Израел 18

• 20 528
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Karol, мерси за пожеланията. И дано крехкият мир бъде възстановен.

Гости казваш, тц... няма такова нещо! Само постоянното присъствие и тихото разузнаване  Joy...

Днес съм решила да ви разкажа за Мееран. Мееран от Те(х)еран.
Отдавна се каня да ви поднеса този различен, труден но вълнуващ разказ за алиата на наш близък приятел, няколко години преди Пустина Буря. Дано днес ми остане време  Peace!

# 166
А ...мацки, тоя път темата  е доста примерна ....Сравнете с  друг път - направо си е постижение ...Мисля, че  с  течение на времето се научаваме  да общуваме по-добре , пък дори и само показно - това всеки за себе си знае.

Тали, ми айде де ....чакаме !

Аз направих кексче и пратих на свеки половината ....ще си умрат от кеф , топя  ги, топя  Flutter .... Отделно  сготвих сума ти манджи за тази вечер и за утре даже .... Сега си пържа една мръвка - пил. гърдичка ...Ще си я сложа в питка с хумус и кис. краставички ...Ще си сипя  една количка и  с малко пържени картофки така ...малей ...половин сериал може да успея  да погледам  hahaha, че малките  ги няма , а още работа имам ....   

# 167
  • Някъде там...
Картофена супичка с застройчица,че мойто мъж вечер не ядял тежка храна ииииии бутерки със сладкото от фурми приготвено за твоето руло (нямам хартия за печене Sad )
Моля ви мацки напишете ми на иврит корите за баница,че моя вика разбрах разбрах и ми донесе бутер тесто Sad искам да направя баничка....
Тали искам историятааааааааааа не приемам за извинение че нямаш време,че си с деца,че днес им бе първия учебен ден след ваканцията и искаш да им обърнеш внимание    bouquet

А тук децата имат ли новогодишна ваканция?

# 168
Не , тукашната нова година не е сега.

# 169
  • Някъде там...
Е да аз бях тук за Роша шана ама си мислех че празнуват официално и нашата нова година...

# 170
Борянка ,аз знам ,че и с бутер тесто става хубава баница.Не питай как - аз не съм пробвала ,но съм го срещала като рецепта!

# 171
  דפי בצק פילו  Дай му да го прочете, кажи му дапей бацек фило. Многолистно (бутер) тесто е бацек алим  Peace
Аз правя с двата вида и става вкусно. С многолистното правя вита баница или малки бурекасчета  Peace

Ще пиша, да заведа детенце на баскет и да ги нахраня тогава!

Ваканция новогодишна имат, но на еврейската нова година, не на тази  Joy...

# 172
Цитат
Ваканция новогодишна имат, но на еврейската нова година, не на тази  35...
Тали,ако живеехте в България - доста ваканция щяха да имат ,защото ще почиват и на еврейската и на тази! Joy

# 173
А , учениците в БГ поне  2  дена почиват в седмицата , а тук се почива само шабат / събота  .Така е и с градинките.

# 174
Евреите посрещнаха 5779 година , мюсюлманите 1430 , а ние 2009 чакаме ... Joy Crazy
Хора , хора та ние дори  не сме в един век , па разбирателство искаме ..  Joy
Ох .. странни същества сме  хората ,  горките извънземни , бая ще се озорят докат ни разучат  Joy hahaha

# 175
  • Някъде там...
Охо това не го знаех че децата почиват само един ден...Пък аз ревях в Бг като ни караха да учим някоя друга събота  newsm78
 Хард така си е а и хората са го казали-Разни хора разни идеали...

Тигър как освобождават децата ако учат в нормално училище за еврейските празници?Или се спазват и двата вида ваканции само ако си в еврейско училище?

# 176
Оо ма Тигър ти еврейска жилка ли имаш  Laughing

# 177
Борянка,мерси!  bouquet
Аз още не съм предала реферата,на 5.01.
Надявам се на 6,мисля,че съм изчерпала необходимата материя.
Само да не се разправям и с географията,че ме очаква "приятна изненада" от класното по математика /споменах за любовта си към числата  Laughing

Мента   bouquet
М/у другото,наистина ми беше приятно,докато писах.
Като че ли не го възприех като нормално,задължаващо домашно. Flutter

Иначе мисля,че само в 134СОУ имат ваканции за празниците от двата календара.
Те учат по израелските системи. newsm78
Бях го написала в списъка,когато кандидатствах за гимназия,обаче не стигнах до него.

# 178
  • На дивана, под юргана
Оо ма Тигър ти еврейска жилка ли имаш  Laughing

Ма бетах бе мотек! Ти как мислиш?  Laughing

Боряна, децата ще ги освобождават ако учат в "еврейското" училище, иначе ще видят ваканция за еврейските празници през крив макарон!  Laughing
Така мисля, де... Моят засега е още много малък и не сме се сблъскали с българските училища все още.

Боряна, доколкото разбирам ти с английския си добре. Мислила ли си за работа по интернет? В наши дни това е напълно възможно! Аз имам клиенти с които дори и не съм се виждал -  всичко по интернет и по банков път...

# 179
Цитат
Ти как мислиш?
Haha ами до сега не съм се замисляла ... всъщност за теб почти нищо не знам , ще ми е инт ако споделиш ... като се замисля не знам дори и как се казваш ...  Rolling Eyes Grinning

Общи условия

Активация на акаунт