Имаме си радост най-голяма, Биляна е първо бебче за МАРТенската мама!!!

• 21 471
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
здравейте мамчета
аз сега пристигам на работа от ЖК. Дадох кръв, 58кг, кръвното ми е ок. Само дето аз ли си въобразявам или се почнаха онези подготвящи контракции. Вечер, когато си легна ме свива коремчето, изведнъж става още по-твърдо и дишам като парен локомотив. Да не ви обеснявам, че вече се навеждам като жабок. Иначе сме си ок.
Банята върви с пълна сила и втората седмица на януари ще е готова. Някъде там и спалнята ще е готова. А после какво подреждане ме чака newsm78. Ама таткото е обещал да помага.
Лек ден на всички, а аз се залавям за работа.
Даниелка  Hug

# 136
  • Варна
Здравейте и от мен! Честита Коледа на всички мами и нека през март получим най-скъпите подаръчета:) Днес ми е последен ден на работа, но макар да го чаках с нетърпение, сега ми е малко носталгично - ще ми липсват колегите, чувството че съм полезна, стимула да се наглася сутрин... Честно да ви кажа мързела през празниците нещо не ми понася - скучно ми е, отпускам се и затъпявам:) Зная, че като се появи бебето, тези безгрижни моменти ще ми липсват, но нещо не мога да ги оценя в момента.  Трябва да си намеря приятни занимания - дайте съвет, с какво си запълвате деня, докато татитата са на работа, а децата на градина...Поздрави!

# 137
Добър ден  и от нас!

Голямо безсъние ме е обзело направо изкуквам.Лягам и не заспивам до 3 ,и кокалите на таза ме болят от разширяването.И лежа и само мисля какво ли не и се вкарвам в едни филми.Вече не ме свърта .всичко за бебето умувам,а мъжа ми много далече било още 2 месеца да не го занимавам!

Сега пак съм на тема колички-първоначалната на Бебе Комфотр Хай-трека ми отпада (много е обемна ,няма да влиза в нашия асансьор и вече не ми харесва нещо).Сега пак едно чудено -то бива ли толкова да не мога да си избера.
Новите ми варианти са на Пег-перего скейта(но защо няма изобщо синя разцветка ,само на зеленото мога да се спра)-по принцип дали е добра.Другата е на Бебе комфорт Кензо(тясна е в гръбвето за по-голямо дете,а и е еднаква с първата дето имахме)

Дайте и вие някакви предложения.

За дрехите -под 30 градуса няма пералня ,и на ръка да ги перете няма да е 20 градуса.Очудих се да има дреха,на която да пише 20 градуса.

Добре че е форума да се разнообразяваме ,че голяма скука е по цял ден!Уж си почиваме ,а аз с това не спане съм уморена!

Майка ми ми каза,че на някоя си позната до последно й казвали момиче ,а се родило момче.Вика ми не бързай да пазарищ и да раздаваш розовите дрехи.А аз като реших ,че ми пречат и вече започнах да ги сортирам и да ги раздавам.Аз не вярвам на грешки специално при моя лекар!

Лек ден!

# 138
Привет и от мен!
Честито на всички именици и рожденници, празнували през тия дни    bouquet
Даниелка - с теб сме, да се възстановяваш бързо  Hug

Gery Moore - аз много обичам да си запълвам деня с готвене (обичам да ескпериментирам всякакви рецепти за сладки, кексове, баници , ядене), а е-Кулинар-ът е страхотен в това отношение Peace Другото, което правя, е че чета книжки за бебето - за отглеждането и т.н. Като изляза в болнични след месец, смятам да пообиколя някоя друга приятелка с бебе.

Ох, вечер нещо не мога да спя добре - будя се при всяко въртене. Но всичко е до време - така се успокоявам...

И аз смятам да пробвам праха ТЕО бебе засега.

# 139
Русана, да не те обърка моя пост- аз не живея в БГ от 11 години и автоматично пиша за туземни порядки, без да се сетя дори, че има разлика. Честно, чак след останалите постове загрях, че явно много хора идват на изписване и е нормално.

В Чехия само таткото прибира мама и бебо, останалите роднини изчакват да им звъннеш и кажеш кога да дойдат, според ситуацията. Особено когато има и други деца в семейството става по-сложно.

Аз ще съм изморена и искам първото ми внимание да е за децата, особено се страхувам малкото да не започне да изпитва ревност. Свекър ми е добре дошъл, хем го знае, хем без да му се обадим няма да дойде, просто така е възпитан човека.

С моите роднини е по-сложно, защото не съм супер жена която може да се справи с 2 бебета, 1 четвъртокласник + гости на които да сервирам закуска, обяд и вечеря. Да поизчакат месец-два да се освЕстя, пък са добре дошли после. Grinning
Особено ме притесняват след-контракциите. Те се усещат след второ раждане и се засилват всяко следващо. То само ми трябва някой да ме гледа как скимтя свита на кълбо! Този път ще си поискам обезболяващи.

И аз не мога да спя и все се въртя. Мога да спя само на ляво, а ми се схваща нещо в хълбока и болиии. Sad
Маруся, видях зеления Скейт в мола на една мадама, супер количка ми се струва! Да видим Веси какво ще каже!
Гери Муур, нямаш ли други бременни приятелки или с бебенца за разходки? Аз това правя. Hug
Весел ден от мен на всички ви. Аз отивам с приятелка и дечурлигата ни на зала с игри, батути и прочее да се набеснеят.  

# 140
Здравейте момичета!Искам да ви кажа , че при мен нещата са малко по различни!Нищо не ме боли,спя като къпана, не ми тежи и нямам проблем с обуването!При мен пък е другата крайност-от два месеца само лежа в нас и на излизам никъде!Имам скъсяване на шийката и трябва само да лежа и това и правя-вече направо откачам затворена в нас без да мога дори и да чистя и т.н само почивка!Пък и като знам , че има още доста..... Whistling, но така ще е!Аз съм си купила един пъзел с 1000 части и това правя по цял ден, също и чета книжки за бебка Grinning!Това е за сега,весело изкарване на празниците и още малко-многото мина  bouquet

# 141
  • София
 Здравейте!
 Днес бях на консултации и всичко друго нормално, ама чух че докторката продиктува някакво "плацента втора степен" на латински на акушерката и се замислих не е ли малко ранко за втора степен. То и бебето казаха пак, че върви две седмици напред. Не знам дали има връзка, ама я си кажете при вас как е тази пуста степен на зрелост на плацентата, че майка ми уж е доктор, ама не помни какви са нормите.

# 142
Дърта маймуна мисля, че няма за какво да се притесняваш Peace и нашия мъж върви 2 седмици напред и моята плацената е вече 2-ра степен, но доктора ми каза, че е напълно нормално. Има време да стане до 4-та степен (най-узрялата). А пък и ние вече сме почти накрая, така че е нормално Peace. Елена я родих с 3-та степен на зрялост на плацентата и всичко си беше нормално Peace

Даниелка, чакаме те Hug

За праха за пране - доволна съм от ТЕО бебе Peace Пера на 40 градуса и не съм имала проблем с никоя дрешка Peace

За килограмите - до сега съм 9кг отгоре, но покрай тези празници, нищо чудно бързо бързо да кача и още ooooh!

rusana, не сме заварено положение, закона ще се обнародва и ще влезе  сила от 01.01.2009. Ние ще раждаме март, така че ще ни хване новия закон.

bouquet

# 143
Здравейте пак!Аз излязох уж да се разведря ,че ми е едно депресирано ли и аз не знам какво.Та отидох в един бебешки магазин да позяпам основно количките.
Много се натварих на продавачката -взех да гледам гащеризончета за новородено и тя ми вика на колко сме ,какъв размер да ми даде.Изобщо не забелязва  ,че то не е родено.И на дъщеря ми,която си носеше едно бебе-кукла й вика -защо не сме взели нашето бебе,ами е с кукла.
Мъжа ми ме чака в колата и като му казах ми заяви:нали ти казах ,че има толкова много време ,ти колички си тръгнала да гледаш!
Ами аз ли съм луда ,искам да съм си избрала,няма да я купувам преди да се роди !Та някои мами писаха ,че дори са си купили количката!И какво пречи да гледам?!Корема ми толкова ли е малък не знам,вярно че съм 6-7 кг в плюс ,но да приличам на вече родила?!
Много криво ми стана ,прибрах се и заявих ,че спирам с магазините!

Иначе ми направиха впечатление тези двете http://www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo … ia=&id_intro=   и http://www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo … ia=&id_intro=

Вие на какво мнение сте ,много са стабилни и широки за бебето.В пълен комплект са с всичко,има синичка разцветка.

Оплаках ви се ,лек ден!

# 144
Честита Коледа и Весело посрещане на Новата Година !

През празниците нямах време да ви следя момичета, а толкова ми липсвате. Имам чувството че съм изтървала много неща какво се случва.
Ние с бебка сме добре. Аз се чувствам много добре откакто си пия хапченцата /магнерот/ нямам толкова често стягания и дори и забравям че съм бременна, нооо само през деня. Вечер като легна и се започва едно шаване и риткане  Laughing

Лек ден на работещите и приятна почивка на почиващите Wink

# 145
Здравейте , мами!

marussia, първата не е ли прекалено обемна?Имат ли си зимни кошове, че нещо не ги виждам?Иначе изглеждат стабилни и широки, наистина.
 Дърта маймуна, не се притеснявай, аз бях още на 16.12 на преглед и ми казаха, че ми е 2-ра степен плацентата, но док нищо др. не каза, значи няма проблем, все пак сме вече 7-ми мес, нормално е да започва да си зрее малко по малко.
За изписването - честно, чак до там не се бях замисляла от сега...но напълно съм на мнението на Сиа, абсолютно съвпада и с моето.Та това, в крайна сметка не е сватба?!?Аз си спомням, че с дъщеря ми бяхме само ние с таткото, майка ми/живеем заедно/, а свекърите не са в БГ и 2 наши сем. приятелки, които живеят до ТК и просто дойдоха да видят бебето - вкъщи не са идвали. Само баба ми и дядо ми дойдоха вкъщи буквално за 1 час, защото не успяха навреме да дойдат в ТК.А аз хич не се чувствах добре, бях с температура, операцията ме болеше много, тепърва трябваше да се създава някаква организация - хранене, преобличане, изваряване и т.н. Не си представям да имахме и гости тогава. Сега също - който иска да ни види - да заповяда в ТК на изписването и после довиждане.Има време за гости по-нататък, а и с тези вируси - колкото по-малко хора около новороденото, толкова по-добре.Аз съм сигурна, че много народ само ще ме изнерви повече.
За праха за пране - най-доволна съм от Тео бебе и сега мисля да сме на него.Перем си всичко или на 40 или на 60 градуса дори, нищо не се е съсипало.
Иначе, какво да ви кажа, аз празниците бях на легло, тръшна ме грипът, бях с Т и т.н., не можах да се нарадвам както трябва, но вече съм добре и се надявам поне НГ да е по-весело. А от няколко дена така ме боли срамната кост, че просто едвам ходя.Наболяваше ме от 1-2 месеца, но по-леко.Сега е нещо страшно.А за киселините/някой се оплакваше/, наистина прясното мляко много помага/поне на мен/.
Имам и един голям проблем /само той да беше  Laughing/, ама да ви питам - как точно успявате да си изрежете ноктите на краката? Joy Е просто няма такава поза, в която да мога да застана, изобщо не мога да се сгъна, коремът ми е станал огромен, а има цели 2 месеца още...
Е, това е за сега, аз малко се олях, но нали отдавна не бях писала, трябва да наваксвам  Laughing
Всъщност какво става с Даниелка? Слънце, имаш ли ново инфо?Дано вече да е по-добре  Praynig, че много се притесних, наистина. Стискам палци бързо да се оправя!

# 146
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
И при мен въпросът с количките е актуален, но не бързам...Румяна се роди февруари, а купихме количката чак края на март - 40 дена си стоеше вкъщи детето. Казаха, че мога да я извеждам първо по 10-15 мин и да увеличавам времето, а то за 10 мин. не си струваше да вадя количка - грабвах я ей така в одеялцето и айде на балкона или навън. Laughing
marussia, на какви цени са тези колички? И да питам някой да е виждал количка, която да върви само със столче за кола, без кош за новородено. Т.е. трябва ми лятна количка и столче, друго не искам.
Даже столче мислех, че няма да ни трябва и че ще сложим каката в друго столче, за по-големи, дето е само като седалка, но коланът нещо не ми хареса как й минава през ухото и на нея й е неудобно, така че за бебо ще ни трябва отделно столче.

За изписването - да идва който ще, но вкъщи искам да сме само аз, мъжо и двете деца, бабите само ме изнервят, пък и двете нещо не се понасят и аз посредата като арбитър  Crossing Arms Само това ми липсва - миналия път се изнервихме всички, бебето както си беше спокойно взе да реве и не спираше, накрая аз изгоних майка ми и помолих мъжо да изгони неговата да се успокоим. Представете си, че сте наредили къщата и нещата за бебето по някакъв начин, който те естествено не знаят и после питат това къде да го сложа, а онова къде е, а как се пуска стерилизатора, а млякото как да го стопля...гледат ме как кърмя и ..."Ама то не суче, явно не е гладно, защо го храниш сега, не трябваше ли да го нахраниш след половин час и т.н." Close

Особено ме притесняват след-контракциите. Те се усещат след второ раждане и се засилват всяко следващо. То само ми трябва някой да ме гледа как скимтя свита на кълбо! Този път ще си поискам обезболяващи.

Може ли малко повече инфо за тия след-контракции, нищо не намерих в нета, пък ме притесни с тази информация. Confused След първото раждане никакви контракции не усещах, даже се бях притеснила, но доки каза че нормално се чисти матката и да не се притеснявам.
Чао за сега, че работата пак ме зове  Tired

# 147
Ето ги в бг магазин http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/4471

Има на много марки различни комбинации.На триколката са тези.
1.Летен кош,дъждобран и чанта-989.00лв.
2.Летен кош,дъждобран ,чанта,кош за новородено-1288.00лв.
3.Летен кош,дъждобран,чанта,стол за кола "Ребел про" 0-13кг-1208.00лв.
4.ВАРИЯНТ 3 В 1- Летен кош,дъждобран ,чанта,кош за новородено,стол за кола "Ребел про" 0-13кг-1587.00лв.
5.Летен кош,дъждобан ,чанта,стол/кош Matrix Cup/0-13кг./

на тази с четери колела http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/4600

И много важно тапицерията на тези колички е чист памук,с това ги рекламират и на тапицерията като лого пише coton

За след -контракциите и аз знам ,смятам да си нося в болницата нош-па.Като родих и едното момиче в стаята беше с второ и много я болеше.Казват също ,че с първо дете,бебето има колики,а с второ коликите са при майките .А тя всъщност матката се свива и контрахира ,но доста болезнено.

# 148
Привет и честита коледа от мен. Здраве и късмет е моето пожелания.

Включвам се с информация за насочилите се към по-нисък клас колички. Бях в представителния магазин на Чиполино на бул. Тодор Каблешков и едно девойче ми каза, че новите им модели и цветове ще ги изложат от 3 януари. Били получили повечето модели. А нови цветове сгъваеми кошари (тъй като това сме решили да вземем) - малко по-нататъкТъй като съм близо пък и към тази марка съм се насочила, ще се възползвам.

За по-висок клас колички, много харесах Mutsy - при тях има много интересно столче за кола с регулиране на облегалката (не бях виждала такова до сега). В комбинация с един летен кош нещата са перфектни - но излизат около 1000 лв, които аз не мога да си позволя в момента.

За днес се наработих, в нашия офис е доста призрачно. От 14 колеги само 2-3 сме на работа.

Стискам палци за Даниелкка и аз и ще проверявам за хубави новини  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 149
  • Sofia
Даниелка, и аз съм с теб, миличка!  Hug  Heart Eyes  Praynig

Нефертити, радвам се, че се включи отново, за да отправиш Коледните си благопожелания и тук! Вярвам, че ще продължиш да пишеш, защото липсваше на всички ни!  Hug   bouquet  Peace

Фийвърче, прегръщам те и ти пожелавам от цялото си сърце 2009-та да е ТВОЯТА година, годината, в която ще сбъднеш мечтата си! Знаеш, че те обичам и съм винаги на линия за теб!  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

На всички ви желая:

Весело посрещане на Новата Година  Party  Flutter  bowuu  Да бъдете Здрави, Обичащи, Обичани и много, много Щастливи!  Hug  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт