Усещане за .... любов.

• 42 963
  • 294
  •   2
Отговори
# 195
Точно защото не претендира за нищо, някак не върви да обичаш "заради". Т.е. това предполага наличието на причина/и, а те не са нужни за да съществува една Любов.

Няма нещо , което се случва без причина, дори и да не я знаем. Щом се е появило, значи има "заради". Не е необходимо да ги дефинираме, но е тъпо да не можеш да кажеш поне няколко неща, заради които именно този човек си обикнал, а не друг. Не всичко е изброимо, но доста неща са. Всички те са едно голямо "заради", знайната и незнайна причина накарала сърцето ни да тръпне. Аз "въпреки" не виждам. Появят ли се почват компромисите, борбата със себе си, борбата със света, изобщо много борби, които не си струват. За любов не бих се борила, няма смисъл. След като се е появила без да я търся и без да правя нещо, защо трябва да се насилвам да я задържа? А нея като я има и да я пъдим не си ходи, така, че дойде ли момента да я дърпам да остане, по добре е да я пусна.

п.п. сега прочетох отговора ти luna , просто имаме различни дефиниции за "въпреки"-тата Simple Smile

# 196
  • София
А защо не "заради"? Толкова ли е лошо да оценяваш по достойнство някого - качествата му, постъпките му, грижите му към теб. Според мен "въпреки" е страстта, но дали "въпреки" може да трае вечно? А "заради" е дълбоката, растяща, вечна любов, която наричаме "обич". Когато съм с някого, когото преоткривам всеки ден, който ме прави все по-щастлива и по-щастлива, който продължава да ме интригува постоянно, тогава все повече го обичам именно "заради".

# 197
А защо не "заради"? Толкова ли е лошо да оценяваш по достойнство някого - качествата му, постъпките му, грижите му към теб. Според мен "въпреки" е страстта, но дали "въпреки" може да трае вечно? А "заради" е дълбоката, растяща, вечна любов, която наричаме "обич". Когато съм с някого, когото преоткривам всеки ден, който ме прави все по-щастлива и по-щастлива, който продължава да ме интригува постоянно, тогава все повече го обичам именно "заради".
Ами значи, светът е прекрасен, пък ни е още повече. Peace
Да се чуди тогава човек как пламват скандали и от най-малкото.... Crazy Wink

# 198
  • София
Ами значи, светът е прекрасен, пък ни е още повече. Peace
Да се чуди тогава човек как пламват скандали и от най-малкото.... Crazy Wink

Скандалите не пречат на любовта, стига да не са по фундаментални въпроси. А фундаменталните разлики, според моя опит, съществуват именно, когато сме се влюбили в някого "въпреки". Наистина пиша от собствен опит, може да не е общовалиден. Peace

# 199
Някъде по-напред в темата бях написала нещо за любовта, Клер.
Мисля, че с погледа си човек трябва да търси и да излъчва любов. И не говоря за плътската такава.

# 200
  • София
luna, не говориш за погледа към всички и във всеки един момент, нали?

Иначе - съгласна съм принципно, но това няма нищо общо с мнението, което изказах по-горе.

# 201
luna, не говориш за погледа към всички и във всеки един момент, нали?

Иначе - съгласна съм принципно, но това няма нищо общо с мнението, което изказах по-горе.
Да, точно за това говоря, ама не за да си искам плътска близост.... Mr. Green Wink, просто да излъчваш благост. Виждала съм го в погледа на двама само. Възрастни бяха. И двамата хора на изкуството - та понякога съм се замисляла дали има нещо общо.... тези хора предизвикваха уважение, любов, благост, все положителни емоции. За това говоря. Любовта не я свързвам само със секс или кърмене... Wink

# 202
  • София
Да, да, съвсем нормално, luna! Любовта е многолика. Просто когато говорим за "въпреки" и "заради" се има предвид именно мъжко-женската любов.

# 203
  • Стара Загора
Няма нещо , което се случва без причина, дори и да не я знаем. Щом се е появило, значи има "заради". Не е необходимо да ги дефинираме, но е тъпо да не можеш да кажеш поне няколко неща, заради които именно този човек си обикнал, а не друг.
Ама като пуснах тема за смисълта на Любовта и наскачахте, че нямало нужда да разбулвам магията Wink
Разбира се, че има причини да обикенш точно някой, а не друг. Много сложни причини, които и ние самите не разбираме. Макар, че аз продължавам да си задавам въпроси Wink
Но тези причини свършват до там, откъдето започва Любовта.

# 204

Ама като пуснах тема за смисъла на Любовта и наскачахте, че нямало нужда да разбулвам магията Wink

Смисъла на Любовта е едно, причините поради които обикваме някого съвсем друго. Поне някои от тях спокойно можем да изброим.
А защо изобщо Любов съществува в света, това не мога да знам. Кой от къде я е донесъл, важното е, че ни я е подарил и дал възможността да обичаме.  Simple Smile

# 205
  • Стара Загора
Според мен "въпреки" е страстта, но дали "въпреки" може да трае вечно?
А дали "заради" може да трае вечно? Хората се променят. Вечни неща няма.
"Въпреки" не се отнася за страстта. И аз като Луна съм по-склонна да го разглеждам като Любов на някакво по-високо ниво. Любов, която ти помага да надскочиш себе си, да се издигнеш над материалните и емоционални си потребности. Да осъзнаеш, че това чувство в теб стои много над теб самия и означава повече от нищожните ти човешки потребности и терзания.

Паси, права си. Не си кръстих темата по подходящия начин (още тогава го осъзнах), но съдържанието и беше точно за причините, подари които възниква една Любов.
Още не съм открила точните отговори, но... търсенето продължава  Mr. Green

# 206
  • София
Jade, ако дойде време да не се сетиш за нито едно "заради", значи любовта се е изпарила, а ти просто не може да търпиш партньора си. Joy

Вие пишете за някакви странни Любови, чисто теоретични - да се извисиш, чувството да е над теб - това е много романтично, но лично според мен си е чисто книжна постановка. Peace

# 207
Вие пишете за някакви странни Любови, чисто теоретични - да се извисиш, чувството да е над теб - това е много романтично, но лично според мен си е чисто книжна постановка. Peace

Кои сме ние? Точно в тази тема всички пишем само за личните си усещания на това чувство. За това всеки пише различно и никой не убеждава другия.  Simple Smile
Повярвай ми, може и да не ти изглежда истинско написаното от Джейд, но аз я познавам и е точно такава. Тя е една непоправима мечтателка.  Crazy 

# 208
Аз възприемам "въпреки" като "на пук"! А Любов на пук си е чисто и просто себедоказване. Ето, вижте ме, аз мога това, въпреки, че ... И това не е отдаването на човека до теб. Поне не и за мен.
А може би напоследък съм престанала да бъда романтичка и оценям нещата в истинската им реалност и плътността на емоцията в момента Heart Eyes
Снощи четох стих на Калина Ковачева

ТОЙ КАЗА - Ти говориш с Богове -
как да те моля да переш чорапи...

и завършва
... да, може би говоря с богове.
а си мечтая да пера чорапи.

С две думи - Любовта не е в мечтанието. То е прекрасно, магнетично и .. нереално. Любовта се събужда до теб. Обича те рошава, без грим, с течащ от грип нос... и поема реалността.
И ти обичаш така - земно и истинско - переш дънки, чорапи, целуваш сутрин (когато още не си е измил зъбите...)
И това е точно "заради", а не "въпреки" Heart Eyes

# 209
Любовта поема реалността, но колкото хора, толкова реалности.
Има хора, чиято любов не се събужда до тях, но това не я прави по малко истинска.
Аз не поставям условия, на които трябва да отговаря любовта - понякога е била до мен, друг път не, но все е било любов. Тя може да бъде различна.

Общи условия

Активация на акаунт