Да ви разкажа как премина днешната ми сутрин, ако ви е интересно, де.
Та, ставам аз приготвям закуска на зверовете и междувременно пускам слонска доза кафе да се точи...Като се нахраниха, седнах на спокойствие да си изпия кафето и да планирам днешните задачи - 01. Играчките заели цялото жилищно пространство да заминат по местата си, ако може бебата да не ме види! ( мечтииии). 1 Прахосмукачка (то тя всеки ден си е на дневен ред,де) 2. Прането (за него важи същото уточнение) 3. Най после да се хвана и да изтъркам шкафовете в кухнята, щото вече е срамота! 4. И стъклата на балконската врата май ПАК имат нужда - целите са в мазни пръстчета, а само 3 дни минаха от последното миене. 5. На бюрото няма място за нищо от разхвърляни дискове, касети и обложки - крайно време е да се класифицират! 6, 7, 8.....
Та, така -седя и си пия кафе и си мииисляяяяя мечтаейки. Готово! Започваме!
Докарвам биг грей дзвер - да стане ясно на всички, че няма 6-5! Нареждам празните кошове, пликове и кутии за играчки и подканям 66% от паството да се включи в "голямо забавление". Глас в пустиня! Въздишам сърцераздирателно и се навеждам давайки пример. Въздишка в пустиня! Посягам към най близката играчка. "Нещо" бързо и яростно се мята върху нея и ми я отнема - точно любимата била, дето я търсел от 2 дена! Другото "нещо" усеща накъде духа вятъра и грабва каквото свари, за да го отнесе по далеч от мен и скверните ми ръце. Ама-ха! Ще прибирам хорските съкровища! Започва кандърмата .... след известно време на бебката и омръзва да вади от коша играчки и отива да вади кърпи от шкафа - идеална възможност да прибера играчките, което незабавно и правя! Включвам машината и бързо осмуквам поне килима в хола и докъдето стигна извън него. Моля Каро да прибере кърпите или да занимава сестра си докато свърша. Баткото (нали е болен, затова днес е у дома) се дезинтересира от подобна перспектива, състоянието му рязко се влошава и той се оттегля в детската да "полегне преди да е припаднал"... Прибирам кърпите в това време госпожицата се е строила с прахосмукачката в ръка и работи ли, работи. изчаквам да и мине мерака, ама - не, шета та пушек се вдига! 10 минути да се убеди че няма да и смукне пръстчето, независимо колко се старае, 10 да си "мем чисшиш" корема, 10 за кубчетата - нещат гадовете да се пъхат в дупката, да се чуди човек - защо!? Аз дежуря до нея - ако случайно и омръзне да "яхна" мига. Омръзва и, връчва ми я с думите "теб чисшиш" - ясно е какво визира. Най после - започвам...пак... В този момент оглушителния грохот на звяра секва! А, тока ли спря бе!? Обръщам се - ухилена като две кила едри репи, моята дъщеря се залива от смях и натиска копчето. Тръгни - спри, тръгни спри... така още 20 мин. Омръзва и, зарязва ме и се отправя нанякъде. Аз запретвам ръкави - зер скоро обяд ще трябва да слагам. В този момент я чувам как крещи Мамооо! Мамоооо! На балкона цялото пране е свалено от сушилката и кротко се е сместило до коша за боклук ... и в него... предимно в него... Сега вече тъмната ми страна взема превес - скарвам се и прибирам всичко... в коша за пране - много ясно! Тя сърдито се е оттеглила в хола и изсипва играчките. Нищо - там вече почистих. Влачи полупразния кош в кухнята. Е, там още не бях! Прибирам играчките, тя се оттегля към коридора. Свършвам с кухнята, тя пристига - докопала е кафявата боя за обувки, както е видно от жълтата доскоро блузка. Ще попитате - защо е на достъпно място? Много просто - защото всички недостъпни са заети от други неща! Пък и не мислех, че може да отвори чекмеджето...е, явно вече може! Търкам ваксата от ръцете и, тя се сърди и плаче, блузата е вече "почти най нехубавата" и май трайно ще остане такава. Довършвам на две на три останалата част, през това време тя е овършала други части от апартамента, разляла е млякото си на пода, минала е с бисквитка през хола... Крайно време е да нахраня тези деца най после! Обядват и лягат да спят. Целия под е в играчки и трошички, имам да простирам, да пера... дали ще остане време за прахосмукачка? Шкафовете, стъклата, бюрото? Е, няма да е и днес!
Това приблизително е ситуацията през деня у нас. Един ден казах на мъжът ми - много се уморих днес! Че какво прави - пита ме той. Ами... пусках прахосмукачката!