Израел 18

• 20 534
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
а за обвързаността с религията-мило дете,а Израел на какъв принцип е създаден-на етни4ески ли ,естествено 4е не-на религиозен-ина4е какво би събрало в една държава 4ерните фалаши,с тези с арабски произход ,с тези с ирански произход заедно с руснаците и другите представители на европейски нации  

Все пак прави разлика между етнос , нация и религия !
Израел не воюват в името на Йехова ,воюват  в името на Израел и съществуването си!  Wink

Цитат
dtti
Re: 98 красиви български фараши отлетяха при смугли момци в бели дишдаши
« #166 понеделник, 29 декември 2008, 17:43 »

латеа благодаря за подкрепата  ,оба4е о4аквах и Дуа да даде едно рамо
hahaha Joy
Ходи после ми разправяй , как от чисто любопитство идваш да  питаш кой как и за кое -ни лук яла , ни лук мирисала ...
Вълкът козината си мени, но нрава - не !  Joy  

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 13:06 от *hard_defence*

# 151
[Все пак прави разлика между етнос , нация и религия !
Израел не воюват в името на Йехова ,воюват  в името на Израел и съществуването си!  Wink

о,не само срещу вси4ки останали които не са евреи

анди-срам ли те е 4е не си казваш годините newsm78

# 152
  • Някъде там...
Меченце ти си нашата гордост Simple Smile Оценка получи ли на реферата и ако да каква беше тя Simple Smile Аз на големия ми рефееар беше за втора световна война,учителката млада пикла ме тормозеше много защото бях протежето на цялото училище.Накрая ми писа 5 по милост било да не ми разваля успеха а аз я писах цяла седмица темата във Военно-морски музей.Използвах само техни материали(майка работеше тогава там)Направих оплакване и оценката ми беше коригирана на 6  Sunglasses

Пете виждам че ти е позната до болка ситуацията,вчера мъжо се прибра иска да прочете новините в нета а аз подскачам около него и го тормозя а а него му е трудно да се концентрира все пак не е жена да може да върши 100 неща едновременно  Crazy

А за свекър ти ....милия с теб навсякъде Simple Smile а той англ. говори ли всъщност защото моя се прави на чукнат и не иска...

# 153
Дуа има тука част от родата  си бе ....сигурно си мисли от време на време за тях ....

Мента , 7  арабски мита за Израел  ...интерсно  е формулирано и то от  арабски писател живеещ в Ливан ....Бях чувала  всичко това , но не и формулирано така  заедно .

Боряна ,  много развален английски говореше  свекъра и много упорит  иврит  hahaha с  ръкомахане ...Затова след 3 м.  разбирах всичко на иврит. Обичаме се ...И той  е участвал в сума ти войни и какви спомени има ...Такъв  е животът.

# 154
знаете ли сега какво казаха по радиото?!?! някакъв от хамас казал, ако израелската армия влезе в Газа, щяли да се натъкнат на живи бомби под формата на жени и деца #Crazy
а иначе тая нощ била разрушена къщата на немската представителка в Газа..тя е женена за палестинец, който пък е дългогодишен кореспондент на ARD..двамата са оцеляли, били са в мазето.
а по въпроса с митовете... за другите не знам, но не е мит за мен, че има еврейско лоби в сащ...  Peace

# 155
Няма какво да се очудваш на тая тактика , тя за нас не е новост , пепеляшка. Вместо да спрат ,те продължават героично към гибел и разрушения.Тук  стои въпросът за вяра , убеждение ....това , което не се изтръгва от  душата на човек , който няма какво да  губи.С това неможеш се бори лесно.

Свекър ми ще ми доведе детето с колата да не изстинело  Joy в тая  върла  зима ....

# 156
Цитат
И все пак , да сме видяли някой евреин да се гръмне или подпали в невинни с призиви за свещена война , да казва как Йехова е върха  , а Мойсей пич?!  Joy Не сме !
Цитат
 анди-срам ли те е 4е не си казваш годините
Joy    Ами не , но не виждам особен смисъл...
Ти и без това ме наричаш пренебрежително "дете " ...
Какво променя ситуацията ако кажа дали съм на 18 , 21 или 25 ...
А и така ти остава  възможността  да ме наричаш  малка или незряла което особено не ме вълнува - единствените  ти аргументи критикувайки  критиките ми към ислямски терористични групировки ...  Laughing

# 157
  • Някъде там...
В тая върла зима аз съм по къс ръкав Simple Smile Ама човека какво обяснение да ти даде че иска да види детето без да излиза много ....пък и любимата снаха Simple Smile и щерка ти и изобщо живи и здрави да са ти и все така да си те обичат   bouquet

# 158
Петя,направо шапка им свалям на твоите свекъри,сериозно.Аз като знам,че някой от родата ще идва започвам да се подготвям психически hahaha,не са лоши хората ма според мен снобщина ги гони яко,а с мен тук не улучиха.Свекър ми е по-мил и внимателен,за мое учудване от свекърва ми,която си е българка,ама хайде де.Догодина се стягаме за Нигерия,още от сега съм започнала с всякакъв вид подготовка Grinning
Стана ми интересно какъв е този пикуд аореф..?и какви инжвкции е трябвало да си поставяте при  нужда, Тали?

# 159
  • T"A

Е, това вече не е истина - представям си каква е сирийската пропаганда.
Израел воюва за съществуването си в този район и все ми се струва, че и ти го знаеш това.

За какви неевреи става дума - заради това, че обкръжаващите страни са арабски, решаваш, че войната е на етнически принцип.

Или се връщаме към мит No 4 от горния линк, за едни протоколи, в които наистина има подобни твърдения.

Предлагам ти от такт и възпитание да прекратиш дискусията си с Анди. В момент на гняв излизат грозновати изречения, които не те представят в добра светлина.

Латеа, мисля, че с горното изречение в цитата, се изясняват някои неща, за които и ние разменихме думи...

Пепеляшка, в САЩ има много лобита, хора с интереси, защото е голяма, богата страна и важна световна сила. На еврейското лоби е погрешно приписвана сила, каквато реално няма. Такова нещо (влиянието) никога не е доказвано, просто е нещо, за което се говори. Според мен е голяма глупост - и на изборите "еврейското лоби" имаше интерес да гласува за републиканците, но се оказа, че евреите в САЩ са гласували за Обама.

Ели, на бълг. май се превеждат като "тилни войски", на иврит звучи "управление на тила" - това са частите, които отговарят за безопасността на цивилното население - да се даде информация, да се занесе храна където липсва такава, да се разгонят хора, струпващи се на едно място, да се рададат противогази,  от този сорт неща... Т.е. не са на фронта, а в тила... Инжекциите бяха случай на обстрелване с химическо оръжие.

това , което не се изтръгва от  душата на човек , който няма какво да  губи.С това неможеш се бори лесно.
Това е и моето мнение - тъжна констатация, но подкрепена с достатъчно примери  Sad

# 160
Ментичка,мерси за обяснението.

# 161
И к'во за Нигерия ....  Flutter ?

# 162
  • Някъде там...
За да е пълен цирка,лаптопа ми се развали Sad от посолството ми казаха,че за да изискат тея документи които ми трябват може да отнеме и 3 месеца SadСестра ми ще ги прави,звъня на познати които ми висят пари да ги дават на сестра ми защото не съм и оставила те разбира се се правят на чукнати...Аааааааа ще подлудея  #Cussing out

А дали споменах че интернета ми е под всякаква критика?!?!

# 163
  • Sofia - TelAviv
Здравейте момичета и момче  Mr. Green

Виждам имаме гости в темата, Laughing вие държахте ли се добре с тях, почерпихте ли ги по един БОРЕКАС(баничка) с печено яйце, по една УГАТ ГВИНАТ(млечна торта).  bouquet
Надявам се че сте били добри домакини, че гледам нещо са прекалили с гостоприемството  Thinking 

Както и да е, влезох да видя, че всички сте наред. Разбираемо по-новите жители на Обетованата земя да са малко разтревожени, техните близки в БГ още повече, но за съжаление с това се свиква. Дано Новата година ви донесе примирие, дано химерата - "да няма война в Израел" - някога се сбъдне. Лично за вас и семействата, много здраве и повече усмивки през 2009 година.

# 164
  • Някъде там...
Даже и чай със нана им направихме  Grinning Няма по гостоприемни от нас  Wink
И много благодаря за хубавите пожелания   bouquet Да ти се връщат 10х   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт