За МАЙските деца, Дядо Коледа дойде с подаръци в ръце!

• 28 110
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
Влизам да ви почерпя за именния ден на мъжа ми !

Днес празнуват Максимовците !

Честито и на нашия малък Макси !

Поздрави !

# 271
Вечерница добре, че ни подсети , че гледай какви сме отвеяни всички  ooooh!
Да ти е жив и здрав именикът и всички празнуващи на днешният ден!

Дами, лека нощ от мен  Hug

# 272
Гичо, щом не си почнала още със сиропите за кашлица, можеш да опиташ следното: супа от варена ряпа; другия вариант Змейко беше споделила, в черна ряпа се издълбава дупка слага се мед и от сока и даваш да пие. Другото което няма да навреди ако не помогне е круша. Дай и да яде плода или и направи фреш. Също така може да опиташ с потупвания на гърба от долу на горе - това се води вибро масаж. Появата на кашлица според ГНМ (дано не бъркам, че и на мен ми е още много трудна) е конфликт свързан с "не искам да преглътна". Ако си я карала да яде нещо насила и тя го е изяла, но не е искала. Ако това действие се повтаря я качваш на шина и кашлицата няма да мине скоро. Пак казвам че тези неща може да звучат налудничаво за някои, но аз кашлица вече спрях да потискам с лекарства. Лошото е, че го бях свикнала с лекарства и сега да се изкашля малко и търси сиропче!  Simple Smile

Гичо, на купона пях само на края , за да подсетя гостите да си тръгват!  Joy Майтапя се! След като програмата на певицата приключи, една от компанията взе микрофона и продължи около час с песните, та и аз се включих за малко. Но определено не се отразява добре на околните тази моя проява!  Laughing

# 273
Ани, това с ряпата го правим и круши и дюли давам, но няма голям ефект, но за сега ще продължавам, пък ще видим. Много ти благодаря за инфото, такава информация винаги е полезна   bouquet
А в прочем, къде се загуби Змейко  newsm78
Хайде да сервирам един лек обяд, че то мина времето за кафе, докато се натуткам  Mr. Green

# 274
Направо ме засрамихте с коментарите по корема ми, аз си го имам за голям, ама преди това също си имах корема за голям  Embarassed. Сега ще чакам да ми порасте повечко и тогава ще пусна нова снимка.

Гичо, тук сироп за кашлица дават например вечер, ако детето не може да заспи от кашляне, но през деня казват да се избягва даването. Аз си излекувах кашлицата с едно хомеопатично на Симилазан - не знам дали в България я има тази фирма http://www.similasan.ch/erk-husten-prod2.0.html. Благодаря за обяда!

# 275
Гичо, много хубава софра. Дано Маги да няма никакви кашлици и това да е само лош спомен вече. Но най-гадното при алергиите е, че трудно се установява от какво са. Миналата зима ни казаха за 10 дни да останем в дерматологията в Александровска за да разберат дали има екзема, псориазис, алергия... Но мен ме хвана страх за детенцето и послушах друг професор дето ми даде съвет да мажа кожата с кантарион и зехтин. Тогава му мина. Сега е на диета и обрива почти изчезна, само спорадично се явяват тук там единични бройки. Май ще трябва да попрочитам ГНМ, че отзивите за нея са добри и донякъде логични. Но да не се налага на никой да търси варианти.
На патерици- честит имен ден на вчерашните именяци.  bouquet

# 276

Добро утро!

# 277
  • София
Добро утро Гичо!Дано днес повече да се разпишат,че да има какво да чета.
 От нас нищо ново,като изключим,че онази вечер за малко не се озовахме пак в Пирогов.Моя синковец се пльосна в банята,но за щастие се разминахме само с цицина.Таткото едва го успокоих,много се беше шашнал горкия,но аз като разбрах,че няма пукнато,спокойно напоих една кърпа с олио и натърках цицината.Сутринта имаше само малко синьо.
 Незнам вашите "Близнаци" как са,но всяка вечер след 19.00 часа у нас идва другия "близнак" и става страшно,едва го изтърпявам,добре че знам,че това не е постоянно.Надявам се скоро и той да се укроти.
 Лек ден и пишете моля ви.Да откриваме пролетната тема вече.

# 278
Добро утро,.

Гичо, жестока закуска. Искам на живо да имам такава.

Тъй като не сме зачекнали тема, не зная какво да пиша.

Мартинчо е добре, довечера сме на фризьор заедно с 2-те му братовчедки. Ние със сестра ми на пролет водим стадото на  стригане. После ще взема всичките деца да спят в къщи. Тъй че ще правим нещо като купон.

И още веднъж "Тъй като" съм на път да спечеля наградата за най-тъп пост на годината, спирам да смуча от пръстите си ..

Някой няма ли рожден ден, чичо, леля, вуйчо, всеки ще свърши работа... че да кажем по едно "Честито!", да свършим тая тема и да захванем пролетната..
А! Шефът ми има рожден ден, ураааа!!!!.. пфу.. нямам подарък.... Confused Сега освен, че нямам какво да пиша, имам и грижа...

# 279
  • София
Мила Руми, Ч.Р.Д.! Бъди много щастлива и обичана, и безкрайно да те радват Слънчицето, Звездичката и половинката!

# 280
Е след тази закуска...просто не мога да не поздравя Гичо за избора мммм...
Ох Имар това за близнаците ми е познато, наблюдавам я и моята щерка  и тя има две лица, но няма определен час в които се сменят и изненадите са винаги възможни. Като я взимам от ясла още знам каква ще е вечерта по настроението й.
Да ви кажа че в нашата група приемат още деца и вече са 32, лелките са се видели в чудо, нямат креватчета даже за всички, кво става в тая държава не знам всяка сутрин са едни ревове, че и Мариса чак се опитва да ги имитира. Вчера ми казаха, че била тарторката на групата - щях да падна честно - и цял ден ми беше смешно като се сетя. И снощи я разпитвам как е в яслата какво правят, има ли нови деца и тя ми сподели че била ощепала едно бебе щото плачело. И я питам наказаха ли те и тя ми вика Не лелята не видя... Embarassed е това е тартор а. Незнам как се справят с толкова деца тия жени, но явно и Мариса им създава допълнително работа по успокоението им.  Mr. Green
Всяка седмица на таблото се закачат песнички и стихчета които учат, но тя си знае един репортоар и не променя, питам я за песничката за ръкавичките, за рибката...ммм не...явно ще има включване на по-късен етап. Пее си едни и същи песни и става все по добра..т.е. все повече й се разбират думичките.

О имаме си рожденича, Руми зло да те забрави, много здраве на теб на цялото ти семейство, никога повече да не влизате в болница да си спокойна и щастлива майка на две прекрасни дечица!   bouquet
Е Дени честит рожден ден на шефа почерпка ще има ли?
Май се поизчерпвам и аз дано и други пишат че и аз чакам да чета...днес имаме тук проверка и всички шефове са заети и никой не ме търси така че трябва да си оплътнявам работното време  Mr. Green  с вас.

# 281
  • София
Ол4е, Галюшанка, благодаря ви  Heart Eyes отивам да бъркам тортата и ще черпя!

# 282
Руми, извини ме за пропуска.  Честит Рожден Ден, желая ти наистина хубави мигове и много здраве!   bouquet  bouquet

Почуствах се неудобно.. Embarassed

Галя, на един колега момиченцето се опитва да свиква във вашата група и доста плаче, доколкото знам. Явно Мариса не помага. Интересно ми е, ти обясни ли й, че не е хубаво така да се прави и че е по-добре да предразполага детето по някакъв начин?
Разбирам, че за всеки родител е по-добре детето му да е тартора, не жертвата, ама нали точно тогава е ролята на родителя да възпитава и да насочи детето си да се държи добре с околните и да си помагаме. Ако не е така, моля отсега да ми кажете вашите позиции, защото очевидно възпитавам неадекватно.

# 283
  • Велико Търново
Добро утро на всички Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,РУМИ!МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ТИ ЖЕЛАЯ! :hug:

Понеже в другата ми отчетна тема се  опитва някой да каже как и колко да се пише ще обърна специално внимание на Дени като разходя Божа.Близнак не близнак хич не ме интересува трябва да се ннаучи на уважение и толеранс.Дени,обещавам ти за следобедното кафе моите размисли и страстти по темата Crazy

# 284
  • София
честит рожден ден, руми!  bouquet

дени, марто не е на ясли , нали? че загубих диря..
мен ако питате  най-добре е детето да не ходи на бг ясли, ами да е с гледачка. в идеалния вариант това е доверена жена, която си върши работата с желание, лъчезарна и зачитаща желанията на родителите. така всички са щастливи,  детето расте по-здраво далеч от развъдника на болести, играе с приятелчета на открито (така шансът за предаване на вируси е в пъти по -малък), спи в своето легло и се храни здравословно ( а не с бедното меню на ДГ)....
това е трудно постижимо, разбира се, но за мен е най-добрия вариант...

Общи условия

Активация на акаунт