ИМА ЛИ ВДОВИЦИ/ВДОВЦИ СРЕД ВАС???

• 129 560
  • 969
  •   1
Отговори
# 195
zdrawejte момичета,
и аз себоря с мъката, плача, много ме боли, как да се справя   Cry
наистина на моменти ме връхлита това никога, че повече никога няма да го видя чуя, прегърна, а толкова искам да е до мен....... хленча, рева, а няма кой да ми помогне, зная, че трябжа сами да намерим успокоението. не че няма близки хора до нас, има ги и всички искат да ни помогнат, но за съжаление никой не може да ти каже как д а отмине тази болка., която те разрушава. само децата ако са до мен ми е добре, да ги гледам, че и те са добре.

p_baeva19771977 съжалявам за твоят любим.

моят съпруг почина преди 3 месеца и 4 дни, след дълго боледуване. и имам чувствотто, че с времето болката се усилва, с осъзнаването, че никога няма да с мен вече на този свят. мисля да се срещна и с психотерапевт, защото от уверена в себе си и можеща жена се превърнах в незнаеща какво да прави с живота с и вдовица. съпругът ми казваше, пази се поне ти да гледаш децата, а усещам че без него съм нищо. хората ме познават и имам добро име, сега имам много изгодни предложения за работа, които преди бих приела без да с езамисля., а сега не съм сигурна в себе си, дали ще се справя с трудностите, с напрежението, с усвояването на новостите. а знам, че трябва да се продължи. аз работех много преди, и извънредно дори. и сега децата ме питат защо не работя, как да им обясня, че съм съсипана, не искам да ги обременявам, а ме боли, толкова ме боли. и ме е страх за бъдещето, за дечицата. семейството ни беше прекрасно, както на всички вас, които също като мен скърбите. бяхме сплотени, а сега............дупка. а аз имам двама синове, те са мъже и толкова ще им липсва бащиният съвет, пример и помощ. обезумявам от болка и страх за тях.  дали ще имам сили да бъда и майка и баща. Господи, защо сме наказани с тази мъка, защо. усещам, че пиша объркано, защото в душата ми е ад.

преди ден се върнахме от море, ходихме с роднини, децата бяха много доволни, изкараха добре, забавляваха се. но аз гледайки татковците на другите деца...............наистина кръв се лееше от сърцето ми.

а детенцето на братовчеда на мъжа ми, с чието семейство бяхме, попита големия ми син(14 г.) : а къде е твоят татко?...........мото дете така се изчерви и онемя, очите му се насълзиха, а малкото детенце пак: твоят татко къде е ?, . синът ми каза, че не знае как да му отговори. тогава аз му казах, че е починал. ато пак попита, : защо е починал....отговорих: защото беше болен, а то пак: а защо беше болен.........казах: ами не знам. ,,,,,,,,,,,и после те излязоха, а аз плаках.

не знам какво е в душите на децата. не плачат много, но дано не го задържат в себе си.

дълго време не бях писала и споделяла. много се отплеснах.

а знаете ли телефон на гледачка, която гледа по телефона.

сили и здраве желая на всички.

# 196
Здравей, mira3333, радвам се, че сте се по разнообразили на морето.
чета и си мисля, как си описала с точност моите усещания. Аз се превърнах от много, ама много силна и смееща се жена в една притихна и смачкана женица.
Относно психо-терапевта, ходих при две, едната плачеше с мен, другата ме убеждаваше, как времето ща излекува болката/неща които всички знаем/. Най добра терапия ми е споделянето с всички вас и много съжалявам, че сме от различни градове и не можем да се срещаме. Убедена съм за себе си, че ще ми подейства добре среща в вас. И много страдам, като разреждате писането. Тогава си мисля, че само аз не се справям с болката.
А да си кажа за врачките, малко ме е страх. Някой ми каза че душите на мъртвите не трябва да се притесняват. А отчаяно искам да знам как е там, какво прави без мене и децата. Не мога да повярвам, че му е добре без нас.

# 197
Мили хора, моля ако някой има опит и знае как да постъпим. На на-добрата ми приятелка мъжът и почина внезапно от инфаркт на 40 год. Здрав като канара, всичко е толкова неочаквано. Как да се каже на дъщеричката му на 6 год за това страшно събитие. Малката боготвореше татко си и не се отделяше от него за миг. За щастие не е станала свидетел на смъртта, погребението е утре, а детето е у братовчеди. Знаете ли, чували ли сте и т.н. съвет как и кой да каже на детето.

# 198
Мили хора, моля ако някой има опит и знае как да постъпим. На на-добрата ми приятелка мъжът и почина внезапно от инфаркт на 40 год. Здрав като канара, всичко е толкова неочаквано. Как да се каже на дъщеричката му на 6 год за това страшно събитие. Малката боготвореше татко си и не се отделяше от него за миг. За щастие не е станала свидетел на смъртта, погребението е утре, а детето е у братовчеди. Знаете ли, чували ли сте и т.н. съвет как и кой да каже на детето.
Първо, много съжалявам за този млад мъж, съпругата и детенцето му. smile3518
Аз съм вдовица с 3 деца. Е те са голями сравнение с това малко момиченце, но винаги съм смятала, че смъртта е част от живота и при това единственото сигурно нещо. По тази причина мисля, че детето трябва да знае истината, поднесена по леко. Даже смятам че и на погребение може да отиде, защото никой няма право да отнема мъката от който и да било, пък дори и това да е дете.
Вие помислете за майката, при нея е по страшно. Тя не трябва да е сама. Повярвайте ми дори и сега да не ме разбирате.
Детето има по висша интуиция. Моите най истински съболезнования и кураж.

# 199
Може някои да са прочели за удавените мъже преди няколко дена. Аз съм съпругата на единия. Малко преди него се удави негов много добър приятел и още един смел мъГолемият ми син е 7 години и Господ го спаси да изплува сам. Малкият ми син е на 2 години и 4 месеца. Днес мина погребението и съм като защеметена

# 200
Момичета,  Hug Какво друго бих могла да кажа, освен да ви предложа и аз едно изстрадало приятелско рамо, на което да се облегнете и да поплачете.
Аз съм от вдовиците с най-дълъг опит тук, във Форума не че е нещо, с което се хваля. Казвам го само като потвърждение на думите ми, че прекрасно ви разбирам и се надявам поне малко да мога да ви помогна, да съм ви нещо като пример, че въпреки всичко можем да намерим сили, за д апродължим напред и след огроната загуба.

mamainka, моите деца бяха на 7 и на 4,5 г. когато съпругът ми почина. Държах лично да им кажа. Взех ги на коленете си, гушнах ги и им казах, че татко им е починал, че няма да можем повече да го виждаме, но можем да си говорим за него, да разглеждаме снимките, да си спомняме хубавите дни заедно и това ще ни помогне да преживеем мъката си. И още - че татко им винаги ще е с нас - в сърцата ни. Не знам дали ме разбраха тогава, болката беше много голяма. Но именно тази болка ни сближи и споделянето на мъката ни помогна да оцелеем. От тогава минаха почти 8 години. Децата ми пораснаха, аз растях заедно с тях. И от позицията на изминалите години, мисля, че се справихме.

Hug за всички.

# 201
Може някои да са прочели за удавените мъже преди няколко дена. Аз съм съпругата на единия. Малко преди него се удави негов много добър приятел и още един смел мъГолемият ми син е 7 години и Господ го спаси да изплува сам. Малкият ми син е на 2 години и 4 месеца. Днес мина погребението и съм като защеметена

smile3518 smile3518 smile3518 smile3518 smile3518 smile3518
Моите съболезнования, много съжалявам.
Пиши, разказвай, плачи, проклинай - ние всички ще те разберем и ще ти кажем, че и с нас е така и със сигурност ще знаеш, че си разбрана.
Отново - много съжалявам. Hug

# 202
PASHKULEVA, силно те прегръщам, теб и децата.  виждам, че всички , които пишат тук са имали прекрасни сипрузи и бащи на децата си. а сега, какво........... задаваме си випроси, защо тях, добрите , смелите...... Cry, младите.
и аз съм с двама сина, по-големи са, но това като че ли не е предимство. в пуберитета, няма да имат мъжки съвет, дума, шега, опора. а нашите сили, дано не ги губим.
Господ да ни помага, на всички.

# 203
ДНЕС МИ БЕШЕ МНОГО ТЕЖЪК ДЕН! ПРЕДИ МАЛКИЯТ МИ СИН ТЪРСЕШЕ И ЧАКАШЕ ТАТИ ДА СЕ ПРИБЕРЕ. НО СЕГА НЕ Е ТАКА. СЛЕД ТРАГЕДИЯТА, ТОЙ НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ГО Е ЧАКАЛ НА СТЪЛБИТЕ ПРИ ОТВАРЯНЕТО НА ВРАТАТА. САМО СНИМКИТЕ МУ ТЪРСИ И ТЯХ ГУШКА И ЦЕЛУВА. КАТО ЧЕТА ПОСТОВЕТЕ СЕ НАДЯВАМ, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН И МОЯТА БОЛКА ЩЕ ПОНАМАЛЕЕ, НО СЕГА Е .....

# 204

Гледах по новините за тези смели хора, отишли да спасят друг давещ се, но загинали.... Настръхнах още докато гледах репортажа, а сега като те чета...  newsm45  Още едно семейство остава без татко .... тъжно е ...
На теб мила PASHKULEVA  Hug и много сили ти желая и споделяй тук когато имаш нужда

# 205
Здравей и от мен скъпа PASHKULEVA, съжалявам, че стана една от нас, бил ти е тежък ден пишеш...да така е всеки ден е все по-тежко, аз броя дните - 74 дни от смъртта му, а защо?! Дни се броят, когато чакаш някого да се върне...аз вероятно още го чакам.....Скъпа моя, незнам как да те успокоя ,като ние всички сме като теб и се питаме ЗАЩО ГОСПОДИ, ЗАЩО? Целувам те, и знай, че той е до теб и всичко вижда, живей така ,че да се гордее с теб и да казва на другите:"Вижте, това е моята жена"

# 206
Здравей и от мен скъпа PASHKULEVA, съжалявам, че стана една от нас, бил ти е тежък ден пишеш...да така е всеки ден е все по-тежко, аз броя дните - 74 дни от смъртта му, а защо?! Дни се броят, когато чакаш някого да се върне...аз вероятно още го чакам.....Скъпа моя, незнам как да те успокоя ,като ние всички сме като теб и се питаме ЗАЩО ГОСПОДИ, ЗАЩО? Целувам те, и знай, че той е до теб и всичко вижда, живей така ,че да се гордее с теб и да казва на другите:"Вижте, това е моята жена"
smile3518, Таня, дано да си права, дано да виждат, да чуват, но.......ние сме си сами.
Мъчно ми е всички, нас и децата. И Танче и аз искам да минава времето по бързо и точно като теб после се чудя, защо? Ох.......

# 207
Мили момичета, макар и по много тъжен повод се радвам, че открих този форум. Когато първия ми син беше малък, пишех в МоетоБебе. После дните ми се "забъркаха" и все нямах време. Но сега разбирам колко утеха и разбиране и състрадание и помощ и човещина и добрина може да се намери тук, от вас.
Искам само да ви споделя как се развиха нещата с детето на моята приятелка. Както всички посъветвахте, в деня след погребението, привечер, майката отиде да вземе детето от приятелите си и му каза, че нейния тати вече го няма и е станал звездичка. Детето беше в огромен шок. Плач, писъци, после малко спокойствие, после пак много тъга и плач. На другия ден е взела много негови снимки и ги носи навсякъде. Разбира, че не го вижда, но се чуди защо той не и говори. Вече не го чака на вратата. Много страда милото.
Пожелавам сила на всички ви. Прегръщам Ви силно ...

# 208
mamainka, а приятелката ти как е?
 Hug

# 209
Как сте всички? Какво правите в тази жега? Да не сте на море? Ние ходихме всяко лято, но сега незнам...само мисълта за морето, пясъка, уханието на море без любимият ми мъж ми причинява болка...ако отида сигурно ще се натоваря повече от спомените и тъгата, която ще ме завладее, Може би...

Общи условия

Активация на акаунт