Коледа посреща ЮНСКА мама, радостта й става още по-голяма! Тема №15

• 15 069
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, надявам се всички да са имали хубави празници!! аз получих подарък книга за храненето през бременността, снощи я четох, написана е много добре, по седмици, и за всеки период е описано кои житамини и миерали са наи нужни на организма. има и рецепти, но са малко изкълчени. довечера ще напиша заглавието, че сега не си го спомням.
 Hug

# 151
Здравейте и весела Коледа, пожелавам Ви много щастие, здраве, любов и не на последно място най-хубавите и здрави юнски бебенца  Simple Smile

Аз досега напредвах с четенето, доста полезни неща се дискутират, искам да попитам мамите на дечица за прането на бебешките дрешки. С какви прахове за пране се перят, ползва ли се омекотител, каква е минималната температура на която се перат? Въпроса ми е доста напред във времето, но сега по празниците разглеждах бебешки магазини и ми изинкна този въпрос. Доколкото знам е хубаво дрешките на бебенцето да се гладят, ще се радвам мамите с опит да споделят.

И аз смятам да започна да посещавам курсове за бъдещи майки, ще се радвам ако през януари има желаещи да се организираме и запознаем. Simple Smile

# 152
Прала съм винаги дрехите на дъщеря си в пералнята.
С бебешки прах + омекотител /има и такива за бебета/.
Градусите варират от 30-40 до 80 при силно замърсени бели дрехи.
Имайте предвид, че бебешките прахове почти не изпират.
Петната от сок и пюрета винаги съм натърквала предварително с бебешки сапун.

# 153
Ох, за дрехите...и аз си спомням с носталгия за времето в което отглеждах сина си в Америка. Беше облечен винаги, като възрастен с много евтини и качествени дрешки. Не помня някога да съм му сложила от тези ужасни и кичозни чорапки с картинки, каквито се продават тук, както и дрехи с апликации. С неговите дрехи са изгледани поне още 5 деца и някой от тях стават все още за носене. Мисля и сега да заложа на размяна и да не се впсукам в излишни харчове за бебешки дрехи, имайки предвид колко бързо им умаляват и колко са скъпи. Дори мисля всичко, което мога да взема на старо, ще си го ползвам и няма да купувам излишни неща. Понякога става въпрос само за 1, 2 месец употреба. А пък и при мен е трето дете и мисля разумът да надделее над емоциите....
За книгите и аз признавам др. Спок и въпреки, че е написана доста отдавна, мисля че това е най-адекватаната книга за отглеждане на дете.

# 154
  • София
Ех как обичам такива полезни съвети, благодаря ви момичета!!! Hug
Аз се старая да мисля винаги за практичната страна на нещата.
Въпросът за прането е уместен, за да можем да подбираме и дрехите спрямо температурата.

# 155
И досега пера дрехите на дъщеря ми отделно от нашите, винаги на 30-40 градуса. Гладех само първите 2 месеца, после лятото на простира и така, може би до годинката перях с бебешкия прах на Сано Максима - страхотен е и ухае много приятно, омекотител започнах да слагам чак към 2 годинки.
Ние също ще ползваме разни неща от каката - кошарката, кенгуро, шезлонга, столчето за хранене, но както се очертава да е момче, а и в сезоните ще се разминем, дрешките ще ги пазаря наново, това е един от любимите ми моменти... Албена, вече 2 поредни години ходим на гости в Щатите при наши приятели и се изумявам от безумно ниските цени на детски дрешки там, на дъщеря ми и двата пъти и нося по 1 куфар и я зареждам за 2 сезона, а и тя сега не ги израства толкова бързо. Задължително ще купя на бебето и чувал за спане - Елица от новородена до 3 годишна спеше в такъв и никога не съм се притеснявала, че е отвита. Също много ми бяха полезни обикновените пелени, в началото си бях купила само 1 комплект, после сигурно поне още 3.

# 156
  • София
аз пера само със Сано Сензитив. Много съм доволна как изпира. В началото перях само на 40 гр., но след като пропълзя и после проходи, светлото го пускам на 60. На нас категорично ни забраниха омекотителите, защото е с много суха и чувствителна кожа и направи атопичен дерматит. А и повечето педиатри съветват да се използват такива след 3 год. възраст.

# 157
Добър вечер и от мен мили юнски мамчета! Честита ви Коледа и ви пожелавам страхотно прекарване на Нова година!
Съгласна съм с майчетата, че в толкова разпространението списъци за новородени има доста излишни неща.  Голямото количество дрехи са сравнително излишни, стерилизатор наистина в началото няма нужда, освен ако не се наложи да се изцеждате и самата помпа е хубаво да се стерилизира и да се замразява изцедената кърма(без коластрата). Да ви споделя вместо ужасно скъпите за мен поне контейнери за кърма си купувах от аптеката стерилни контейнери за урина за 80-90ст., които след изпразване съответно хвърлях. Искрено ви препоръчвам е идна марка помпа за кърма, която пък е от скъпите, но е най-добрата- на Авент( дано не ми се карат модераторите, че го написах), но в някой случай кърмата още в болницата ще ви дойде нанагорно и е хубаво да си я имате там. Прах от начала ползвам Сано за бебета, страхотен е, хипоалергичен, супер икономичен, пера основно на ниска темепература- мах. до 60 гр., защото реално дрехите не са замърсени много, а колкото до дезинфекцията- ако ги пера на 90гр. на нищо няма да заприличат пък след гладене с много пара ефекта е същияПолзвам и омекотител на Сано- мирише хубаво, хипоалергичен и антибактериален. Книгите- и аз изчетох доста през първата бременност, Спок включително, макар че в Белгия например напълно го отричат като психопат, който е тероризирал собствените си деца и само на теория са му нещата. На мен за много неща ми е бил полезен, за други е бил  неприложим, но сами трябва да си преценяваме. След малко отивам на ехограф да ми определят седмицата за да знам кога да ходя на БХС, и ще видя бебчо- дано всичко му е наред. Батко му(8 месечният му батко, представете си!!!:) е при наще надалеч вече 2-ри ден и ужасно ми е мъчно вече. Никога не сме се разделяли е вече рия с копитце. Но за сметка на това снощи с половинката излизахме с компания, играхме дартс и хокей на маса, много се смяхме, страхотно си прекарахме... Ех, не може да ми се угоди!
Не съм ви писала отдавна и сега малко дълго стана, надявам се да ми простите. Хубава вечер ви желая на топличко у дома с любимите хора!

# 158
Благодаря на отговорилите мами.  Grinning Изникна ми още един въпрос как е по-добре да се гладят бебешки дрешки с или без пара на ютията?
Наистина информацията е полезна с оглед избора на дрешки, които предстои. Сега четох, че дрешките с копчета са за предпочитане пред дрешките с цип, заради това че ципа може да дразни бебенцето.

# 159
  • София
с пара разбира се  Peace тя и омекотява дрешките. Аз с копченца съм купувала, но ако се облича през главата, бодито е по-добре да е с прехлупване от двете страни на деколтето, така колкото и да порасне главата винаги влиза без проблем. Само да ви обърна внимание, ако затопляте на радиатора или на ютията дрешките на бебето в студените месеци за преобличане след баня, внимавайте, защото металните копчета се загряват много силно и е много болезнено за бебето!

# 160
Здравейте и от мен Simple Smile
за книгите - първата си бременност бях много стрестната и попивах всяка информация като гъба. Книги така и не си купих, зачитала съм някоя и друга статия и някъде към половината интернет изчетох  Confused Чувала съм много хвалбестия за д-р Спок, но и двете неща които вече бяха написани са верни - много е старо като литература (ние сме гледани по тази система) и наистина със свойте си деца човека не се е справил добре. Ако не се лъжа те не пожелават да отидат и на погребението му. Сега вече ми е по-спокойно Simple Smile С първото се справих и то съвсем не лошо, а за възпитанието на хлапетата разчитам изцяло и единствено на образованието си по психология и опита си като човек. Смятам обаче пак да отида да лекциите на 9 месеца - дават и подаръци  Sunglasses Всичките шишета и първите залъгалки на дъщеря ми са от там.

за прането и гладенето - пера с течен детски препарат Сано, а сега вече и течния Персил. Използвам омекотител, въпреки противоречивите мнения - пак за бебета де. Гладих дрехите на малката първите 2-3 месеца - не си спомням вече точно колко време. Мразя да глада, ако има любители на тази процедура могат да гладят и до по дълго. Гладенето е с цел стерилизация на на дрешките.

за помпата - Авент  newsm10 почти задължително ще ви трябва и то още в родилния дом.

за Мадъркер - навсякъде по света тази марка е или шир потреба или в средния сегмент на пазара ... тук е едва ли не в най-високия, май само Лапин хаус я бие. Дани има много дрешки от там, защото си има един луд вуйчо който на всеки 3-4 месеца си намира повод да и напазарува по 2 плика дрехи ... а той така или иначе друг магазин не признава. Сега и той чака бебе - та определено няма да фалират в следващите 2 години  Laughing Хубави са дрешките, въпреки че имат и доста неща които на мен не ми харесват, а и като им видиш цените съвсем  Twisted Evil Но за дрехите имайте предвид че първите 3 месеца на бебета ще им трябват само бодите. Дани е родена началото на май и цяло лято изскара или по боди или по памперс  Sunglasses

# 161
  • Germany
Здравейте момичета Simple Smile
Аз сега се връщам от феталната морфология - ще си имаме пак момченце Simple Smile. Лекарката каза 1во момиче, но после беше категорична. Прегледа беше много вълнуващ. Броихме пръстчета, гледахме носле и очички, слушахме сърчице. Бяхме с мъжа ми и синът ми и беше много хубаво Simple Smile Ние утре заминаваме на планина и ще се върнем чак на 3ти, така че весело посрещане на нова година от мен!

# 162
Честит момък!

# 163
хихихи много се кефя! ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦЕ И НА ТЕБЕ! Simple Smile

# 164
  • Germany
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт