ИМА ЛИ ВДОВИЦИ/ВДОВЦИ СРЕД ВАС???

• 129 578
  • 969
  •   1
Отговори
# 240
ОХ,КОЛКО ГРЕШКИ!!СРАМ! Embarassed

Извинете ме,умората си казва думата,а и по-ве4е пиша на латински.
там кадето е в,трябва да е вьв
зжветето-цветето
и т,н. още ведньж много извинения! Embarassed

# 241
Здравейте, мили майки. Искам да помогна с информация на моя приятелка, чийто съпруг почина преди 20 дни. Има дете на 6 годинки, което ходи на детска градина. Бихте ли ми казали има ли право на някакви помощи, соц. превилегии или нещо подобно от "загрижената" ни държава. Ако има такива - към кои инстанции се отнасят. Много много Ви благодаря предварително. Искам да и помогна, а в този труден момент хич не и е до бюрократщини. Прегръдки горещи на децата ви   bouquet

# 242
Здравейте, мили майки. Искам да помогна с информация на моя приятелка, чийто съпруг почина преди 20 дни. Има дете на 6 годинки, което ходи на детска градина. Бихте ли ми казали има ли право на някакви помощи, соц. превилегии или нещо подобно от "загрижената" ни държава. Ако има такива - към кои инстанции се отнасят. Много много Ви благодаря предварително. Искам да и помогна, а в този труден момент хич не и е до бюрократщини. Прегръдки горещи на вас и децата ви    bouquet  bouquet  bouquet

# 243
Здравей!Мой те съболезнования за мъжа на приятелката ти. Искам да ти кажа,че направо се втрещих вчера.Отидох до социалните и попитах дали имам право на помощи.Вземам 120 лв наследствена пенсия и 35 лв детски.Безработна съм и детето ми е на 2 г.9 месеца.Нямам собствено жилище.Това,в което живеем е на мен,брат ми сестра ми и баща ми.Отговорът беше,че нямам. Единствено ако починалият съпруг е имал допълнителен пенсионен фонд,парите се превеждат на наследника.И също така има право на наследствена пенсия.След като изкара удостоверение за наследници и обиколи всички фирми в които е работил съпруга и вземе УП 2 и УП 3.Военната книжка,трудовата книжка най малко 5 години трудов стаж(влиза и казармата)Подава в 3 месечен срок молба в пенсионното. http://www.econ.bg/law/procedures/article115245.html  А за доброволния пенсионен фонд,ако е наследник  детето се открива детски влог,по който се превеждат парите и после се ходи при окръжен съдя да разреши изтеглянето.Аз получих към 800 лв.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 13:54 от neotralna

# 244
mamainka, за съжаление наистина няма привилегии освен пенсията за детето и евентуално преферинциален прием на детето в държавни заведения и намаления на такси.
Neotralna напълно те разбирам  Hug минах през същия ад - точно затова пък се амбицирах и направих всичко възможно, дадох всичко от себе си да не завися от държавата. Благодарна съм на десетките приятели и непознати за мен хора, които в този най-труден момент ме подкрепиха финансово докато си стъпя на краката.
  bouquet за всички смели момичета в тази тема !

# 245
Абе направо нямам думи.Ако можех поне работа да започна,обаче първо не те искат с малко дете заради болничните и второ детето е 4 дена на градина 10 дена болно.Лекарства,лекари направо да лудне човек.Работодателите не ги интересува,че когато детето е болно,това не значи че си почиваш в къщи.Температура,повръщане,диария,безжизненост.Когато е болен  и аз съм болна.Абе в България сме все пак  Crossing Arms

# 246
В БГ няма значение дали си овдовял - опъваш наравно с другите. Няма значение мъката, трудностите, бюрокращината - все едно си като всички

.... и все пак не си  Sad

# 247
В БГ няма значение дали си овдовял - опъваш наравно с другите. Няма значение мъката, трудностите, бюрокращината - все едно си като всички

.... и все пак не си  Sad
Съгласна съм - не си като всички.

# 248
здравеите моми4ета!
Днес е един голям празник и вси4ки празнуват и се радват а аз правя помен и пла4а-9 мь4ителни месеца без моят любим!
Как боли!!!
На вси4ки ви много здраве ,целунете скьпите си деца.това ни остана -наи -скьпият спомен от нашите мьже.
4естита богородиза, да ви закриля! Hug

# 249
Момичета  Hug
Не знам точно за фазите, през които минаваме, докато се отърсим от мъката, но знам че е добре да се плаче, реве, вика и ... каквото там решите че ви е нужно.Обаче в един момент това реване ще ти омръзне, ще се спреш да чуеш тишината.
Ще усетиш, че имаш туптящо, здраво сърце, че кръвта ти се разлива из вените с енергия , която може да бъде използвана за хиляди приятни неща, че слънцето, вятърът, дъждът галят кожата приятно и пеенето на птиците е незаменим звук!Това е новото начало- можем да пожелаем да продължим да се вживяваме в миналото и нещастието, но можем да пожелаем да сме щастливи променяйки мисълта си върху друго, което ни кара да се чувстваме добре.
И говорете, споделяйте, защото някъде четох че всъщност "думите не променят фактите, но помагат на сърцата ни да се справят с чувствата......
Не знам дали ще ме разберете, но  ...
Hug
Много пъти препрочетох този пост и много искам да започвам да забелязвам всичко около мен. За сега съм наблюдаваща и като да не взимам участие в живота. Всичко ми се вижда без смисъл. Виждам че не се случва само на мен, но от това не ми става по леко. И наистина думите помагат на сърцата ни. Дано господ ни даде сили Praynig

# 250
Мила кami7,
много се натъжих от това, което ти се е случило моите съболезнования, застана ми буца на гърлото и не знам какво да кажа. Животът е едно колело, което се върти и изпитание за всички нас. Много е трудно, когато загубиш близък човек болката е ужасно силна, болезнена и неизлечима. Но, ти имаш  три прекрасни деца с които твоя съпруг и вашата любов сте сътворили. Трябва да бъдеш щастлива и горда и да знаеш,че съпругът ти те обича и ще ти помага и отгоре. Душата на човека не умира тя е между нас и ние, никога не сме сами. Трябва да вярваме в доброто, да гледаме напред  и да бъдем силни. За съжаление се случват  много нещастия по света, но такъв е животът. Трябва да се борим за доброто и малките неща да ни радват.

# 251
Здравейте самотни майки, къде сте, как сте, какво правите в този ден -събота/между другото днес се ходи на гробища/...как са ви дечицата, Дъщеря ми ще има на 24.08. рожден ден става на 15 години, иска да празнува с приятели а на мен хич не ми е празнично, но какво да и кажа...че не е редно, та дори и аз незнам какво е редно и какво не, минаха почти 4 месеца от смъртта на баща и.

# 252
Здравейте мили моми4ета!
Кьде се загубихте,защо не пишете ве4е?
4увствам се така самотно,неуютно без вас!
Колко хубаво е когато си споделяме,как се облек4ава наранената душа!
Тани,4естит рожден ден на милата ти дьщери4ка!newsm51,макар и сьс закьснение.Да ти е жива и здрава,да ти носи много радост!
Как си ти?Много е труден периода до годината,не 4е после ще ние по-леко,тази болка ще поутихне,но ще ни остане ве4но една отворена рана.
Аз поне не се 4увствам по-спокоина след изминалите 9 месеца.Все така силно ме боли,все така като на лента от филм минават спомените и болезнено,мь4ително терзаят сьрцето ми.
Но  ние трябва да сьумеем да се справим ,защото зад нас стоят децата ни,тьрсят нашата подкрепа и сила.,ако сме от4аяни и слаби пред тяh ще ги направим уязвими и слаби да се сьпротивляват на трудностите в този живот.
Моляви ,моми4ета не се предаваите!.Общувайте,пишете,разхождайте се,тьрсете си занимания,за да не 4увствате самотата...

ХУБАВО МИ Е С ВАС,РЕЛАКСИРА МЕ МАЛКО ПОНЕ ТОЗИ ПИСМЕН КОНТАКТ С БЛИЗКИ ПО СЬДБА ХОРА! Hug

# 253
Виториа ,това сьм аз viktora5.

# 254
Незнам защо не пишете, вече се учудвам и в този и в другия форум пиша само аз, влизам по три пъти на ден, очаквам ви, но ви няма...Благодаря Виктория за пожеланията, дано ни очакват хубави дни! Мисля си, като сме преживели и още преживяваме голяма трагедия, ще изпитаме ли някога щастие, ще отворя ли някой ден очи сутрин и ще се усмихна, ще обичам ли така изгарящо като сега...а днес, т е. всеки ден отварям очи  сутрин и една силна болка ме пронизва, хваща ме за гърлото и не ме пуска докато не заспя. Кажете ми защо се съжалявам, защо ? Пишете де, хайде дори да са глупости, пишете...липсвате ми

Общи условия

Активация на акаунт