Отговори
# 195
Здравейте и от нас Hug
***Ивон-бонбон***  заповядай - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8950568#msg8950568 иначе аз съм боядисвала и с боя за яйца  Wink Толкова съм благодарна на всички, които пишат в готварските теми, че нямам думи. Напоследък не минава празник без да се поровя там и да намеря каквото ми трябва
Ивон и Райън са големи сладури Hug Снимките от вчерашната ви разходка са супер  Laughing
Ние вчера излизахме два пъти с шейната- толкова беше щастлива...само да имаше кой да търчи, че Малинка се оказа фен на високите скорости  Mr. Green
Тони и Тото честит рожденик със закъснение - да ти е жив и здрав !
лелка напълно те разбирам  Grinning Първата й работа сутрин е да изсипе играчките и с това приключваме...
анаморф дано скоро да ти мине коляното- много неприятно, случвало ми се е един да падна така лошо, за малко да счупя ръка   Sad
Лек ден на всички  Hug

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 12:49 от Bubeto*

# 196
Привет  Hug

Тони, да ви е здрав, спокоен и щастлив вчерашният рожденник!
Анаморф, фенка съм му на твоя Алекс!
Димяни, съболезнования!
Дивена, много хубав момент е подготовката за бебчето  Heart Eyes Хайде, още малко и ще се гушнете, а Нат колко голяма ще станеее - цяла кака  Grinning
Бобче, и аз мразя да чистя, щото след час е пак същото  Laughing
Ади, някои от момичетата боядисват фондан и сметана със степчета, но не знам доколко добре става. Бои и сладкарски материали има на "Кадемлия", но май са големи разфасовки. Всъщност ако използваш бонбони за фондана, няма да ти трябва боя. Влез втортената тема и питай.
Ние излизаме, че е слънчево Grinning

# 197
Здравейте, момичета!  Simple Smile
За много години! Много здраве, много топлина, надежда, радост, светлина и красота за вас и всички, които са в душите ви... Two Hearts
От много време ни нямаше с вас...Толкова дълго, колкото въобще не можеш да припаря до компютъра. Голяма страст е тази машинарийка на Калина, ей...Мислех, че с каката съм гледала зверче, а то малката се оказа такъв шампион, че ми се реве...Това няма страх от нищо – върви, катери се, пада и продължава със същия устрем... smile3555
Пораснаха ни долните два кътника и чакаме първи горен...По този повод ми е и питането...Вече втори месец не знам какво е нормално спане, но от една седмица нещата съвсем ескалираха...Буди се с рев на всеки час и пие невъобразимо количество течности...Стигаме до осем шишенца /от малките/ на нощ...noИма ли още деца, които преживяват по подобен начин зъбконикненето и как оцеляват мамите им?!

# 198
Хайде и аз да се включа в новата година с нов късмет.
Първо да пожелая на всички майчета да са живи и здрави, малките бонбончета много да ги слушкат, а татковците на ръце да ги носят.
Който се е върнал на работа, да му е доходна Новата година, а който не се е върнал- мъж ви да носи два пъти повече пари, за два  пъти по-малко работа.
Иначе ние сме добре. Днес се вредихме да си подадем документите за ясла, макар че шанса ни е с отрицателен знак Joy, ама честно, след това което преживях вече не ми пука особено. Най лошото  е, че за детските градини е още по-голям ад, а на мен въобще не ми се мисли пак да минавам през това.
Виждам че и вашите дечковци не са от най-кротките, но това сигурно е от възрастта Joy
Curlicue. питай ме мен- аз изживях подобено никнене на зъби, по едно време му давах почти всяка вечер панадол, клолкото и да е вредно, но това беше единствения начин да го приспя. Питаш ме дали съм спала? Не. При това, се налагаше да спя при него, за да не будим баща му през час, така яе напраео бях полудяла.
Хайде отивам да почета малко назад, и после пак може да се включа.

# 199
  • вкъщи
За спането като ни никнат зъби се буди на 10 мин,и с 4асове не заспива понякога.Освен това не яде.Като е в период на по4ивка от зъби се буди 4-5 пъти,пие 4ай,гушкам го и заспива.

# 200
Здравейте,момичета! Hug
ЧЕСТИТА НОВА 2009 ГОДИНА!
НЕКА ДА Е ЗДРАВА,ВЕСЕЛА,ЩАСТЛИВА,ПЪЛНА СЪС ЛЮБОВ И ТОПЛИНА!

Простете,не съм ви чела!
Добре сме.Подробности ще пиша тези дни,надявам се.
Целувки на малките пораснали дечица.

# 201
  • Пловдив
Здравейте.
За много години и от нас.Пожелавам на всички много здраве,щастие,успехи и любов през новата 2009-та година.
Димяни-съболезнования.Сега прочетох и съжалявам,че е трябвало така да посрещнеш новата година.От тук-нататък само хубави новини и много радост да има във вашия дом.
При нас има много сняг.Но това не ни спря и си направихме една разходка сутринта.Като се прибрахме обаче,бузите на Стилиян бяха станали лилави и малко се уплаших,че е измръзнал.Но сега нищо му няма и спи като къпан.
Станал е страшно раздразнителен и много лош.Само се тръшка,инати и не спи по цяла нощ.От снощи започнах да му давам Дормикинд,защото вече на издържам на това безсъние.
Искам да ви попитам,дали сте доволни от Chamomilla?Прочетох по-напред,че сте давали.Нали се дава при зъбоникнене?
В среда сме на консултация,че правим годинка и половина и ще разпитам педи,но тя не е много привърженик на хомеопатията.
Приятен ден на всички.

# 202
Брех, живо пиле няма тука  Rolling Eyes
 Ади кога имаш рожден ден? И каква торта си избрала? И аз взех да се замислям аз да я направя за моя, ама искам крема да е като на плодовата пита на Неделя  Blush Ровя се в тортената тема, ама не знам точно какво да търся  newsm78
Ако някой може да помогне - да свирка, ще съм много благодарна   bouquet

# 203
Здравейте момичета,

Ехааа, как ви завиждам за снега само, такива хубави снимки сте пуснали  Heart EyesТо бяло, то чисто, не е като при мен - сиво и дъжд  Rolling EyesЗа добро настроение, в сряда започват зимните намаления и ще атакувам магазините, ако не ме смачка тълпата в някой от тях Sick решила съм тази година да се правя на хубава, де да видим  Mr. Green
Ди, аз съм давала тази хомеопатия, без никакъв ефект, нито при единият, нито при другият. Единственото, което помагаше по време на кризи беше еквивалента на Панадол и само тогава децата ми спяха добре.
Друго не се сещам за сега.

# 204
Или, ето каква рецепта съм си копнала за Плодовата пита на "Неделя", не знам доколко е оригинална обаче:
ПЛОДОВА ПИТА - сладкарници "НЕДЕЛЯ"

Необходими продукти:
За пандишпанената платка: 6 яйца,6с.л.захар, 7 с.л. брашно,3с.л.олио
За крема:1л.пр.мляко,2 пр.ванилия,2ч.ч.захар, 4с.л.брашно,4 жълтъка
Плодове според сезона и желатин
Приготвяне:Панд.платка:Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци.Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се прибавя захарта,след това жълтъците един след друг и се разбива добре с миксер.После бавно се разбърква сместа на ръка,докато постепенно се прибавя брашното.Получената хомогенна смес се излива в намаслена с олио и поръсена с брашно тавичка.Покрива се с тънка хартия и се пече на 220 гр. за около 20 мин.Когато платката изстине,се отделя хартията и се разрязва на 3 равни части.
Млечен баварски крем:В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията.В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.Бърка се още известно време и се отстранява от огъня.В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
Когато и двата компонента са изстинали, всеки ред платка се сиропира с предварително приготвен сироп от вода и захар/2:1/ и се намазва с крем.Отгоре се подреждат плодове в различни форми,предварително разбъркани с желатин.

Още една плодова от момиче, работило в сладкарницата:
Плодова торта
платка
  6  бр. яица
180 гр. брашно
180гр. захар
2 ч.л. бакпулвер
прясно мляко за сиропиране на платките
( аз направих двоина доза и пекох 6 платки , защото обичам тънки платки , а нямам специален нож да ги разрежа)
-Белтъците се отделят от жълтъците, разбиват се с половината захар на пяна
-разбиват се жълтъците с останалата захар( аз ги бия 15 минути)
-разбитите жълтъци се прибавят към белтъците
-слага се бакпулвера в брашното и след това се прибавя малко по малко към сместа, бърка се внимателно с ръка, за да не излезе въздуха, бърка се малко дори да има малко бучки не е проблем
- слагам в формата за торта вестник или хартия за печене, намазва се леко с олио за да се отлепи по лесно хартията
 250 гр. крема сирене
  20  гр. желатин
 100 гр захар
   1   бр. бял школад
   1   пакетче пудинг с вкус на Тофифи с топло приготвяне
   1   пакетче царевично нишесте
   1   супена лъжица маргарин
 400 мл прясно мляко
-Първо се накисва желатина в студена вода , слага се малко водичка колкото да покрие дъното на купичката , трябва му около час да набъбне.
-разбъква се крема сиренето с захарта, докато се разтопи
-приготвя се пудинга Тофифи
-приготвя се царевичното нишесте  в 200 мл прясно мляко
-разтопява се белия шоколад на водна баня и се смесва с пудинга и нишестето
-когато е готов желатина се слага в микровоновата за минутка колкото да се втечни не повече и се прибавя към крема сиренето разбърква се с миксер и се прибавя към пудинга и нишестето и се бърка с миксера накрая прибавям една голяма супена лъжица маргарин( при мен желатина н беше готов и рабърквах пудинга и нишестето с пасатора за да не хване коричка )

Аз правих веднъж с пандишпанени блатове (но с бакпулвер), крем Брюле и желирани плодове отгоре и се получи доста добре. За разкош може да се сложат от готовите еклерчета между блатовете Grinning

# 205
Здравейте!!!

То добър вечер де,ама хайде........

Ние спахме 2 часа следобед като къпани и двете.Едвам дочакахме да стане 13 ч и да си легнем.
Като станахме ходихме да си платим нета,да поигарем малко на снега и после Тони Рай ни бяха на гости.Хубаво си пойграха и бързо мина следобеда.

Или,на 24 януари имам Р.Д.Ама сега мисля за първо за 7,да изтренирам една торта,с някаква детска форма,че нали Ивон е именничка на Ивановден(на дядо си Иван е кръстена).Обаче не съм правила фондан до сега,нито розички,та да видим какво ще излезе newsm78
Мисля да го оцветя иначе с компот или някакво сладко,вместо със сладкарските бои,та да може и малката да хапне.
Виж тук за този крем,има някакви идеи:
http://www.goblenite.org/archive/index.php?t-731.html

Бубето,мерси за темата HugНаправо не ми се влиза в тези теми,че се чудя кое по първо да направя Laughing, а нямам толкова време Tired

# 206
Ади, щом аз се научих да покривам торти с фондан, значи всеки може  Laughing , но за да го правиш майсторски си трябва време и практика  Tired Можеш да си оцветиш покритието с боя, а да не даваш на Ивон да яде от него, и без това става доста сладко като за нашите деца, според мен.

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 20:39 от Слънчогледка

# 207
В Била дали ги има тея бои?Най-близко ми е там да търся.Изобщо и не знам как изглеждат опаковките newsm78

Ето малко снимки от днес:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9821784-брей,че интересна игра е да седиш в коша и лигена
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9821781
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9821780
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9821768-на мама докторката
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9821759
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=165490&pid=9821750

Тея пандишпановите блатове,не ви ли стават твърдички newsm78

# 208
Слънчогледка, Ади  Hug благодаря за рецептите  Hug
В сладкарския никой не ми обърна внимание  Crossing Arms
И ние излизахем днес за 2 часа - Яни ги проспа, както се очакваше, а аз умрЕх от студ... брррррр, голям клинчарник беше навън  Shocked
Ивонката е голям бонбон с тези слушалки и това на главата Heart Eyes Joy И как са се разпльокали с Райчето  hahaha Сладури  Mr. Green
Аз блатове не съм пекла, но напоследък се хванах да меся питки, месих си тесто за пица по рецепта на nelinceto (стана супер-благодаря за рецептата   bouquet ) правя разни други сладки работи  Crazy ама ще минавам малко на диета, че  Blush
Аз днес взех Хамомила, ама едва ли ще подейства от първия път  Rolling Eyes Нощите са много зле при нас - не реве, но постоянно се върти /спим на две единични легла, долепени едно до друго/ и като тръгне от единия край и завършва отгоре ми  ooooh! овъртолва се в завивката и докато го открия между чаршафите, да го преместя пак на неговото легло ... и след 30 секунди - пак - давай с начале  ooooh! Зъби ли са, неспокоен съм ли е, знам и аз какво е вече  newsm78

# 209
И Ивон така спи-по-цяла нощ се върти като шугава.Ако не са обиколниците,до сега да беше изпотрошила креватчето от блъскане.Какво е това чудо незнам.А най-ми е омразно,като взема да търся залъгалката по леглото.Единият път и се беше залепила силиконовата част зад ухото,а аз обърнах цялото легло да я търся.Тя пък сънена и изобщо не ми казва къде е,а си я иска.И това в 3 през ноща ooooh!

За Хамомилата да ви кажа-ако сте давали Панадол,Нурофен и производните импреди това,тя няма да подейства.Това е хомеопатия и ако е давано нещо по-силно,се губи ефекта.При Ивон Хамомилата действаше,докато не вдигна температура с единият горен резец.дадох и Панадол тогава,и после като си минах пак на Хамомилата,ефекта беше 0.

Хайде,лека от нас!!!

Общи условия

Активация на акаунт