ИМА ЛИ ВДОВИЦИ/ВДОВЦИ СРЕД ВАС???

• 129 521
  • 969
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Боже,колко мъка Боже.Обгръща те като пелена и става част от теб,не част става ти,твоята същност ,а ти се изгубваш изгубваш и ставаш една мъничка и имаш чувство че целия свят е щастлив и хората са със своите половинки ,а теб самотата де задушава и убива бавно.

# 616
Точно така, заведа децата някаде да играят и гледам другите семейства исе чудя "защо на нас трябваше да се случи". Непрекъснато се чудя как ще се оправям занапред сама.

# 617
При мен измина почти година - на 11 май почина в 12.30ч .....да няма утеха, особено ако сте се обичали много, ако сте живели като нас перфектно, трудно се забравя, трудно се приема истината! Преминах през всякакви състояния през тази една  година - не вярвах, бях в шок, чаках го , мислех че всичко е лоша игра, започнах да завиждам на другите семейни, ядосквах се и по едно време.....карах му се на гроба, че ме е оставил.....реших по едно време да си хвана някой мъж ей така без любов, без страст, без какпка чувства, ей така за да го ядосам/ не го направих, просто беше план в главата ми/ ходех по врачки, изчетох всички езотерични книги, търсех отговори.....Сега .....съм малко по-добре, в смисъл ,че всички тези бурни чувства полека се укротиха, но остана един въглен, който ме гори отвътре, който не ми дава покой нито денем, нито нощем.....Мислите ми полека ,полека се насочват макар и бавно върху моя живот- за това как ще живея, така ли ще продължа, сама......с две деца, с какво ще ги гледам, накъде да тръгна накъде ми е пътя......Просто се усещам ,че мисля вече за себе си- жал си ми е за мен, толкова съм млада , а как страдам....замислих се и вече спазвам диета, постригах се, на 11 май смятам да сваля черното! Та това е....

# 618
Точно така, заведа децата някаде да играят и гледам другите семейства исе чудя "защо на нас трябваше да се случи". Непрекъснато се чудя как ще се оправям занапред сама.

Колко познато чувство, макар и 7 години по-късно...
Никога няма да забравя, ужаса, хаоса, безизходицата в която бях...
 Тогава... най-добрият приятел на мъжа ми, който отскоро стана свещеник, много често ме посещаваше.
 Постоянно ми говореше, че душата на човека не умира... цитираше ми стихове от Библията...
 Особено съм му благодарна, за голямата подкрепа.
 Той винаги ми казваше: "Бог със изпитанието, дава и изходен път, макар никое изпитание да не се вижда добро на времето му"
 Някак се хванах за тези думи и намерих сили да продължа.

# 619
  • София
 taniana74 , това е пътя. Постепенно започват да се уталожва мъката и страданието, да гледаш напред, да искаш да продължиш и да се погрижиш и за себе си. Не е лесно. Успех!

# 620
Изобщо в момента не виждам пътя напред, като се замисля изпадам в депресия. Какво ще правим занапред с двете ни деца-близнаци, долкова трудности преживяхме докато се родят, толква много й се радваше. На всички в момента съм сардита, дори на господ , че ми го взе само на 34г.

# 621
Таня,радвам се ,че си стигнала до тук.И аз в момента съм на този етап-болката винаги ще бъде в нас,но живота продължава ,а всички ние тук най-добре знаем,колко е кратък той.С много мъка си отиде момчето ми от този свят и в главата ми изплуват само тези спомени и картини,беше кошмарно.Доколкото разбрах и твоя съпруг е починал от тази коварна болест.И при теб ли е така?
Тамара,аз докато боледуваше съпругът ми ходех всеки ден на църква и много се молех.А след като ми се слуучивсичко това -просто не вярвам че има Господ.
Прегръщам ви всички!

# 622
Това което си написала Taniana74, бих написала и аз.Само щях да прибавя и СТРАХ и БЯГСТВО. При мен на 15 юни ще стане една година. Все още един ден съм добре, един ден зле, но смело мога да кажа, че този кошмар, тази болезнена мъка, тази обърканост,този гняв...., всичко това ,като че ли малко понамаля. Вече разсъждавам по трезво, държа се по адекватно.Преди една седмица имах силни болки около сърдечната област и затруднено дишане.Късно вечерта отидох в Александровска болница в спешното отделение.Симптомите ми бяха за прединфарктно състояние.След три часа пълни изследвания, деж.лекари ми казаха,че съм напълно здрава /физиологически/. Това което са казали старите хора " БОЛИ МЕ СЪРЦЕТО ОТ МЪКА" е точно така, сърцето наи стина боли от мъка.  Hug

# 623
Здравейте момичета.....не съм писала от доста време тук, но това не означава, че не ви чета.Този месец на 21 ще станат 4 месеца откакто съпруга ми почина-опитах почти всичко за да заглуша мъката и болката си, но естествено ,че не се получава....незнам къде да отида, какво да направя.....тези дни най-накрая проумях как се чуствам- "МЪРТВА СРЕД ЖИВИТЕ". Нито веднъж не го сънувах, нямам за какво да се хвана, че да продължа напред.......дано той се чуства добре там където е!

# 624
Здравейте. И аз като повечето май чета всеки ден ама не пиша и аз не знам защо. Чета с надежда да видя изход и искам да се включа с нещо успокояващо но..... и аз като yllen искам да изкрещя - Боли ме сърцето от мъка. При мене мина година и 3 месеца и изобщо не усещам промяна. Поне разбрах, че не трябва да досаждам на хората с моята скръб защото се изолирах и сега ми тежи. Залепила съм се за децата като смотана бабичка и се чудя как от толкова силна и енергична жена се превърнах в бабе. Радвам се, че при някои от вас започва осъзнаване на новия живот и приемане. Поздравявам ви за куража и си го пожелавам за себе си. Прегръщам ви всички Hug

# 625
Kami7  Hug, ние с теб имаме големи деца.Аз не мисля , че си се залепила за тях. Сигурно живееш с тяхното ежедневие, грижи и успехи, което е много хубаво. Това не те превръща в бабичка. Била си енергична....., да, защото децата ви са били малки и е имало толкова много работа по тях...,да, защото сте градили семейство и сте искали да осигурите децата си. Това е било до тук.... Сега излизаме в заслужена почивка, сега ще се радваме на това което сме изградили. Ще се радваме на успехите на децата си, после на внуците си...и така никога няма да сме самотни и да ни е скучно. Потърси приятелите си, не се затваряй, общувай, ходи на кино, по Молове, чети , планирай почивка лятото..... Така денят ти няма да минава само в БОЛЕЗНЕНИ спомени по миналото. При мен напоследък това действа, а и разбрах ,че трябва да се науча, да живея по друг начин.     :love001

# 626
Много съм благодарен на брат си,че успя да каже на дъщеря ми вместо мен
Нямам представа как и го е казал и как я е подготвял,но тя знаеше всичко и беше подготвена за живота за напред
Не лъжете децата че са на работа,кажете им истината нека свикват с мисалта
Извинявайте че пак се намесих

# 627
http://vbox7.com/play:787ec385
Ще има ли сълзи в очите ви след тази песен?
Мойте са пълни
Ще отворя небето за да те целуна за збогом
Сажалявам ако съм засегнал някой по някакъв начин
Бъдете живи и здрави и се борете за щастието на децата си

# 628
  • София
Страхотна песен! Hug

# 629
песента е страхотна. и живота е страхотен. но аз съм си загубила вкуса към всичко. като че ли с времето пропадам повече. навън съм една, трябва да се държа. вътре ме обвзема скръбта. чета и не пиша защото всичко е казано от вас. потъвам и изплувам, но е толкова трудно и тежко. живея далеч от родното си място с чуждите хора и само децата са ми близки.
предстои ми да взема важно решение - къде да продължим да живеем, а ми е непосилно да реша. за мен е по-добре да се преместя в родния ми град, но пък децата са свикнали тук. страхувам се да не ги притеснявам и стресирам.
ужасявам се от болести. само се моля да сме здрави. това е най-съкровеното ми желание - Бог да ни пази от болести и от нещастия. И сила да ни влива.
просто искам да ми олекне, искам да пижа нещо позитивно но.....надявам се по-нататък.
бъдете здрави и пишете как сте,
аз чета и в другия форум - вашата компания ми харесва.
станала съм като срамежлва селска девойка от 19 век, комуникацията ми е 0. чувствам се слаба. искам времето все да е мрачно, тогава  всички сме в къщи, а инъче - самота.
извинете ме за сивия пост в това слънчево време.
надявам се вие да сте в по-слънчево настроение.

Общи условия

Активация на акаунт