Усещане за .... любов.

• 42 941
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Ето ви моето Усещане за... любов
Когато разбера, че те обичам,
ще хукна щура срещу вятъра,
сълзите ми на радост да издуха
и къдрите ми светли да разбърка,
така че да не ме познаеш,
така че да те омагьосам.

Ще сложа дъхав чай -
да те напия,
и хляб ще опека -
на теб наречен.
Легло ще ти постеля -
за отмора,
и сън ще ти направя -
сладък и упойващ.

На утрото, когато тръгваш,
ще те проводя свежа до вратата.
Усмивка във очите си ще сложа,
по вятъра целувка ще ти пратя,
а после зад вратата ще се смея,
за да не чуеш
колко много
страдам.

# 211
Куче в чекмедже , много ми хареса. 

# 212
За мен, на този етап от живота ми, Любовта е болка. Обичам безумно, лудо....обичана съм безумно....Но не ни е писано в този живот да бъдем заедно. Мъча се да живея без тази любов, полагам неимоверни усилия, но дори шанс да опитам не ми се дава. А искам да бъда добра, спокойна, но и ....обичана....щастлива....

Любовта е най-прекрасното чувство на света, но се моля, когато успея да се съвзема и ако изобщо някога успея, никога повече да не се влюбвам и да не се влюбват в мен.

# 213
 Eто още малко за любовта :

Много трудно ще кажа “Обичам те” –
прочети го във мойте очи
и не искай от мен полуистини
и сладникави полулъжи.

Ще се срещаме - ще се разделяме,
нашто време различно тече:
Тъй болезнено истинско в срещите,
а в разделите- небитие.

Ще те нося в сърцето си с нежност,
ще те милвам със мисли и с глас
и нечакан ще спираш при мене ти
и ще отлиташ с любовта ми богат.

И докато душите се търсят,
докато умовете не спят,
и вървиме свободни по пътя си-
Ще намираш пак пътя към мен.

И още едно :

Румен Ченков

НЕ СИ ОТИВАЙ

Не казвай никога - дори да ти се иска,
не казвай " Сбогом". Малък е света.
С теб бяхме нещо повече от близки -
докосна ни с дъха си любовта.

Обърка ни. Признавам си - така е.
Не я допуснахме до нашите сърца,
но тя и днес във въздуха витае,
а ние се държим като деца.

Разделяйки се, себе си ще лъжем,
че всичко е било почти игра,
и ще се питаме дали не бяхме длъжни
да съхраним една запалена искра.

Но кой ще ни отвърне? Самотата?
Или пък вечер празното легло?
Въпросът ще увисне в тишината
и всяко мрачно съмване,
ще е добре дошло.

# 214
  • Стара Загора
За мен, на този етап от живота ми, Любовта е болка. Обичам безумно, лудо....обичана съм безумно....Но не ни е писано в този живот да бъдем заедно. Мъча се да живея без тази любов, полагам неимоверни усилия, но дори шанс да опитам не ми се дава. А искам да бъда добра, спокойна, но и ....обичана....щастлива....

Всичко, което си написала ми звучи толкова познато - невъзможността, болката и опитите да отречеш с мислите си нещо и да се преструваш че го няма, а в същото време да усещаш онова подлудяващо чувство, че цялата си изпълена с него.
Не можем да избираме кого и как да обичаме, но имаме избор дали да страдаме от тази любов или да и се отдадем изцяло... без претенции, без очаквания, без илюзии.
Знам, че звучи невероятно и почти неизпълнимо, но... ние хората, имаме неподозирани възможности. Стига само да успеем да прекрачим собствените си граници.

И за да затърдя образа си на мечтател и въздухар... ето един миг и от моето усещане за любов.

Няма те до мен, а си навсякъде -
в синьото небе разстлан си ти,
пърхат пеперудите с крилата ти,
вплетен си в зелените треви.

Галя те... с глухарчето в ръцете си.
Виждам те... в релефа на листата.
Чувам те... във песните на птиците.
Вдишвам те... ухаеш на цветята.

Няма те до мен, а си навсякъде -
в пролетните слънчеви лъчи,
в нежното шушукане на вятъра,
в тихото жужене на пчели.

Няма те, а повече от всякога
си до мен и си самият ти.

# 215
А не обичаме ли в началото само "заради"?
Никой даже не си мисли да обича "въпреки".Но идва един момент, в който започваме да обичаме "заради" и "въпреки".
И да дефинирам-според мен да обичаш "въпреки" означава да правиш компромиси в рамките на допустимото.Все пак нали любовта е и компромис...?Именно това "въпреки" е компромиса..
Когато хората са казали "Любовта е сляпа", мисля,че точно това "въпреки" са имали предвид  Hug
"Въпреки" за мен може да са и дребните неща от ежедневието-да приемеш,че не всичко е идеално,че светът е несъвършен,че всеки човек си има недостатъци...

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 11:28 от sweety

# 216
Когато казват, че Любовта е сляпа, тези "въпреки" са в очите на хората, но за обичащия ги няма. За мен любов и въпреки са несъвместими, започнат ли да ми пречат негативите и да се налага съзнателно да ги приемам, това е началото на края на любовта.
Не говоря за връзки, защото връзка и любов не е едно и също винаги. Има дълги връзки, скрепени от уважение, разбиране и компромиси, но за мен те не са точно любов. Говоря това само и единствено от моето усещане в случая.
За мен дори болката в любовта не е любов въпреки и не е компромис. Компромиси с чувствата си не мога и не искам да правя.

# 217
  • Стара Загора
Май наистина разбираме това "въпреки" по различен начин.
Аз не влагам толкова буквално значение в тази дума...
Това "въпреки" не означава да имаш някакви вътрешни конфликти заради Любовта си, не означава и да правиш компромиси със себе си. Особено последното специално за мен е почти недопустимо.
Никога не съм приемала Любовта като компромис. Брака - да, съвсместното съжителство - също.
Но за какви компромиси говорим, когато всичко, което правиш ти идва отвътре, когато да даваш е много по-важно отколкото да получаваш.

Писали сме с Паси едновременно.
Обаче тя се е изразила по-добре от мен Grinning

# 218
Jade, много хубави стихове. Четях и си мислих, колко е хубаво всъщност, че ние хората можем да изпитваме такива чувства и да преживяваме любовта по този начин. Това не е "въздухарство", а е истински полет.  Hug

Любовта е най-прекрасното чувство на света, но се моля, когато успея да се съвзема и ако изобщо някога успея, никога повече да не се влюбвам и да не се влюбват в мен.

Мила К., искам да ти кажа, че когато човек веднъж обича така безумно, той никога повече не е същия и вече не може да обича по - малко. И аз съм си пожелавала подобни неща, когато съм си мислила, че повече не мога да понеса някоя болка, но никога до сега не съм успяла да не обичам или да обичам по- малко или по - кротко. Любовта винаги е била буря - разрувашала тези части в мен, които са били слаби и неистински и е подсилвала истинаските.  Ето една представа за Любов, която според мен е много истинска - Любовта прави така със всички ни, наш е избора само колко дълбоко в душата ни ще й позволим да бръкне и да ни разтърси. За това дори и да те боли, се усмихвай , защото си се докоснала до едно от най - истинските и вечни неща в нашия измислен и преходен свят.  Както казва моята любима поетеса Блага Димитрова - "Любовта ми ме кара да се усмихвам на болката си". Пожелавам ти и да намериш тези сили да се усмихваш на болката си.

# 219
Не искам да се усмихвам на болката си. Искам просто да я няма, никога да не бях преживяла това. Аз успявам да се справя с чувствата си, имам човек до мен който ме обича и дори не подозира какво преживявам, защото умело се преструвам. Но отсреща не успяват да се справят с всичко, а това прави нещата толкова трудни, толкова неправилни. Но пък като се сетя колко бях щастлива когато не се замислях за последствията и преди да прекрачим границата... Страхотно е да обичаш и да бъдеш обичан, но само когато можеш да изживееш всичко, и е правилно и не нараняваш други хора и детето си, иначе не виждам  никакъв смисъл. Какво като ми останат спомените и мисълта, че все пак съм срещнала истинската си половинка, била съм толкова силно обичана, какво като живея с мисълта че някъде на този свят  има мъж, който ме обича точно в този момент и точно толкова силно колкото аз него....след като това нищо хубаво не може да ми донесе.

# 220
Съглсна съм с всички вас. Hug Когато чета някое мнение, поглеждам през вашите очи,разбирам какво за даден човек е любовта и знам,че е така...След това чета точно противоречиво мнение и пак знам,че е така....Какво странно нещо е любовта...

К,това се получава, когато ни разкъсват разум и чувства.Просто в момента се отдай на другата любов,любовта към детето...

# 221
К. , не виждам смисъл след като и двамата се обичате и искате да сте заедно, ясно е че връзките, в които живеете са просто преструвка. Защо не се съберете?  Rolling Eyes С това не сте нито полезни за хората , с които живеете, нито ги обичате истински, безсмислено е според мен.

# 222
  • Стара Загора
Ето една представа за Любов...
   Любовта не ви дава нищо освен себе си и не черпи от никого освен от себе си.
   Любовта не обсебва, но и не иска да я обсебят.
   Защото на любовта й стига любовта.

Хареса ми Grinning

К., според мен имаш нужда от време, от спокойствие и от разговори със себе си.
Позволи си ги.
Успех!  bouquet

# 223
Защо не се съберете?  Rolling Eyes
Защото не е правилно. Защото искам да бъда добър човек, да не лишавам детето си от баща му, с който се обожават, да не ме обсъждат по форумите как съм разбила сърцето на мъжа ми като съм отишла при друг мъж и съм си позволила да се влюбя в друг. Просто искам да бъда добра....като майка, и като човек. И да постъпвам правилно.

Аз за себе си съм решила, мислих, премислях - ще живея с тази болка сигурно завинаги, но отсреща не ме оставят и имам чувството че губя себе си вече. Трудно ми е да се боря със себе си и чувствата си, но ми е невъзможно и зверски болезнено да се боря и с неговите

# 224
Защо не се съберете?  Rolling Eyes
Защото не е правилно. Защото искам да бъда добър човек, да не лишавам детето си от баща му, с който се обожават, да не ме обсъждат по форумите как съм разбила сърцето на мъжа ми като съм отишла при друг мъж и съм си позволила да се влюбя в друг.

Ти вече си се влюбила в друг.
Добър човек, заради обсъждането на другите е глупаво.
Освен това лъжейки мъжа си, че все още го обичаш , а това не е така, ти не му даваш шанс, той да бъде истински обичан от друга. Ако на това му се казва добро, аз искам да съм от лошите.

Общи условия

Активация на акаунт