Усещане за .... любов.

• 42 915
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Възможно е разбира се.Човек умира тогава когато спре да се влюбва....

# 91
  • България
"Да се влюбиш е все едно да се сблъскаш с голям камион и да не си смъртно ранен.Просто усещаш гадене в стомаха ту по-високо,ту по-ниско.Умираш от глад,но не си в състояние да ядеш,ту ти е горещо,ту ти стане студено,постоянно си под напрежение ,изпълнен с надежда и ентусиазъм,а на моменти изпадаш в депресии,които те съсипват.
Освен това си неспособен да свалиш усмивката  от лицето си,обичаш живота с дива,страстна сила и се чувстваш с десет години по млад.
Любовта не се появява с никакви предупредителни признаци.Просто потъваш в нея сякаш някой те е бутнал от висок трамплин.Нямаш време да осъзнаеш какво става.Тя е непредотвратима,не можеш да я контролираш.Едно лудешко спиращо сърцето пътуване,което просто трябва да следва своя курс......"
Джаки Колинс-"Лъки"
Не е точно по темата,но го намерих преписано в един мой дневник и искам да го споделя с вас.

# 92
Незнам дали правилно съм разбрала темата, но за мен усещането за любов е във взаимното желание да сме постоянно заедно, да не си омръзваме с времето, да си споделяме съкровени неща, без нито грам притеснение, да умеем без особени усилия да си поддържаме тръпката, да се радваме от сърце взаимно на малките и на големите неща, да гледаме в една посока, с погледи изпълнение с обич и светлина. Без обиди, без груби жестове, без напрежение. И около нас да се усеща любовта - в жестовете ни, в усмивките ни, в погледите ни, в думите ни, в мълчанието ни...

# 93
Усещане...буца в гърлото...от радост.
Сълзи в очите му....от вълнение.
Милувка..толкова нежна,внимателна, сякаш ме гали с перо.
-Хей, аз няма да се счупя.
-Страх ме е да не те одраскам.
Гледам го как спи и си представям как ще изглеждат децата ни. В някои моменти ми се ще вече да са се родили, за да могат да се радват заедно в снега, за да се цамбуркат с него във водата.
Ет пак, тази буца, ...не мога да продължа, ивинете.

Пас... Hug

# 94
Как мислите? Дали е възможно човек на 70 години да се влюби?
Разбира се ,че е възможно,пред любовта няма прегради,няма възраст,разстояния морални догми и пр.Сещам се за Джак Никълсън в "Невъзможно твой" влюби се на 63 години и то за първи път,е на това вече му казвам нещастие,да не си познал любовта преди това,от чисто егоистични и консуматорски подбуди,а дали има такива примери днес а-сигурна съм в това Cry

# 95
Усещането за любов  - топлина на тялото и на душата...

# 96
Усещане за безвремие. И нищо друго няма такова значение...

# 97
Незнам защо,но малко ми навява тъга тази тема дали,защото си мисля,че аз обичам безкрайно и адски силно,амен не ме обича достатъчно... Sad
Усетих любовта когато трябваше да заминавам,а той ме прегърна и тогава сълзите му се стекоха по рамото ми,плакахме и двамата.Времето лети,когато има любов,не познавах граници,нямаше лимит,на всичко готова,по всяко време.Съпроводено с много романтика,желание за какво ли не,щастливи за първи път,тръпка от която дъх не мога да поема,редом с всички прекрасни чувства много сълзи,защото все ни дебнеше раздялата на далечните разстояния.
И след толкова години аз обичам силно,но романтиката си замина сякаш и все се чудя дали ме обича така както аз или не.
Вие мили момичета как разбирате,че любовта си отива?

# 98
  • Варна
Усещане за любов е..... когато пътуваме с колата държим се
за ръце, върви лек джаз и той ми припява накланяйки глава за да го целуна.

# 99
Изнамерих в комютъра ми един файл, който пазя от много отдавна. Какво казват децата за любовта. Надявам се да ви е интересно да го прочетете, че е малко дълго.

Група от професионалисти поставили въпроса "Какво означава любовта?" към група 4-8 годишни деца.
Отговорите, които получили били широкообхватни и с дълбок смисъл, както всеки би си го представил.

"Любовта е първото чувство, което усещаш, преди да излязат на пътя ти всички онези лоши неща." Чарли, 5 год.

"Когато баба ми получи артрит тя не можеше повече да си лакира ноктите на краката. Затова дядо ми започна да го прави вместо нея, през цялото време, даже когато ръцете му хванаха артрит също. Това е любов." Ребека, 8 год.

"Когато някой те обича, начинът по който той произнася името ти е различен. Усещаш че името ти е защитено в устата му." Били, 4 год.

"Любов е когато едно момиче си слага парфюм, а едно момче си слага одеколон след бръснене и когато излязат заедно се миришат един друг." Кери, 5 год.

"Любов е когато излезеш да хапнеш с някого и му даваш повечето от пържените си картофки, без да го караш той да ти дава от своите" Кристи, 6 год.

"Любов е когато някой те наранява и ти се ядосваш, но не му крещиш, защото знаеш, че това би наранило неговите чувства." Саманта, 7 год.

"Любовта е това, което те кара да се усмихваш, когато си уморен." Тери, 4 год.

"Любов е когато майка ми прави кафе за баща ми и преди да му го даде тя си сръбва малко за да провери дали е достатъчно добро на вкус." Пени, 7 год.

"Любов е когато се целуваш през цялото време. А когато се умориш от целуване, ти все така искаш да сте заедно и да си говорите повече. Моите майка и татко са така." Емили, 8 год.

"Любовта е това, което е в стаята с теб на Коледа ако спреш да отваряш подаръците и се заслушаш." Боби, 5 год.

"Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, ще трябва да започнеш с приятел, когото мразиш." Ника, 6 год.

"Любовта е прегръщане. Любовта е целуване. Любовта е да казваш "не"." Пати, 8 год.

"Любов е когато казваш на някого нещо лошо за себе си и ти се уплашиш, че той няма да те обича повече. Но след това се изненадваш, защото не само, че той все още те обича, но те обича повече." Матю, 7 год.

"Има два вида любов. Нашата любов и любовта на Бог. Но Бог дава и двата вида." Джени, 8 год.

"Любов е когато кажеш на едно момче, че харесваш ризата му, след което той я облича всеки ден." Ноел, 7 год.

"Любовта е като една не много стара жена и един не много стар мъж, които все още са приятели, дори след като вече се познават така добре." Томи, 6 год.

"По време на моя рецитал по пиано стоях на сцената уплашена. Тогава погледнах към всички хора, които ме гледаха и видях татко да ми маха и да ми се усмихва. Той единствен правеше това. И аз престанах да се страхувам." Синди, 8 год.

"Моята майка ме обича повече от всеки друг. Няма да видиш друг да ме целува за лека нощ." Клеър, 8 год.

"Любов е когато майка ми дава на баща ми най-доброто парче от пилето." Илейн, 5 год.

"Любов е когато мама зърне татко вонящ и потен и все така казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд." Крис, 8 год.

"Любов е когато твоето кученце те ближе по лицето, дори когато си го оставил самичко за цял ден." Мери Ан, 4 год.

"Знам, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи и й се налага да си купува нови." Лорън, 5 год.

"Любовните картички, като тези за Свети Валентин казват неща, които ние бихме искали да кажем сами, но бихме умрели ако го направим." Майк, 8 год.

"Когато обичаш някого, ресниците ти премигват нагоре и надолу и малки звездички излизат от теб." Карен, 7 год.

"Любов е когато мама зърне случайно татко на тоалетната и тя не мисли, че това е грозно." Марк, 8 год.

"Ти наистина не бива да казваш "Обичам те", освен ако наистина не го мислиш. Но когато го мислиш, ще трябва да го казваш често. Хората забравят." Джесика, 8 год.

"Бог би могъл да каже вълшебни думи, за да накара пироните да излязат от Кръста, но той не го е направил. Това е любов." Макс, 5 год.

# 100
   Любов-когато все още дете на 17, изпращам любимия далеч, не знам кога ще се върне и боли така, все едно част от мен си отива. Не искам да виждам никой друг освен НЕГО.
Любов-когато се обажда чак след 3 години, че се връща и плача, защото вече не съм сама, а когато го виждам отново, боли, че не мога да върна времето назад.
Разочарована от любовта - вече не съм на 17, искам семейство-а той не знае какво иска.
Реалната  любов - този, който е бил до мен винаги, докато се разочаровах и мислих, че никога няма да съм пак щастлива!
Чакайки го да се прибере, понякога през ноща разбирам, че не мога да заспя без да е до мен. Не е романтичен - напротив, просто е истински. Не мога да не му се обадя, дори и когато знам, че той е виновен! Любовта прощава всичко!

# 101
Любов от пръв поглед. А дори не сме тинейджъри. Изпепеляваща страст, физическа болка при всяка раздяла. Зарязвам всичко и всички, светът престава да съществува...Но и двамата знаем, че не сме един за друг. Разделяме се преди ежедневието да превърне любовта ни в омраза или безразличие. Ужасно боли. Дори сълзи не ми останаха...
Не съжалявам, все още пазя хубави спомени, но най- големият ми страх е, че може да ми се случи отново. Защото моята най- голяма любов съм самата аз. И моят съпруг я споделя. Повече от десет години, очите му блестят, щом ме види. Сутрин става преди мен за да ми направи кафе, слиза да ми почисти и загрее колата и безброй други неща, които ме карат да се чувствам спокойна. И все още съм "неговата принцеса". Това е, което ме прави постоянно щастлива.

# 102
Мисля че подобава да отговоря на темата в тези малки часове
За първата си любов си спомням много ясно бях пети клас и тогава ужасното чувство което ме жегваше всеки път в стомаха когато го виждах ме караше да се страхувам и да плача
После ,много по късно узнах и какво е да загубиш някой който обичаш и ужасната дупка която може да остави след себе си любовта
Още по късно преминах през различните видове любов и спокойно мога да кажа че любовта има много лица и не всички те са красиви
За настоящата ми любов мога да кажа че е очарователна
Харесва ми да гледам белите му косми които преди нямаше той обича бръчките ми от които се ужасявах преди
Виждали сме се взаимно в невероятни състояния и продължаваме да се обичаме още по силно
Понякога лябовта ни е спокойна и тиха и си мисля че еднообразието ще е изпепели но скоро след такива моменти се случва нещо и започваме да се обичаме още повече
Обичам го и искам да завърша дните си с него той с мене също
Това е моята любов

# 103
Хубава тема , а къде се загуби назад. Защо ли???

# 104
Хубава тема , а къде се загуби назад. Защо ли???

Предполагам, защото е по лесно да даваме битови съвети на анонимни форумки, отколкото да споделяме съкровени неща за нас. Надявам се, че е за това, а не защото сме загубили усещането за любовта в ежедневието. 

Общи условия

Активация на акаунт