Коледа посреща ЮНСКА мама, радостта й става още по-голяма! Тема №15

• 15 072
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
http://elfyourself.jibjab.com/view/Sbn1uihBNXNW0qON#/owner/Sbn1uihBNXNW0qON да ви развеселя с нещо смешно - това е нашето семейство Simple Smile

# 136
 Grinning Joy Joy hahaha
Наистина е много смешно!

# 137
  • София
ех, не мога да го отворя

# 138
Viper, и аз имам книгата на Спок. Интересна е, има много полезни съвети, но за съжаление пак е написана на базата на проучвания и опит на американската нация, която и по хранене и по доста неща се различава от нас. Но книгата се смята от години за най-добрата книга за отглеждане на деца.

Gygelichkova, аз чета "Аз съм бременна: Всичко за бъдещата майка - част І" от Мари-Клод Дьолае, но информацията вътре не ми се струва достатъчна. Благодаря за списъка с книги, който си качила. Сега ще си избера някоя по-добра (евентуално).

# 139
  • София
viper, докато си бременна не взимай космодиск, сега затопляне и неправилен масаж могат да предизвикат контракции. Съвсем нормално е да имаш болки, а те ще се и засилят колкото по-голям ти става коремът. Аз миналия път накрая неможех място да си намеря от болки. Но това се дължи на хормоните, които разхлабват междуставните връзки, за да се отпуска коремът напред. Отделно, колкото повече бебето натежава, толкова по-силно увисва корема и заболява кръста. Аз този път съм решила да си купя колан за поддържане на корема като ми стане по-голям.

# 140
  • София
Благодаря ви момичета за съветите. Аз си мислих, че ако не помогне, то поне няма да навреди, но явно е по-добре да изчакам. Но и сега като стоя на стола пред компютъра дълго време, отново ме боли. Иначе коремът не ми е мнооого голям все още, но явно и предишната травма си оказва влияние. И дясната тазобедрена става ми отказва чат пат, понякога не чувствам дори и месото на ханша от дясната ми страна

# 141
Здравейте и от мен. Завърнах се от дълго почти едноседмично гостуване при родителите ми от което чуствам че съм 2 кила напред  Grinning .
И аз се сдобих с онази дебела книга на д-р Спок "Грижи за бебето и детето", но втора употреба - майка ми я даде, онази която е чела когато аз съм била бебе. Същата е но по-ранно издание. Сигурна съм че и в библиотеките на вашите родители я има, то тогава е имало 2-3 книги за бебета на пазара. Книжката е с дебели корици и много добре запазена и ми е мило, че второ поколение бебе ще се отглежда по нея  Simple Smile

И аз мисля да се поогледам за някоя книжка, макар че повече ще ми трябват може би за после -  за отглеждане на детето, за кърмене. Сега мисля да си купя тази
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=58_115&products_id=2963

а вече имам тази и ми е любима
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=58_116&products_id=4250

# 142
Препоръчвам - Ръководство на д-р Спок: най-важното през бременността- само 6 лв. е но вече я препрочитам за незнам кой път и постоянно ровя в нея, като настолна книга ми е.Чете се на един дъх и после си гледаш симптомите по седмици.

Това е поздрав от мен за вас, но е хубаво да се гледа със звук - http://s5.dancingsantacard.com/default.aspx?santa=5868582

# 143
момичета, да ви се оплача- днес сутринта отивам на преглед и нося кръвни изследвания - лекарката ми каза само " изследванията са ти супер, запиши си час след нова година в средата на януари....", а аз последно съм ходила на лекар на 27.11 и сега нямам търпение да  стане средата на януари- чудя се дали да не отида при друг лекар  #Crazy иначе се чувствам супер, сънливоста не ме преследва, не ми става лошо, не ми се повръща единствено така ми се искаше да видя "бебчо"...
за книгите   и аз имам тази на Мари - Клод- но не я чета - защото много от нещата описани там противоречат на " нашата" действителност, а за болките в кръста и таза- не искам да плаша никой, но една приятелка не можеше изобщо да върви, защото корема и беше станал голям и притискаше някакъв нерв... лекарите бяха казали че нищо не може да се направи- само да чака да роди- и наистина като роди се оправи... дано никой не го застига подобен ужас...
иначе на всички ви искам да пожелая приятна почивка  и весели празници, дано новата 2009 е благосклонна към всички ни  Hug

# 144
Препоръчвам - Ръководство на д-р Спок: най-важното през бременността- само 6 лв. е но вече я препрочитам за незнам кой път и постоянно ровя в нея, като настолна книга ми е.Чете се на един дъх и после си гледаш симптомите по седмици.

Това е поздрав от мен за вас, но е хубаво да се гледа със звук - http://s5.dancingsantacard.com/default.aspx?santa=5868582

И аз си купих тази книжка и съм доволна Simple Smile А поздрава е супер!

# 145
Здравeйте и от мен! Simple Smile

Аз си бях тук, четях редовно, но не не ми се пишеше, само ви четях и мързелувах! Голяма спане му ударих и голямо обикалане,по молове и магазини, моя приятел каза, че повече никъде няма да ходи с мен, защото съм влизала във всеки магазин- събота и неделя ,като излизахме към 1 и се прибирахме в 9 вечерта, голям кеф, толкова ми е хубаво да обикалям, вчера само ми мрънкаше, че едва го държали краката Mr. Green, аз хем, че съм бременна се чувствах превъзходно и резултата е  един килограм надолу, като си седя вкъщи все нещо ще ме заболи, а като обикалям и вървя се чувствам най-добре. В петък вечер много ме болеше корема ниско долу, близо 4-5 часа и се чудех да звъня ли или не на лекарката, но изпих два нош-па и ми мина, и на другия ден цял ден обикаляне и се чувствах перфектно!
Боядисах се най-накрая, подстригах се, абе друго си е човек да се разкраси! За корема не бих казала, че ми е порастнал по-скоро, сега си е с нормални размери за 4-ти месец, а преди ми е бил подут от газове най-вероятно, но пък гърдите ми продължават да растат със страшни темпове! За кремчето на Чико да опровергая, че това не са били стрии, нямам стрии, просто много странно ми се смъкна цялата кожа на корема, ве едно беше изгоряла и цялата беше на люспи, почти вече, навсякъде се смъкна старата кожа и отдолу имам нова беличка и гладичка кожа, все едно съм змия, е най-странното е че е само на корема! Кафявата ми линия на корема става огромна и ужасно контрастира на кожата ми, и е някака си крива от пъпа към гърдите и от пъпа надолу се разминават линиите! Mr. Green

А в Мола на Стомболийски, какви  готини дрешки продават за бебенца, исках още вчера да купя, но не ми дадоха, ако  е момиче ,каква рокличка харесах за изписване в Mothercare, въпреки, че май не дават новородени да са с роклички, изтекоха ми очите, убийствена! А в магазините на Фокс кидс, пък какви дрешки има за малко по-големи, честно аз за себе си, не мога да си харесам толкова дрехи, като обикалям, отколкото харесвам за дечица! Аз си купих една блуза-туника и един комплект бикини с потник , че моите потници всички са ми мънички и късички вече!Определено ми личи корема, щом на няколко места продавачки  ми предлагаха дрехи,като за бременни и намекваха, без да съм казвала! Пък и друго ми направи впечатление, като се разминавам с момичета в по-напреднала бременност и ме заглеждат и те в корема, определено си ми личи!Ще кача сники в албумчето от преди 2 дена на коремчето ми, че нали си правя албумче вкъщи на всяка седмица от бременноста! Wink

Последна редакция: пн, 29 дек 2008, 12:45 от somebody

# 146
Здравейте , момичета .

Наистина голямо затишие последните няколко дена, но поне смогнах с четенето  Wink.

Книги не ме вълнуват особено, първия път каквото прочетох това е, тогава ми беше мерак, но като цяло много харесвам Спок и съм прибягвала до съветите му. Но по-скоро тези за възпитанието , отказване от вредни навици и т.н.

Бях писала преди , че ходех предишната бременност на курсовете на 9 месеца, които са безплатни , и много бях доволна. Ходи се вторник и четвъртък . От февруари излизам болнични и започвам пак да ходя. Не толкова , че темите са някакви нови за мен /всичко бях изслушала/, но това за мен си е развлечение. Бяхме се събрали една голяма групичка /там също групичките са по месеци / и винаги след лекция ходехме на пицария или по магазините. Въобще само хубави спомени имам. С повечето момичета се запознахме тук във форумите и се събираме до днес .

somebody , в Mothercare дрешките наистина са много сладки , но и много скъпи. Бяха ми пратили от Щатите 3 бодита за 6 долара и същите там бяха 80 лв  #Crazy. Една приятелка от там като дойде лятото с двете деца и обезумява на цените тук.  Освен това за бебенце ми се струва супер неудобно да бъде облечено в риза и дънки, колкото и да са готини или пък рокля. Ема имаше три страхотни роклички за 0-3 месеца , пак донесени от чужбина , и накрая й ги облякох поне една фотосесия да й направя ,  да си я имам на снимки с тях. Цяло лято ходеше с бодита, а като е по-хладно с цели гащеризончета. Но спор няма , нещата са страхотни  Peace.

# 147
  • София
в Mothercare нещата наистина са много скъпи, но и супер качествени. Каквото съм купила от там не е мръднало нито като материя, нито като цветове, а аз пера дрехите след всяко обличане. Най-много си заслужава, когато има намаление да се купи дрешка, която може да се носи по-дълго време(например суичърчета, колкото и да расте на дължина, пак може да се облича няколко месеца). И естествено за малко по-големи бебета и деца, които не израстват дрехите толкова бързо си е най-на сметка да се вземе нещо качествено.

# 148
"Близо до бебето" - моя любима книга, но я четох след като бях поотгледала сина си и бях кърмила голяма част от времето.
Първия път четох много книги - сега само по някое списание и книги за възпитание за по-големки Simple Smile
Определено от гледането на първото дете съм си изработила рефлекс кое е удобно и кое ми вършеше работа  и още помня тези поуки Simple Smile, и сега мисля да купувам само неща, които ще ми влизат в употреба.
Ето и нещо, което си спомням:
- До 4-5 месец на бебо ми бяха най-удобни бодита с копченца отпред или диагонално! през главата е ужас, придържаш и въртиш и т.н, а иначе слагаш отдолу и отгоре бебо.
-удобни са разкопчаващи се панталонки отдолу по целите крачоли с тик-так или ципче за смяна на памперс
-не ми бяха удобни неща с цип до гушката - драскаха го
-не му понасяха неподплатени с памук неща
-много тензухени и бархетни пеленки - особено при кърмене и за попиване след баня
-поне 2 бр. хавлии български по-големки
-поне две зимни шапки
-мнооого бодита
-по-лесни са комбинациите боди с къс ръкав и отгоре нещо с дълъг /два дълги е ужас;)/
-така наречените буйки - едни меки шушончета бяха супер поне 2 броя/ той беше есенно бебче/
-в един период само по-стегнати горе чорапки, че изуваше
-2-3 малки одеалца за вкъщи докато го кърмех и спеше в мене
-не му бяха удобни дънкови неща до 5 месец и неща с издутини на гърба
-да има легнал кош количката или отделен такъв - през коликите вечер само там заспиваше няколко седмици и му беше по-закътано
-един страхотен стерилизатор на Бебе комфор - универсален и голям, става за микро /за всякакви шишета е!, а не като другите, но сина ми така и не близна от шише и биберон Simple Smile за моя радост, беше чист бозайник, аз му бях всичко:)/
-дебела вълнена пелена от баба ми за вън
-чувал за спане летен и зимен в 2 размера
-чувал-с цип от Премаман, моят беше зимен поради случая/, за изписването и после за разходки
ИМА И ОЩЕ ДРУГИ Simple Smile
Дано съм ви заредила с хубава емоция.А който иска, живот и здраве, по-късно, ще споделим майките е дечица Simple Smile
Прегръщам ви!
Съгласна съм с Петя за споделеното! Моят като стана към годинка дойде периодът за такива покупки повече в изобилие. Иначе му носеха от всякъде неща и за празниците все го издокарвахме, нали е първо внуче в нашата рода Simple Smile
Така се разнежих... и ми стана едно хубаво...Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 дек 2008, 16:19 от ayas

# 149
Ето един доста полезен списък с нещата за бебето.

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/613/52/

Като вече настояща майка само искам да вметна, че доста от нещата, които се препоръчват по магазините като мноооого полезни за новороденото бебе, всъщност събират прах и не вършат почни никаква работа.

Общи условия

Активация на акаунт