Психолози,психотерапевти,психиатри

• 672 985
  • 867
  •   1
Отговори
# 150
geri88 ще ти отговоря,дано се чувстваш по-малко обидена или обиден от това. Не мога да се чувствам засегната,защото зная,че коментарите не са лично към мен или Шехина. Училищен психолог обидно ли е?Ако беше ме проучила/проучил по-внимателно щеше да знаеш,че съм клиничен психолог,но се гордея и с практиката си като консултант в училище.
Ако искаш някой да ти отговаря-регистирарай се и застани с личната отговорност зад думите си.Плаша се от анонимната злоба,от човека,който неудовлетворен от собствения си живот,трябва да намери виновник за нещастието си.Болно ми е,че анонимният най-вероятно е колега.Май това е най-тъжното от всичко. ThinkingА ти  с каква психология се занимаваш Simple Smile или си мечтал/мечтала за това и не са те приели в СУ,трудно се влиза там.Или пък си завършил/а и не си намерила работа по специалността и би искала да практикуваш поне като училищен психолог?Каквото и да е желая успех,за да намериш реализация и да вложиш тази енергия в нещо смислено,а не в анонимки в злобен стил.
Клиничната психоложка от Русе няма изтрити постове но пък има едни, в който твърдеше,че не може да се прави диагностика на дете под 5 години.Чудесна реклама.

# 151
оххх Grinning ае стига
че ме разсмиваш,не съм искала да те обидя
не се вързвай
прости на непросветените и без образование хора
вярно е исках да уча но не ме приеха ... какво да се прави
ще си ми остане само мечта...
колкото до анимноста все ми е едно не давам кой знае какви смислени коментари че да се регистрирам и най-вече ме мързи
както и да е

# 152
Geri88, не си никак убедителна в самоличността на неуспяла кандидатстудентка - предполагам, че и IP-справката ще докаже убедително думите ми Simple Smile

Иначе заставам зад думите на Вероника за анонимната злоба, на която сме мишена открай време - жалко, че тя е национална характеристика и аз лично дълбоко се съмнявам в промяна изобщо. Това е лесното поведение - да застанеш отстрани и да сипеш злъч, без самият ти да си въвлечен в промяната. Такова поведение обаче у мен лично предизвиква само съчувствие - радвам се, че съм от тези хора, които не могат да влязат "в тези обувки".

# 153
geri88 имам такъв въпрос към теб-какво изпитваш като пишеш тези неща,какви са твоите преживявяния,какво толкова лошо се е случило в живота ти,че трябва да намираш удовлетворение по този начин,какво е това страдание,от какво бягаш пишейки това,наблюдавайки скрита зад мнимата си анонимност,фиксирина върху този проблем?Самопознанието може да ти даде отговор на въпросите,да намали тревожността,която те кара натрапливо да влизаш и да пишеш срещу мен и Шехина,не като личности,а като оправадние на нещо друго,някой друг в живота ти,който те кара да се чувстваш зле и непълноценна,а ние явно ти напомняме за този човек по някаквъ начин.Разбирам,че натрапливото ти писане тук цели да облекчи тревожността,да намали страданието,но знаеш,че това е временно,че от това което пишеш се чувстваш по-добе само за час,два и после..Трябва да повториш.Не те обвинявам,защото разбирам,че това носи страдание.В някакъв смисъл ти не спамиш-а пишеш по темата,защото темата е за помощ.А това е,което целиш- е да получиш подкрепа и някой да види страданието,което стои зад анонимните постове,неанонимно и твое и си попаднала на точното място-това правим с Шехина и бихме могли да ти подадем ръка ако решиш да пишеш за себе си в темата за консултации например.

# 154
Здравейте! Прочетох всички отговори и не намерих нищо, което да ми помогне. Имам брат на 20 години, който винаги е бил трудно дете. Вече не дете, но положението си остава трудно. Едва изкара училище и стана студент, но не изкара и до края на първия семестър. И само проблеми с него. Не се интересува от нищо, не го трогва нищо. Работа трудно може да задържи за повече от месец. Прави детски и глупави постъпки. Лежи по цял ден и само иска пари от нашите, за да излиза с малоумните си приятелчета. Трудно се комуникира с него - постояннно е сърдит, нацупен, нервен. Ако кажеш нещо, което не му харесва  и започва да тряска врати, да хвърля и да блъска. Положението е меко казано - нетърпимо! Родителите ми, както се сещате, са в пълна безисходица. Не се усмихват, не се радват - винаги изнервени и угрижени. Не знам дали това е проблем за психолог и дали да се обръщам към такъв. Не мисля, че би навредило да се обърнем към такъв за консултация, но ще е много трудно да го заведем. Бях го накарала да се обади веднъж, за да си запази час, но на другия ден вече пееше друга песен - "Вие се опитвате да ме изкарате луд!". Всички сме му длъжни винаги и сме длъжни да се съобразяваме с него!
Ако някой може да ме посъвевтва нещо, ще бъда изключително благодарна. А, ако някой може да сподели подобни ситуации - ще ме накара да се чуствам истински по-добре. Не знам защо, но ще се почуствам по-добре, ако видя, че съществуват и други подобни случаи и че има надежда в тази безнадеждна ситуация ( наистина за мен тя е безнадеждна)!

# 155
veni_peni  Явно живееш в тежка ситуация-би могла да отидеш при колега на консултация  и да споделиш този проблем,дали брат ти ще отиде на терапия е негово решение,но понякаго и промяна на един от членовете в семейството,може да доведе до промяна в цялата система.

# 156
Вероника, Мноого ти благодаря за бързия отговор. С майка ми ще ходим на психолог в четвъртък. Ще и разкажем за какво става въпрос и да видим какво ще каже.  Честно казано, не виждам изход от ситуацията. Дано да не съм права. Sad

# 157
Здравейте и от мен,добре е че има такава тема ако някой ми беше казал че някога ще се ровя из нета за психиатрична помощ сигурно щях да му се изсмея,та ето и моя проблем.
Става въпрос за майка ми която цял живот е била паника,винаги е била песмист, на работното място изживява всичко прекалено присърце, баща ми е груб човек винаги с любовници за които майка ми знае, аз не бях лесно пуберче после родих и погребах две дечица т.е. нейни внучета и май всичко това си оказа влияние върху нея.Но проблема започна сериозно след едно внезапно вдигане на кръвното и тя се озова в спешна помощ.Оттогава започна безсънието и, тревожност винаги мисли че ще и стане нещо и ще умре, не иска да стои сама, но и когато е с някой не и се говори не се смее отпаднала е нищо не я вълнува мисли че е дошъл края и.
Приемаше Дианксит - не спи, след това Зопиклон пак не спи, Ревотрил не спи, сега е на Ксанакс същата работа, съня и е 2-3 часа на денонощие.
Записах и час при д-р Невена Балканска мислите ли че тя е подходящия лекар за майка ми или трябва да потърся друг лекар за Пловдив става въпрос.
Благодаря предварително.

# 158
Анелия
До колкото може да се ориентирам от написаното, майка Ви страда от сериозна депресия и освен това от панически пристъпи. Това състояние е нещо много сериозно, както по отношение на живота и, така и по отношение на здравето и.
В Пловдив Ви препоръвам да се обърнете към д-р Никола Марков - има частна практика. Ето тук е публикуван негов телефон на страницата на един хоспис, на който е управител - http://www.bgmedicine.com/bolniciv.php?key=110
Ако състоянието на майка ви налага да постъпи на болнично лечение, Ви препоръчвам да потърсите д-р Светозар Георгиев в психиатричната клиника към Университетската болница.

# 159
Анелия-Ленито добре ви е насочила.Без съпътставаща психотерапия обаче,нещата няма да се променят.В Пловдив не познавам психотерапевт,който да ви препоръчам,но в София избора е много голям и качеството високо.

# 160
  • София
rtge ,
Лесно е да се разбере, че сте администратор на центъра, към сайта на който не за първи път давате линк.
Моля, запознайте се с правилата за рекламиране във форумите.

За Ваше улеснение ги копирам и тук:
7. Не се допускат рекламни обяви и теми, както и аватари, подписи и др. елементи от потребителския профил, които представляват тенденциозна реклама на сайт, фирма, продукт, услуга.
Не се допускат недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами, както и теми с цел популяризиране на други форуми и сайтове, сходни на BG-Mamma и Продавалник

Чл. 33. (1) от ЗЗП
Реклама е всяко съобщение във връзка с търговия, занаят или професия, което има за цел да насърчи реализацията на стоки или услуги, включително на недвижими имоти, права и задължения.

Забранено е подписите да съдържат линкове, банери, изображения, слогани и др. елементи, които могат да се приемат като скрита или явна реклама на фирма, сайт, услуга, продукт, без изричното съгласуване и разрешение от собствениците на сайта и форумите (Mamma, Tatti)
Линкове към фирмени и комерсиални сайтове може да се добавят само в определеното за целта поле в Профил >> Потребителски настройки >> Профил >> Web страница.
(Модераторите и администраторите на форумите имат право без уведомяване по тяхна преценка да премахват от профила на даден потребител подобни елементи, които могат да се счетат като явна или скрита реклама.)

Ограничението за потребителските профили не важи за профили на рекламодатели по време на провеждане на договорена рекламна кампания във форумите (темите изрично се отбелязват с маркер "рекламна публикация"), профилите с ранг BG-Mamma партньор, както и за профилите на потребители, получили официално разрешение от администраторите. Изключения могат да се правят и в случаите, когато има повдигната от потребители тема, съдържаща обвинения или нападки срещу дадена фирма/организация - в такъв случай дадената фирма/организация има право (и е препоръчително) да застане зад името си и да публикува отговор.

Забранено е недоговореното провеждане на проучвания (социологически, маркетингови и др.). При желание за провеждане на некомерсиални проучвания, моля, свържете се с нас. За провеждане на комерсиални, маркетингови, рекламни проучвания - обръщайте се към рекламния ни отдел.

Забранено е и развиването на търговска дейност във форумите!
Допускат се обяви само за покупко-продажба на бебешки стоки и артикули за бременни и кърмачки само за лична употреба в определените за това форуми за обяви.
Всеки потребител може да предложи за продажба стоки, които вече не ползва, но не повече от 10 бр. за 1 календарен месец.

При съмнения за продажба на стоки от търговци, оказиони, както и при съмнения за развиване на търговска дейност от дадени потребители (изкупуване на стоки от едни потребители и препродаване на същите стоки на други потребители) - темите ще се изтриват и по преценка на модераторите на тези потребители ще бъде забранен достъпът до форумите за обяви или до всички подфоруми!

При съмнения, че търговци използват форумите за продажба на магазинни или оказионни стоки, както и при съмнения за препродажби, моля информирайте модераторите или администраторите.
Това защитава Вашите интереси като клиент, тъй като по този начин, използвайки форумите за продажби, въпросните търговци избягват определените забрани за продажба на бебешки стоки втора употреба, както и предписанията на Комисията за защита на потребителите, които трябва да се спазват от всички реални или онлайн магазини.

# 161
Посещавам йога в център "****".Много приятна обстановка и внимателни хора.

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 13:48 от Vivi

# 162
Йогата не е психотерапия.Анонимните реклами само говорят,че центъра не може да намери и задържи по друг начин клиенти.

# 163
Здравейте! Надявам се тук да ми помогнете да намеря добър психолог в Ямбол, който се занимава с депресии. Става дума за майка ми. Tя има проблем - няма да описвам симптомите, смятам, че на повечето посетителки тук им е ясно какво представлява болестта. Благодаря предварително за информацията.

# 164
Здравейте-за това е необходима да се обърне към най-близкия психиатър и евентуално след това към психотерапия.За съжаление не разполагам с координати в Ямбол,но Пловдив също е вариант-можете да се обърнете към клиниката по психиатрия там.

http://www.unihosp.com/anticoruption.html

Общи условия

Активация на акаунт