Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 328
  • 867
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте!
Имам нужда от помощта Ви!
Имам приятелка (45г),която не мога вече да позная.Жената беше много жизнена,весела,амбициозна...Преди 3,4 години напусна работа и започна свой бизнес,който не потръгна...Със всеки изминал ден наблюдавам жената как потъва.Няма желание да се среща с хора,да излиза на вън,не иска никой да ходи у тях.Единственото нещо,което май и доставя удоволствие е да чисти.Постоянно няма време (така казва) и се чувства много,много уморена.Няма нормален сън,натъжава се от най-малкото нещо и започва да плаче.Това са неща,които не бяха характерни за нея до преди 3 години.Постоянно повтаря какъв "карък"е,как в нищо не и върви,как на хората всичко им се получава от раз,а тя все със зъби и нокти...Работа не може да започне,защото е с телк и като го видят и до там,а няма как да го скрие.Чисти апартаменти за да има някакъв доход,но това ми се струва,че страшно много я уморява,защото в това отношение е перфектна.
Моля за Вашия съвет,на какъв специалист  трябва да отиде,психиатър или психоаналитик?Как се провеждат срещите при психоаналитика и на какви цени са?И последно,бихте ли ми препоръчали добър специалист-София.
Благодаря и хубав ден на всички!

# 706
Здравейте!
Имам нужда от помощта Ви!
Имам приятелка (45г),която не мога вече да позная.Жената беше много жизнена,весела,амбициозна...Преди 3,4 години напусна работа и започна свой бизнес,който не потръгна...Със всеки изминал ден наблюдавам жената как потъва.Няма желание да се среща с хора,да излиза на вън,не иска никой да ходи у тях.Единственото нещо,което май и доставя удоволствие е да чисти.Постоянно няма време (така казва) и се чувства много,много уморена.Няма нормален сън,натъжава се от най-малкото нещо и започва да плаче.Това са неща,които не бяха характерни за нея до преди 3 години.Постоянно повтаря какъв "карък"е,как в нищо не и върви,как на хората всичко им се получава от раз,а тя все със зъби и нокти...Работа не може да започне,защото е с телк и като го видят и до там,а няма как да го скрие.Чисти апартаменти за да има някакъв доход,но това ми се струва,че страшно много я уморява,защото в това отношение е перфектна.
Моля за Вашия съвет,на какъв специалист  трябва да отиде,психиатър или психоаналитик?Как се провеждат срещите при психоаналитика и на какви цени са?И последно,бихте ли ми препоръчали добър специалист-София.
Благодаря и хубав ден на всички!

Здравейте,
на първо място нека отиде на ендокринолог. Умората и всичко останало може да се дължи на проблем с метаболизма, в частност щитовидната жлеза, а от там и депресии и подобни.

Относно настроението й, трябва да се види със психотерапевт, да поговори, да изкаже всичко,което я тормози и да се опита да погледне на живота с други очи.

За София добър специалист - Инна Бранева.

Успех!

# 707
Здравейте! Някой дали е посещавал Дора Добрева психолог в Пловдив? Във  форума намерих само едно и то отрицателно мнение за нея, а ми се иска да събера повече информация.

# 708
Здравейте,
регистрирах се, тъй като ми е нужна помощ

На 25 години (жена) съм и съм със наднормено тегло. теглото винаги ми е пречело в живота. имам изключително ниско самочувствие и си променям настроенията постоянно. Смятам, че всички ме смятат за груба и "нацупена", а всичко това е една голяма мъка, която е с мен всеки ден. Само като се сетя за себе си и започвам да плача. всеки ден е голямо изпитание мисълта, че трябва да ходя на работа, тъй като ще изляза и хората ще ме видят. постоянно си мисля че всички ме гледат и ми се присмиват.

Болката просто не ме изоставя. обвинявам много хора за това ми състояние, но най-много обвинявам себе си и това не ми дава мира. не мога да си простя за грешката, че съм стигнала до тук. постоянно отслабвам и след това си връщам теглото, което ме закопава още повече.

някакви съвети или мисли?

# 709
Приеми се такава, каквато си. Научи се да се обичаш и не се критикувай постоянно. Ти отразяваш това, което мислиш за себе си и затова отношението на хората е такова. А ако искаш да си задържиш теглото в нормални граници, просто се храни разделно , или според кръвната група и няма да имаш проблеми. Трудно е, но положи усилия. Ще се справиш!

# 710
Със съпруга ми имаме сексуални проблеми, но ми се струва че проблемът не е физически и е по-скоро в моята психика  Rolling Eyes. Можете ли да ми препоръчате добър психотерапевт в София за подобен тип случаи? И ако може да не е от тези, които редовно ги показват по телевизията - не бих се чувствала комфортно с тях. 

# 711
popai_00, препоръчвам ти една книга http://hermesbooks.com/palach-na-ljubovta.html

В нея има цяла глава посветена на психотерапевтична работа с жена с наднормено тегло. Струва ми се, че е доста информативна.

Успех!  Hug

# 712
popai_00 можеш да ми пишеш на лични

# 713
Може би ще ви се стори малко глупав въпроса ми,но все пак ще попитам.
В първата тема има дълъг списък на психолози и се чудя как да си избера при кой да отида.  newsm78 Никога не съм ходила на психолог,но в последно време се замислям все повече, за това че имам нужда да пробвам.
Та чудя се.. как да избера при кого от всичките изброени да отида?
 #Crazy

п.с. става въпрос за София.

# 714
Труден избор, защото така както лекарите са с различни специалности, така и психолозите са ориентирани към различни направления, школи. Възможно е един клиент да е доволен, друг да не е. Трябва да се получи симбиоза, не винаги дипломите и квалификациите са достатъчен критерии тук. Познавам хора, който веднъж попаднали на грешният човек за тях, тотално да отхвърлят всички. Затова рискувай...
П.П. Много зависи и какво е естеството на заявката, нуждата, проблема, потребността и др. Лично аз предпочитам личният контакт, но практиката  ми показва, че има все по голямо търсене в онлайн консултации като скайп или е-мейл. Това до някъде е добре, защото не се ограничаваш само в твоето населено място.

# 715
Благодаря ти за мнението.
И аз мисля,че ако се получи добър контакт още от първата среща ще е добре.
Ще бъда доволна и дори може да повторя. Аз също предпочитам на жива консултация да отида.
Явно най-добрия вариант в момента за мен е просто да си избера някого и да се надявам,че ще попадна на точния психолог за мен.  Rolling Eyes 

# 716
Здравейте дълго време се чудех дали да пиша .Това лято имах нещастието да попадна на доцентка с име уж добър специалис .Беше ми направена хистероскопия на която ми направи аблациа доцентката . Аблацията е унищожаване на лигавицата на матката . Хистологията показа ствол от полип ,но та ми унищожи цялата лигавица .Аз съм на 38 г повече деца немога да имам ,а и от всичко изчетено за аблацията може да се стигне до махане на матка . От 6 м съм в депресия ,чуствам се ужасно ,немога да спя ,плаче ми се нервно ми е . Незнам немога да приема случващото се изпитвам страх от това какво ще последва . Тази седмица отивам в Плевен за консултация незнам какво ще ми кажат професорите и какво ще последва . Но загубих живота си бях усмихната спокойна ,а сега съм тъжна потънала в страх и мисли . Чуствам се ужасно !

# 717
чуствам се ужасно ,немога да спя ,плаче ми се нервно ми е . Незнам немога да приема случващото се изпитвам страх от това какво ще последва .

Здравей за това изпитание през което минаваш тези чувства които изпитваш са чисто човешки, обратното би било нелогично.Въпроса е как най- леко да преминеш, за да съхраниш психичното си здраве. Тук значение имат много фактори. Например, какво е семейното ти положение, кои за значимите други за теб хора? Каква подкрепа получаваш и т.н. дори професионалният живот. Когато човек е в подобна сложна житейска ситуация свързана със страх от неразрешимост, последваща неизвестност се проявява едно обсебване, което дистабилизира. Това може да се случи и при много безобидни преживявания в зависимост до каква степен човек им позволява да нахлуят в съзнанието му, както и под какъв ъгъл ги разглежда, как ги възприема, по какъв начин ги обмисля. Не е нужно да се опитваш да приемаш случващото се, а да се опиташ в момента да живееш с него.  Натрапчиви мрачни мисли,  постоянни въпроси Какво ми направиха? Ами сега... няма да доведат до правилната посока и не дават сила. Естествено е, че няма как да ги изтласкаш, но и не е нужно да преминаваш през това сама. Не си загубила живота си, просто в момента мислиш така, сугурна съм, че имаш много други опорни точки, които ще ти дадат стимул и мотив, въпрос на време е да ги откриеш.
п.п.Освен психологичната подкрепа от близки и психолог, при тези случаи е добре да потърсиш дори тук в форума група от жени минаващи или най- добре преминали през подобно изпитание. Първата правилна крачка вече си я направила, когато си писала тук.

Последна редакция: пн, 02 фев 2015, 01:00 от yasmina

# 718
# 719
Здравейте. От гр. Варна съм. Имам проблем с ерекцията. Всички изследвания са ок, както и ЯМР и т.н.. Моля да ме насочите към специалист психолог, психотерапевт или психиатър.  Не знам в моя случай кой би могъл да ми помогне. Няма значение мъж или жена, по важното е и съм съгласен с вас, че трябва да е точния защото ако не е това може и да влоши нещата. Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт