"На тортата две свещички горят, ДЕКЕМВРИйското дете веселят!"

• 17 657
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Съболезнования и от мен искренни към скърбящата майка ! ....  Flowers Rose
Да пази господ никой да го не застига случилото се  Praynig

Момичета, един глупав въпрос .. на фона на останалото ...

Какво мляко е добре да се дава на тази възраст .... имам предвид масленност?
Останало ми е в главата, бях чела е добре към 3 г. възраст да се мине от високо маслено към такова с ниска масленност ... или обратно  newsm78
Искам да спра постепенно АМ -а и съм в чуденка , какво да взимам.
Досега давах 3,6 на Бор чвор кисело и Верея 1,9 прясно / ама последното само няколко пъти/

# 226
Какво мляко е добре да се дава на тази възраст .... имам предвид масленност?
Останало ми е в главата, бях чела е добре към 3 г. възраст да се мине от високо маслено към такова с ниска масленност ... или обратно  newsm78

Малеее, какви нещa имало, magesta  Rolling Eyes Пък аз въобще не мисля за това и си й давам много маслено прясно и кисело мляко на мойто, каквото ние пием, такова и тя.  newsm78

By the way, много си отслабнала  Laughing с новата работа!? Този аватар направо ме подтиска, аз от Коледа едва си закопчавам дънките...  Mr. Green

# 227

Досега давах 3,6 на Бор чвор кисело и Верея 1,9 прясно / ама последното само няколко пъти/

Аз давам обратното - 3% прясно и 2%кисело... ама не щото съм чела, че така трябва - просто опитвах, опитвах и таза комбинация ми се видя най добра... то и ние останалита такива пием.

# 228

Малеее, какви нещa имало, magesta  Rolling Eyes Пък аз въобще не мисля за това и си й давам много маслено прясно и кисело мляко на мойто, каквото ние пием, такова и тя.  newsm78

By the way, много си отслабнала  Laughing с новата работа!? Този аватар направо ме подтиска, аз от Коледа едва си закопчавам дънките...  Mr. Green

Абе, знам ли ... шокира ме наскоро една дружка, която ми рече :
На малки деца нискомасленни продукти не се дават !  Naughty
Пък аз искам да го огранича .... страшно много мляко пие това дете .... само на мляко може да кара  ooooh!
Един ден , докато ме е нямало баща му го домързяло да му топли ядене и т.н. , а нашия му казал "наня" / шишето с АМ / и той ,му давал през 3 часа ..... преполовили бяха кутия Фризолак за 1 ден  Tired

А отслабването ...  Laughing , тук съм снимана между две страници  Wink
Чакай да разгърна хубаво списанието  Mr. Green
Охърбавяла бях - вярно / покрай стреса/ , ама сега работя по въпроса  Sunglasses  :

Значи да не се кахъря за няколко процента , казвате ?  Thinking  Peace

# 229

Цитат
... тук съм снимана между две страници  Wink
Чакай да разгърна хубаво списанието  Mr. Green
Охърбавяла бях - вярно / покрай стреса/ , ама сега работя по въпроса  Sunglasses  :

Знаех си аз, почнала си като манекенка някъде и не казваш!!!

# 230
Знаех си аз, почнала си като манекенка някъде и не казваш!!!

Ама, как  Mr. Green ...  Laughing
Шаменет, не ме провокирай към спам !  Wink

# 231
Аз давам Бор чвор 3,6% от мноооого отдавна и Алекс може да кара само на мляко цял ден и постоянно го търси.

# 232
  • София
Привет,

Благодаря ви момичета за споделеното за шума, не съм се притеснила за сега, няма смисъл предварително Wink
За млякото, пие поне веднъж на ден Джуниър 2+, а като няма апетит почти само на него е поне 4 пъти на ден Mr. Green
Кисело или Карабунар 3.4% или Верея 3.6%, прясно Верея 1.5% с калций, сивата опаковка Peace

# 233
Magesta, цитирам Косе Босе, която е незаменима в съветите за храненето!  Hug

Масленост: 3% или 4.5%
Марка: 1) „Био кисело мляко”; 2) Всяка друга марка, известна или местна

За маслеността
До 2 год. млечните продукти категорично трябва да са пълномаслени – киселото мляко да е от 3% нагоре. Колкото повече, толкова по-добре, въпреки че естествената масленост не може да бъде повече от 5-6%. Тук различия в мненията не би трябвало да има.

Има различия само дали между 2 и 3 год. трябва да се предлагат пълномаслени продукти или да се премине към такива с по-малка масленост, около 1-2%. Но дори тогава не трябва да са почти обезмаслени, каквито са тези с 0.1%.

Освен това, самият процес на обезмасляване е една допълнителна обработка, при която изкуствено се отстраняват мазнините и съответно се губят част от ценните съставки на изходната суровина.

За марките
Всъщност съществена разлика в марките няма. Млякото по принцип се пастьоризира, което не е добре за процеса на ферментация, но такава е практиката. Вкусът също не е определящ (сладникаво или класическо българско с по-кисела нишка) – това зависи от съотношението на млечно-киселите бактерии. Видът на бактериите не се посочва на етикетите, така че това също не е решаващо за избора. Добавките и сгъстителите са напълно допустими – нишесте и подобни, тях ги има в много по-голямо количество на единица обем в някои пюрета или други детски продукти.
Ние купуваме Верея 4,5 %, просто такова харесва мъжа ми, който е основния пазарувач у нас Simple Smile , но и 3,6 % (колкото е и на човешкото мляко) си е екстра според мен. Нискомасленото някак го асоциирам като за жени на диета, а не за подрастващи деца.  Simple Smile За прясното - редувам АМ с прясно мляко 3,6  %.  Peace
шамЕнет, радвам се, че пишеш по-често!  Hug
macko, дано нямате никакви проблеми!  Praynig

# 234
Добро утро !
И благодаря , момичета за мнението и помощта ви по моите дилеми !  Hug Grinning
Желая хубав ден и ...
Лили , покажи младата принцеса ако вече си почнала със снимките ?  Grinning
Закопняла съм за бебовци да гледам  Hug / ама на снимка само .... да не ме разтълкувате грешно  Wink/

# 235
Благодаря ви майчета
нямам думи да опиша мъката която изпитвам
болката която раздира  сърцето ми...

Желая ви само радостни мигове
Бог да пази рожби те ви

# 236
Моите съболезнования мила майчице!
Аз давам на Владко кафявото кисело мляко на Баба 4,5% и човека е много доволен. Макар, че пак ми изпива доста все не наяден на мляко  #Crazy Колкото му дам толкова пие и още иска. Започна и посред нощ да вика "мамооо дай макото", или "мамооо дай накакъх сок" в чудо се виждам, аз не се наспивам, че и ако не стана да му дам той става и започва да обикаля и да мрънка.
Вержи а дано да имате чурка   Peace
macko- дано не е нещо сериозно Hug
Айде, до по нататък

# 237
Моите съболезнования и от мен Cry

Вержи стискам палци да си имате момченце Peace
мартин пак е болен и вече едвам издържам................
Лек ден засега Heart Eyes

# 238
Наистина е несравнима Косе-Босе, изчерпателна и целенасочена, конкретно по темата! Тини, много благодаря за цитата.
А аз не знаех, но давах пълномаслено, защото е по-вкусно  newsm78

magesta, просто се шегувах и и те четках, пък и понеже си те знаем тук, мисля, че малко спам от този род не е от вреда. Ама си станала една много сериозна! Аз напоследък лудвам с това прехвърляне от квартира на квартира, Интернет доставчика ми ме побърква и най-вероятно другия месец ще съм без връзка, куп други проблеми, но гледам да съм по-философски настроена към материалните неща, защото всичко е временно, само Господ е вечен.  Hug

# 239
Ох.. ужасно е.. много ми е тъжно..  Cry
Миличка izpepelena , моите съболезнования  Flowers Rose  Flowers Rose
Страх ме е дори да си помисля как се чувстваш! Моля се за душата на малкото ти ангелче и за
теб.. да имаш сили  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт