Отговори
# 195
Ако е супичка слагам малко хляб,ако е нео с повече картофи или ориз - без хляб Peace

Аааа и да споделя една голяма радост - вече 3та вечер спим в чувалче.Можело значи,ама трябва упоритост от страна на мама.

P.S.Свалих Коледната украса и подмених заглавието на темата.

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 21:29 от Дес

# 196
Да ви е честита Новата година!
Да донесе много радост и късмет в домовете ни,здраве на дечицата,на нас и близките ни и много любов и добрина в душите ни!!!

# 197
Добро утро!
Вчера най-сетне в Пловдив заваля сняг,за съжаление беше толкова студено,че не излезнахме на разходка,за да му се порадва Ангел,днес продължава да вали и е толкова красиво,но улиците са така заледени,едва ли ще мога да бутам количката.

Рени,до скоро аз готвих на Ангел и правих яденето по-гъстичко,затова не слагах сухарче,(а и той повечето сутрини яде попарка),но сега взимам от детската кухня,там готвят доста редичко и слагам по едно сухарче.

# 198
Добро утро!

И при нас вече трети ден вали сняг и всичко е бяло  Heart Eyes От доста години не бе натрупвал така и ми е много хубаво. Сега като си пийнем кафенцето, опаковаме децата и излизаме навън  Heart Eyes

Хубав снежен ден днес!

# 199
  • София
И при нас е така Simple Smile Толкова много сняг има, всичко е бяло и красиво. Пък и още вали и трупа Simple Smile

Днес ще правим прощъпулника на Павката, но няма да каним много хора. Само бабите.

Мислехме да водим децата навън, но е толкова неразчистено по улиците и снегът е дълбок, че шейната затъва. Ще поизчакаме да слегне малко

# 200
Здравейте, сладурани! Седим си в хотелската стая, вали снежец и вече нямаме търпение да се приберем при детенцето. Heart Eyes Добре си починахме, мнооого ядохме (да живеят Тревненските питки!! Laughing), обиколихме Трявна няколко пъти и така.

Бързо оправяне на дечковицте с неразположения! Hug Hug

Лек ден.  bouquet

# 201
Здравейте момичета.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА И ОТ МЕН!!! БЪДЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ И ВИЕ И ВСИЧКИ ОКОЛО ВАС! ДА ВИ СПОХОЖДА МНОГО КЪСМЕТ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА!

Ще почета назад и се надявам да се включа по-дълго после.

Еличкеее не се видяхме, ама влязохме в Плевен нищо не работеше и обратно към хотела, че ни гонеше глад всичките.

# 202
  • София
Привет,

Стефан днес е доста по-добре. Коце и Таня отидоха да купуват шейна и после ще ги изведа на двора малко да се повъргалят  Simple Smile
Ditta, радвам се че сте си прекарали страхотно.
Дианче, весело изкарване на прощъпулника и смели крачки на юнака  Simple Smile

За яденето - ако е рядко, сгъстявам със сухар или направо с хляб, че Стефан като му дам нещо по-воднисто и почва да плюе.

Леле хора да ви кажа аз направо съм за лудница. Няма толкова изнервен човек, кво да правя - незнам  newsm78 МъжО вика да ходя някъде сама за 1 седмица, ама аз съвсем ще психясам - как сама  newsm78 Никой не се наема да гледа и двете деца, че да отидем заедно с Коце да починем...
Сега си търся някаква вила на сняг, не много далече от София, да става за 3-4 семеейства - т.е. мин 5 спални да има. Ако някой е попадал на нещо такова да свирка. Да е удобна за деца и да има двор, че да ги пускаме да се развиват сами там  Mr. Green

Отивам да доготвя обяда на Стефчо   bouquet

# 203
  • София
Жу, много добре те разбирам....моят съвет е да не питате никой дали е навит. Този момент е много тънък  Laughing Тъй като не ги гледа, няма да могат да ви откажат, ако им кажете, че ще ходите на почивка двамата за две вечери. Не започвайте с "може ли...как сте с времето...искате ли..." Направо им кажете, че на еди-коя си дата ще им оставите децата за няколко дена. Действа, тези дни го пробвахме  Crazy
Не се съобразявай, когато се касае за теб и децата. И ти, и те не искат да си изнервена, така че гледай да се откъснеш за малко.
Другият ми съвет е мента+глог+валериан, билков, от аптеката. Смучеш по 1-2 хапченца 3 пъти дневно и малко ще си по-добре с нервите.
Сама не те съветвам да ходиш никъде, ще се влоши положението.

Гледам винаги в яденето да има много въглехидрати- било ориз, картофи или хляб. Ако меся питка му давам непрекъснато да си ръфка. Имат нужда, затова и толкова обичат хляб, сухарчета, бисквитки, солетки и т.н Simple Smile
Павката обожава чист ориз с масло и бульон от пилето, което съм сварила.

# 204
  • София
Дианче, така е. Обаче мъжът ми нещо е решил, че не можем да оставим децата никъде, че бабите не се справят /за майка ми е вярно - не може да ги гледа двамата едновремено/ и затова незнам как да стане да отидем без тях. Прокрадва ми се една идея - той има РД на 17 януари - да подаря пакет спа уикенд за двамата и тогава ще не ще като съм го платила ще отидем.
А тези мента валериан и глог всяко е отделно хапче ли?

# 205
  • София
Не, комбинирани са, хомеопатични. Продават ги в кутийка. Не са силни, но пък са ми тамън.

За уикенда е добра идея Simple Smile
А на мъжа ти кажи, че никога бабите няма да могат да гледат децата, тъй като не са ежедневно до тях. Ако започна да ви разказвам моята майка как ги гледа  ooooh! Важното е да не ги разболеят и да оцелеят  Crazy
Преди много се връзвах и ядосвах, карах се, ноо..сега гледам да не се замислям и вживявам. Не ги нахранила, забравила да го сложи да спи, облякла дрехите на Любака на Павката, разменила им чорапите, не им мила ръцете три дена, пропускала сутрешното мляко...сменяла памперса само, когато е наакан (да не ви казвам какви рани имаше по свивките)...да не изброявам  Laughing Няма да споменавам за разваленото мляко и 12 часовите филми за да не занимават  Laughing Ето ги, живи са, здрави....а пък ние- доволни и починали. Въпрос на нагласа е и кое предпочиташ. Лично за мен е по-важно децата да се разнообразят, ние да си починем и разпуснем. Останалото са подробности, за които мислим повече, отколкото е необходимо. Прегръдки и дано не ми се смеете много, че приемам спокойно подобни факти Simple Smile

# 206
Привет!
Тук сутринта започна с обещаващ снеговалеж  Laughing, но вече почти спря. Освен това и температурата е положителна и всичко вече се стопи. Но поне няма вятър и е страхотно за разходки. Окаляхме се подобаващо, уж в снега, сутринта  Mr. Green
Жу, аз също, преди Коледа, почти ултимативно заставих майка ми да гледа Елица. Тя доста ми помага, но досега не бяхме я оставяли с преспиване ни веднъж.
След като направихме хиляди намеци, правихме и предложение дори да им поемем разноските и да дойдат с нас и пак отказаха, накрая хванах майка ми насаме и почти я заставих да я гледа Blush  - обясних й, че имаме убийствена нужда от почивка и година и половина не сме мърдали никъде /с изключение на един ден до Несебър, но то беше разходка от сутринта до следобяд/, как Калина има нужда да смени климата/то голяма смяна за два дни  Mr. Green/, как не можем да си съберем багажа в колата  Crazy, колко затормозяващо ще е цялото приключение за Елица  Crazy - не че е много далеч от истината - щеше да се нерви по време на пътуването, да я врем в задимени механи, да й нарушим режима, да я затворим в една хотелска стая, където да се чуди какво да прави и да подвикваме след нея да не пипа тук и там...И в крайна сметка става въпрос за два дни, не става за десет, ама ха.
Но и аз съм на принципа на Дианчето, важното е да не ги разболяват и да оцеляват  Laughing Аз държа единствено на условията за безопасност - да няма в къщата им пръснати лекарства, разни камини и печки с дърва, до които да има достъп детето, препаратите да са прибрани, да не я оставят без надзор и т.н. Иначе как ще я нахранят, колко пъти ще яде, как ще я облича /най-често навлича/, ама забравила да й смени памперса преди обедния сън, сложила я да спи с дрехите, а не с пижама, гледала повече телевизия, не е изкарала на разходка, мила-немила ръце - въобще не придирям.
За яденето - на обад сгъстявам с повече зеленчуци/ най-често присъства и картоф,но понякога и без него/, ориз, фиде или макарони. Много радко сухар. Вечер й давам или от обедното пюре или малко супа /тя е със сухарче/ или зърнена каша и после млякото.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 14:32 от арабела

# 207
.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 14:31 от арабела

# 208
Радвам се да се включа и да изчета всичко пропуснато  smile3534 newsm47 newsm44
Определено дните БЕЗ форума ми липсваха, но всички празници, разходки, глезотийки, семейната идилия беше върховно изживяване.
Днес в 16ч мъжо заминава, затова намерих малко време да почета и полегнем....
Чета с интерес за изживяванията на всяка от вас покрай празниците, то е ясно че сме се освинили като прасенца, ядосвах се всеки път като станех от масата, защото почти не ми достигаше въздух, то аз съм забравила как се хранят нормалните хора, но имах голяма отмяна и тези дни ми отесняха някои панталонки Simple Smile хаххахаа

НЕ СЪМ проспала Новата година, пъкккк!!!

Геройски посрещнах 2009-та! и до 02,30 издържахме и после по леглата,че ми се затваряха вече очите.
КЪСМЕТИТЕ от всички баници бяха сходни и прекрасни-
ПАРИ-те на 3 баници/монетата/;
ЗДРАВЕ-то;
екскурзия в чужбина;
и нещо ценно да го опазя непременно /не го схванах-това е готов късмет/

Вчера мъжо гледа Ники,а аз и нашите заминахме за Ямбол на гости при роднини. Беше супер-много са се слушкали и папкали,спинакли и т.н.Научили са се да си стискат нос аи да говорят носово, голям смях беше-показаха ми и бяха горди с постигнатото. ooooh! После изкарах милото на вечеря запазих маса в едно наше любимо ресторантче и си изкарахме страхотно.
Но празниците минаха и сега идва времето на реда и дисциплината ОТНОВО, защото много сме занимарили тези неща.Всичко му се позволяваше, и го разкарваха като цар малчо и сега ще има превъзпитания.
Отново не спи спокойно вечер, често спя с него в хола на дивана-гушнати.Незнам какво да си мисля вече, но и да си призная не го мисля...лягам си с идеята че към 23-00ч ще се местя при него и ще спим на дивана, а то и така става винаги Simple SmileАбе дано мине този период ,че не съм му много навита като вариант, ама....то мене пита ли ме някой???? НЕ.....?

Баксиса -/Дианка - честити ви ходещи дечица.Хубав подарък за Новата година
Цеци- страхотни снимки  Hug
Дита - обичам Трявна, завидях ви за почивката  Embarassed Mr. Green
Жу - милата тя, съжалих те като прочетох как се чувстваш, Дианка е права че трябва да се впрегнат малко бабите, кой с каквто ще помогне, но 2 дни трябва да се махнете от децата. Дано намерите бързо решение и ти да си вземеш от необходимата глътка свеж въздух!
Арабела - харесвам постовете ти права си за много неща  Embarassed Hug Peace  bouquet  bouquet  bouquet
Сонче - впечатли ме с пожеланията си към всички нас за НГ, но забравих да го спомена предния път като писах..., да не забравя и Катюшчето, тя също ме срази с поста си преди НГ!!!

Охх, сигурно имам още много да отразявам, но не мога- ще отида да посвърша още някои неща и вечерта пак...по -спокойно.

# 209
Вече сме в София, утре ще пиша повече. Сега влизам само да се похваля:

Хорааааа! И Данката проходиииии! Точно когато вече се бях отчаяла, че някога ще се случи!
Той миличкия чакал да си се върнем вкъщи, да си направи първите крачки на родна земя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт