Камък-дезодорант?

• 187 112
  • 583
  •   1
Отговори
# 210
...В крайна сметка, е абсолютно в реда на нещата, когато едно вещество има кристална структура и е водоразтворимо, когато водата се изпари, то отново да кристализира.

Мисля,че това е отговора,може повече да се е разтворило .Съвсем логично ми се струва  Peace

# 211
Преди време бях писала, че този тип дезодорант при мен не работи, сиреч не предпазваше от вмирисване на потта. Установих каква е причината и реших да споделя.
Традиционните стикове са против изпотяване, като разчитат на Aluminum zirconium tetrachlorohydrex и разни грозни петролни продукти, които запушват порите. Ароматите пък маскират евентуалния неприятен мирис на пот. При нанасянето на дезодоранта се образува филм, който трябва да е водоустойчив и много трудно се отмива. Е, именно този слой пречи на камъка-дезодорант да влезе в контакт с кожата и да подейства. На мен ми бяха необходими 3-кратно мазане с душ гел и много търкане на мищниците, за да махна упоритите лепкави остатъци от стика против изпотяване.

Сега камъкът-дезодорант работи безотказно. Искрено съм впечатлена и благодаря, че ме провокирахте!

# 212
А в Добрич дали го има някаде??? Ако някой знае непременно да пише Praynig

# 213
Ако разрешите да се включа и да споделя опит и мнение.
В къщи ползваме кристал против изпотяване от RSI, по десетобалната сиситема оценка 11!
Ще забравите за мирис и петна.
Разпространява се чрез т.н. представители или сътрудници (каталожна търговия)
Ако желаете повече инфо може да пишете и на ЛС, тъй като нямам възможност да проследя темата.

Ето малко информация: http://www.rsi-bg.com/16333.aspx

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 17:17 от tanq09

# 214
  • Добрич
Хайде, и аз в кюпа.  Mr. Green
Поръчах си от Ники Део Кристалче, утре го очаквам! Нямам търпение да го изпробвам. Ще докладвам по-натам.  Wink
Ники, мерси за любезното съдействие и отношението!  Hug

# 215
  • София
аз лятото си изкарах чудесно с него, мъжът ми също. Направи ми впечатление, че в началото и то в по-хладните дни, не в горещините, на няколко пъти ме "предаде". В най-големите жеги при натоварване обаче нямах никакъв проблем по 24 часа. Реших, че може да е нещо хормонално, защото все пак бях съвсем скоро родила. От тогава вече няколко месеца нямам такъв проблем.
Някой има ли подобни наблюдения?

# 216
Привет! Аз имам такъв камък:
http://www.supervits.com/NOW-Deodorant-Stone-6oz-P2017.aspx Какво ви е мнението?
Искам да ви питам и за още нещо. Четох по назад в темата за употребата на сода и това, че трябва да се измива. Аз съм си забъркала следната смеска (по видеоклипче в ютуб  Embarassed, обсъждали сме го в темата за Алтернативна козметика):
кокосово масло (или зехтин) - 1 с.л-а
царевично нишесте - 1 с.л-а
сода - 1 с.л-а
6 к. чаено дърво (етерично масло)
6 к. лавандула (етерично масло)
Доволна съм и от двете - и от камъка, и от домашната смеска, но втората има аромат - приятен, разбира се.  Simple Smile Аз от любопитство и творчески стимул я забърках, понеже е и доста лесна (продуктите са достъпни) и реших да изразходя първо нея и после да се върна на камъка.
Сега, обаче, се зачудих дали не е вредно това, че содата остава върху кожата, въпреки, че е смесена с масла?  newsm78 Какво мислите?

# 217
  • София
А тези масла, нишесте и т.н. не ти ли омазват дрехите?

# 218
Смеската от скоро я ползвам - на дебели дрехи, зимни. От вътрешна страна се цапат малко, но не петна, а полепват малки частици от нишестето. Мисля, че след изпиране нищо не остава (не съм сигурна дали съм прала някоя дреха откакто го ползвам, за да го твърдя със сигурност). Аз днес усетих, че доста се изпотих, но фанелата ми не мирише на пот, а на смеската. Но по принцип се потя малко. За лятото за потник сигурно няма да става - е, тогава камъкът ще влезе в употреба, а за аромат може след него да си слагам розова вода +  етерично масло 1, 2 или повече, ще се експериментира.  Simple Smile  Мисля, че трябва да се ароматизирам допълнително след камъка, защото въпреки, че не съм от миризливите и много потящи се, лятото усещах далечен "намек" на "естествените" си аромати.

# 219
За тези, които се интересуват камък(кристал) дезодорант - има на две места на изложението в НДК до края на седмицата. Два грамажа сътветно на цена 8 и 10 лв.

# 220
За тези, които се интересуват камък(кристал) дезодорант - има на две места на изложението в НДК до края на седмицата. Два грамажа сътветно на цена 8 и 10 лв.
Като отидете, може да намерите "шефката" (Вивиан), да ви обясни защо сайта на фирмата не работи от много време насам.
Попитайте я и защо сама продава кристалите и няма дистрибутори на едро.
Да каже нещо и за това как продава на цени под тези, на които трябваше да продават бившите и вече дистрибутори.
И накрая, прави ли се бизнес с крадене на клиенти, подбиване на цената на собствените дистрибутори, представяне под фалшива самоличност, присвояване на чужди пари и т.н.

П.П. В крайна сметка вас, като клиенти какво ли ви интересуват гореспоменатите проблеми ... Нали си взимате кристалите на добрата цена, пък това, че се поощряват мошениците, като нея, голяма работа ...

# 221
момичета, някоя от вас, която има този кристал, ще си направи ли труда да изпише точния му състав, както е изписан на опаковката?  Praynig
ще съм ви много благодарна   Hug
и също фирмата производител 

# 222
На този, който купих вчера пише,че съдържа 100% естествени минерални соли и ammonium alum (каквото и да значи това) Пише фирма, за която е произведен, но не и самият производител.

# 223
РОНГО,   bouquet

# 224
Дайте някоя снимка на този, който се продава в dm-на няколко места попитах и ме гледаха  Shocked-ей така. Тука си имаме такъв магазин, ама не смея и там да се изложа Mr. Green
Ето:

благодаря-днес ще отида да проверя

Днес в магазина на М. Луиза за такъв дезодорант не бяха чували. Кажете къде да го потърся?

Общи условия

Активация на акаунт