Психолози,психотерапевти,психиатри

• 673 301
  • 867
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
За Варна, забравих да уточня Embarassed

# 196
Ох, във Варна е по-лесно да намериш компетентен психотерапевт, отколкото психиатър, но може да опитате с д-р Коралия Тодорова - координати може да намерите на сайта на НЗОК в раздела -партньори и дейности - лекари специалисти...Но най-лесно ще я намерите в катедрата по психиатрия към Варненския мед. университет

# 197
  • Варна
Благодаря ти, Лени Hug
И аз останах с впечатление, че психиатрите тук са кът. Сега ще потърся координати на тази лекарка.

# 198

За Варна психиатър психотерапевт д-р Николов, има личен сайтс подробно описание на заболявния и лечение
http://www.dr-petarnikolov.org/

# 199
да следя   bouquet

# 200
Здравейте момичета,
прочетох малко от темата ви и съм доволна от информацията. Бих искала да ви попитам за съвет относно психотерапевт.

Имам диагноза лека депресия и периоди на паническо разстройство. Имам си психолог ( цяла комисия) и имам нужда от психотерапия.
Какво очаквам:

Да намеря сравнително приятен човек, с който да говоря и да се смея. Имам нужда от последното.
Предпочитам да е в добра среда, а не вкъщи по анцуг както се изказа една от девойките тук.
Парите не са ми проблем но желая да имам контакт с моя терапевт и той да ме " усеща " както се казва.

Сигурно искам невъзможното но все пак... Решила съм да се срещна с 3-ма специалиста и да избера 1 от тях. Мисля че е добре да се дадат някакви пари в началото, но после когато " наливаш " повече да има смисъл.

Е, очаквам някакви съвети, въпроси и т.н. Simple Smile  Благодаря!

newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 201
д-р Е. Борисова е добър психиатър според мен. Все още не я е хванал "лекарския синдром". И не се опитва от такси да си плати тока, като някои. Става въпрос за Варна.

# 202
Относно училищните психолози. Не смятам, че са по-ниско квалифицирани от останалите. Не нападайте момичетата те се стараят. Чувал съм добри неща за тях.

# 203
Здравейте, искам да попитам дали някой знае къде работи Весела Вътева и някаква ориентировъчна тарифа да ми кажете... и разбира се, ако имате мнение за нея също ще ми е от полза. Благодаря предварително  Simple Smile

# 204
И не се опитва от такси да си плати тока, като някои. Става въпрос за Варна.

Що за мнение? Thinking Навсякъде по света лекарският и изобщо високоспециализираният труд е добре заплатен и така би трябвало да бъде и в България. Би трябвало тези хора не просто да си плащат редовно тока, а и да постигат по-висок стандарт, не мога да разбера какво е неприемливото в случая, та се появяват редовно подобни злобни коментари.

# 205
Моля ви дайте някакви актуални телефони на Жулиета Кузманска  Confused Не знаех че е толкова трудно човек да си намери психотерапевт в София  Sad

# 206
Не казвам нищо по отношение на заплащането, нито правя злобни коментари.
Съгласен съм, че висококвалифицираният труд трябва да е заплатен добре. Просто някои колеги са се фиксирали предимно в това и по този начин създават лошо име на другите. Не може специалист облечен за 50-100 лева да иска от клиентите или пациентите си 40-50 лв. за преглед или консултация. Ако все пак това се случи, изглежда точно така, все едно се е заел с практика, за да оправи финансовите си проблеми. Опитвам се да разбера колеги, които се опитват бързо да забогатеят но така само отблъскват клиентите си. Смятам че, цената трябва да отговаря на качеството на предоставената услуга и стандарта на обстановката, в която тя се осъществява (в цял свят е така). Не може да приемаш в канцелария, лекарски кабинет, набързо пригодена за целта стая и т. н., да изглеждаш като учител от късния соц (извинете ме за сравнинието, хората не са виновни, че вземат ниски заплати), и да очакваш клиентите да имат добро отношение към теб. Склонен съм, да приема високо заплащане на една услуга, стига тя да отговаря на необходимите критерии. Не е допустимо, да правиш изследвания с остаряли методики нормирани средата на миналия век, да провеждаш консултации в офис, и да искаш високо заплащане. Просто не е цивилизовано и европейски. (Тук не става въпрос за компетентност защото тя е също относително понятие.)
По същия начин можеш да отидеш на голф с тениска или на опера с джинси.
Разбирам желанието да защитите гилдията, но нека бъдем и малко самокритични. Това е пътят към успеха.

# 207
angel76 мисля че си доста сбъркан

Скъпите рокли и панталони не означават висококвалифициран труд
жалко за образуванието ти

Предпочитам да отида при някой не толкова добре облечен човек и да ми свърши работа отколокото при някой пуяк като теб Laughing

И който не е доволен от някой да отива при друг.

# 208
Съгласен съм, че дрехите не означават висока квалификация. Споменал съм, че не става въпрос за компетентност. Разбира се, има хора, които са много добри специалисти. Тук става въпрос, за адекватно на състоянието на средата заплащане. Ориентирането към печалбарство, без адекватни за услугата условия отблъсква хората. Не казвам, че специалисти работещи в по-семпли условия не трябва да практикуват, напротив. Просто, когато всичко е с мярка се приема добре.
А относно коментарите, явно все още сме на Балканите.
Много хора могат да "свършат" работа, въпроса е как..
Извинявайте, ако съм наранил някой.

# 209
Цитат
Тук става въпрос, за адекватно на състоянието на средата заплащане
ей това не можах да го разбера Simple Smile
Цитат
Ориентирането към печалбарство, без адекватни за услугата условия отблъсква хората.
Хората сами могат да преценят кой гледа да им вземе парите без да имат ефект от лечението и няма да ходят повече там.

Общи условия

Активация на акаунт