Психолози,психотерапевти,психиатри

• 673 068
  • 867
  •   1
Отговори
# 120

Здравейте  и от мен,
 От две години имам поставена диагноза обсесивно-компулсивно разстройство. (Люба Хаджийска-Пловдив, от която не съм особено възхитена,но това е друга тема на разговор) Бяха ми изписани антидепресанти, които не пих(Ципралекс).
  В течение  на тези години съм имала  по силни и по слаби моменти на ОКР,но съм забелязала ,че те се проявяват, когато съм притеснена, а притесненията ми и тревожността идват  от  този постоянен негативизъм,чувството ми за малоценност, гняв , желанието да контролирам всичко и всички.  newsm78
 Не живея в България. Благодаря ви за отговорите.  bouquet

# 121
zlobno mi e ,здравейте-това е тема за консултиране на родители по въпросите на детското развитие.
ОКР,като всяко друго заболяване е в сложна зависимост от много психологични фактори.Необходима е работа със специалист психиатър.

# 122
# 123
  • Sofia
здравейте,

Някой може ли да сподели впечатления от Др. Давин Йерохам !?

# 124
Много добър психотерапевт и обучител. Когато се обучавах беше гостуващ водещ .... голяма работа е.

# 125
  • Sofia
Момичета, трябва ми тел., е-маил на д-р Ани Владимирова!
Може ли някой да ми съдейства,че не можах да открия никакви нейни координати!
Благодаря!

# 126
Здравейте, да имате впечатление от др. Дилков - психиатър от ВМА?

# 127
За контакт с Ани Владимирова можете да пишете на мейла на http://e-therapy.bg, предполагам, че те вече ще ви свържат с нея, доколкото тя е в основата на този проект.

Само да вметна една корекция на името на др. Давид Йерохам, за когото и аз ще потвърдя, че е отличен специалист Peace

# 128
Здравейте!
Мисля че темата е много полезна и се надявам да помогнете и на мен.Четири години бях на Сероксат поради депресивни състояния, които развивах.Септември миналата година посетих последно психиатър за да спрем лекарствата, защото искахме бебе.Докторът ми обясни, че има медикаменти , които мога да пия и по време на бременността и кърменето.Аз обаче до петия месец се чувствах добре и не смятах да пия лекарства, но проблемите пак се появиха след доста несполуки и натоварване, които преживях.Сега ме е страх да отида на психиатър, защото знам, че веднага ще ми изпише лекарства и може да увредя по някакъв начин детенцето си.Може и предродилна депресия да е знам ли.
Мисля че по-скоро психотерапията е по-приложима за мен в този момент.Четох за трите психотерапевтки от Варна, но към коя точно да се обърна за моя проблем? И колко струва една сесия, защото сега парите ще ми трябват за детето, но и моето здраве е важно.Мисля от утре да тръгвам и на йога, защото четох че и това може да помогне, макар че не знам дали ще ме вземат като съм бременна.Какво мислите за йогата?
Надявам се да ми отговорите скоро.  bouquet

# 129
Здравей, ако си от Варна има много варианти. Не знам за кои терапевтки си чела, но има няколко варианта:

Иванка Бончева, Боряна Чалъкова и Център Positum", който е център към Дружеството по Позитивна Психотерапия в България. Горните две терапевтки са лектори и обучители в него. Ако желаеш мога да ти да координати на лични. Останалите са "табели" с незнаен произход.
Естествено има още добри специалисти като, Момова, Цвета Маринова .....
Добре е да знаеш че терапията зависи наполовина от терапевта. Другата половина зависи от теб.

P.S. Цената е от 20 до 30лв. един път седмично. Скоро попаднах и на информация за сформиране на терапевтична група за тревожни разстройства във Варна, каквото е и ПР, където цената е по-малка. Има и недостатъци - не винаги работата ще е фокусирана върху теб.  Ако те интересува пиши ми на лични.

# 130
търся психолог от враца

# 131
Здравей, ако си от Варна има много варианти. Не знам за кои терапевтки си чела, но има няколко варианта:

Иванка Бончева, Боряна Чалъкова и Център Positum", който е център към Дружеството по Позитивна Психотерапия в България. Горните две терапевтки са лектори и обучители в него. Ако желаеш мога да ти да координати на лични. Останалите са "табели" с незнаен произход.
Естествено има още добри специалисти като, Момова, Цвета Маринова .....
Добре е да знаеш че терапията зависи наполовина от терапевта. Другата половина зависи от теб.

P.S. Цената е от 20 до 30лв. един път седмично. Скоро попаднах и на информация за сформиране на терапевтична група за тревожни разстройства във Варна, каквото е и ПР, където цената е по-малка. Има и недостатъци - не винаги работата ще е фокусирана върху теб.  Ако те интересува пиши ми на лични.

Преди да пишеш чети-координатите ги има на първа страница на темата!

jara_r  можете да се обърнете и към трите.

# 132
Здравейте. Много хубава и полезна тема. Ето малко информация и от мен.

Център за хармония, баланс и психотерапия “Емпатия” в София.  Предлагат се както индивидуални психологични консултации и терапии, така и програми в групи.
Предстои провеждането на програма за бременни “Носещите нов живот”, в която ще влязат и жени, забременели чрез метода ин витро.
Ще има и група за жени, които се опитват да забременеят по изкуствен начин- "В очакване на чудото на сътворението" .

Центърът се намира в София- ул. Мальовица 1, ет.2, ап.5
Давам телефони и e-mail за връзка и повече информация:
0885 700 377- Магдалена Ангелова, психотерапевт
02/9863779
e-mail: empatiabg@gmail.com

# 133
Rtge, добре дошъл/ла Wink За да направим обаче включването ти по-информативно и по-малко рекламно, ще е добре да споделиш повече за този нов психотерапевтичен център като например информация за терапевтите в него (с какво образование, терапевтично обучение, в кое направление работят и пр., опит дотук). Това ще даде възможност този център да бъде малко по-прозрачен, защото в този онлайн пространството се дава често и непълна или подвеждаща информация, а това не е никак безобидно за човек, търсещ реална помощ.

# 134
 Здравейте !

Искам да попитам за разликата между психолог и психотерапевт?  newsm78 За психиатъра май знам,че лекува медикаментозно но за останалите две не знам какво точно включва работата им ? Когато човек има личностни,житейски и от този род проблеми и просто иска да поговори с някого към какъв специалист би следвало да се обърне? И как изобщо протича един подобен сеанс ?

Ще ми е интересно да науча  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт