Имаме си радост най-голяма, Биляна е първо бебче за МАРТенската мама!!!

• 21 465
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
така,
ние се наработихме за днес, доволна съм - ДАНС дадоха разрешително и сега ще си излезна спокойно болничен Laughing
от нас двечките - лека вечер и много  Hug

пп- и аз чакам новини за Дани

# 151
Аз днес направо ще издивея в къщи самичка  #Crazy
Уж излизах сутринта за изследванията, бързо минах, имаше само две бабки пред мен!
После се направих на героиня и се прибрах пеша от болницата до вкъщи, не хванах такси, както ВСИЧКИ ми казаха. Ми то нали трябва да се раздвижваме!Малко студ, ама...
Сестра ми и племеника ми погостуваха малко, ей изнервих се  ooooh! тоз малкия сладкиш като почна да пищи и вика и да се сърди, че не му давам да пипа елхата, че са ни стъклени играчките, не за друго. Ще счупи, пък ще се пореже, пък беля да стане...
Само си гледам часовника, кога ще се прибере половинката - ще ходим с кумовете да пазаруваме за Нова година.
Сега се побърквам сама, а какво ще стане от средата на януари, когато ще съм по майчинство вече  newsm78

# 152
  • Варна
Влизам само да кажа Честита Коледа и весело посрещане на Новата Година, която ще е много различна и вълнуваща за всички ни.
Пожелавам здрави и хубави бебета през Март Hug

# 153
Здравейте, мами!
Честита Коледа! Честито Рождество Христово!
Желая на всички ви от сърце да сте здрави! Дано Новата Година ни донесе освен здраве, радост, късмет и щастието да родим здрави читави деца! Всичко да е наред и семействата ни да се увеличат!
Поздравявам ви по случай именните дни, рождените дни и семейните празници!
Надявам се Даниелка да е под добро лекарско наблюдение и кръвното й да е стабилизирано, а най-важното е бебето и тя да са добре!
Ние в къщи пак нямаме нет и сега съм на работа и ви чета, но изпуснах няколко теми, защото и на работа не можех да чета.
Да не би Нефертити да отиде във февруарската тема?
Знам, че ще ражда със секцио, така че термина сигурно е през февруари.
Желая ви щастливи празнични дни. Утре пак ще ви навестя!

# 154
Здравейте и от мен момичета. Страшно съжалявам и аз за това какво се е случило с Даниелка. Надявам се всичко да се оправи.
 По вапроса с количките искам само да кажа че съвсем случайно вчера в Пикадили видях много хубава количка на Чиполино.Мисля че модела беше бейби макс или нещо такова.Като казвам хубава имам в предвид на външен вид нямах време да я разгледам по обстойно. Някак си още ми е малко рано незнам.Ама дето казва моя мъж количката струваше 150 лв.За тези пари и една година да изкара и после да се счупи и да я хвърлиш няма да те е яд.Иначе имаше двойни колела, комбинирана и тодоста добре закрита от всякъде.Беше с чанта.А бе всичко което ти трябва. Пърата ни количка беше Чиполино и освен това че беше малко тежка,други забележки нямам.

# 155
  • Варна
Момичета,само да ви кажа,че всички имате много поздрави от Даниелка  Hug . Бебето е добре,но тя още е с високо кръвно,бият и инжекции,но не ми каза какви,и пие хапчета. Днес я е гледал кардиолог и и е казал че има лека невралгия. Предадох и поздрави от всички ви и и това че всички сме с нея. За сега това е информацията.

# 156
Ей, дано Даниелка по-бързо се оправя и да си е в къщи за Нова година!!!  Hug
С теб сме, миличка, КУРАЖ  Hug Hug

# 157
Всички сме с Даниелка. Чудесно е че на бебо му няма нищо.Сега и тя ще се поуспокои и сигурно ще се въстанови по бързо.

# 158
Радвам се за това, че при Даниелка нещата се развиват добре, но все пак дано смъкне кръвното че да е по-добре и тя и бебето!
С първата бременост бях с високо кръвно и знам колко е неприятно!
За количките - за първото дете купихме количка на Хаук, почти без пари около 200лв, широка, комфортна за детето и не много тежка за мен!След като детето стана на 8 месеца купихме лятна на Чиполино - Спортива!Такава амортизация и приложихме и още е в кондиция, даже Личката беше на 2 години , когато за последно  спа в нея!Освен това е много лесна за пране и поддържане в чист и приличен вид, като се има в предвид че детето тогава започва да цапа повечко!
Май с покупката на количка ще се разминем, кошница за кола имаме отново на Чиполино - доволни сме!Мислехме да вземем на Чико, но наши познати ни подариха тази и ползвахме нея, сега е в едни приятели но след около месец ще ни  я върнат, че тяхното дете порасна вече!

# 159
Да се похваля, след като преди две седмици изпишках един камък днес си получих резултатите от микробиологията и са ОК!След празниците ще ходя на редовната консултация!

# 160
  • Стара Загора
Момичета някоя от вас знае ли сега дали може да се смуче валидол по време на бременност???

# 161
Аз знам че всякакви лекарства особено от този род дори валериан са абсолютно противопоказни.Ако е за успокоение на нервите по добре да се направи чай от лайка тя действа успокоително с мед.

# 162
Здравейте отново от мен. Аз влизам да се отчета - днес бях на преглед. С бебо всичко е ок - 1.400 сме вече, все още сме седалищно и се друскаме на мама на покучния мехур Laughing За онзиденшното ми среднощно преживяване доки ми пусна изследвания и каза утре да й се обадим, за да видим дали ще е необходимо отново да ме види. Каза че се опасява анемия да не съм направила Sad
Даниелка  Praynig Hug
Днес се разходих до работата, трябваше да си дам новия болничен и ако знаете как се радвам, че съм си в къщи вече...Колегите меко казано бяха луднали...

# 163
  • София
Добра вечер от мен  Hug

Имам и един голям проблем /само той да беше  Laughing/, ама да ви питам - как точно успявате да си изрежете ноктите на краката? Joy Е просто няма такава поза, в която да мога да застана, изобщо не мога да се сгъна, коремът ми е станал огромен, а има цели 2 месеца още...

Сядам по турски, а и прочетох, че било полезно за перинеума Simple Smile

ДаниелкаPraynig

Бързам да ви пиша за моите емоции днес и да прося съвет. Първо да се извиня на всички, на които ще досадя, но, да си призная, не съм очаквала такова нещо. Аз бях споменала, че имаме здравна застраховка от работата. Днес обаче кризата удари с пълна сила и при нас: за 2009 г. застраховката е силно орязана и не включва наблюдение на бременна. И така в края на седмия месец трябва бързо да се ориентирам и да си търся лекар, който да ме до-следи  ooooh! Признавам, че досега не следях подробно какво се полага по здравна каса и т.н., разчитах си на застраховката, но се оказа, че не можем да си позволим частни прегледи.... Толкоз се притесних, че ме заболя и кръст, и корем, и всичко. Но нали сме още 2008 г., хукнах към доктора, който ме прегледа извънредно и ме успокои. Буболечко е добре и се е обърнах с главата надолу - УРА! Докторът ми каза, че тъй като все пак имам осигуровки, няма проблем да отида където реша - нямали право да ме върнат.
И след тази дълга увертюра, ето го и питането. Нали се поориентирах и избрах Т. Киркова за болница за раждане, струва ми се разумно щом се налага да сменя ЖК, да отида там. В сайта им няма информация за реда, обадих се по телефона, казаха ми да си взема бумажките от лекаря и да ида. Питах за направление искат ли - не искали (много странно). Значи интересува ме:
1) Какво е работното време на ЖК в Т. Киркова? Особено сега по празниците?
2) Как точно става упражнението записване на ЖК - без плащане на пакети - там каквото се полага по ЗК - в последните месеци ми се струва задоволително?
3) Зачисляват ли те към някой лекар или е като в Шейново - който е на смяна?

Може и на ЛС, да не спамим, че то не е вече много по темата  Embarassed Благодаря на всички, които ще се включат  Hug

# 164
Весела Коледа, момичета!
Аз се включвам с конкретен въпрос - след като ходя само при частна лекарка, която не е свързана със ЗК, тя пак може да ми напише болничния за 45 дни, нали? И аз ли трябва да я подсетя или се предполага, че тя си ги отчита някъде? То има месец и половина до тогава де, но нещо се присетих наскоро.

Общи условия

Активация на акаунт