Ето я АПРИЛСКАТА дружина, щурмува новата година!

• 14 125
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
kler Мисля, че да тоест може и преди навършване на 2 год. , но ти спират обезщетението за майчинство имам предвид половинката която взимаш като работиш и нея ти я взимат.

Брей пак болни и недоволни мъничета, много ми е мъчно.
elku - elena Голям кошмар сте преживели, дано Борис се оправи бързо и без АБ.

Отивам и аз да се щурам по темите за детските ясли и градини, че утре...редене ме чака.

# 181
  • гр.Варна
Момичета,
Цял ден си мисля за тези от Вас,които ще висят цяла нощ дори  пред детските ясли,за да подадат молба на детенцето си!!! Rolling EyesТо навън си е направо Ад!Безумие е всичко това Rolling Eyes Shocked
Пожелавам на всички да се доберете до възможно най-ниският номер и скоро дечицата да прекрачат прага на мечтаната от Вас ясла!
Стискам палци Hug Heart Eyes

# 182
  • София
За много години Hug Нека през 2009 г. да сме най-вече здрави, нека годината да е изпълнена с много щастие и любов в семействата ни.

Гледам пак се нищи кандидатстването за яслите и градините, то направо си е ужас, като знам какво е за София, а за Варна вече гледах новините  ooooh!

Поли, тук е списъка на всички чисти ясли в София, за тях се кандидатства направи на място с молба: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/149/61/  . Иначе за яслите към ОДЗ-тата не знам вече какво се реши, загубих нишката там, но определено ще е през Инетернет системата, така че регистрирайте се и следете каки новини пускат. Успех на всички.

От утре пак сме на работа и ясла - дано само сме здрави, че предпразнично Борис пи АБ Sad , ние с мъж ми също боледувахме, в общи линии от ноември насам по 2-3 пъти все ни удряше нещо и тримата SadSadSad Дано Борис да не прихване нещо, че не знам. Иначе пак има бактерии в урината, но тая надежди, че Аб ги е утрепали тях. Утре ще вземем резултата, ако не - решила съм пак да дам шанс на хомеопатията, пък току виж помогне и за тях.

Елку, голям кошмар сте преживели наистина. И ние пътувахме по НГ, но се прибрахме точно преди снега, че ми беше адски напрегнато иначе. Важното е, че сте добре. Дано се оправи адаша бързо, много  Hug Hug Hug

Успешна година, момичета, и хубава седмица ви желая   bouquet

# 183
Памперсите, праеихме опити лятото, обаче след като се борихме с локви няколко дни по плочките, започнаха и по килимите и казах 'Край!'. Вече разбират какво е гърне, за какво се ползва, защо мама и тати ходят в тоалетната и т.н., но е много трудно и с двамата като е сам човек - единия като поиска, иска и другия, обръщат го на игра, тъкмо единия седне, другия хукне по коридора и стигне в най-далечния ъгъл на кухнята. Докато стигна до там... локва  Mr. Green. Та опитваме от време на време, но не много усърдно  Blush.

Иве, надявам се следващия месец да ни зарадваш  Hug.

Децата и игрите, след като изкараха 4 дни при баба си и дядо си обградени от куп народ и внимание, сега е доста трудно - искат непрекъснато да си с тях, да ги занимаваш, а ние искаме да свършим някоя работа. Тази сутрин беше направо ад... Надявам се да си влязат в стария ритъм, иначе ще ги строявам в две редици скоро  Mr. Green.

Катеренето, направо са виртуози. Столовете и диваните ги откприка още преди 4-5 месеца. Сега са в напреднала фаза - маси, стълби, облегалки на диваните, салта, чудесии  ooooh!. Надявам се някой отгоре да ги пази, защото ние трудно го правим - докато се обърнеш и единия вече се е преметнал  Sick.

Желая спорна и успешна работна седмица от утре - аз лично тръгвам с огромно неудоволствие  Embarassed.

А това с яслите, особено във Варна си е направо безумие  #2gunfire.

Пращам ви много усмивки позитивизъм  Hug Hug Hug

# 184
Здравейте,момичета! Hug
Добре дошли на завърналите се след празниците! Hug
Влизам да пожелая успех на кандидатсващите за ясла! fingerscrossedНие се отказахме да "пазим"градината посред нощите,защото не са ни пълен комплект документите.Колкото е абсурдно ваденето на куп бележки от къде ли не,толкова по-абсурдно е висенето.Преценихме,че рискуваме да ви върнат заради липсващите бумаги и ще разчитаме на късмет утре или вдругиден -като мине тълпата,ще се наредим и ние.Обмисляме и варианта за прехвърляне на майчинството на майка ми,но нека първо си намеря работа. Sad
Ето ги и нашите декемврийски снимки : http://larsens.multiply.com/photos/album/25/25

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 23:53 от larsen

# 185
За яслите - момичета, аз пак нещо не разбрах, за кои ясли трябва да се отиде лично да се подава молба ?  newsm78 Сори за n-брой еднаквите въпроси, но тия дни не си пия Гинко Билоба-та и не съм в ред  Crazy

# 186
  • София
Страчунке, пий си хаповете редовно! Wink Wink Wink
Значи - електронната система обхваща ОДЗ (ясли 1-3г и дг за 3-6г) и ЦДГ 3-6г деца. Те са към министерство на образованието.
Освен тях си има други детски заведения - само ясли, които са за деца до 3 г и са към Министерство на здравеопазването. За тях се подават молбите на място във всяка ясла отделно. Виж списъка на Catty_m дали има някоя във вашия район и утре рано - бегом.  bouquet

# 187
За много години момичета

Аз пак съм пропуснала няколко теми  Embarassed

За яслите си е кошмар и все боледуват децата. Не знам в София и Варна как е , но в Пловдив гледачка на пълен работен ден е 300лв. и ние преценихме, че по добре да плащаме на гледачка докато порасне за градина. Повечето ми приятелки тук от квартала си спряха децата от ясла, защото само боледуваха, а някой платиха и подкупи по 500лв. за да ги вземат, а сега не ходят.

Едната майка даже е чула разговор на две възпитателки от яслата. бил е следния: днес всички са на ясла направо е лудница.  другата отговорила: остави прозорците отворени и утре половината няма да ги има.

Направо пощурях като ми казаха. Аз ако бях на нея щях да подам жалба. Това е направо безобразие. Може да са им малки заплатите, но така да си играят със здравето на децата.

От утре пак сме на работа и ясла - дано само сме здрави, че предпразнично Борис пи АБ Sad , ние с мъж ми също боледувахме, в общи линии от ноември насам по 2-3 пъти все ни удряше нещо и тримата SadSadSad Дано Борис да не прихване нещо, че не знам. Иначе пак има бактерии в урината, но тая надежди, че Аб ги е утрепали тях. Утре ще вземем резултата, ако не - решила съм пак да дам шанс на хомеопатията, пък току виж помогне и за тях.

Кати миналата година Филип пипна едни гъбички Sad от прекалената употреба на антибактериални сапуни. Изтрепал с тях всички бактерии и дал път на гъбичките. Лекуваха го с какво ли не мазила хапчета накрая и АБ нищо не помогна и всичко това от кожния диспансер. Като казахме после на личната лекарка тя направо пощуря защо не сме отишли първо при нея. Изписа му нещо хомеопатично и за 1 месец се оправи. после още 2-3 месеца смучеше от гранулките като поддържаща терапия. Пробвай те и вие с хомеопатия. Много ви се измъчи детето с тези АБ

# 188
  • Чехия
Привет мами
Стискам ви палците за яслите, просто е ужасно ..цялата ситуация..защо всъщност няма ясли..А пък после да имаме деца.. Наболяла тема..и ме хваща ония безсилен яд към цялата система и политиците ни страдащи от деменция.

Аз тия дни ще ходя до нашата да видя как седят нещата, и вероятно Верето ще тръгне есента един ден в седмицата за 4часа, и после чак от 2010г. постепенно за цял ден, цяла седмица.

Попи и ние сме доста подобно, тези дни беше към -15С по обяд през нощите стигаше до -21 ...и дори за един час не можехме да излезем.
В такива дни е много неспокойна и много бързо си мени настроението. С едно иска да играе, после с друго ..и мама да е там нон стоп.
А и става все по тиранична ..идва ми в много понякога, един път за едно нещо добре ..за същото след 5мин. е НЕЕЕЕ.. Хаха та така на вили на могили сме...Днеска е към 0 градуса и заминаваме на вън та ако ще турско да е, даже ще видя дали няма да заспи на вън..

# 189
Одисеята със записването за ясла завърши! Сега ни остава да чакаме заветния 31.05.2008г., за да видим класирането. Благодарение на навременната информация от Denisimo успяхме да се запишем на съвсем прилична позиция (74-ти от цяла Варна, а в нашата ясла - 6-ти). Татковците на Боби и Ани отвисяха две денонощия в студа и снега пред яслата, но тази сутрин бяха видимо удовлетворени и щастливи. Родителството не е само удоволствие, но и много задължения и ангажименти. Желая на всички кандидат - ясленчета успех в класирането!

# 190
Здравейте,
Ние пак изкарахме дълга и кошмарна нощ-снощи голям рев голямо чудо-чак към 1ч вече заспа дълбоко и се поуспокои-незнам какво и става...и като бебе не е правила такива номера...Записах следобяд час при хомеопат-мисля,че гърлото и е червено-ще видим какво ще каже тя!
Сутринта ходихме до яслата ни-тя още е в ремонт-били им отпуснали средствата декември месец и поне до края на януари ще е така-но пък след това обещават да е първата ясла в Бг с европейска кухня-каквото и да означава това!Та молбата -края на месеца и тогава евентуално инфо кога ще ни приемат!
Дано всички успеем да си наредим нещата както е удобно-въпреки,че системата имам чувството е създадена ,за да ни създава пречки! Cry
Лек ден на всички-тук има страшно много сняг-вчера доста се повозихме на шейната!

# 191
  • София
Абе Sve_dim, остави ти таз песен любовна. Това дето ни карат да правим не е отговорност и ангажимент, ами направо подсъдно. Да киснеш ти в снега да чакаш да запишеш детето на ясла, та те да държат прозорците отворени, че са им много децата  ooooh!
То си знаем в каква страна живеем, и се чудя на себе си защо все още се учудвам, ама...

# 192
  • Варна
Здравейте момичета,

И нашата одисея по подаването на заявленията приключи. Сега остава да чакаме. Стискайте палци, въпреки, че май не са ни много големи шенсовете, но все пак се надявам.

# 193
Успех на всички априлчета с яслите, дано и при нас се получи да използваме програмата в подркрепа на майчинството ! Дано не измислят нещо ново и накрая да се провалят плановете ни !

Аз вече започнах да си мечтая за новият апартамент, ще е готов края на март мисля и ни очаква една лудница тогава ! Илит, Мелодия и всички с нови апартаменти и на тия които им предстои ремонти може да споделите нещо , да ни посъветвате ! За майстори, какво е актуално в момента , че аз вече съм объркана !

# 194
Sve_dim Леле, милите ви татета, сигурно хич не им е било леко да висят толково време, но наистина дано има резултат Peace
Аз сутринта с бодра стъпка отидох в яслата(до нашия блок) да го запиша и беше съвсеееем спокойно, дадоха ми готова молба образец, даже ми снимаха удостоверението, че не носех копие. Абе май има и предимства да живееш в забутан град Laughing.

deny1104 Не знам какво да ти кажа, но кото гледам и другите априлчето и своето  нещо в труден период са навлезли. Дано всички бързо се подобрят и няма да и се даваме на зимата!

ivalex Ей големи студове при нас, ама то и на нас няма да ни се размине, днес обаче поне слънцето се показа и за малко изледнахме да погазиме в преспите Wink

catty m Дали не трябва да направите още една микционна цистография на друго място, толкова често бактерии не е нормално и изобщо много ми прилича на нашето състояние преди да разкрият причината за това. Разбира се не ви пожелавам да му има нещо .
Мони пак не спи на обяд, направо ще издивея. Ей това писане ми беше единственото лично време. Изпи си млякото и се разкрещя оттам.

Общи условия

Активация на акаунт