Ето я АПРИЛСКАТА дружина, щурмува новата година!

• 14 122
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Има и то много предимства да живееш в забутан град.Днес 1-ното място където кандидатствахме сме към 200 номер чакащи, на друго ни казаха, че със сигурност няма да ни приемат защото имат вече над 100 молби.И въобще да съм почвала да си уреждам от сега за детска градина./и какво означава да си уреждам../... #2gunfire това вече тотално ме накара да се замислям да се махаме от тук и да ходим да живеем другаде.Имах някакви резерви и желание детето ми да отрасне в родината си, но не благодаря.Въобще и варианти с частни  ясли където да давам по 500 лева, тя да не ходи защото е болна,същевременно и аз да не мога да ходя на работа обезмислят всичко....вместо да се чудя сега къде да я запиша предпочитам да се чудя къде да заминем. #Cussing out

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 14:38 от emily_ska

# 196
# 197
  • Чехия
Емили, някой може да си каже че мисленето ми  е анти-националистическо..ама напълно те подкрепям.

Ама въобще на разбирам какво е това чудо с тези ясли...все едно да няма училища за децата като им дойде време за 1клас.
Колкото по-дълго съм тук толкова повече започвам да ненавиждам родината си..и не защото нищо не ми е дала..а защото ме принуди да диря шанс за живот другаде..

Преди години когато тръгнах за на сам ..бях в такава животна ситуация че се чудех дали въобще да имам семейство..С пироговска заплата 180 лв. и заплата на мъжлето 280лв само наема в София нямаше да можем да си платим..

Клер честито ти мултипли..   bouquet Ако имаш въпроси питай..

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 14:54 от ivalex

# 198
ооо би те обвинил единсвено човек, който не е живял в чужбина.Аз съм живяла и се върнах тук с идеята заедно с мои сили и труд България да стане едно по- добро място за нашите деца.Но ми писна, защото да обичаш родината си не трябва да е за сметка на това да си мизерник.Нямам в предвид парите...аз не мога да се оплача от липса на финанси и пак ми е трудно,пак те смазват от всякъде, пак те принуждават да лъжеш,да подкупваш за неща които ни се полагат.Искам да живея спокойно, там където смятам да отида дори и да си с ниска заплата поне живееш като Човек.Има правила, закони и те се спазват.

искам да знаете,че това което казвам сега не е под някакъв афект, че ме е яд защото няма да ни приемат.Истината е, че аз тъй или иначе най-вероятно нямаше да я пускам тази година на ясла.Въпроса, е че се сблъсках с цялото унижение и безмислие, заради което всички се бунтуваха още миналата година.

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 15:04 от emily_ska

# 199
Ох, наистина е голяма драма с тези ясли. А между другото то наистина няма места и за учениците в първи клас, та и тогава ни чака бой Crazy
Ние от днес пак сме на ясла и ще видим колко ще издържим този път. Надявам се не навсякъде да оставят прозорците отворени, че ако наистина е така направо не знам. Тръпки ме побиват. Дано е единичен случай,

# 200
  • София

catty m Дали не трябва да направите още една микционна цистография на друго място, толкова често бактерии не е нормално и изобщо много ми прилича на нашето състояние преди да разкрият причината за това. Разбира се не ви пожелавам да му има нещо .

Каква е точно диагнозата на Мони? Ох, така не искам да преживяваме пак микционна снимка, такъв ужас беше. А и къде може още да се направи? Днес записахме час за Лилова за 6 февруари.

А за темата за държавата - до преди 2-3 години бях такъв патриот, не исках да ходя да уча или живея в чужбина, вярвах, че нещата ще се оправят тук, че ще се трудими ще живеем нормално, но... Вече съм сигурна, че тази нашата държава оправия няма и ужасно съжелявам, че не се ориентирах по-рано за чужбина. Като отида там, дори за 2-3 дена, се чувствам толкова спокойна, всичко е толкова подредено и уредено, а тук всеки ден се боря да не ме сгази някой, моля се да мина на пешеходна пътека, пък макари  да ме напсуват, блъскам се в градския транспорт и т.н. Отплеснах се, но ми е болна тема това напоследък. Ние сме се замислила да се местим в малък град да живеем Sad

# 201
Здравейте,
момичета пускам списък с тези които си поръчаха календари но не са си ги взели:
1. Emily_ska
2. Melodya
3. Elku-Elena
4.450
5. Reniboro
6. Anishka
7. Ara75

През празниците ми се обади Мелодия, тя ще вземе и на 450 и Анишка. Останалите, моля да ми пишете кога ще ги вземете.

# 202
  • Стара Загора
Здравейте момичета!

Стискам палци на всички подали документи за яслата! Simple Smile
Аз ходих още октомври да питам за ясла, но ми казаха че местата за 2009 били вече заети, така че нямало смисъл да подавам никакви документи. После декември пратих мъжкото слънце и той да се пробва - и на него му казали същото, но той настоял и му казали да провери все пак януари. Това е ясла, която е близо до нас и до работата на мъжа ми, до детската градина на щерката и предпочитам да го дам там. Но понеже е в центъра и наплива е голям.  Ако не стане - ще търсим в по-отдалечените.
За отучването от памперса - ние го махнахме май месец. В началото имаше малко поражения, но свикна бързо. Сега си казва  - пиш, или ако му се ака се хваща за дупето. Е понякога леко е намокрил слипчетата,  докато му сваля гащите. При свекървата обаче / понеже тя го гледа през деня/ - такива неща не стават, но тя час по час го пита. А аз съм на друго мнение и чакам той да си каже. Иначе през ноща сме си с памперс.

# 203
  • гр.Варна
Здравейте!
Четях постовете на Емили и Ивалекс.....и аз съм на мнение като тях! Rolling Eyes EmbarassedМного искаме и не сме се отказали и за секунда да заминем и се установим в чужбина.Иска ни се най-вече в Щатите,но за жалост вече 5-6 г подаваме за Зелена карта,но Уви.....сега взех да си мисля за Канада!Във Ванкувър изглежда  страхотно.В щатите сме били на бригада през 2004г и на специализация през 2005г.,за по-дълго.Не съм усетила лошо отношение у хората.Приемаха ме и ми помагаха.Живеехме много по-спокойно.Тук ежедневно се сблъскваме с какви ли не трудности.Това е и причината в чужбина да се справяме доста по-лесно от хора,с друга национаност!
Емили,дано някой ден успеете да заминете и осъществите мечтите си! Praynig
Иве,много се радвам и за теб,че сте постигнали целта,която сте си поставили и не сте се примирили със ситуацията в страната ни Hug Heart Eyes

# 204
Ами това е нещо , което от доста време планираме и мъжа ми преди броени минути ми се обади да ми каже, че са му купили билет и на 29ти заминава да работи в Норвегия...даже още не съм на себе си....мислиме, ако там всичко е наред и му върви работата като се установи и ние да заминем, ако не лятото заминаваме за Кипър където ми е мечта да си остана, защото съм живяла там и имаме много приятели и роднини.

Поли, извинявай дали ще може пак картата с адреса на фотото

# 205
  • Чехия
Криси, далеко съм от мисълта да кажа, че нещо съм постигнала тук.

По-скоро съм постигнала сегашното си семейство си..Ако бях останала в Бг най-вероятно нямаше дори да съм със сегашния си съпруг. На там вървяха нещата въпреки че знаех че точния..но когато за една жена няма шанс да свие гнездо..всичко се обърква..

Тук дойдох когато имаше още визи, отначало месеци сама..после дойде и мъжлето седя месец и пак си замина, да чака своята виза..

А после най-голямото чакане тепърва, да имаме дете..цели 5години. Ако забременеех преди да имам постоянно местожителство нищо добро не ни чакаше..оставах без майчинство и без средства..и обратно в БГ..

После се включих в една програма за набиране на високо квалифицирани задгранични работници ..и от там май 2005 дадоха и на двама ни постоянно местожителство и пълни права като на чехи..

Ние си преминахме нашето ,,ходене по мъките,, и тук..върнем ли се в Бг всичко ще е било напразно.
Вече толкова много изгубихме..там .

# 206
                                                              H *N* Y
             Да сте здрави и с много румени и засмени бузки през годината!!!

Нашето коледно приключение из Родопите завърши. Sad Мина като  миг!
От днес отново в ежедневието, което стартира с 24-часово дежурство пред детска ясла №1. На аборигените поне им е топло, което значи , че тая работа е по-зле и от аборигенска.   #Cussing outНечовешко е това в тази държава, но това е друг въпрос. Важното е, че се сдобихме с номер 46 в системата на целия град /влязохме 4-ти в нашата ясла/ Основния герой, който чакаше до изгрев слънце е нашия тати, който пък се сдоби с настинка, въпреки вълнените чорапи и хедките. Сега остава номер 46 да го приемат, ако ли не здраве да е, ще се гледаме и ще отложим социализацията за детската градина. Ако видим начални симптоми за психясване има вариант и за частна ясла, която все още не е безбожно скъпа и може да потежи няколко месеца на семейните джобове.

Ето и малко снимчици от нас:

http://radomira.multiply.com/photos/album/83#1
Сега ще се върна малко назад да попрочета как минава вашия живот!

# 207
  • Beyond the Frontiers
P0LLY, най-вероятно утре надвечер ще минем да вземем календарите, че имаме път към вас.

Така, Борис не е с ОВИ, а с бактериална ангина - стрептококи. Гърлото му е ужас, температура преди малко 39,8   Sad Почваме антибиотика, но е по-добре заради предните му проблеми с бъбреците, че да не избие на там Praynig

mama_na_kiki, май за Канада е по-лесно. Особено с малко дете имате повече точки.

Била съм на вън, не съм от хората, които могат да живеят в такава среда, явно. Обичам да съм близо до близките си /пък дори и на 400 км./ Mr. Green Това е много дълга тема.....

# 208
И на мен все повече не ми се живее тук. Втръсна ми да се сблъсквам с бюрокрация, нищо да не се става лесно, днеска дори като джапах из кишата, си мислех, надали някъде в Европа има място на което при такова състояние на улицата да се твърди, че е изчистено. Наистина сме абсурдна държава. А и не е само това. Но е много дълга темата..... Понякога си мисля, че ако бях 5-10 години по-млада веднага заминавам.
Днес в яслата са казали на мъжа ми, че има дете с варицела и сега тръпна в очакване. Били са в контакт на 22 и 23 декември, така че половината горе-долу от инкубационния период е минал, но то може и последния ден да се разболее.  Само и това сега ми липсва, ама то какво да се прави...
Емили, ето линк с адреса на фотото:http://photo-place.org/page.php?id=4

# 209
  • БГ
привет от нас Hug
честит ви огромен сняг Peace, вчера бяхме навън с Елина , вози се на шейната, обаче в началото -не иска да са й изцапани ботушките със сняг #Crazy , и ръкавички не иска, и не дава и аз да съм с ръкавици,вика  "не мама'", днес я водих на ясла, рева, отвикнала нещо........ама няма начин да остава в къщи.
момичета съчувствам вим за яслите, желая ви успех Peace
гледам  коментирате темата за родината- болна тема ooooh!, и аз исках да замина мноого отдавна, но моя мъж рече  и отсече,че това не е вариант з а него.и ето ме от големия хубав град на морските мами в този забутан пуст град,ако може да се нарече така, възмущавам се ежедневно от местния манталитет и нрави, ама няма начин ......... Whistling, е верно проблем с яслата нямам на 5мин.от нас е ,работата ми на още 5 мин.ама ........знаете как вървят нещата  при нас, та всяко нещо има плюсове и минуси. важното е да се намери баланс,  завиждам благородно на тези които са го намерили и живеят в хармония Peace, другите като мен , продължаваме да дерзаем Naughty, отивам да гледам снимките ви, ще пусна и наши по-късно,хубава нощ, дано няма болнички Stop Hug

Общи условия

Активация на акаунт