Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 312
  • 867
  •   1
Отговори
# 765
  • Пловдив
Някой може ли да препоръча добър психотерапевт от Пловдив, който да се занимава с тревожни разстройства? Ще съм благодарна на всякакви отговори.

И аз се интересувам, също и за хомеопат

# 766
Здравейте от много време с моя съпруг не се разбираме. Даже вече незнам дали някога съм го обичала или просто съм била влюбена в идеята да имам дете . Дори и чувствата ми към едно мое бивше гадже взеха да се връщат , но се чудя дали се връщат поради това че с моят супруг не се разбираме . моля ви за мнение незнам как да постъпя  нито към кого да се обърна

# 767
За Пловдив-  д-р Арабаджиев .

# 768
За Пловдив-  д-р Арабаджиев .

от ямбол съм

# 769
Здравейте,
Дали можете да ми препоръчате добър психотерапевт в София? Трябва ми за момиче (млада жена) с хранително разстройство и с дисфункционално семейство (много проблемни отношения между родителите й, на които тя става свидетел с години и видимо много се тормози от тях и ги изживява много тежко), с история за панически атаки преди години, които обаче са успешно преодоляни и не са се появявали по нейни думи от почти 2 години, въпреки че е имало предпоставки?
Съгласна е да опита с терапия, не иска да пие хапчета (не мисля и че има нужда, но там вече терапевтът би имал думата), предпочита терапевтът да е жена (и по мое мнение трябва да е някоя, която истински умее да предразполага).
 bouquet

# 770
Здравейте!

Знам, че много е изписано по темата, но за цени нищо не виждам. Можете ли да ми препоръчате добър психиатър в София (по възможност с такса около 30-40лв)?

# 771
Здравейте, извиниявам се за грешките, но в момента нямам кирилица и не успях да намеря някои букви. Моля да ми помогнете с име и контакти на психотерапевт от София, който се занимава с ОКР по- специално, положението е доста зле, може да се наложи и преглед при психиатър. Ако някой има лични впечатления ще му бъда благодарна да сподели. Чувала съм и за групови терапии. Ако има такива в София и някой има личен опит моля да ми пише. Ще съм ви безкрайно благодарна.

# 772
Здравейте,  моля за истински, реални положителни резултати и впечатления от психолог от Варна. Изключително съм разочарован от Светлана Сотирова. След 4 часа терапия, равносметката е още повече вътрешен гняв, поради несъгласие с нейните твърдения и начин на работа(много празни приказки, все едно сме на кафе, не внимава какво говори); ефект откъм решаване на личните ми проблеми, проблеми заради които отидох при нея - близък до нула. Не съм (надявам се ) психично болен, имам дългогодишни роднински проблеми, които разрушават взаимоотношенията ми с жена ми. Е толкова ли е трудно да се разнищят - не знам. За четири часа ПЛАТЕНИ приказки разбрах, че съм зациклил във взаимоотношенията ми със споменатите хора и за да се промени нещо, трябвало да се променя и аз. Е, ако за платени 130лв и изминал месец от началото на "работата" ми с тази жена сме стигнали само до този напредък, не мисля че тази женица може да помогне на мен или на някой с по-тежки проблеми - нито навреме, нито финансово оправдано.  Два пъти ми се наложи да я  потърся по телефона, не вдига, нито връща обаждането след това, нещо, което не радва хората, които разчитат на нея. Ами ако жена ми ме беше изгонила и съм на ръба на покрив, пиян, без надежда, без никаква подкрепа,  очакващ психотерапевтът ми да ме вразуми, а него не го е еня, какво ли щеше да стане!? Това не е случка, а много вероятен сценарий при хора със сериозни проблеми. Вторият път бе преди час, за да й кажа, че не съм доволен и да откажа часа си - отново не вдига.  УСПЕХ г-жо СВЕТЛАНА СОТИРОВА, с такова отношение към клиентите ви ще стигнете далеч.

Та, отново, моля някой да препоръча наистина качествен психолог, такъв който знае какво прави и какво приказва.

# 773
   Биг Мама, какви биха били знаците, по които ще разпознаете, че психологът е добър (за вас) ?

# 774
  Биг Мама, какви биха били знаците, по които ще разпознаете, че психологът е добър (за вас) ?
Постепен спад на гнева; след всеки час с психолога да си помислям "Аааа, ето какво било, ...я виж ти... не се бях замислял за това..." А не това, което си мисля сега - "мина месец, а разлика никаква'', само дето съм по-гневен, че съм си изгубил времето и парите и я послушах, че нещата ставали бавно и продължих да ходя и трети и четвърти път, и всеки път да оставах разочарован. НИЩО НЕ СТАВА!

Селма, а по какво трябва да разпозная един добър психолог? Надявам се едно от нещата да е, че внимава какво приказва, така че да не изнервя допълнително клиент, който и без това е с тенджера под налягане, вместо глава.  

Хареса ми коментар от друг форум:dimitar123 написа:
... .... ... Моят съвет е внимателно да проверите специалиста преди да му се доверите, защото повечето са шарлатани.

Убеден съм, че съществуват и добри такива, затова и търся препоръки, но истински, реални. За гр. Варна.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 00:01 от Биг Мама

# 775
    Биг Мама, бих се затруднила да посоча признаците на добър психолог. Не мисля, че има точно определени такива.... Знам само, че и доста именити, доказали се психолози/психотерапевти описват случаи, които са водили с години без никаква промяна у пациента.
  Липсата на промяна може да дължи на най-различни неща. Но, според това, което описвате, вашето не е съвсем без промяна... Приемете го, моля, като една гледна точка, базирана на минимум (подадена от вас) информация, без никаква претенция за абсолютната истина.  Hug
   Казвате, че сега сте по-гневен. А, доколкото разбирам, желанието ви е да изпитвате по-малко гняв.
  Не знам, дали ще съм ви полезна, но в момента ми хрумва следна метафора. Един цирей, който човека иска да премахне. Ако тръгне да го стиска твърде рано, има опасност, вместо да се освободи от него, да го спука навътре и да се сдобие с още по-голямо възпаление. Но ако изчака циреят да набере още повече, да изтънее на повърхността и да се спука сам или пък от едно леко пробождане с игла, тогава може да се получи истинско изчистване.
     Каква е ролята на терапевта в случая? Може би, да подпомага процеса на набирането (като серен сапун, например), да ви придружава в процеса на преживяването на болка, и в края на краищата да ви подсети, че аптеките предлагат стерилни игли и дезинфекциращи препарати...

Не знам, дали (и къде) ще се откриете в тази метафора. Може да се окаже, че няма отношение към вашия случай...

И както признаците на добър терапевт остават не съвсем определени, някой в чужбина е успял да подреди друг тип признаци:
   Списък на признаците, които сочат, че това вече не е психотерапия

# 776
Метафората не ми допадна, едно че е гнусна, второ че е неопределена.
Относно линкът, - някой американец е писал свободни съчинения и фантазии. Като стигнах до секса и започнах да се смея - значи клиентът ще стане и е...н и пак няма да се усети, че нещо не е наред?!

Но аз да си пейстна оценката на работата на психолога г-жа Светлана Сотирова от град Варна, че се сетих за още неща, които не ми харесаха, е, не са толкова странни, колкото линкът  по-горе Simple Smile, обаче ми олекна, като ги изложих:

По време на часовете липсваше, как да кажа, конструктивност ли, дисциплина ли; много
общи приказки, после, един път ми позволява сесията да бъде на терасата, където да пуша
една след друга цигарите за успокоение, следващия път решително ми забранява да пуша
изобщо и се затваряме вътре - или да не беше позволила изобщо да се пуши или да не
забранява, защото в моменти на интензивно психическо напрежение пушачите са отчаяни за
цигари, би трябвало да се досети, най-малкото защото и тя пуши, ако и да е по-на рядко;
често прескачахме от едно нещо към друго произволно - това ми говори, че няма план на
работа, а се носи накъдето отиде разговорът. Друго нещо, което изобщо не ми хареса бе, че
усетих едно недооценяване на заплащането, като че ли не е нищо особено и хората получават
парите на готово с думите, когато тя поиска да се среща поотделно с друг роднина от моята
история "На фона на всичките ти проблеми, мисля, че 30 лева не са ... " и не я оставих да
довърши, защото бях възмутен, но продължих да ходя още 2 часа. Отначало ме пита какво
очаквам от нея, а в последния час, преди да се откажа ми заявява, че това, което искам, не
можело да бъде постигнато, което ме накара да се почуствам подведен, да не кажа излъган.
По едно време ми споделя някакви лични преживявания, предполагам за пример, които обаче не
бяха нито толкова сериозни, колкото моите проблеми, че и без смислена връзка с тях, а на
моменти и самодискредитиращи, т.к. как може човек с проблеми да ми реши моите, които са
още по-сериозни?! Не знае, че във Варна съществува Al Anon, а тези сбирки са от години.
Дали защото те са безплатни не ги споменава и не ги предлага, като нещо спомагателно или
от чиста неинформираност, не знам, но това за мен е голяма грешка, защото вместо човек да
си празнодумства на тях, да си циври и оплаква, а в часовете при нея да се водят разговори
на много по-високо ниво, където човек да се види реално на къде е, всичко се тананика само
при нея, та и за това прогреса никакъв, а времето минава. И човек като започне да се чуди
що така, го успокоява с думите "нужно е време, нещата стават бавно". "Колко бавно?",
питам, "Еми.., година..." Не, мерси, с тези темпове си мисля, че може да ударя и петилетка
Simple Smile Та, определено, не смятам, че споменатата дама е професионалист в областта в която
работи и съм против нейното препоръчване като човек, който може да помогне на хора със
сериозни житейски проблеми. А не дай си боже някой клиент да е решил да нарани себе си или
някой друг в момент на умопомрачение - няма кой да го спре, щото дамата не връща
обаждания, ако не вдигне телефона на момента. А все си мисля, че психологът може да се окаже последната надежда на отчаяния човек и в някои случаи той може да предотврати необратими поражения, стига да е на разположение. Все пак работата му не е само да вземе едни пари, нали? Или за спешни случаи си има тел. 112?

След празниците мисля да опитам с мъжете психолози от град Варна, намерих поне двама обещаващи. Дано следващия път да напиша хубави неща.

ВЕСЕЛО ПРЕКАРВАНЕ НА ПРАЗНИКА  bouquet

# 777
   Успех, Биг Мама!  Simple Smile

# 778
  • ВАРНА
Здравейте-поставена ми е диагноза Епилепсия(резистентна) и много бих желала консулт и със добър психолог от Варна.

# 779
  • Sofia
Биг Мама, успех и от мен  Hug

Ето какво намерих за психолозите, дано ти е от полза тази информация:

http://psiholozi.com/%d0%bf%d1%81%d0%b8%d1%85%d0%be%d0%bb%d0%be% … 0%b8%d1%82%d0%b5/

http://psiholozi.com/%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%b … 0%bb%d0%be%d0%b3/

Аз самата съм психолог, но съм от София. И все пак, ако смяташ, че мога да ти бъда полезна с нещо, оставам на разположение!

Общи условия

Активация на акаунт