Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 536
  • 867
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви Вероника и Ленито.   bouquet  Сега поне има откъде да започна. МНого ви благодаря. Когато имаме някакво развитие по въпроса ще ви пиша пак. Приятен и щастив уикенд ви желая на всички.  Joy

# 181
Здравейте. Имам важен проблем с мой близък човек и се нуждая от помощ. Брат ми е на 34 г. и страда от инфантилизъм от чист вид, което и без специалист близките сме диагностицирали.Мисля че има остра нужда от психотерапевт/психолог няма да свърши работа/, има намесен и сексуален момент и то към по-възрастни мъже, и в съчетание с детинското мислене и неразделяне с детстовото е много опасно, защото такива хора са много емоционални и по такъв начин податливи на манипулации .Ако попадне на неподходящ човек няма да знае как да постъпи, наивен и открит е като дете, нуждае се от нежност, любов, харесване като всеки човек, но заради инфантилизма си не знае как да разпознава хората и може да се довери на лош човек, който да го нарани.Тогава какво ще правим.Склонни са към депресия, смяна на настроение...Разума отстъпва на чувствата...Препоръчайте моля ви някой добър психотерапевт от Варна с дългогодишен опит, който да му помогне да се справи до колкото може.Няма да е лесно...

# 182
Здравейте, Светла Илиева,

Вероника е препоръчала колеги от Варна, които тя познава лично и е убедена в техните професионални качества. Позволявам си да копирам контактната им информация:

Доц. д-р Иванка Бончева Паунова – Варна Висше образование по филосифия и психология в СУ “Кл.Охридски”
доцент, доктор по мед. психология, в Катедрата по психиатрия и мед.психология на МУ- Варна, специалист по клинична психология и педагогическа рехабилитация, позитивен психотерапевт от 1993г., треньор по позитивна психотерапия от 1995г., правоспособен психотерапевт на европейско ниво от 2005г.
GSM: 0887722581;
e-mail: ibontcheva@yahoo.com

Гергана Петрова Момова
Клиничен психолог – психотерапевт, главен асистент в МУ – Варна. Сертифицирана като майстор-треньор /2004г./ по позитивната психотерапия и психотерапевт с европейски сертификат /2005/.
Специализирала клинична психология и психотерапия в Кромержиж / Чехословакия, Басел и Листал/ Швейцария
Работи с деца и възрастни в стационарни и амбулаторни условия.
GSM: 0889846993;
e-mail: gerganamomova@hotmail.com

Боряна Велиславова Чалъкова
Магистър по психология, Софийски университет “Св. Климент Охридски”; специализация по клинична психология в Медицински университет, Варна; позитивен психотерапевт от 1997 г. и треньор в майсторското ниво по Позитивна психотерапия от 2002 г.; психодрама терапевт от 2002 г.; Действащ консултативен психолог към системата на образованието от 1986 г.; психолог- психотерапевт към център за жертви на насилие “SOS- семейства в риск”, Варна.
GSM: 0887498047;
e-mail: chalakova@gmail.com

Имайте предвид, че за да има терапия, е нужно да има и желание и готовност за терапия от страна на брат Ви. Това, че близките му мислите за него и искате той да се справи с проблема си, за съжаление, не е достатъчно. Нужно е брат Ви да смята поведението си за проблемно и да търси помощта на терапевт. Надявам се всъщност да има налице такова намерение от негова страна Hug

# 183
Моля да ми препоръчате специалист психотерапевт за Пловдив, който да консултира мъж на средна възраст, претърпял катастрофа и изпаднал в депресия(всъщност специалиста ще прецени) поради бавното си възстановяване. Мъжът не може да се движи все още, затова терапевта е желателно да има възможност да го консултира в дома му. Моля за координати на добър специалист, тъй като се очаква мъжа още поне няколко месеца да е на легло. Благодаря предварително!!!

# 184
Здравейте Диана-бих ви посъветвала да се обърнете към психотерапевт,който е и психиатър или към екип от клиничен психолог-психотерапевт и психиатър.

# 185
Уведомявам,всички потребители,че поради голямата си професонална заетост,не бих могла вече да поддържам и консултирам в тази и в другите теми за координати на колеги.

# 186
Здравейте, знаете ли как мога да поръчам доставка до България Валдоксан?

Благодаря предварително, ако някой ми отговори

# 187
ДаниМакс,
най-добре се обърни към представителството на фармацевтичната компания Сервие (Servier) в  … 88;ия. Предполагам, че те като производител могат да ти отговорят най-добре, защото го има и този момент, че лекарството не е регистрирано в България и в този смисъл не е разрешено за употреба на територията на страната.
Ако е изписано в чужбина (за САЩ лекарството се маркетира от Новартис- Novartis) и лечението трябва да се продължи, се издават специални документи, с които се внася необходимото количество за необходимия срок.

# 188
Ленито, благодаря ти за отговора. Аз се свързах с Сервие, но прогнозите за регистрация са - наесен. Помолих да го купят от Германия и стана (с БГ рецепта), само че е само една опаковка и не се знае дали ще мине по пощата...
Разбрах, че се продава и в Украйна, но от там не мога да намеря читав "канал" за доставка.
Дано успеят да го регистрират по-бързо

# 189
В Германия със сигурност изпълняват наши рецепти, въпросът наистина опира до това, кой ще донесе лекарствата. За една опаковка със сигурност няма да има проблем, но по-големи количества без придружаващи документи  със сигурност ще предизвикат интерес в граничните власти.
Стискам палци скоро да се разреши проблема.

# 190
Здравейте, интересувам се за психотреапевт за София. Страдам от паническо разстройство и в интернет има много информация, но ми се иска да е някой препоръчан. Благодаря предварително.

# 191
Здравейте извинявам се предварително ако въпросът ми не е за тук.Става дума за баща ми от едно известно време изпитва страх че ще бъде излъган,постоянно се оплаква че не знае какво да прави с живота си,по погрешка получи изравнителната бележка на съседа които дължи 4000лв.за топла вода и сега баща ми е убеден че и на него ще дойде висока и че няма да може да я плати ще му вземат жилището.Не мога да го разубедя че греши ,така осъзнах че той има нужда от помощ рових се в нета и разбрах че най вероятно е изпаднал в депресия но към кого да се обърна ? психиатър,или психотерапевт
благодаря ви предварително

# 192
  • София
Може и да греша, но може би е добре една консултация с психиатър, за да се прецени не е ли нужно медикаментозно лечение, особенно ако страховете са силни и нереалистични, а от вашето описание оставам с такова впечатление.

# 193
  • Варна
Здравейте,
прегледах темата, но повечето контакти и отзиви, дадени тук, са за психолози. На мен ми трябва психиатър, за консултация във връзка с лечение на вегетативна дистония. Някой може ли да ми даде координати на добър такъв?

# 194
Месечинка виторога - за къде става дума - за Варна, за  София?

Общи условия

Активация на акаунт