Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 438
  • 867
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
Здравейте мами имам нужда от съвет защото вече се предавам.От 1г съпруга ми се влоши и е с диагноза ОКР.Ходим в център Адаптация при д-р Сотиров ,но вече няма какво друго да му се предпише и не ходим.Само че пристъпите са постоянни ,стреса в който живеят децата ми ме побърква,притеснявам се че им влияе много зле.Той го осъзнава ,но неможе да направи нищо.Справям се сама с всичко до сега ,но вече съм накрая на силите си.Дайте съвет къде другаде можем да отидем май някъде съм чела добри отзиви за докторите  в тази болница на 4-ти километър ,изглежда нашият лекар не ни помага.ВМА незнам за нея  newsm78.Помогнете със съвет.

# 451
  • София
Magi mei, писах на лични.

# 452
  • софия
Включвам се само да кажа колко съм разочарована от д-р Въндев завеждаш  психологичното отделение на ВМА.Когато  съпруга ми влезе не се забави  и има няма 5-8 мин ,и излезе.Да си пиел това което са му дали другите.Толкова се молех поне този да му помогне ,съпруга ми също отиде с толкова голями очаквания.Писна ми от смотани и немърливи лекари който само гледат да си вземат парите за частният прием и им дреме "с извинение за речника" който използвам.За една година се отвратих от нашето здравеопазване.Според моето скромно мнение така наречените "Светила" нищо не става от тях.Или им е писнало от пациенти и гледат да претупат набързо прегледа или им е все тая знаят че този и да не се върне ще дойде друг заради името му.

# 453
Здравейте, имам доста сериозен проблем с майка ми , тя страда от депресия и паническо разстройство , изписваха и какви ли не хапчета : Золофт пиеше преди в комбинация с някакво друго ,сега е на есцитил и хлорпротиксен , изглежда малко по-добре ,но четохме за ЕЕГ-биофиидбек дали ще и помогне,има ли някой който да е пробвал този вид терапия и ако може да ми дадете информация за Нина Стойчева - психотерапевт в Пловдив . Мислим да ходим при нея , но не сме сигурни в ефективността на тази терапия и като цяло за работата на тази психотерапевтка . Никъде не намерих информация за нея , а като цяло нямаме финансова възможност  за тази терапия , още повече ,че не сме и от Пловдив , ще се наложи да пътуваме и наемаме  места да оставаме . Цената на 1 сеанс е 30 лв. Моля помогнете със информация , благодаря предварително !

# 454
Здравейте мами имам нужда от съвет защото вече се предавам.От 1г съпруга ми се влоши и е с диагноза ОКР.Ходим в център Адаптация при д-р Сотиров ,но вече няма какво друго да му се предпише и не ходим.Само че пристъпите са постоянни ,стреса в който живеят децата ми ме побърква,притеснявам се че им влияе много зле.Той го осъзнава ,но неможе да направи нищо.Справям се сама с всичко до сега ,но вече съм накрая на силите си.Дайте съвет къде другаде можем да отидем май някъде съм чела добри отзиви за докторите  в тази болница на 4-ти километър ,изглежда нашият лекар не ни помага.ВМА незнам за нея  newsm78.Помогнете със съвет.

Magi mei, съжалявам много за трудностите, които срещате с мъжа ти покрай неговата болест, но за жалост ОКР е много коварно и упорито страдание, което се повлиява най-добре не от медикаменти (както разбирам, в Адаптация получавате основно или единствено предписание на лекарства), а от психотерапия, но продължителна и най-вече психоаналитично ориентирана. Моята препоръка е ако очаквате подобрение, да се ориентирате към психоаналитично ориентиран психотерапевт (не задължително психиатър) и да се подготвите психически за по-дълга терапия. Наистина по болничните заведения рядко биха се наели да се занимават с пациент с проблеми като мъжа ти, просто защото, както писах, това изисква време и усилия, а здравната каса не поема никаква психотерапия реално. Пожелавам ви успех!

# 455
  • София
Здравейте!
Доста време мина от земетресението, но много хора, включително и аз продължаваме да се тресем.
Как можем да си помогнем и да се отърсим от преживяното? Мислите ми се въртят само около бъдещи земетресения и какво ще стане ако се събуди някои от многото разломи около София. Ето линк към темата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=660860.1965
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 456
Моля ви ако някой има информация за Нина Стойчева - психотерапевт от Пловдив да сподели !

# 457

Маги Мей, както е написала Шехтина така е - тези тревожни разстройства се лекуват основно с психотерапия и то анализа, а не поведенческа терапия. Намерете добър психоаналитик. Отнема време - години, но има решение. Трябва търпение и желание за оправяне.

# 458
Някой може ли да каже нещо за д-р Мариета Желева.
Ето линк http://www.energy-med.org/

# 459
 момичета имам спешна нужда от съвет за детски психолог  в бургас
Имам лични впечатления от валентина Недева, но цял ден не си вдига мобилния телефон
Спешно ми е много

# 460
Здравейте.
Искам да попитам някой може ли да сподели мнение и опит за д-р Анжела Христофорова?
Благодаря!

# 461
момичета имам спешна нужда от съвет за детски психолог  в бургас
Имам лични впечатления от валентина Недева, но цял ден не си вдига мобилния телефон
Спешно ми е много

Препоръчвам Радосвета Вардева Peace
Информация за контакти : radosveta.vardeva@gmail.com
therapy.blog.bg         
0889 330340
0893 686008
Гр. Бургас, к-с „Лазур”, бл. 122 (до IV РПУ)

# 462
  • Plovdiv, Bulgaria
здравейте и от мен.Много инфо прочетох тук..(което е чудесно разбира се ),но вече му загубих началото и края,всеки задава някакви въпроси,които го вълнуват, без да се изчаквате и отговаряте една друга(тежко на отговарящите) както и да е ..аз също имам диагноза ОКР..много е кофти с тези натрапливости и много трудно се лекуват,от пловдив съм и потърсих помощ при специалист,но не съм особено доволна,въпреки че го хвалят много.Предимно залага на лечение с медикаменти..никакви разговори,повтаряме едно и също всеки път,сякаш съм при джипито и повтарям и повтарям симптомите той ми изписва рецептата с дозата..знам че без хапчета не става при точно този проблем,но имам нужда и от терапия..От толкова много мнения и въпроси не можах да си отсея някое по кадърно име от пловдив..прочетох няколко но само по веднъж и никой не беше коментирал за тях..ако някой може да ми каже доказан психиатър-психотерапевт от пловдив ще съм благодарна..например тази кичева или милушева или барутчиева ,колко са ви познати,само психилози ли са или имат и мед.образование..бива ли ги изобщо Simple Smileпишете на лс ..и тук става Wink

# 463
Здравейте, на всички в тази тема.  Нямам възможност да я прочета цялата. Искам да ви питам да ми препортчате много добър психотерапевт в София. Имам близък, който има мн тежка депресия пие лекарства, но не се повлиява, много е отчаян, не вижда изход от това положение. Но до някъде проблема му идва от това , че той не вярва че ще се оправи, няма самочуствие, не вярва в себе си.
Моля ви препоръчайте психотератевт.
Благодаря!

# 464
  • София
Здравейте !

Майка ми не е никак добре от няколко месеца, като напоследък сериозно се забелязва.Мисля, че става въпрос за депресия, тъй като преживя много стресови моменти, а и сега баща ми постъпи в болница.Накратко много отслабна, плаче, все нещо не и е наред и се заяжда с баща ми и сестра ми, сеща се за минали лоши случки, просто немога да я позная по нищо не прилича на себе си.Искам да я заведа на психиатър, моля ви споделете за някой добър в София.Днес звънях на д-р Ирина Лазарова, но ми каза утре на обяд да и звънна и ако няма скоро часове при нея просто незнам...

Общи условия

Активация на акаунт