green

Потапям се отново в работа! Хубав ден и много разходки ви желая!  Hug Peace

П.С. Чужбинските мами пак изчезнаха! Дано наминат скоро да разкажат как са! Heart Eyes

# 198
Мимито, без да съм минала през шарките и без да съм видяла пъпките, но след изчитане на всичко що можеше, ти казвам че в 90% от случаите на температура+пъпки=шарка  Peace
И като сме на тази тема, да попитам прясно препатилите: как озаптявате дребните да не се чешат? Като знам Маги какви рани си прави от пъпките от комари...  Sick

Оооо, Правдицо, май съм успяла да те комплексирам с това кърмене  Joy Я се стегни и си коментирай на воля, че като ти дойда ще видиш колко зла мога да бъда  #2gunfire

Айде чао, че от ЛаРедут ми пращат запитване дали съм добре, след като цели 4 часа не съм ги посещавала  Joy

# 199
Бля, тия снимки пъпчивите много гнусни! Уф!

Айде ще скицирам раждането- ама то нищо специално, щото нали операция. В деня на заколението от спокойстве не бях лишена, изобщо докато дойде време за катетъра, само се чудех що толкоз рано трябваше да дойда, като редът ми не е дошъл. Скука, телевизия, която недолюбвам и зяпане в тавана. Пък и всички от графата близки се бяха спекли, та някой трябваше да го играе смел и непукист. Дойде една леля и каза хайде към операционната с висящия гнусен катетър (ей това е един от сбъднатите ми кошмари). Ако можех да избягам, да изпадна в несвяст - бих, но от мен се очакваше да изпълнявам и ... сигурно така се чувстват осъдените, де да знам. Цялата операция умирах от страх, минаваха ми всякакви безумни мисли, добре, че свърши. Бебето го мернах за малко - червено-синкаво, дори не можах да опрлича на каво мяза. Е, после като го донесоха ми се стори все пак симпатичен.  Rolling Eyes Сега намирам, че има голяма чушка, ама ми е супер мил.
Та възстанових се изключително бързо. Без да преувеличавам на третия ден бях готова да си ходя, можех да изпълнявам почти всякакви движения, за разлика от първия път. От там последва въртележката с гърдите и къременето, която тотално се завихри...
Пачи, аз явно съм родител неандерталец. Всячески опитвам да си улесня живота с бебето и не става. Ни слинг, ни държане на ръце, ни кърмене в легнало положение ми се получават. Но да не разводявам с глупостите си и с КПД-то на млекоцентралите...  #2gunfire

Хайде, лек и успешно-покупателен! Mr. Green 

# 200
Така, що сте се ошашкали с това кърмене ве хора? Аз не кто Правда, ма и аз покърмих достойно! Успокойте се датйе му на беп една цицка и той ще е доволен. Има ли мъж недоволен от цицка?

Накратко - ние не сме бони от шарка. Голям майтап беше. Отдохм при хомето - прегледа я и каза - ми това е скарлатиноподобен обрив. Но от скарлатина мунитет не се придобива. За да си сигурнадали е скарлатина е нужен гърлен и носен секрет. Което аз тутакси отхвърлих като вариант. Та детето е било болно от нещо. Вдихна си снощи температура, опъпчи се и толкоз. Днес е в стихията с ни тепература ни нищо, само лек обрив.
Отидохме да чиститим бабин ден на педката която е и леля на тако ни. И тя естесвено не пропусна да я прегледа и да и бръкне 2000 пъти до сливиците. И заключи - скарлатина. Ми викам аз - Що няма температура? "Хм мнго странно! Наблюдавай я, то ще си покаже времето. Що само една вечер имахте температура?" Как да знам що 1 вечер. Може би щто съм идиот и не давам антипиретици, и детето само се бори с бацилите си.
Айде стигасъм ви досаждала с моите гъргорения!

Чао и приятна вечер!

# 201
За много години! Една здрава и ползвотворна година за вас и семействата ви!
Ланг, да ти е жив и здрав Матей! Много радост да ви носят двамата мъже! А за кърменето мога само да кажа - не го превръщай във фикс идея, давай на младежа, когато му се прииска. Е, има е трудни моменти, но общо взето -  ние се кърмихме така- ръководейки се от малкия човек година и 4 месеца.
Вече ме е адски срам да казвам, че ме е срам, че съм толкова несериозна; преди време можех да изтъкна 2 броя деца и второ висше и работа като оправдание, обаче пак бях по редовна, сега мога само да се свра в някой ъгъл и да се срамувам Sad Embarassed

Хиляди благодарности за пожеланията за РД на Габуна. Имаме си много добро дете, само дето не е случило на родители. Надяваме се в най-скоро време акъла да вземе да им дойде в главата.

Жоро след изкарването на 2 в 1 (скарлатина ++ варицела) (Мими, и ние имахме само един ден Т със скарлатината, така че не е гаранция (и аз спорих със РИОКОЗ че синът ми няма скарлатина де), сега страда от кашлица от нищото и сополи, поради което майка му си почива и дебелее вкъщи. (спраях цигарите след 15 години сериозно пушене и в момента наблягам на хапването)
Мимито ме запали да ходя на народни танци, та поне сега 2 пъти седмично раздрусвам телеса.

Снимки на челядта не съм качвала скоро в нета  Embarassed

# 202

Жоро след изкарването на 2 в 1 (скарлатина ++ варицела) (Мими, и ние имахме само един ден Т със скарлатината, така че не е гаранция (и аз спорих със РИОКОЗ че синът ми няма скарлатина де),

E да де но ми казаха че могат 100% сигурно да ми кажат е или не е скарлатина ако направя посчвка от гърлен и носен секрет. Те докато излязат детето ще е оздравчло. А има ред вирусни заболявания които протичат със скарлатиноподобен обрив....Та при нас не е ясно скарлатина, вирус или алергия е  Joy Катя е без илачи. В понеделник ако няма развитие на болестта заминава при децата и танците.

# 203
Мимито, да не е пета/шеста шарка?..нашия синковец ги изкара миналата година, ама може и по-късно..виж тук как изглежда:
http://www.mamaibebe.com/forum/viewtopic.php?t=5041

# 204
С тези темпове на изписване на темата ще трябва да сменяме заглавието на "ДЕКЕМВРИйке, бастуна си хвани, на бала на Матей отиди"  Joy

Ние май се рзаминахме с шарката за сега, но пожелавам успех на всички очакващи  Mr. Green

# 205
Мимито, да не е пета/шеста шарка?..нашия синковец ги изкара миналата година, ама може и по-късно..виж тук как изглежда:
http://www.mamaibebe.com/forum/viewtopic.php?t=5041

Не знам какво беше.Дес обрива го няма!

# 206
С тези темпове на изписване на темата ще трябва да сменяме заглавието на "ДЕКЕМВРИйке, бастуна си хвани, на бала на Матей отиди"  Joy

Joy Joy hahaha

# 207
При нас нищо за хвалене-дребния пипна от нейде гн ангина мин. седмица, вчера татка му бе на легло с 38,6, днес аз-яки болки в гърлото и 37.4-не било гн ангина, рече джи пи-то ми Crazy
Аз открих списание Бърборино-мн е добро Peace и  повечето неща са интересни  за Трифи, въпреки че го дават за по-голяма възрастова група :
http://www.fiut.bg/index.php?option=com_content&task=view&am … =14&Itemid=18
Направих абонамент за тази година Grinning

# 208
  • София
МТВ, днес наред раздавам бабини рецепти, ще ти кажа и на теб две точно за гнойна ангина. Дани е алергичен към пеницилина и октомври в чудо се видях с какво да го лекувам и прибягнах към старите рецепти. Добре, че бяха те за да го оправим.
Първата рецепта е следната:
белтъка на едно яйце или две се разбива на сняг прибавя се ванилия и една две лъжички пудра захар и това се слага върху вестник (явно и мастилото оказва някакво влияние) и се налага гушата, завива се с шал и ако е за детенце се стои около 2 - 3 часа, ако е за възрастен може и 4 - 5 часа. Това е едната, а другата е обезсолена извара се разстила върху найлон, налага се на гушата, отгоре се слага пак шал и се стои пак 2 часа. 5 или 6 дни редувах двете рецепти и на контролния преглед нямаше и следа от гнойните налепи Grinning.

# 209

Аз открих списание Бърборино-мн е добро Peace и  повечето неща са интересни  за Трифи, въпреки че го дават за по-голяма възрастова група :
http://www.fiut.bg/index.php?option=com_content&task=view&am … =14&Itemid=18
Направих абонамент за тази година Grinning[/color]

И ние сме фенове на Бърборино, но сме абонирани за Мечо Пух. Става и за по-малки и във всеки брой има подарък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт