За МАЙските деца, Дядо Коледа дойде с подаръци в ръце!

• 28 121
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от нас!

Пускам ви малко снимки и от нас /за съжаление не са снежни, но забравих апарата, когато юнакът чистише снега пред входа днес с една мъничка лопатка, но много старателно/:
http://media.snimka.bg/1768/009791186.jpg - показва на какво се направил от многото бони, които е изял, не обръщайте внимание на действието в долната част на снимката.
http://media.snimka.bg/1768/009791190.jpg - едно усмихнато еленче с голяма коса

Празниците изкарахме добре, въпреки предпоставките за обратното - разни семейни проблеми имаше да го кажем накратко. "Тата-джудже" /наричан от другите деца незнайно защо дядо Коледа/ донесе много подаръци, като най-голямо внимание заслужи един комплект съдове за готвене и сервиране, с всичките му зеленчуци, продукти и др. подобни. Но откакто е дошла Коледа всяка вечер заспиваме с уговорки пак да има джудже на сутринта, така че наследникът определено не схвана защо не идва пустото му джудже всеки ден.
Говоренето както знаете не ни е силна страна, въпреки че последния месец имаме невероятен напредък. Поради тези ми притеснения отидохме на консултация с логопед - накратко там потвърдиха наличието на разминаване между етапа на развитие на разбирането като функция на мозъчната дейност /напълно нормално за възрастта с индикация и за по-напреднал етап - 3  год./ и развитието на производството, демек речта /изоставане около година/. Няма налична физиологична причина за това, дори напротив логопедката беше много учудена от начина му на държане, уменията и знанията, които показа в комбинация с развитието на речта му. Тя настоява да ходим два пъти седмично на терапия, но тук вече аз ударих на камък - целокупното роднинско войнство се юрна да ме убеждава как всичко му е наред на детето, мъжът ми категорично отказва и дума да издумам, така че все още съм в чуденка как да го убедя.

FY, това е ужасно прекарване на празниците и го знам от собствен опит - миналогодишния великден ни беше подобен. Дано всичко да е наред вече. Снимките на Виф нямах време да разгледам, но на Мимозата видях подаръка - да ти е честита и безаварийно да си я ползваш. Велизар е страшно чаровен, като му видя усмивката и ме зарежда страшно позитивно. Малките дами и те са красавици един път.

Утре живот и здраве Тото е на детска градина, а ние на работа, пък ще видим докъде ще я докараме този път.
Искрено се надявам новата година да донесе на всички ни най-вече здраве и повече положителни емоции, защото на мен лично завършека на старата определено ми дойде в повече. Лека вечер на всички!

# 76
  • Велико Търново
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА НА ПАСТИЧКА!ОТ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА НЕ СЕ ОТЪРВАШ!
Благодаря на всички за поздравите по случай именния ми ден Hug

Мимоз,да ти е честит коледния подарък!Няма да ти пожелавам дълго да го караш,а само със здраве.Догодина ще излезе по нов модел Mr. Green

Виф,Божа като видя Тони по снимките пощръкля CrazyТи пак приличаш на студентка/неблагородно ти завижадам Crazyаз приличам на спаружена леля/

Олче,честит ти нов ник!С него много и дълго да пишеш както в доброто старо време.

Вели и Дари са сладури,ама то това не е нищо ново.

Бубка,пожелавам ти много здрави нерви и сериозни аргументи да си убедиш родата да водите младежа на логопед.Скоро четох една тема и по-вечето майки имаха деца с проблеми след като са чакали "да се отприщят" да говорят както правели децата на нам кой си.Логопеди се бяха включили в темата и казаха,че не е нормално дете на 3 години дума да не казва.Ама всеки си знае де.Божа има подобна снимка само,че е права Crazy

Айде останете със здраве Hug

# 77

Поздрави на Пастичка и Сиска за техните отминали празници! Да са ни живи и здрави!

Мимоз, честита ти придобивка. Много е хубава. А какво се случи със старата нова кола?

Страхотни снимки сте пуснали всички, и аз утре ще пусна няколко кадъра от Новогодишното ни празненство.
А Ивко наистина е пълен с комплименти почти всеки ден. Днес си обличам една блуза ,която не съм обличала от както се се роди и той като ме видя вика след мене:Мамо, мамо ела да ти видя каква си пинцеса! ... Е това ме накара да се спра... И той идва при мен и ми казва: Ау каква си хубава , дай да ти цункам!  .... Приятелката му няма да е лишена от внимание, сега репетира върху мен.  Laughing

# 78
Добър вечер!

Мимоз, честита ти придобивка! Със здраве да си я караш!

Бубилина, Никол е прелестна  Heart Eyes, ама ни я показвай по-често  Naughty!

Снежните снимки на децата са много хубави! Олче, Велизар има много сладка усмивка на последната снимка. Виф, личи си, че сте си изкарали страхотно, пожелавам ви занапред повече такива екскурзии да си правите!

Бубка, опитай се да обясниш на твоите роднини и на мъжа ти, че логопедът няма да навреди на детето, само ще му помогне. Това, че Тото не може да приказва, не го прави по-неинтелегентен от другите деца на неговата възраст, просто този център в мозъка, който отговаря за речта не се е развил на определеното ниво и логопеда чрез специални игри ще му помогне това да стане. Ох, надявам се да си ме разбрала, какво искам да кажа  Embarassed. Георги също ходеше на логопед два пъти в седмицата - две години. Страшно му харесваше и когато дойде времето, когато вече нямаше нужда от логопед, му беше мъчно. Не знам в България кой поема разходите по логопеда, при нас всичко се пое от държавата, но преди да започне Георги със заниманията, получихме писмо да му се изследва слуха, защото често идва и от там проблем с не говоренето. Георги си чува нормално, с изключение, когато трябва да си подреди стаята, изхвърли компоста, да си сложи дрехите за пране и т.н..

# 79
Вифче, припомних си и аз някои приятни моменти от слънчева Гърция. Но аз имам спомен че се качихме на Бялата кула или се бъркам нещо  newsm78  Гледам скъпия доста се се поизмил в извора на Афродита, обаче ти хич ли не докосна водата?  Laughing И в църквите доста сте снимали, разрешават ли вече?

# 80
Е,така вече ми харесвате Peace....че се бях уплашила от затишието тия дни Wink
Мимозка,честита ти придобивка-леко и беззаварийно да е ползването й.
Виф-че,мерси за виртуалната разходка....ама ти не си като студентка...ами направо като ученичка да кажа аз.....
Ники,съжелявам,че така сте я подкарали пред и след-празнично......но дано това да Ви е било лошото дето имате да минавате за Новата година...
Ани,Ивко добре се ориентирал отсега......като гледам става и за политик.....,че то там трябва доста да ти идвана акъла какво да кажеш...
Никол,Дарито,Жулката,Велизаркин и Тото са невероятни сладурковци......дано и още мами да ни пощкажат актуални фотоси ..и за да не ставам пак само подпалвачка-ето ги моите момчета в очакване на НГ-после нямам снимка с двамата,че се понесоха във вихъра на танците и......после мама я болеше всичко/че все още съм неделима част от всяко тяхно занимание/кой видял-видял..........ама вече внимавам какво пускам в нет-а/...днес доста играхме и на снега и уж снимахме.......ама татито  се е изложил като фотограф и няма да го излагам с произведенията му.

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 14:18 от Анонимен

# 81
Mимоз, честита кола, много е хубава!
 Дарито много сладка, Йони като я гледа, реши, че е тя на снимките  Party
 Йонка пак болна, сега е плевмония, поне е в началото и се надяваме бързо да се оправаи, на а Аб е за седмица  Confused няма апетит и една мрънкаща е стана  ooooh!, ох дано се оздравява вече, че тая зима цялата я изкара боледуваща.

# 82
  • София
ЧНГ! Много здраве, щастие и успех през новата 2009 година!

# 83
  • Плевен
ЗА МНОГО ГОДИНИ! ДА Е ЗДРАВА , МИРНА И  УСПЕШНА НОВАТА 2009 ГОДИНА!

Ние се завърнахме от Арбанаси. Изкарахме си хубаво и починахме добре. Видяхме една любима съфорумка и семейството й. Въобще не й вярвайте на думите, че не изглеждала добре, цъфти направо нашата Сиска, разхубавява се и хич не й е голямо коремчето, момата е все още финна  Heart Eyes. Чакам да публикуваш снимки Сисе от нашата среща, защото всички снимки останаха в телефона на Валери и кой знае кога ще ги имам...

Отивам да ви чета. Хубав ден от мен.
А щях да забравя ...

# 84
Любе, как само си ги стегнала младежите  Peace

Обявявам резултатите за 2008година:
1.   Организатор на Годината – Галя(10)
2.   Рядко и непоследователно пишеща – Бубилина (5)
3.   Добро дело и полезност на постовете – Ирка(6)
4.   Най-оправна мама – Люба(9)
5.   Вечно подканящата съпруга на вечно не разбралия мъж – Олчето (6)
6.   Библиотекарка на Майската – Ани(6)
7.   Мама непукистка – Анна(2)
8.   Скатавка на сезона – Мимоза(4)
9.   Най-пристрастена към онлайн шопинг мама – Страйпер(10)
10.   Най - упорито-правеща-си-теми-мама  - Олчето(9)
11.   Най - голяма "домакиня" в темата – Таня(7)
12.   Най - носещи настроение постове – Дени(5)
13.   Най - талантливо перо – Ирка(10)
14.   Най - позитивна мама – Недка(7)
15.   Справяща се с 3 деца – Страйпър(9)
16.   Пътешественик на Годината – Мимоза(9)
17.   Разказвач на Годината– Мимоза(9)
18.   Най-амбициозна мама – Ани(9)
19.   Кулинар – Смайли(4)
20.   Сладкар – Руми(9)
21.   Активен новобранец – Нанчи(9)
22.   Скатаваща се купонджийка – Пайзи(9)
23.   Мама, с най-дълго отсъстващ мъж – Гичо Пичо(9)
24.   Мама с най-силен характер и издръжлива на бурите в живота – Пилето(9)
25.   "Лабоуста" мама – Таня(9)
26.   Децата нямат спирачки – Люба( 8 )
27.   Фотограф на годината – Пастичка(9)
28.   Ентусиаст на годината – Ирка(6)
29.   Вятърът на промяната – Олчето(5)
30.   Ако ме болеше колкото ме мързеше-тежко ми – Сиска(9)
31.   Изказ на годината – Люба(5); Дени(5)
32.   Покупка на годината – Мимоза(9)
33.   Завръщането на годината – Вечерница(9)
34.   Отнесени от вихъра – Вечерница(6)
35.   На точното място, точно навреме – Ирка(10)
36.   Най-отзивчив тати на майско дете по партита – на Анна(6)
37.   Тяло на годината – Гвен(5)
38.   Най- чаровна бременна МАЙ-ка – Даниеле(5)
39.   Най-скромна майска мама – Страйпър(4)
40.   Непоправим оптимист – Недка(4)
41.   Мама студентка – Шуши(1)
42.   Най-работлива мама - Виф

Победителите да почерпят!  Wink

# 85
Привет мамииии.

Още един път да ни е честита новата година  - да сме живи , да сме здрави и много обичани мамита.

Ние бяхме в петък и събота на вилата на родителите на мъжа ми в село Кладница - след Рударци се намира - беше просто зимна приказка. Децата се пързаляха като луди, замеряха се с топки и най-вече се надишаха на чист въздух. Прибрахме се без особени проблеми, по новините както винаги преувеличават. Сега ще ви пусна снимки:

http://picasaweb.google.com/lh/photo/ccsZ0V8M4_us4lCAl01bQA?feat=directlink - вижте й само погледа  Blush

http://picasaweb.google.com/lh/photo/ONsrGa3NQlAZCqC5lPP9Aw?feat=directlink

http://picasaweb.google.com/lh/photo/ppM-z5fnUw2gB1Bn0oHs2A?feat=directlink - тука да не се уплашите  Crazy

Люба твоите сладури са невероятни млади господа.  Heart Eyes

Вифче, много хубави снимки, браво !

Мимозке, честита ти придобивка, а постъпката на сина ти е била невероятно трогателна и мила.

Честит рожден ден на Пастичка на патерица! Здраве, любов и сбъднати мечти.

Това е засега от мен.

Скоро пак ще пиша.

Целувки  Hug

# 86
Здравейте и Честита Нова Година,

Желая на вас и близките ви здраве, после средства за добър живот и после духовен пълнеж, иначе казано хубави събития. Пожелавам ви да завършите настоящата година доволни, че я е имало и доволни от себе си, как сте я уплътнили.

Четох, четох и все имаше кво да кажа или коментирам, не го правех и сега загуби давност...
Но.. започвам.

Ани, благодарим да синтезирането на инфото за номинациите и кажете къде и кого да почерпя, че ей ме там, фигурирам.

Мимоза, изби рибата с тоя подарък, ей... Само не ми казвал, че заради това синът ти си е правил сандвичи.... Казах "Хлъц" и не смея да си изброя дори коледните подаръци, защото няма да съответстват и на едната гума, предполагам.. Честито, със здраве, страхотна кола, наистина...

Бубката, познавам 6-годишно дете, което не говори пред други, а когато е само приказва. Мисля, че е рано за притеснения, но консултация, разбира се, че не пречи.

Любе, страшно си облякла младежите.. Моята свекърва би одобрила гласно, полугласно и мислено. Аз на Коледа бях сложила едно горнище на анцуг на Мартин (защото всичко му беше изпрано) и тя не спря цяла вечер да говори на мен и на Виктор защо бил с анцуг, как можело на Коледа, ами как ще излезе по снимките, абе срам ви казвам....

В почивните дни ние не помръднахме от София. Марто свикна много с моето присъствие и вчера беше голяма криза като го оставихме в баба му. Много го преживя, съответно и аз.. и едни раздели, едно чудо, все едно не на ежедневната ми работа, ами в Кандахар заминавам... драми ви казвам...

Имар (като връзка с обществеността от "Кривото") и останалите активистки от кръглата маса, въпросът ми е: кога ще пием?  Mr. Green

В тоя ред на мисли ще се организира ли обща среща напролет? Предлагам да е интернационална, т.е. международна, защото аз бих искала да се побратимя с майките от средна Африка - Конго Киншаса, Бразавил, Руанда...

Леле, шефът иде.. трябва да заработя  2009-та, че с тая финансова криза да не би да не ме огрее Конго.... До после.

# 87

и от мене на всички най-вече здраве, че много се настрадаха някой мами през изминалата година, после много да се обичате в къщи, че да могат да работят мъжете ни и да ни радват с подаръци после Laughing, много усмивки и щастливи дечица.

Това е моя поздрав за вас (да не остана по назад), че се нагледах на чудни снимки снежни и не толкова всичките ни дечица са разкошни и много пораснали.

Направих си супер разходка до Гърция днес - благодаря Виф - надявам се през 2009 все повече такива разходки да ни спретваш.
Люба юнаците са супер модерни просто от снимките ви лъха настроение и е много ясно каква точно музика звучи в момента на снимките на татито ви.... Laughing много сте сладки всички заедно пу-пу.
Мимоз не мога да подмина и да не ти честитя новата придобивка - уникално готина е....и на мене ми обещаха кола...и от късметите това ми се падна ама мойто мъж като му го връчих каза ти си си го нарочила.... Sad е надеждата умира последна....за кво си дадох парите за тия курсове....да му се невиди)...да си я ползваш безаварийно и на хубави места да те вози, че да ги споделяш с нас после.

Да благодаря за доверието което ми гласувате да ви организирам коледното парти, че и 10 гласа съм събрала даже - едно голямо
на всички - много сте мили....та кога и къде че трябва и да черпя ся  Laughing
А за пролетната среща е добре още от сега да се говори - така че които има отзиви за някъде да споделя, аз се сещам за едно място ще разпитам колежките че бяха адски доволни дано имат сайт......хайде и вие...по смело...че ей го къде ще се изтърколи и пак ще почнеме да си честитиме рождените дни на мъниците ...е не чак толкова вече.... Heart Eyes

# 88
Добро утро, дами

"Кво стана, кво стана..", както казва Марто? Къде отиде нашата задруга?? (това не го е казвал)

Тъй като не намерих снимка на такова кафе, каквото аз обичам, т.е. буламач в голяма чаша с много мляко, реших да сложа ето това:

Ето така започва всяка моя сутрин в делничен ден. Ако сте наблизо, с удоволствие бих ви почерпила Simple Smile

Каня и вашата сутрин да започне така и ако всяка напише по малко, всяка ще има да чете по много.

Сега мисля какво да ви разкажа. Сетих за нещо, което забравих вчера. И то е за Виф.
Гледах от в къщи снимките ви от Гърция. Виктор мина край мен и ме пита къде е това и кои са тези хора. Аз обясних. Той (невярващо): "Тези хора имат дете, колокото нашето????" Аз: "Да". Виктор: "Изглеждат доста по-млади".   Grinning

Хайде, до после.. Simple Smile))

# 89
Дени май ние с тебе само ще си пишеме тук а  newsm78
Ехо къде се изпокрихте, не е добре така да ни започва годината до края й и аз или Дени ще се откажеме да си пишеме самички и кво.... Crossing Arms хей само ние работещите ли имаме време за форума...амаха...децата са големи вече могат и сами да се гледат за 10 мин. и да драснете по един ред...иначе ние двечките тук ще си умреме от скука, а чашата на Дени ще седи все така пълна щото няма да може да си я пие във вашата компания....
ПИШЕТЕЕЕ!

Общи условия

Активация на акаунт