Да бъде обективна и фокусирана 2009 - Фотография 31

• 22 986
  • 586
  •   1
Отговори
# 255
Додо, благадаря за поздрава! Много си добра в обработките!
Вечи, дърветата ми харесват. Автопортрета и за мен без текстура по ръцете.
Рали, откъде ти дойде идеята да замръзиш  коледните топки  Laughing - щуро и готино се е получило. С някоя златна играчка в лед на заден план щеше да е още по коледно.
За възпитанието на децата и аз да се изкажа. Това, че някое дете е кротко и послушно въобще не е продукт на възпитание,  а си е до характер на детето. И двамата ми сина ги възпитавам по един начин, само с 2 години разлика са, но са толкова различни, че думи нямам. Големия е кротък и послушен( и като по- малък беше такъв), малкия е ужасен лигльо, налага се, бие се, като му се скарам ми отговаря, не иска да спи сам в леглото си(какво ли не съм правила по въпроса  Tired) Много неща мога да изпиша по въпроса, но не са особенно приятни  Laughing Просто ще продължа да им се радвам и да ги обичам - послушни или не. децата са си деца и не можем да очакваме да се държат като възрастни.

# 256
Кой спомена, че изчита старите теми Wink - и аз така, броя си го за фотокръщене! И гледам снимки!

Идеята на Рали е убийствена  Grinning Страшно ми харесва и изпълнението, но си мислех за малкопо насочена светлина и повече макро...  Blush

Додо - много добре изглежда! Скромничиш  Simple Smile

Хапката ще оценя само като майка!!! защото в момента при вида на наденица реакцията ми е силно негативна - твърде много празници ми се събраха  Naughty

Вечернице - небето и дърветата на мен ми говорят, автото - не толкова...

Жали - чб вариант е много красив!

Възпитанието... хмм, и аз като Калина, но съм склонна да се съглася и с 2 лагера - има нрав, но има и родителски лимити, а малките никога не се уморяват да ни тестват! Допреди месец имах най-спокойното и усмихнато бебе - полети, кръчми, гостита, пътувания по 1000 км с кола - няма проблем, няма драма! Сега започна да показва рога и да опитва номера + проходи вчера, та шоуто е 100%  Mr. Green

Моля поучете ме какви са предпочитаните от вас "хватки" за шарпънинг!?

# 257
agent,  а честито прохождане Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 258
  • Sofia

Моля поучете ме какви са предпочитаните от вас "хватки" за шарпънинг!?

Изострям с ъншарпа, също ползвам и контраста в краен случай и съвсем внимателно. Има разни actions, зная, но не ползвам.
Считам, че една снимка толкова ли е разфокусирана, че ъншарпа да не помага, просто е загубена кауза и не се занимавам с нея.
Ето още една от мен, току що я направих http://212.36.3.59/site_pics/182/m_1231004762_IMG_5083.jpg-m.jpg

# 259
Пфу, ако всичко е до характер, тогава ме чакат тежки години  Mr. Green Другата версия по ми допада като че ли  Joy

Provocateur, Честито прохождане на детенце и от мен  Simple Smile
И аз шарпвам с ъншарп.

# 260
Додо, мерси за обяснението

И аз шарпя с ъншарп маск, но не разбирам за тази защо ти е??? На нея точно мекотата и е хубавото

с Neat Image махам цветен шум

Честито прохождане, каде са снимките ?

Калина, ти се беше заканила да пускаш снимки ???

# 261
а с какви стойности са радиус и трешолд? Kaква им е идеята?

# 262
Кали, ъншарпа го ползвам със стойности - Amount - 50, Radius-1, Threshold - 0
Това е за изясняване на детайлите, особенно при не много добър фокус.
За други цели се ползват други настройки, но не ги знам  Grinning

# 263
Агентчик, честито прохождане на хубавото Геле!   bouquet

а иначе за въпросната снимка, аз имах предвид, че лично на мене, като цяло ми харесват снимките с изразен фокус, то си е просто предпочитание, а не недостатък на твоята снимка  Hug Мекотата ме кара да се чувствам, че недовиждам добре Joy

Джаз, и тука да ти кажа, манияшка снимка!

Вечи, тази с дърветата е доста готина. Харесва ми небето.

Калина, аз не знам точно какво значат параметрите на ъншарп маска, но съм забелязала, че същите параметри дават различно ниво на шарпенване за различна големина на снимката.

днес ще се опитам да щракна нещо най-накрая, то срамно вече стана моето  Embarassed, ама какво да направя, като други работи са ми в главата и само спамя.

# 264
  • в гората
За unsharp - това, което ни каза nixon на семинара на Синтезиса беше:
1. В началото след конвертирането от RAW в ТIFF - unsharp Amount 300 ..... Radius 0.5
2. След това всякакви обработки - levels, contrast, и т.н
3. Накрая пак unsharp със същите стойности.
Ако ще печатаме изображението, то трябва да седи леко прешарпено на монитора.

Ние с Луиза добре се разходихме днес, макар и да не снимахме много... нещо май ни е срам... а и си трябва време за свикване с обстановката Mr. Green, пък на тоя студ...Знам, знам, оправдания са това някакви, ама другия път повече ще снимаме сме си обещали.

Гадното е, че като се прибирах се ударих с колата Cry, по-точно удариха ме, но бях виновна. Разсеях се и тръгнах на червено на НДК, и странично една кола ме удари. Много се стресирах заради това, което можеше да стане... аз съм шофьор от 8 години и нямам 1 наказателна точка и поради тая причина явно напоследък карам по-разсеяно. Това ще ми е обица, много ми е гадно... Никога не минавам дори на жълто, а сега съм гледала предния светофар, който свети зелено и съм тръгнала, а моят е бил на червено още. Внимавайте на това кръстовище да не се подведете като мен. Въобще внимавайте много като карате.

sladka_hapka, адмирации и поклон за доброто дело!

Рали, ледчетата ти са многo симпатични, а селф-а е piece of cake просто!

Dodo, радвам се, че се включваш, много чаровен модел имаш в лицето на момиченцето! Снимките са много изразителни!

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 22:03 от MardiGras

# 265
ей, много гадно Жена. колата върви ли? не се шашкай, важното е , че си ок. за срама, като се стопли ще ходим заедно да цъкаме Simple Smile на студено не мога.

а някой шарпи ли джпег?

# 266
Линда, добре, че си добре.
няма да се шашкаш, важното е, че ти си здрава.
Много хора от недоглеждане са се обърквали на този светофар.
Прегръдки  bouquet

# 267
Леле, Линде, таман отварям и какво да видя! Добре че ти си ОК, кола се оправя. Много ли те треснаха? А акт отнесе ли?

Калина аз шарпя и джепег, не виждам защо не. Резултатите са добри. Само че с по-големи стойности на амаунт - над 130.
Додо, много готини са последните снимки, особено девойката с ориза, яка снимка!
Джази, къде го намери този търкалящ се фон!!
Рали тия ледчета ползвахте ли си ги по предназначение?

Ние с Линдита си разходихме камерите под снега, аз нямам  и един кадър за показване, освен една Линда, нея да ви покажа поне? Да си личи, че сме ходили в студа барем  hahaha

# 268
Честити "хепи фийт" на малкото агентче.  Heart Eyes

Хапке, много хубаво дело.   bouquet

MardiGras, важното е, че няма пострадали. Обицата на ухото ще си я имаш вече.  Peace

raly, как точно си направила ледчетата цветни? Ако това въобще са ледчета?  Embarassed

Много хубави снимки сте напускали пак. Аз нищо не съм снимала тия дни. Имам други грижи.  Confused

Калинa, аз съм шарпила джейпези. Даже съм ги обработвала по начина описан от MardiGras. Без конвертирането, разбира се. Резултатите много ми харесаха. Нямам ъплоаднати, но ще потърся.

И в тая връзка - потърсването - какво правите със снимките, които не са толкова хубави, че да ги пазите?
Аз след като ги сваля от камерата, на първо гледане трия средно 1/3, после на второ гледане около 1/3 ми харесват и останалите не знам какво да ги правя. Трупам ги и тях. Мястото не е проблем, но с годините ориентацията в собствената ми база данни въпреки описания, тагове и категории става все по-трудна.

Много ще се радвам да споделите как мениджъвате вие.
Калина, още не съм си изпълнила обещанието за подробно описание за хостването, но честно казано не знам как по-лесно да го обясня.

# 269
Благодаря за обясненията и поздравленията! Жална и майка на моята Ангелина ;

Лени, мислех си точно за изразения фокус в комбинацията с искрящите ти цветове! тази серия наистина е по-фъзи и пастелна (абе както правилно отбеляза Калина - като след бутилка винце Wink)
НО е редно да можеш да постигнеш добър фокус като ти трябва Grinning това имах предвид, че боря редовно!

пс постът преседя 1ч и какви новини! MardiGras  най-важното е, че ти си добре! кръстовището е рядко гадно там!

Общи условия

Активация на акаунт