Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 384
  • 867
  •   2
Отговори
# 510
Нощни,при Мадлен един астрономически час е 100лв.Групите са всеки четвъртък по 5 часа-100лв.
Аз съм ходила на пясъчна терапия и на арт терапия,но индивидуално.Ходих няколко пъти на групи по психодрама в Плевен и много се запалих.Това беше преди години,когато нямах дете и имах възможност да пътувам.Сега вече е по-сложно....
Мален Маленов и добър ,а и се намира точно срещу нас.Мисля да се срещна лично с него.Той води групи,но са обучителни.

# 511
  • ул. "Мечтание"
Уха!  Shocked Трябва да кажа на мъжа ми, току спрял да ми мрънка, че моите семинари били много скъпи!  Joy

Вижте се с Маленов, може и да имаш късмет!  Hug

Ако искаш ще питам и моята констилаторка дали прави групи само по семейни констелации в София.

# 512
Ти си ударила "кьоравото"с тия цени...късметлийка Simple Smile
Ако можеш я разпитай,макар че констелациите ми се струват нагазване в дълбоките води.Но нищо не пречи да опитам.
 Hug

# 513
Добър психотерапевт във Варна е д-р Петър Николов
http://www.dr-petarnikolov.org/
Успех Peace

Точно, наистина е много добър! Не взима скъпо и не назначава излишни консултации ако няма нужда!

# 514
Той е по-скоро психиатър...

# 515
Някой посещавал ли е този център - http://www.janus-center.com/
Отзиви? Необходима ми е спешна, семейна консултация.

Сега влизам в темата. Горещо препоръчвам психоложката, а рядко си позволявам да правя това. Много съм доволна, абсолютен професионалист, няма фамилиарничане и опити за скъсяване на дистанцията. Професионалист си е от всякъде. И най-хубавото е, че ако не може да се справи с нещо, просто го казва или  те препраща при колега.

# 516
Оставям си скайпа, който има нужда да си поговори с човек с подобни проблеми като тревожност, фобии - gal.rai
Търся съмишленици от Варна, Стара Загора!!!!

# 517
Някой посещавал ли е този център - http://www.janus-center.com/
Отзиви? Необходима ми е спешна, семейна консултация.

Сега влизам в темата. Горещо препоръчвам психоложката, а рядко си позволявам да правя това. Много съм доволна, абсолютен професионалист, няма фамилиарничане и опити за скъсяване на дистанцията. Професионалист си е от всякъде. И най-хубавото е, че ако не може да се справи с нещо, просто го казва или  те препраща при колега.

Темата, струва ми се, придоби откровено рекламен характер Wink Идеята й първоначално беше да се дадат информация и реални отзиви за работата на конкретни професионалисти, а не да се правят открити реклами на близки/познати и пр. близки нам хора. Поправете ме ако греша Wink

Що се отнася до семинари и курсове - тези по семейни констелации са сравнително нови за страната и, разбираемо, още няма много практика в тази област, иначе определено си струва да се посети. В психодрамата може да се каже, че вече има добре обучени специалисти с богат практически опит - да, Мален Маленов е един от тях Peace

За Мадлен Алгафари - многократно е ставало дума и преди, че тя е малко прехвалена, с пораздут имидж на голям професионалист. Професионалист определено е, има и богат терапевтичен опит зад гърба си, но не е по-добър специалист от много други, работещи за по-нормални хонорари Peace

# 518
Шехина, чудех се да пиша или не, но реших да го направя, защото предполагам мен визираш в последния си пост.
Ако щеш вярвай, но се нагледах и наслушах на какви ли не психолози и нариачщи себе си психолози, докато открия тази, при която ходех.  Имаше питане - дадох мнение. Смятам, че за професионалистите трябва да се говори. Защото тяхното място не е по телевизиите и медиите като цяло. Нали за това е темата  - споделяме си. Даже, ако някой се интересува, и проблемите, по които ходех, ще си споделя Simple Smile)
И, да, за мен не е реклама, а положителна обратна връзка за нечия работа, чийто клиент съм била:)

Последна редакция: нд, 09 дек 2012, 23:48 от Shamsina

# 519
Шехина, чудех се да пиша или не, но реших да го направя, защото предполагам мен визираш в последния си пост.
Ако щеш вярвай, но се нагледах и наслушах на какви ли не психолози и нариачщи себе си психолози, докато открия тази, при която ходех.  Имаше питане - дадох мнение. Смятам, че за професионалистите трябва да се говори. Защото тяхното място не е по телевизиите и медиите като цяло. Нали за това е темата  - споделяме си. Даже, ако някой се интересува, и проблемите, по които ходех, ще си споделя Simple Smile)
И, да, за мен не е реклама, а положителна обратна връзка за нечия работа, чийто клиент съм била:)

Категорично подкрепям мнението, доста хора се нуждаят от един или друг специалист и споделянето на опит би могло да помогне в избора... Peace И наистина не винаги често появяващите се в медиите са най-добрите, знаещи и разбиращи психолози/психотерапевти, но затова пък често са най-скъпо струващите...

# 520

Точно това имах предвид и аз - че темата би била полезна, ако в нея има повече лични мнения и конкретни отзиви за работата на даден специалист, а не обобщени чисто рекламни оценки от типа: "Намерих най-страхотния специалист, оказа ми чудодейна помощ и т.н.", последвано от сайт или информация за контакт. Такива оценки са си изцяло рекламни и просто не звучат обективно. Съвсем друго е споделеното, максимално обективно мнение за човек, който реално е работил с нас.

А относно често появяващите се в медиите специалисти и заплащането - какво да кажа, наистина е така, но има и нещо друго, моето скромно мнение е, че е нужно в медиите да се появяват повече специалисти - психолози и психотерапевти, за да се популяризира тази помощ и да се излезе от наивното й сравнение с емоционалната подкрепа на роднини/приятели/съседи и т.н. Изобщо, за десетина години се направи много в тази посока, но има какво още да се желае.

# 521
Само бърза вметка - психотерапевтът е човек обучен в психотерапия. Това не значи психолог, ок? Може да е психиатър, социален работник, логопед, медицинска сестра и т.н. Може да е дори една оперна певица с второ образование по психология Wink
Шегата настрана - същественото е да е човек обучен в определена психотерапевтична школа.

А после - кой кого рекламира... как да кажа - никой не може да вземе клиентите/пациентите на някого другиго, защото в тези отношения е като в любовта - всеки си има своя терапевт и компетентността е само част от цялата призма ( и то по-съществена за терапевта, защото именно на него му помага да си върши по-добре работата).
А че много полуграмотни хора се опитват да си докарват пари, предлагайки "психотерапия" - поради наличието на наивници..., така е - но затова имаме ум и разум. Особено и като регулацииите, и държавата са слаби...

# 522
Само бърза вметка - психотерапевтът е човек обучен в психотерапия. Това не значи психолог, ок? Може да е психиатър, социален работник, логопед, медицинска сестра и т.н. Може да е дори една оперна певица с второ образование по психология Wink
Шегата настрана - същественото е да е човек обучен в определена психотерапевтична школа.

Няма как да не коментирам темата и то не само защото аз съм психолог Laughing Да, по принцип в Европа все по-често психотерапията се вижда като отделна професия, в която могат да се обучават не само психолози и психиатри, а и други професионалисти от изброените по-горе професии. Само че това не е общоприето навсякъде заради основния въпрос, а той е - достатъчна ли е квалификацията на една медицинска сестра с психотерапевтично обучение, например, за да работи като терапевт? В български условия, особено, си е много типично някой, примерно логопед или начален педагог да реши, че не му се полагат усилия да завърши базово образование по психология/медицина и психиатрия, а иска да е терапевт - най-лесният начин е да си плати и да завърши някоя психотерапевтична програма. Моето лично (а и не само моето) мнение е, че терапията изисква като минимум психологическо/психиатрично образование, а психотерапевтичното обучение е надграждане. Подозирам, че има и добри специалисти, които са минали по друг образователен маршрут, но този е идеалният. Така че отново препоръчвам да се търсят именно такива специалисти, а не медицински сестри/логопеди/социални работници/оперни певици, решили да станат "психотерапевти". И изобщо винаги ми е било интересно - толкова ли е чудно един логопед да работи, примерно, като логопед, а не да лекува човешки души - нещо твърде далеч от езиковото и речево развитие? Въпросът ми е риторичен.

Извинявам се за дългото "лирично отклонение", но ми се искаше да направя малко разяснение по това как стоят нещата у нас, а не по принцип.

# 523
  • ул. "Мечтание"
Ти си ударила "кьоравото"с тия цени...късметлийка Simple Smile
Ако можеш я разпитай,макар че констелациите ми се струват нагазване в дълбоките води.Но нищо не пречи да опитам.
 Hug

Питах я, прави само констелации, но само в Шумен в кабинета си. Rolling Eyes

# 524
Здравейте. Може ли да ми препоръчате детски психолог в Плевен? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт